Ragasztó PVC csempe: a választott finomságok

A közelmúltban a megnövekedett PVC csempe. A modern építőanyag-piacon a lemezek széles választéka áll rendelkezésre: a különböző színek és méretek különböző tervezési lehetőségei. Ahhoz, hogy biztosítsuk őket, kiváló minőségű csempe ragasztóra lesz szüksége. Először is meg kell határozni a megoldás típusát.

Hogyan válasszuk ki?

Ha Ön saját házában vagy lakásában javítási munkát szeretne elvégezni, akkor biztosan szembe kell néznie a kiváló minőségű csempe és a bevált ragasztó kiválasztásának kérdésével. Ez nagyon fontos. A csempe ragasztó választékával kapcsolatban gyakorlati tanácsokat adhat. Mindenképpen figyeljen rájuk. Közvetlenül meg kell jegyezni, hogy minden anyagnak magas minőségűnek, megbízhatónak kell lennie, hogy a további üzemeltetés során ne legyen probléma.

Csak megbízható üzletekben vásárolhat építési anyagokat.

Miután végül eldöntötte a hardverboltot, győződjön meg róla, hogy kiválasztja a csempe ragasztó típusát. Tehát van egy csempézett oldat paszta formájában. Teljesen használatra kész. Van egy lehetőség, amely rendszeres száraz keverék. Meg kell hígítani, gondosan előkészíteni. Ez a keverék rétegelt lemezre is alkalmazható.

Az építőipari szakemberek között egy közös vélemény van, hogy a szokásos pasztákkal való munkavégzés kényelmetlen. Ezért a legtöbb szakember azt tanácsolja, hogy száraz formában vásároljon csempe ragasztót. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség. A kompozíciót könnyű vízzel hígítani a megfelelő arányban, így ez a folyamat nem fog sok időt vesz igénybe. A száraz keverék magas teljesítményt biztosít, és ára elfogadható.

A vásárláskor figyelembe kell venni még a kis árnyalatokat is:

 • A ragasztófogyasztás az alap szerkezetétől, az alkalmazott ragasztóréteg vastagságától, a munkához használt spatulától függ.
 • A ragasztót 5 kg, 12 kg és 25 kg tömegű csomagolásban értékesítik.
 • A kompozíció maradékainak eltávolítása a kézből és a szerszámokból folyó víz alatt elég könnyű.
 • A ragasztó garantált eltarthatósága egy év.
 • A vinil csempe padlóburkolat telepítésekor a pasztaszerkezetű akril kompozíció megbízhatóbb és praktikusabb. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a ragasztó durva alapokon nyugszik.

Akril kompozíció

Különböző padlóburkolatok burkolásakor különböző módszereket alkalmaznak, és az egyik leggyakoribb a ragasztás segítségével. Ez a módszer ideális PVC padlóburkolatok telepítésére. A megfelelő ragasztó kiválasztásához figyelembe kell venni a burkolat típusát, a páratartalmat a szobában. A ragasztó epoxi összetétele attól függ.

Bizonyos esetekben a megfelelőbb akril diszperziós ragasztó, amely számos előnnyel rendelkezik:

 • Nem mérgező. Biztonságos az emberi egészségre.
 • Egy bizonyos szerkezet miatt nem terjed át a felszínre, minden anyagot összeilleszt. Különböző felületeken használható.
 • Szagtalan. Ellenáll a magas páratartalomnak, tüzet.
 • Gyorsan lefagy, felületek ragasztása.
 • Helytelen csempefektetés esetén a munka fél órán belül korrigálható.
 • A kompozícióval végzett munka során nincs szükség további óvintézkedésekre.
 • Egy napon belül a ragasztott felületek maximális terhelésnek vannak kitéve.

A kívánt eredmény elérése csak akkor lehetséges, ha az akril ragasztó használatának minden feltétele teljesül:

 • Hőmérséklet üzemmód. A helyiség minimális hőmérséklete nem lehet +10 fok.
 • A ragasztót nem szabad nedves, durva hordozóra felhordani.
 • A ragasztót egyenletesen kell elosztani a felületen egy speciális vágott simítóval.
 • Ha a ragasztó a lapka elejére kerül, óvatosan távolítsa el a ragasztót puha ruhával és alkoholos oldattal. Ellenkező esetben sokkal nehezebb lesz.
 • A munka megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy az aljzat tiszta. A felületnek száraznak és vízszintesnek kell lennie.

típusok

A hatalmas számú gyártó közül megkülönböztethető a Thomsit és a "Homakol", jól bevált. Ezeknek a vállalatoknak a magas színvonalú termékei nagy keresletet igényelnek.

Többféle ragasztó van, amelyek a legmegfelelőbbek a vinillemezek telepítéséhez:

 • Univerzális összetétel ideális padlóburkolathoz. Ez ellenáll a mechanikai feszültségnek, rugalmas. Az előírásoknak megfelelően, beltéri használatra alkalmasabb. Ökológiailag biztonságos. Termeléssel csak szerves eredetű oldószereket használunk. A „hőszigetelt padló” rendszer berendezésénél is használható.
 • Thomsit K 188 E. Ez a kompozíció segít javítani a padlóburkolat hang- és hőszigetelési tulajdonságait. A polimerkomponensek összetétele azt jelenti, hogy a ragasztó nem alkalmazható abszorbens alapokra való felhordáskor. Környezetbarát anyagként jött létre.
 • Deko Bond Ssangkom. Ezt a készítményt bármilyen alapon lehet használni. A munka megkezdése előtt gondosan elő kell készítenie a felületet. Tiszta és száraz legyen. Ennek a ragasztónak a sajátossága az, hogy a helyiségben magas hőmérsékleten történő felhasználása megengedett. A ragasztó teljes kikeményedése egy nap alatt történik. A ragasztott csempe pozícióját fél órán belül korrigálni lehet. A készítmény biztonságos az emberi egészségre.
 • Homakoll 208. A kompozícióban vannak akril komponensek. Alkalmas bármilyen felület ragasztására, kivéve a habot. Gazdaságos: bizonyos hőmérsékleti viszonyok között kb. 1 kg ragasztó elegendő lesz a felületkezeléshez 2 és 4 négyzetméter között.

Ez csak egy kis része az építési piacon bemutatott opcióknak. Mindenesetre a ragasztószerkezetet az egyéni igények alapján kell kiválasztani: például a kvarcvinil keveréket betonon lehet dolgozni.

Hogyan készítsünk megoldást?

A speciális csempe ragasztók száma nagy, de nagyon kevés kész kompozíció van, ezért gyakran szükséges a megoldás elkészítése. A legjobb megoldás egy cementhabarcs, amelyhez a cementet és a homokot 1: 4 arányban veszik fel. A száraz keveréket vízzel hígítjuk krémes konzisztenciára. A csempe megbízhatóbb rögzítése érdekében hozzáadhat ragasztót a PVA vízhez körülbelül 1: 18 arányban.

Könnyebb dolgozni speciális masztixekkel és csempe ragasztókkal, de csak egy teljesen sík felületen használható, amelyet bármilyen olajjal vakoltak vagy festettek.

A csomagoláson a legtöbb ragasztóval való munkavégzés módja látható., valamint a használati feltételek, valamint a szükséges hőmérsékleti feltételek a szobában. A csempe vagy cementhabarcs használatához speciális kapacitás szükséges, amelynek értéke függ az elvégzendő munka mennyiségétől. Kis mennyiségű száraz alapot kell hozzáadnod, hozzáadunk vizet kis adagokban.

Ezután a ragasztót alaposan össze kell keverni egy spatulával, amíg a tömeg homogénsé nem válik, és leáll. Ne felejtsük el ezt az időszakot, mert a csomók zavarhatják a megfelelő burkolást a felületen. Ha sok megoldásra van szüksége, használhatja az építési keverőt.

Szabályok a PVC lapok ragasztására

A lapkát mindig margónál vegye. 2-3 m2-nek kell lennie. Különböző károkat okozhat például a szállítás vagy az anyag szakszerűtlen elhelyezése során.A munkákat +20 fokos hőmérsékleten végezzük. A csempe + 18-30 fokon kell tárolni. Legalább két napig meleg szobában kell feküdnie. A burkolólapok ragasztón történő elhelyezését megelőzően a padlólapokat eltávolítják. A csempe minden tekintetben a falakhoz igazodik, és csak ezután lezárható egy lábazattal.

Nem kell az anyagminőséget megtakarítani, mert régóta ismert, hogy a nyomor kétszer fizet. Egyáltalán nem nehéz ragasztani a lapokat otthon. Csak a ragasztáshoz szükséges minőségi megoldást kell választania. Így meghosszabbítja a padlózat életét. A fenti ajánlásokat figyelembe véve nem nehéz ezt megtenni.

Hogyan készítsünk PVC lapokat, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba