Burkolólapok: a folyamat részletei

A „nedves” területeken a padlóburkolatok számára a csempék a legpraktikusabbak: fürdőszoba, WC, folyosó és egyéb magas páratartalmú helyek. Ha a bevonat kiváló minőségű kerámiából készül, könnyen tisztítható a szennyeződésektől és hosszú ideig tart, anélkül, hogy elveszítené eredeti megjelenését. Sokan arra törekszenek, hogy a kezüket a saját kezükkel végezzék: Ez sokkal olcsóbb lesz, mint a mester meghívása. Ha egy személy azt tervezi, hogy ezt először teszi meg, jobban meg kell ismernie az ilyen problémát, mint a csempefektetés. A folyamat részleteinek ismerete nagyon fontos ahhoz, hogy a kérdést helyesen közelítsük meg, és helyesen válasszuk a lapkát, helyesen számítsuk ki az anyagok mennyiségét.

Különleges jellemzők

A csempe, mint egy befejező anyag, rendelkezik saját jellemzőivel és előnyeivel, amelyeket a vásárlás előtt el kell olvasni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a padlóra vagy a falakra nézve megfelelő választás van egy tisztességes és tartós lehetőségre.

Először is nagy szilárdságú anyag, amely a szakítószilárdság vizsgálatakor 300 MPa-ig terjedő tömörítést jelez. A csempe nagy terhelésnek ellenáll, nem deformálódik, és nem hajlik a test vagy a nehéz tárgyak súlya alá. A tűz nem áll fenn, és ha melegszik, akkor a káros anyagok kibocsátása nem fordul elő, mert természetes összetevőkre épül. A kerámiák tűzállósága az oka annak, hogy szépen és ízlésesen kinyitották a kályhákat, kandallókat és az elektromos és gáztűzhelyek közelében található helyeket.

A kerámiáknak is kiváló hővezető tulajdonságai vannak, és gyorsan felmelegednek: ez a tulajdonság nem kevésbé fontos a tűzhely vagy a működő kandalló előtt.

Ha az anyagot a padlóra helyezi, ne feledje, hogy további fűtés nélkül a padló mindig hideg lesz, ezért gyalogolni kell a cipőben, vagy további fűtést kell biztosítani, például a padlófűtéshez. A csempe ellenáll a fakulásnak, színei nem változnak idővel, ellentétben más bevonatokkal. Nem vezet áramra és nem elektrosztatikus akkumulátor. Nem halmoz fel káros mikroorganizmusokat. Ez a legjobb anyag a medencék, a szaunák, a kórházakban működő műtőterek megmunkálásához.

A laminált és parkettával ellentétben a kerámiák irigylésre méltóak a vegyszerek ellen, a hidrogén-fluorid vegyület mellett. A háztartási vegyszerekkel szembeni ellenállóképesség öt szintre oszlik: AA, A, B, C, D. Például az A kettős betű azt jelenti, hogy az anyagot nem érinti a legtöbb kémiai vegyület, az „A” azt jelenti, hogy nagy ellenállást jelent nekik, és így tovább.

A burkolat tartósságának mutatója a fő tényező: meghatározza a bevonat élettartamát. Az európai szabványosítási rendszer szerint a tartósság osztályát öt szint határozza meg. A csoportokat - elsőtől ötödikig - mérik, és mindig a csomagoláson kell feltüntetni.

A kerámia burkolólapok kopásállóságának vizsgálata nagyon érdekes módon történik: az anyagot olyan eszközbe helyezik, amely úgy néz ki, mint a malomkövek a megjelenésében, és a durva szemcsék a felületére esnek. A vizet szállítják, a malomkövek elkezdnek forogni, ezáltal megcsiszolva a csempe, ami utánozza a használat természetes körülményeit.Attól függően, hogy a malomkövek hány rotációja ellenáll az anyagnak anélkül, hogy vizuális hibák keletkeznének rajta, ez a kopásállósági osztály hozzá van rendelve. Ezen indikátor alapján a csempe a felhasználás típusától függően tovább rendeződik a különböző befejezési követelményekkel rendelkező helyiségekben.

A kopás ellenállása mellett számos olyan paramétert is figyelembe kell venni, amelyeket a különböző helyiségek csempe kiválasztásakor is figyelembe kell venni. Például egy kerámia bevonat képessége a nedvesség felszívására (vagy nedvesség felszívódására). A nedvesség felszívódásának mértéke az anyag tömegének százalékában lehet.

A nemzetközi szabványosítás szerint a termék csomagolásán egy bizonyos betű szerepel a kerámia-csempe öntési technika megnevezésével együtt.

Hideg ellenállása (vagy fagyállósága) közvetlenül függ az anyag nedvességelnyelésének képességétől. Ha a lapka kissé porózus, akkor szinte nem jut a nedvességhez, ezért magas fagyállóságú. Az első és a második csoport fagyálló, a harmadik pedig nem. A harmadik csoport csak meleg helyiségekben használható.

A csempeanyagok előállításának sajátossága olyan, hogy a kaliberek és a hangok fogalmát is figyelembe kell venni a félreértések elkerülése érdekében. A hang a „színre” ugyanazt jelenti, de más típusú anyagokkal ellentétben, ahol a szín általában monokromatikus, és nincs eltérése, ugyanaz a szín nem érhető el a kerámiák gyártásában. Mindig enyhe különbség van az árnyékban, így a válogatás folyamán a csempe a tónus szerint kerül elosztásra, amely a megfelelő betűvel van jelölve: A, B, és így tovább.

A kaliber a kerámialapok mérete milliméterben kifejezve. A hanghoz hasonlóan a méret nem lehet teljesen pontos - általában kisebb eltérések vannak, így van a névleges méret és a tényleges fogalom. Például egy tétel névleges mérete 20x20 mm, és a tényleges méretet az angol W betű jelöli, és három számmal jelzi, vessző nélkül: W 198x198 (19,8 mm), és általában - kaliber 01.

Ezen túlmenően van egy olyan mutató, amely ellenáll a csúszásnak és a repedésnek. Ha egy kis „pókháló” jelenik meg vizuálisan a csempe felületén, ez egy házasság. Az adott tételben lévő házasságok száma alapján egy olyan jelzőtípust alakítunk ki, mint a csempe típus: az első (piros), a második (kék) és a harmadik (zöld). A bevonat biztonsága attól függ, hogy mennyire nagy az ellenállása a csúszás ellen. Minél nagyobb a súrlódási együttható, annál biztonságosabb a felület. Leggyakrabban a német módszerrel mérik - a padló szögének alapján, amelyen az objektum elkezd csúszni a kerámia felületén.

Természetesen helytelen lenne azt mondani, hogy melyik csempe „ideális” vagy „univerzális”. A kerámiák jellemzőiről beszélve először is figyelmet kell fordítani annak funkcionalitására, a különböző típusok használatának technikai különbségeire, valamint arra, hogy alkalmas-e az adott helyiségre, ahol az arcát kell elvégezni.

típusok

Sokan megkérdezik, mi a különbség a kerámia és a csempe között. Azok a vevők, akik először találkoznak e két névvel, gyakran gyakran gondolják, hogy ezek két különböző anyag, de nem. A kerámia és a csempe között nincs különbség.

A csempe a kerámiából készült csempe egyik neve, egyfajta falburkolat.

Csempe, cotto, klinker - mindezek a meghatározások a kerámialapok egy nagy szegmensére vonatkoznakamelyek a gyártási technológia, a felhasznált anyagok minősége, a szilárdsági mutatók és az alkalmazás célja alapján eltérhetnek egymástól. A görög nyelvről lefordított keramos jelentése "égetett agyag".Minden ilyen típusú csempe kivétel nélkül az agyagból készül, hozzáadva néhány szennyeződést, például kvarc chipeket vagy földpátot. Az anyaghoz vizet és homokot is adunk.

A burkolólapok típusai az alkalmazott anyagok, a specifikus égés és a porozitás szintje alapján eltérhetnek egymástól. Különböző típusú agyagból (vörös vagy fehér) készül, alapja sűrű vagy porózus, az elülső oldal pedig üvegezett vagy nem üvegezett.

A porcelán csempe, ha egyszer lőttek, gyenge porozitással rendelkezhet, és leggyakrabban tartós padlóburkolat létrehozására használják. A fektetést mind beltéren, mind szabadban végezhetjük. A csempe ellenáll a hideg és nagy forgalmi viszonyoknak. A nagyon porózus típusú bevonatok, amelyek egyetlen tüzelést alkalmaznak, technológiai készítmények használatát jelentik, aminek következtében az égetés során bekövetkező zsugorodás csökken.

A magas porozitású csempe csak falburkolatokhoz van tervezve, mert nem nagyobb szilárdságú anyag.

A leggyakoribb bevonat a porcelán kerámia. Híresebb neve a porcelánkövek, a gres csempe vagy szín. Jellemzője egy szinte üvegfelület és nagy sűrűség, ami kiküszöböli a mestereket az üvegezéssel szembeni igénytől. A szennyezést nagyon könnyen eltávolítják, és a porcelán kőolaj mechanikájával szembeni ellenállás kiváló, így ez a fajta csempe leggyakrabban nagy szilárdságú padlóburkolat.

A sima padlólapok és a klinker fajták ellenállóképessége nem hasonlítható össze a porcelánkövekkelkeménység és egyéb jellemzők. A porcelán csempe polírozott és matt. Matt felülete a legerősebb, de csiszoltabbá és vonzóbbá válik. A matt kerámia ideális csempe burkolására az utcán, nehéz üzemi körülmények között. Gyakran megtalálható a lépcsőn, amely ily módon bélelt, nagyon hosszú ideig tart, anélkül, hogy elveszítené a gyakorlati tulajdonságokat vagy a megjelenést.

Ha összehasonlítod a természetes kőzetből készült porcelánköveket a szokásos gránitmal, a természetes kő kezdhet összeomlani a hőmérsékletváltozások vagy az időjárási és éghajlati viszonyok miatt. Annak ellenére, hogy a természetes gránit meglehetősen tartósnak tekinthető, a porcelán kőzettárgy minden szempontból sokkal jobb. A kerámia gránit burkolólapok egyenletesek, felülete egyenletes, és nem használhatók vegyi anyagok vagy reagensek, kivéve a hidrogén-fluoridot. Ökológiai értelemben a porcelán kőcserepek olyan biztonságosak, mint a természetes kő.

A mázas csempe típusok nemcsak a fényes, fényes felületű csempe.

Ha a mázréteg elég vastag, akkor a padlóburkolat is használható olyan helyeken, ahol nagy a permeabilitás.

A kettős égetés technológiája, amely minden kerámiafajtára vonatkozik, költsége sokkal drágább, mint az anyag egyetlen tüzelése. A kettős égésen átesett felület kellemes sima és csillogó. Ez a lapka univerzális: mind falakhoz, mind padlóhoz használható. Ha az égést egyszer végezzük el, a gáz áthalad a felületen, kozmetikai szabálytalanságok formájában "marad" az elülső oldalon. A kettős égetés használatakor ez nem történik meg. Természetesen, ez a fajta csempe többet árul, de esztétikailag vonzóbbnak tűnik, bár sokan attól függnek, hogy maga a hely és a telepítési technika, mert ha úgy tetszik, elrejtheti néhány szabálytalanságot vizuálisan.

A klinker csempe típusok különböző típusú agyagból készülnek, amelyhez oxid-alapú festékeket, folyadékokat és chamotte-ot adunk.Chamotte - ez nem olyan, mint agyag, amely a műanyag tulajdonságok végső elvesztéséhez kerül. A gyártási technológiától függően a klinker elülső része lehet üvegezett vagy máz használata nélkül. A termelés leggyakrabban egyetlen pörkölést használ, ami alacsony porózus anyagot eredményez, amely ellenáll a vegyi anyagoknak és a kemény időjárási viszonyoknak. A klinker csempe fektetése során mindig hagyjon egy széles csuklót, mert a zsugorodás az égés következtében következik be, és a klinker szélén mindig vannak olyan szabálytalanságok, amelyeket ily módon kell kompenzálni.

Cotto típusú kerámia burkolólapokat használnak padlóburkoláshoz. Nem mázolva, amikor a fektetés megkönnyíti a csúszást megakadályozó felületet. Egy ilyen elülső oldalt rozsdásnak hívnak. A cotto extrudált keverékek előállítása során több agyagfajtából állnak. Ugyanakkor a gondos válogatás és keverés nem történik meg. Ez a módszer a csempe anyagok megalkotására már az ókor óta ismert, és még mindig releváns, amikor szembe kell néznie.

Azok számára, akik nagyszerű esztétikával és kifogástalan minőséggel törődnek a csempe anyagok készítésével, ilyen lehetőséget kínálnak zökkenőmentes cserépként. Ez valójában valósul meg? Valójában varratokkal rendelkezik, de az anyaggyártás folyamata során javítást végeznek: éleit egy speciális géppel óvatosan vágják. Amint már említettük, a tüzelés során (mind egy, mind mindkét oldalon) a csempe deformálódik, aminek következtében a munkafolyamatban a méret és a forma közötti eltérés miatt technikai bélés léphet fel.

Abban az esetben, ha az anyagot korrekciónak vetik alá, nem lesz eltérés, és minden paraméter tökéletesen egybeesik.

A korrigált cserép nagy esztétikai hatást biztosít. sima monolit felület formájában. Ez gyakran azt a benyomást kelti, hogy a varratok és a varratok valóban nem léteznek. Ez a minta nagy térben előnyösnek tűnik, így a zökkenőmentes csempe nagy méretű, 60x60 cm vagy annál nagyobb méretű. A padlóra és a falakra is rögzíthető.

Az ilyen anyagok megszerzésének lehetősége nagyon csábítónak tűnik. A vásárlás előtt azonban fontos figyelembe venni néhány jellemzőjét. Az első az a költség, amely általában a kerámialapok szokásos változataihoz képest nagyon magas. A korrekció nagyon fáradságos folyamat, és csak ő egyedül ad legalább 20-30 százalékos árprémiumot. Természetesen olcsóbb lesz, mint a természetes kő, például a márvány vagy a gránit, de a megbízható kerámia gránithoz képest a „varrat nélküli” változat sokkal költségesebb.

A rektifikált csempe speciális lefektetéssel rendelkezik. Ha a közönséges kerámiák a „falak és a padló” hibáihoz képest „tisztátalanabbak”, azok lehetséges szabálytalanságai és érdessége, ebben az esetben a felszíni előkészítést nagyon óvatosan kell végezni: a legjobb, ha tökéletesen sík vagy a lehető legközelebb áll ezekhez a paraméterekhez. Ezen túlmenően, az ilyen típusú anyagokkal való együttműködéshez tapasztalatra van szükség, így a legjobb, ha a szakembereket bízzuk, mert a kezdő, sajnos, nem lesz képes megbirkózni az ilyen jó munkával.

A „zökkenőmentesség” fogalmát nem szabad szó szerint értelmezni. Még ha a vizuális varratok nem láthatók, természetesen még mindig léteznek. A lapok között mindig fél és két milliméter széles rés van. A monolit vászon hatását a maximális és a legkisebb illeszkedés biztosítja.

Ha egyáltalán nem hagyja el a varratokat, a minimális szabálytalanság azonnal rontja az egész képet.

A kerámia burkolólapok természetesen a padló, a falak, a kandallók és más bélésbélés leggyakoribb anyagai.Különböző típusai (általában magas kopásállóságúak) az utcai járdák bélésére is használhatók. Ahhoz azonban, hogy megbízható és tartós bevonatot hozzunk létre az utcán, nemcsak kerámiák vannak. Valószínűleg sokan már hallottak a gumi lapkáról, amely széles körű alkalmazást talált az országos sávok és játszóterek padlóburkolataiban. Bizonyos esetekben a gumi bevonat jó alternatíva lehet a kerámia számára, különösen, ha nem kell „elülső nézetet” létrehoznia, és egyszerűbb anyagot használhat.

A gumi csempe tömegből készül, amely gumi, poliuretán és színes töltőanyag keveréke. Gyakran használják gyártásához újrahasznosított gumi morzsa formájában, amelynek alapja a régi autógumi. Ez az anyag, a közhiedelemmel ellentétben, tartós és rendkívül ellenálló a kopás ellen. Ha megérinti ezt a lapkát, puha és kissé durva lesz. Télen egy jégkéregréteg alakul ki rajta, amely könnyen leválasztható a bevonat károsítása nélkül. Magas és alacsony hőmérsékleten a gumi csempe ugyanolyan fényes marad, hogy az eredeti tulajdonságait elveszíti.

Az anyag ellenáll az alakváltozásnak is, tökéletesen elnyeli, és ha bármilyen hibát észlel, a sérült szegmens könnyen cserélhető egy újra. A gumi burkolatok nagyon értékes tulajdonságai - soha nem csapódik le és nem szárad gyorsan az eső után.

Az ilyen típusú bevonat alkalmazási köre széles: a játszótérektől és a sportpályáktól a kerti utak megszervezéséhez magánterületeken, különösen a magas páratartalmú helyeken: szökőkutak, kutak, úszómedencék közelében.

A gumi bevonat átmegy a vízkúton, ami biztosítja az elülső oldalán a nedvesség hiányát.

A gumi csempe a felületen belül marad, amely nagyon jól fel kell készülnie. Általában egy sima aszfalt felület, egy beton esztrich, és ha a felület egyenetlen, speciális kiegyenlítő vegyületek segítségével korrigálható. A fektetési munkákat száraz és tiszta időjárás mellett, öt fokos és annál magasabb hőmérsékleten kell elvégezni.

Anyagok kiszámítása

A helyiségek számának helyes kiszámítása segít abban, hogy a mester előre meghatározásra kerüljön az egyszerű, de fontos kérdésekre adott válaszokkal. Először is el kell döntenie, hogy milyen színt fog használni, függetlenül attól, hogy a rajz szerint kell-e testreszabni, függetlenül attól, hogy szükség van-e kiegészítésekre díszítő elemek formájában. Fontos tudni, hogy az arcfelület mérésekor számításokat kell végezni, figyelembe véve a vágandó lapokat. E nélkül nem fog működni, mert a szobák ritkán találhatók a falak kiemelkedése nélkül, trükkös sarkok és helyek a kommunikáció kimenetére.

A csempe kiszámításához számos ajánlás van. Függetlenül attól, hogy hová tervezzük, először megmérjük az egyes falak hosszát és magasságát, ahol a burkolatot elvégezzük. Megméri a padló hosszát és szélességét, és az ajtó (vagy a fürdő) méreteit levonni kell az ajtó (vagy a fürdő) helyének méreteiből. Ezután el kell dönteni a csempézett lemezek paramétereit. Ezek 30x30, 33x33 és 40x40-esek - ezek a padló standard méretei, és a bélés általában 20x30 és 25x33 paraméterekkel rendelkezik. Ezen mutatók alapján előzetes számításokat kell tenni négyzetméterben.

A nagyobb pontosság érdekében minden lapot egyedileg számítunk.

Javasoljuk, hogy számítsuk ki az anyagmennyiséget népszerű online programok használata nélkül, de manuálisan, mert csempe esetén gyakran nagy hibákat követnek el. Például egy online számológép nem tudja figyelembe venni az interrow varratok szélességét, továbbá minden ilyen programban mindig vannak arra utaló jelek, hogy jobb, ha később az összes mutatót újra le kell írni.

Mi legyen a ragasztó vastagsága?

Kezdők számára ez a kérdés jelentéktelennek tűnik, de ez az egyik fő feladat. A ragasztó vastagsága az alkalmazott anyag típusától függ.

A vastagságot is befolyásolják az olyan tényezők, mint a burkolat méretei és a bélés felszíni előkészítése.

Ha a csempe mérete és súlya kicsi, a ragasztó minimális vastagságának két milliméternek kell lennie. A fektetõanyagok nehéz modelljeihez (pl. Porcelánkövekhez) ajánlatos legalább 4 vagy 5 milliméteres ragasztóréteget alkalmazni. Ha a felület jelentős szabálytalanságokkal és üregekkel rendelkezik, a ragasztó vastagsága nagyobb lehet: ebben az esetben mindegyikük váltakozva van jelölve, és a ragasztóréteget a mélységtől és mérettől függően állítják be, mivel az összes gödröt és üregeket ragasztóval kell megtölteni. Azonban a maximális réteg nem ajánlott tíz milliméternél többet csinálni, ha a falakon csempe kerül, és a ragasztóoldat vastagsága a hagyományos padlólapok esetén 15 mm.

Ami a porcelánköveket illeti, mivel ezt az anyagot nagy súlya és szilárdsága jellemzi, a ragasztó vastagsága a telepítés során megfelelő: 20-22 mm, de nem több. Ha túlzásba hozza, akkor a felületek közötti tapadás jelentősen romlik.

Amikor a falra csempe van, figyelni kell arra is, hogy a szabálytalanságok milyenek. Már elmondták, hogy tíz milliméter a ragasztó vastagságának optimális szintje, de ha a fal viszonylag lapos, nagy dudorok és üregek nélkül, a kezdeti réteg kisebb: három vagy négy milliméter, és mivel javítja vagy romolja a falat, növelje vagy csökkenti azt. Így fokozatosan az összes szabálytalanságot kijavítják.

A ragasztókészítmény alkalmazásának technikája is változó. Néha ragasztót alkalmazunk a falakra (padlóra) és csempékre. Egyes szakértők azt mondják, hogy ha a ragasztó jó minőségű, elég csak a padlóra vagy a falra vagy az anyagra alkalmazni. A ragasztó megtakarítása érdekében használhatja az egyrétegű alkalmazást, de a kezdők kényelmesebbek lesznek, ha a ragasztót mindkét felületre alkalmazzák: a csempe könnyen kiegyenlíthető és megfelelő irányba mozdítható.

Mit kell tenni?

A padlólapokat két módon helyezze el. Az első esetben cement alapú habarcsot használunk, a második pedig speciális ragasztót. A cementtel való munkavégzés során a fektetőcsempe technológiáját úgy végezzük, hogy az úgynevezett „tömítés” a padlóra történik, és ha ragasztót használunk, az anyagot gondosan alkalmazzák a felületre.

A falra való felhelyezés az előkészített felületen történik, amelyet maximalizálni kell és primerrel kell kezelni.

Jobb, ha a csempe a gitt felületére kerül, különösen a gitt a sarkokban releváns, mert segít a szabálytalanságok kiegyenlítésében.

És végül, sima falak - fontos tényező, amely ebben az esetben meghatározza a munka minőségét. Ha a falak nagyon íveltek, és nem tudnak kiegyenlíteni egy alapozóval vagy egy további ragasztóréteggel, akkor a vakolat vagy a gipszkarton használata segít, akkor biztonságosan dolgozhat bármilyen csempe anyaggal.

Felület előkészítése

Először is, a falnak „egészségesnek és nem lehetnek gombás fertőzései. Az egyenlőtlen felületet ki kell egyenlíteni, és ha a gipsz összeomlik vagy levágja, azt el kell távolítani, majd sztrippeléssel és szintezéssel kell végezni. Természetesen mindig azt szeretnénk remélni, hogy csak a gipszréteg egy részét kell szétszedni, de a „lavina-szerű” pelyhesedése gyakran történik - a fal teljes kerülete mentén, amelyhez a mesternek mindig készen kell lennie.

Ha a fal tégla, és a gipszréteg „szorosan” van, tisztítsa meg a régi bevonatok felületét: mész, festés, tapéta.A gombafertőzés legkisebb jeleinél a falat „meg kell gyógyítani”, mielőtt szembenézne vele: különben minden erőfeszítés előbb-utóbb elpusztul. Szükség van olyan speciális személyzet megvásárlására, akik garantáltan megbirkózhatnak a gombákkal. Mielőtt a falat gombaellenes oldattal kezelnénk, a laza rétegeket eltávolítjuk, majd nem csak a felület érintett területeit dolgozzuk fel, hanem minden falat is, hogy biztosan elkerüljük a mikroflóra megjelenését. Haladó esetekben a feldolgozás többször is végrehajtható.

A gombaellenes intézkedések után a falakat mélyen behatoló, antiszeptikumot tartalmazó primerrel kell kezelni. Ebben az esetben kívánatos a kettős alapozás. A második réteg felhordása az első után történik, és teljesen megszárad.

A falak összehangolása kisebb javításokat tartalmaz a kis hibák kiküszöbölésével.

Ha a falon repedések és repedések vannak, méretüket tíz milliméterre kell növelni, majd „ütközővel szemben” kitölteni és a közös felületre fókuszálni.

Számos módja van a falak javításának.beleértve a teljes vakolást, vakolást vagy gipszkarton vagy rétegelt lemez használatát. Ebben az esetben a falak könnyű durvasága megengedett és még kívánatos: a fal és a csempe jobban tapad egymáshoz ragasztószerkezet alkalmazásakor. Mint már említettük, a kis hibákat fröcskölték, és ha a falakra nézve masszív kerámia gránit, a gipszkarton vagy a rétegelt lemez biztosítja a tökéletes alapot.

Ahhoz, hogy a padlófelületet saját kezűleg készítsük elő, az első követelmények megegyeznek a falak burkolásához való előkészítésével: tisztaság, gombaellenes szerek kezelése (ha szükséges), szintezés, hibák kiküszöbölése. A beton esztrich ellenőrzése és előkészítése, ha van, a legnehezebb lesz. A csatolót feltétlenül teljesen meg kell oldani az instabil területek azonosításához. El kell távolítani azokat a töredékeket, amelyek hangot keltenek, amikor megérinti. Ha az esztrich "laza" részét elhagyja, akkor mindent meg kell tisztítani az "egészséges" betonrétegekig. Természetesen ez a munka nagyon fárasztó, de szükség esetén ki kell tölteni. A régi esztrich vagy metszeteinek eltávolítása után egy újat öntenek, vízszintesen kiegyenlítenek, és a szárítás után a csempe csempézésre kerül.

Ha az esztrich jó állapotban van, szükség esetén kisebb javításokat hajtanak végre beágyazási repedések formájában, és eltávolítják a nagy dombokat, amelyeket el kell távolítani, a beton alapszintjére összpontosítva.

Miután a munka befejeződött, meg kell tisztítania a helyiséget, porosodnia kell a teljes felületet, majd először, lehetőleg kétszer egymás után.

A kezdőknek néha kérdésük van arról, hogy egy új lapkát lehet-e elhelyezni egy régi lapkán, és ezt alapként használná. Természetesen van ilyen lehetőség, de csak akkor, ha a lapka erős, jó minőségű, és a padló egyenletes, és nem kell vízszintesen kiegyenlíteni. A régi lapkára való fektetés módja meglehetősen gyakori az egyszerű ok miatt, hogy nagyon fárasztó a régi szétszerelés, és a kommunikáció megsérülhet. Azonban, ha a régi csempe instabil és "táncos", akkor lehetetlen új fektetéseket készíteni rajta. Sajnos nincs mód arra, hogy teljesen eltávolítsuk a régi bevonatot.

Ha a régi csempe nem okoz komoly aggodalmat, az új bélés megkezdése előtt szükséges a padló ellenőrzésére, ha megérinti az egyes csempe stabilitását. Azokat a területeket, amelyek tompa hangot hoznak létre, el kell távolítani, meg kell tisztítani a kialakított mélyedéseket a beton alapra, majd alapozni vagy ugyanolyan ragasztóanyaggal kezelni, amelyet a további munkák során terveznek használni.A régi csempe felülete zsírtalanodik a ragasztó maximális tapadásának biztosítása érdekében. Ehhez hagyományos szerves oldószert használhat.

A régi csempe-kötések szilárdságát is tesztelik. Az ellenőrzés folyamán a leginkább laza és repedezettek kerülnek eltávolításra, majd ezt követően az ízületek legmélyebb tisztítását a következő alapozással végezzük, előnyösen egy olyan vegyülettel, mint a „Betonkontaktus”: rajta van, hogy a csempe ragasztó mindig tökéletesen legyen.

Ha a padló alapja fából, akkor természetesen kerámia burkolólapokat is elhelyezhet, ha erős és jó állapotban van. A fapadló tesztelését a vakolási munkákhoz való alkalmasságra úgy végezzük, hogy a "lebegő" és a csípő töredékeket azonosítjuk. A padló gyenge területei eltávolításra kerülnek, és az alattuk lévő késések ellenőrzik a fa rothadását.

Szükség esetén cserélt területeket kell cserélni, majd antiszeptikus oldattal kell kezelni.

Abban az esetben, ha a padló fa, és ott van festék, megmarad a csiszolóanyaggal. Az épületszárító segítségével vegyi mosást és felmelegedést használhat. Ezt követően ellenőrizni kell a padlót az erősség ellenőrzésére. Ha azt tervezi, hogy a lapokat közvetlenül a régi táblákra helyezi, vízszigetelésre van szükség, amelyet latex impregnálásként alkalmaznak, fából készült anyagokhoz. Az impregnálást széles kefével alkalmazzuk, majd a padlót azonnal egy tartós üvegszálas festékhálóval fedjük le.

Ha az impregnálás száraz, a hálót rögzítjük, a padlón egy további réteget hoznak létre, hogy a csempe ragasztó megbízhatóan „megragad” a fa aljával. A réteg általában szilikát ragasztóból, durva szemcsés, tisztított homokból és vízből áll 2: 2 arányban: 1. Amikor a keveréket a felhordás után megkeményedik, a csempe szubsztrátja megkapja a kívánt durva textúrát és szilárdságot, ami szükséges a kiváló minőségű béléshez.

A fából készült padlón a csempe szilárd alapjainak különböző módjai vannak: egyszerűen lefedhető RSD széles lapjain. Ez megkönnyíti a munkát, mivel a régi festék eltávolítása nem szükséges. Egy vízszigetelő réteg impregnáló réteget helyezünk az OSB lemezekre, vagy egy szokásos vastag polietilén fóliát használhatunk. A GVL lapok az OSB alternatívája: gipsz- és cellulózszálakból készülnek, és ellenállnak a nagy terheléseknek. Ugyanúgy helyezkednek el, mint bármely más, és előnyük, hogy nincs szükség további rétegekre és kezelésekre, kivéve az alapozás.

A GVL lapok használata hozzájárul ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban megtakarítással, idővel és erőfeszítéssel kerüljön sor.

jelölés

Mielőtt elkezdené a lapokat a falra helyezni, jelölje meg és készítse elő az első sor helyét. A fal alján egy sín vagy egy műanyag sarok van felszerelve - ez az első sor alapja. Ezután egyenes vonalat rajzoljon függőlegesen annak érdekében, hogy szabályozza a fektetés helyességét. Ahhoz, hogy egy vonalat egyértelműen lehessen rajzolni, lézerszintet vagy plumb-ot használhat.

A padló felületének szétszórására, rajzolva az első sor távoli szélét. Meg kell jegyezni, hogy a csempe helyzete különbözik a többitől, abban az esetben, ha szükség van a minta térképezésére. A telepítési folyamatot a szoba egyik legtávolabbi sarkából ajánljuk elindítani.

Fontos, hogy minden számítást elvégezzünk, figyelembe véve nemcsak magának az anyagnak a méretét, hanem a lapok közötti hézagokat és varratokat is.

Szükséges eszközök

Annak érdekében, hogy a lapka a falra vagy a padlóra kerüljön, a mesternek szüksége lesz a következő eszközökre és eszközökre:

 • lézer vagy épület szintje;
 • csavarhúzó vagy kalapácsfúró fúvókával a keverék összekeverésére;
 • mérőszalag és két spatula (gumi és hornyos);
 • széles kefe;
 • roller;
 • sodronyvágó;
 • csempe vágószerszám;
 • jelölő vagy ceruza jelölésre,
 • két külön tartály a ragasztó keverékhez és alapozóhoz.

Hogyan vághatunk egy lapkát?

Nem számít, mennyire tökéletesek a falak vagy a padló, a burkolómunkák soha nem kerülnek az anyag vágására. Vághatsz egy cserépet egy szokásos üvegvágóval, vagy egy speciális szerszámmal, amely gyémánt vágókerékkel rendelkezik. Ha a vágólapokat mechanikusan és kézzel végezzük, akkor ez az elv ugyanaz, mint az üveg vágásakor. Ezt az egyszerű módszert használjuk egy könnyű csempe esetében: a szerszám vágókerékét a tömb elülső oldalán lévő jelölővonalra irányítják, és egy metszés után az anyag finoman repedik a vonal mentén.

A padlóburkolat sokkal keményebb és nagyobb, így az üvegvágó nem alkalmas erre. A nehézfém kerámiaszerszámgépeknél a gépcsempe-vágó. A vonalzón egy jelölővel ellátott pad és határoló van, ami sokkal könnyebbé teszi a vágást. A határolót egy távolságra kell mozgatni, hogy a jelölővonal egybeesik a csempe-vágó közepén található vonallal.

A cserépvágó felső része két vezetővel ellátott kocsival van ellátva, és egy vágó kerék és egy összecsukható szirmok, amelyek egymáshoz képest bizonyos szögben helyezkednek el. A közelben van a kar. A kocsit a távoli szélre kell mozgatni, a kereket a csempe töredékének széléhez kell csatolni, enyhén nyomjuk meg és vezessük őket a jelölések mentén. Ezután helyezze a kocsiállványt a vágás közepére, és enyhén nyomja meg a lapkát.

Szerelési technológia

A szerelési technológia sajátos finomságokkal és árnyalatokkal rendelkezik, a telepítés helyétől és a munkaszakaszoktól függően.

A falra való fektetés túl sok nehézség nélkül történik. Először a tapadókeveréket széles falazóval kell a falfelületre felhordani, és eltávolítani a felesleges ragasztót. A ragasztót kb. Három milliméter vastagságú lapkára helyezzük, a széleit óvatosan elkenőzzük, és a felesleget vágott simítóval eltávolítjuk. Ezt követően a lapokat a falra kell helyezni, és enyhén nyomni kell.

Az illesztést egy épület vagy lézer szint alkalmazásával hajtjuk végre, és a kereszteződéseket a lapok közé helyezzük úgy, hogy a sor egyenletes és tiszta legyen, és a lapok nem lebegnek. A kereszteződések általában egy-egy metszéspontban vannak: az egyik a középső és az egyik a varráshoz. Hosszú ideig nem lehet őket a varratokban tartani, hogy elkerüljék a ragasztással való elhelyezést.

A padlóra való fektetés munkaigényesebb folyamat. Annak érdekében, hogy a padlólapokat önállóan lehessen elhelyezni, a spatula sík oldalán, a ragasztó keveréket hirtelen szögben húzza és magához alkalmazza. A ragasztónak mélyen be kell hatolnia minden kis résbe, hogy ne maradjanak rések vagy üregek. Ezután a ragasztót egy fogazott simítóval simítjuk, hogy a „hornyok” azonos magasságúak legyenek (a ragasztóréteg három milliméter).

Ha a kerámiát a padlóra helyezik, kívánatos, hogy „teljes” lapokkal kezdődjenek, kitöltve a réseket. Minden csempe szorosan a padlóhoz van nyomva, jól ragasztva van, és a felesleges keveréket ruhával törölje le az ízületekből. A falburkolatokkal való munka mellett a varratok méreteit és a falazat pontosságát az ízületek közötti keresztek segítségével állítják be.

Fontos gondoskodni arról, hogy a csomópont egyenes legyen.

A kandallóval szemben általában dekoratív típusú anyagokat használnak (természetes és mesterséges kő, ellenálló kőzet, terrakotta csempe). A furnér burkolatát ne fonítsa le: nem tudja ellenállni a hőnek, a tapadás romlik, és egyszerűen eltűnik. Felületi előkészítés szükséges: kötés, por és vakolat tisztítása. Ezután egy alapozót használunk a ragasztó tapadásának javítására Ha egy téglafelületet felújítanak vagy visszaállítanak, és elkezd összeomlani, egy rúdháló van csatlakoztatva.

Ragasztóként kizárólag az utasításoknak megfelelően önállóan előállítható hőálló keverékek használhatók. A fektetés alulról indul.Egy egyenletes spatulával a ragasztót a kandalló felületére helyezzük, így azonnal elhelyezhetünk néhány darabot a bélésből. Ezután egy egyenletes rétegre meg kell sétálni egy vágott simítóval, csatolni kell a csempe, nyomni, és óvatosan koptatni egy gumi kalapáccsal. A csempézett sor szintjét az épület szintje szabályozza. A sarkok és a kiemelkedések visszanyeréséhez speciális alakzatokat használnak.

A vágás általában a sorok között van elhelyezve, és a kemence teljes felületét bélés után magas hőállósággal lakják. Megvédi a lapkát a szennyeződéstől, a koromtól és a nedvességtől.

A padlóburkolatra a fektetési mintákat alkalmazzák.

Számos lehetőség van:

 • „A varrás a varráshoz” ideális kezdőknek, világos és egyszerű: a csempe részeinek fektetése egymás után történik, és a sorok egyenesek és egyenletesek. Minden falazat párhuzamos a falakkal;
 • „Diagonálisan” - a fektetés nem párhuzamos, és a csempe sarkai a falfelület felé irányulnak, mintha „megnéznének”. Az opció kevésbé gazdaságos, munkaigényes, de esztétikusan szép és vonzó.
 • "A futásban" - a lapok egymás fölött helyezkednek el, véletlenszerűen a varratoknál, hasonlóan a téglafalhoz.

Előfordul, hogy a következő helyiségben, a küszöb nélkül, a linóleummal vagy a padlólappal csempézni kívánja. A dokkolás pontos elvégzése érdekében fontos figyelembe venni a kerámia, a ragasztó, a különböző szubsztrátok és például a padlólap különböző vastagságát. Ezt így kell kiszámítani: először a ragasztó vastagságát és maga a csempe összeadódik. Ezután a padlólap, a ragasztó és a rétegelt lemez (ha van) vastagságát külön-külön adjuk hozzá, és a kulcsszám a két szám közötti különbség. Meghatározza a magasságkülönbséget a csomóponton.

Abban az esetben, ha a magasságkülönbséget későn „visszahívják”, mindig helyesbítheti a helyzetet egy dokkolási profil megszerzésével, amely más szint lehet.

A fugázást a falburkolatok falakon vagy padlókon történő befejezése után végezzük. Ezt a folyamatot fuggingnak nevezik, és ahhoz, hogy megfelelően tartsuk, várni kell, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Az öntéshez cement, epoxi, tömítőanyag vagy szilikon alapú keverékeket használnak. A keverék kiválasztása a burkolat színtartománya alapján történik. A cement alapú habarcsot használat előtt vízzel kell hígítani, és a szilikon és epoxi keverékek már készen állnak a használatra.

A hegesztés előtt a bélés kész felületét alaposan megtisztítják egy porszívóval. Ha szilikon vagy epoxid alapú habarcsot alkalmaz, ragasztószalaggal ragasszuk a csempe széleit: ez segít elkerülni, hogy a keverék az üvegezett elülső oldalra kerüljön. A keveréket gumi spatulával felhordjuk és a mélységbe kissé nyomjuk. Ezután tegyen egy spatulát, és távolítsa el a felesleget, ami összehasonlítja a varratokat. A maszkolószalagot eltávolítják a bélésből, miután a simítóval teljesen megszáradt.

Meddig szárad?

Amikor a padlón a burkolólapok minden munkája már befejeződött, nagy a vágy, hogy a lehető leggyorsabban elkezdjünk egy új felületen. Azonnal érdemes megjegyezni, hogy sok tényező befolyásolja a szárítási időt. Továbbá a ragasztóanyag összetétele nem kevésbé befolyásolja ezt a folyamatot.

A ragasztóanyag-csomagoláson a gyártók mindig jelzik a száradási időt, de szem előtt kell tartani, hogy az idő rendkívül feltételes, mivel sok a környezeti tényezőktől függ. Ami a csomagon feltüntetett kifejezéseket illeti, miután elkezdhetsz szabadon járni a bélelt felületen, fontos megérteni, hogy néhány ideális paraméterről beszélünk, amelyek nagyon ritkák a valós környezetben. Például 20-24 fokos hőmérséklet, időjárás változás nélkül, 40% -os stabil páratartalommal.

Ha egy új bevonat tulajdonosai szerencsések, és az időjárási viszonyok kedvezőnek bizonyultak, 24 óra elteltével járhat a bevonaton.Más esetekben meg kell várni, amíg a szárítás befejeződik.

Minél magasabb a levegő hőmérséklete a szobában, a bélés gyorsabban szárad. Azonban nem lehetséges a szobát mesterségesen melegíteni elektromos fűtőberendezésekkel, mivel ez halálosan befolyásolhatja a csempe fizikai jellemzőit.

A teljes szárítási folyamatnak mindennek ellenére természetes környezetében kell történnie, még akkor is, ha valamilyen okból késik.

Természetesen, ha nyáron fektet munkát, a csempe sokkal gyorsabban szárad, mint télen. Fontos megjegyezni, hogy a munkát 20 és 25 fok közötti hőmérsékleten kell elvégezni. A meleg évszakban a bélés 24-36 óra alatt teljesen megszáradhat, és télen az idő legalább 12-16 órával nő.

A helyiség páratartalma szintén jelentős szerepet játszik. Minél magasabb a páratartalom, annál lassabb lesz a ragasztó. Ha nagyon magas, akkor a padló szárítási ideje akár egy hetet is igénybe vehet, amit figyelembe kell venni.

Bármi legyen is a kapcsolódó szárítási feltételek, meg kell tanulni, hogyan kell meghatározni, hogy a ragasztó száraz-e. Ezt két egyszerű módszerrel ellenőrizheti. Az első a csempe enyhe kalapálása a sarkokban. Ha teljesen mozdulatlan marad és nem „jár”, a ragasztó teljesen száraz. A második mód az, hogy egyszerűen próbálja meg eltávolítani a lapkát az alapról. A tesztet célszerű a sarkokban elvégezni, mivel ezekben a helyeken a szabálytalanságok sokkal könnyebbé válnak.

Mindenesetre meg kell várni, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon, hogy ne sérüljön és mozogjon a csempe járás közben, mert nagyon bosszantó és zavaró lesz a hibák kijavítása.

Mint már említettük, jó körülmények között a ragasztó keverék teljesen megszárad 24 órán belül. A fajtától függően azonban ez az idő változhat. Például a könnyű csempe számára tervezett ragasztó sokoldalú és hét-tizennégy óra alatt megszárad. A nehéz porcelán és más padlóburkolatokhoz tervezett ragasztó a naptól kezdve megszárad.

Ragasztó keverékek magas fagyállósággal, kültéri körülmények között történő használatra, 36 óra alatt szárítva. A fürdők, a szaunák és a medencék falaihoz és padlóihoz használt nedvességálló anyagok egy napig szárazak, ideális esetben várjon két-három napot, és az üveglapok fehér ragasztóját akár 36 órás szárításra tervezték.

Szakmai tippek

A padló- vagy falburkoló padló mindenütt jól néz ki: egy lakásban, egy irodában, egy közigazgatási intézményben, különös tekintettel a különböző színválasztékokra és tervezési megoldásokra. Úgy tűnik, hogy a jobb csempe nagyon egyszerű, de nem egészen. A fő dolog nem az, hogy egy rossz minőségű terméket kapjunk, ami "nem" a legjobb oldalról jelenik meg, még akkor is, ha stílusos lesz.

Tegye meg a helyes választást, figyelembe véve a bevonat jellemzőit a termék megjelenése alapján. Először is, a csempe anyagnak simán kell lennie, és festéktől mentesnek kell lennie.

Fontos, hogy a felületeken nincsenek repedések és zsetonok: sajnos, ha sok anyagra van szükség, könnyű lemaradni a teljes tömeg hibájáról, ezért különös figyelmet kell fordítani erre.

Annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a rögzítéssel és a csempe részek szoros illeszkedésével kapcsolatos munka során felmerülő nehézségek, a felvásárláskor egy részt lehet csatolni a másikhoz. Ez segít biztosítani a durva rések hiányát vagy jelenlétét, ami ismét az áruk minőségének szintjét mutatja. Vásárláskor mindig lehetőség van arra, hogy vízzel teszteljék a csempe csúszását, nedvesítve az elülső részt. A padló cserépének kiválasztásakor nem lehet csúszós a sérülések és az esések elkerülése érdekében: a felület általában bordázással és érdességgel, vagy korund-zsetonnal történő permetezéssel rendelkezik.A csúszós csempe gyakran erős ragyogással rendelkezik, és jól illeszkedik a fürdőszoba falaihoz, de nem a padlóhoz. Azok, akiknek nincs tapasztalata az anyag megválasztásában, nem árthatnak róla, hogy ne tudjanak róla, hogy ne tegyenek hibákat a jövőben.

Természetesen, függetlenül attól, hogy milyen a minősége a lapkának, bizonyos árrésszel kell megvásárolnod, mert a törékenység jellemzi. Röviden összefoglalva, kiszámíthatja a szükséges anyagmennyiséget a padló vagy a falterület elosztásával az egyik bevonatmintával. Tíz vagy tizenöt százaléka általában véletlenszerű házassághoz vagy „tartalékba” kerül.

Ha azt tervezi, hogy a falat furnérozza, kiválaszthatja a könnyebb és kevésbé vastag lapkát, de a padló esetében mindig előnyben kell részesíteni a nehezebb és tartósabb modelleket, amelyek ellenállnak a véletlen sérülésnek, és megfelelően képesek ellenállni a különböző terheléseknek.

A vásárlás előtt tudatában kell lennie annak a ténynek, hogy a keménység együtthatója szerint minden típusú burkolat több szintre oszlik, amelyek mindegyike egy adott jelölésnek felel meg. Például, ha szüksége van egy lapkára a padlóra, a harmadik szinttől az ötödikig kell választania.

Nem titok, hogy a legjobb és tartósabb anyag a gránit. Költség esetén ez drágább, mint mások, de nagyon könnyű elhelyezni, és sokkal hosszabb ideig tart, mint az olcsóbb csempe opciók.

Kis méretű konyhai méretekhez egy kis csempe mérete alkalmas, például 10x10. Ha a szoba nagy, akkor egy nagy, így vizuálisan a szoba kisebb lesz.

A gondolt csempe azt jelenti, hogy meg kell vásárolni a különleges formáját, hogy a sarkokat, a padlólapokat és a határokat szépen lefektesse.

Gyönyörű példák a belső térben

A kerámialapok széles választékának köszönhetően otthonában egy egyedülálló és utánozhatatlan belső teret hozhat létre, amely hosszú ideig tart, kellemes és szépségét kedvelve. Mivel a különböző lapok gyűjteményei most készülnek, az azonos stílusok különböző típusainak ötvözése csodálatos képet eredményezhet, beleértve a saját kezűleg is. Ha a kerámiából készült, egyszerű csempék formájában előállított termékeket csak fürdőszobákban (WC-vel és fürdőszobával) használták, akkor ez az arcú anyag mindenütt jelen van, feltűnően sokszínűségével és természetességével.

A belső tér stílusos és modern kialakítása érdekében a bélés során nemcsak különböző méretű, hanem formájú töredékeket is használhatunk. Sikeresen kombinálhatja a nagy és a kis csempe modelleket, négyzet alakú és négyszögletes, azzal a feltétellel, hogy minőségük és formatervezésük harmonikusan kiegészítik egymást. Egyébként a matt és a fényes bélés kombinációja nagyon lenyűgözőnek látszik bárhol.

Egyfajta lapka készül, amely sikeresen utánozza a fa, a kő és a téglafalat. Ilyen lehetőségek ideális esetben mindenütt megtalálhatók, különösen a folyosón és olyan helyeken, ahol magas a kereszt, és a helyiség növekvő szennyezettsége. Az ilyen mintákkal ellátott csempe nem szerencsés, nincsenek rajta foltok, és a szennyeződéseket lágy, nedves ruhával eltávolítják.

Bármely „monolit” nevű porcelán-kőműves lapka, többek között az utcai tér felé nézve sikeresen használható. Ideális zökkenőmentes minták használata esetén a kép holisztikusabb és harmonikusabb lesz, különösen akkor, ha nagy felületeket fóliázni kíván.

Ez már régóta a tökéletes dekoráció a fürdőszobák tekinthető csempe, amelynek formája a mozaik. Természetesen a telepítés egy bizonyos nehézséggel és a folyamat alaposságával kapcsolatos, de az erőfeszítések megéri: egy egész mozaikképet vagy panelt lehet természetesen elhelyezni, ha erre bizonyos készségek vannak.

A közelmúltban a fürdőszobák (és nem csak) díszítésére népszerűvé váltak a nem szabványos méretű és formájú lapok - sokszögek, hatszögek és oktaéderek, valamint más geometriai figurák, amelyek a modern stílusú megoldások sokféleségének személyre szabását jelentik. Természetesen ez a stílus bonyolult és professzionális kézművesek jelenlétét igényli.

A patchwork technika már régóta ismert, és a kerámiák esetében ez a legújabbak egyike, mert a komplex díszítéssel rendelkező modellek nagyon ritkák voltak. Ha szeretne fürdőszobát vagy akár egy vidéki nappalit is megtervezni, egyszerűen nem talál jobb választást.

Ami a már említett kő-, fa- vagy téglafalú csempe utánzásokat illeti, mindez megkapta a „loft” nevet, amelynek gyökerei az Egyesült Államokban vannak. Ha előnyös a vakolat vagy egy feldolgozatlan fal utánzata, akkor ez könnyen létrehozható csempe használatával. Ilyen műalkotásra nézve nehéz elképzelni, hogy mennyi munkát fektettek be annak megteremtésébe, és csak szoros pillantást és szoros vizsgálatot rögzít a tengelykapcsoló és az utánzás.

A fekete-fehér elemek klasszikus kombinációja mindig előnyös. Ugyanakkor helyénvaló a helyiség területének és a mennyezet magasságának helyes megítélése, hogy az összkép ne nézzen aránytalanul, és a szoba vagy a fürdőszoba nem tűnik kisebbnek, mint amilyen valójában.

Vannak olyan kerámialapok, amelyek képesek öntisztulásra, mivel különleges kémiai összetételen alapulnak. Az ilyen opciók ideálisak a nagy forgalmú konyháknak és a folyamatos főzés feltételeinek - a vendéglátóhelyeken, étkezdékben, kávézókban, éttermekben.

A kerámiák egyszerű és tömör fajtái előnyös módon ki tudják zárni a belső képet. A hatszög vagy rombusz, fényes mozaik elemek, a márványban vagy a gránitban imitált egyszerű modellek fényes csempék - az ilyen megoldások szervesan illeszkednek bármely belső stílusba, nem kell megváltoztatniuk, ha például bútorokat vagy függönyöket cserélnek.

Az elegáns és merész art deco stílust nehéz minták kombinációja határozott geometriai formákkal és összetett mintákkal, amelyek etnikai motívumokat hordoznak. Ha az Art Deco csempe nagy, akkor univerzális: befejezheti mind a falakat, mind a padlót, és ha kicsi, akkor használható például a konyhában található tűzhely vagy a kandalló vagy tűzhely felújítására.

Az élénk színek csempe nemcsak merész, hanem hatékony megoldás.egy ilyen belső tér mindig rózsás, meleg és optimista. Természetesen nem minden tulajdonos dönt egy ilyen kísérletről, de a kreatív emberek számára mindig előny, különösen akkor, ha nem csak a lakótereket, hanem a különböző művészeti tereket is megtervezzük. Ebben az esetben a csempe gyorsan igazolja költségeit: nem fog elhalványulni, mint a háttérkép, színe mindig fényes és fülbemászó lesz. Az egyetlen nehézség, ami általában a bútorok kiválasztásával jár, de ha szeretné elérni, mindig lehetséges. Az egyik legegyszerűbb megoldás - a színes vagy világos csempe fülhallgatója jobb, ha fehér, krém vagy bármilyen más hangot vásárol a pasztell közelében.

A csempe fektetése mindig nehéz folyamat, különösen, ha egy személynek élete során először önállóan kell elvégeznie ezt a munkát. Természetesen sok olyan példát tekintve, amelyek a legbonyolultabb stílusválasztékokat mutatják, szeretnék gyorsan megtanulni, hogyan kell csinálni valami hasonlót. Abban az esetben, ha a kezdő mesternek a legegyszerűbb telepítési lehetőséggel kell foglalkoznia, akkor az eredmény mindig a végére kedvez.

Jelen pillanatban még egy egyszerű, négyszögletes csempe a fürdőszobában is olyan szépen és szokatlanul készíthető, hogy nem fogja a szemét leállítani, amikor az összes munka véglegesen befejeződik.

További információ arról, hogyan kell megfelelően elhelyezni a lapokat egyenetlen falakon, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba