Klinkerlemezek: jellemzők és variációk

Az emberiség mindenkor arra törekedett, hogy olyan univerzális befejező anyagot hozzon létre, amely mind beltéren, mind kültéren használható, hogy megfeleljen bizonyos követelményeknek, mint például a tartósság, kopásállóság és nedvességállóság. Az ilyen befejező anyagok egyike klinker csempe.

Mi az?

A tégla csempe a pala agyagból készült építőanyag. A gyártást az extrudálásnak nevezett technológia szerint végzik. Ennek a technológiának köszönhetően a termék tartós, tartós és hidegálló. Mivel a termék környezetbarát építőanyagból készült, mind külső, mind belső dekorációra alkalmas. A néző medencék és lépcsők mellett a klinker magánházak és önkormányzati épületek homlokzata is lehet, amely burkolólapként használható.

Ez az építőanyag-előállítási módszer első alkalommal Hollandiában próbált ki körülbelül kétszáz évvel ezelőtt. A gyártók feladata volt, hogy olyan olcsó terméket hozzanak létre, amely erősebb, mint a természetes kő. Az országnak kőből kellett importálnia, ami jelentősen megnövelte a befejező munkák költségét.

Agyag nyersanyagokat magas hőmérsékletű sütőben sütik. A mesterséges cserép elégedett kérdéseket és hatóságokat, valamint fogyasztókat. Ezt követően a vállalat nem csak csempe, hanem klinker téglák gyártását is elkezdte gyártani. Eddig az európai országokban ezt az építőanyagot mind a városi épületek, mind a magántulajdonságok befejezésére használják.

A tégla tégla csempe textúrája alkalmas a vidéki házakhoz.

Nem titok mindenkinek, hogy jelenleg a tégla drága, ezért a házakat a leggyakrabban habbetonból állítják fel. De klinkert használva módosíthatja a ház homlokzatát, mert szinte lehetetlen megkülönböztetni a téglát az utánzattól az oldalról.

Termelési jellemzők

A klinkercserepek modern gyártása nem csak a magas hőmérséklet (1200-1400 fok), hanem az ipari sajtó alkalmazása. A nyersanyag tűzálló agyag, amely igen rugalmas tulajdonságokkal rendelkezik.. A lágyítók és a mesterséges pigmentek használata szigorúan tilos.

Emellett a gyártók műszaki feltételei lehetővé teszik a karbonátok és sók használatát. Fém-oxidok és törött fajanszok is hozzáadódnak, hogy jobb klinkerlemezeket kapjanak. Hála nekik, a befejező anyag bizonyos színűvé válhat.

Ezenkívül a tűzgátló használata lehetővé teszi a befejező anyag sűrűségének növelését és a porozitás csökkentését.

Az öntés használata előtt az összetevőket először adjuk hozzá. A gyártási mennyiségtől függően a kézi vagy automatikus adagolás. A préselés után a tüzelés 48 órán át tart, melynek köszönhetően az építőanyag kopásállóvá válik, tökéletesen illeszkedő felülettel.

Hideg ellenálló komponensek hozzáadásával a klinker téli ellenállása érhető el.

Előnyök és hátrányok

A klinker alacsony vízabszorpcióval rendelkezik, ez az előny lehetővé teszi, hogy az építőanyagok ne csak a magas páratartalmú, hanem a külső helyiségekben is használhatók legyenek. A fagyállóság jó mutatói megvédik a terméket a téli szezonban bekövetkező károsodástól.

Emellett klinker a csempe tartós, tartós, vegyszerekkel szemben ellenálló és hőmérséklet-változás. Példaként említhetjük a sült agyagból készült ősi kancsókat és vázákat.Néhány példányt kiváló állapotban tartunk napjainkig. Tartóssága ellenére, még a felszín karcolásakor is, a klinker tonális homogenitása miatt alig észrevehető.

A klinker csempe dekoratív tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a különböző stilisztikai irányú helyiségekben helyezkedjen el. Építőanyag lehet üvegezett, durva és nyers formában.

A klinker gyakorlatilag nem tölti be az alapítványt, és ebből az következik, hogy az épület, amelynek díszítésében ezt az építőanyagot használták, nem válik össze a kiegészítő terhelésből működés közben. néhány a restaurátorok klinker lapokat használnak a kopott házak előtt.

A klinker meglepő tulajdonsága a termék azon képessége, hogy működés közben erősítse és stabilizálódjon, vagyis 50-60 év alatt az építőanyag erősebb és erősebb lesz.

Amint azt korábban említettük, a gyártási szakaszban a téglát és a természetes kőből is szimulálhat. Ennek köszönhetően jelentősen megtakaríthatja a külvárosi terület befejezését.

És nemcsak pénzt takaríthat meg, hanem azt is, hogy mennyi időt tölthet a munkára.

Egy másik előny, természetesen, a termék ellenállása a penész, a gombák, az ultraibolya sugárzás, a mikroorganizmusok, a kártevők és a tűz ellen. Anyaga és jó hőszigetelése, hangszigetelése. Különös gondosság nem szükséges, elég időről időre nedves ruhával törölni, fejlett esetekben háztartási vegyszereket kell használni..

Nem nehéz kitalálni, hogy az előnyöket is meg kell fizetni - ez lesz a fő hátrány. Ne feledje, hogy a telepítés során elfogadhatatlan az olcsó ragasztó keverékek, habarcs és habarcs használata. Ez hátrányosan befolyásolhatja a hasznos élettartamot.

Bármilyen drága termék, amit megpróbálnak hamisítani, nem kivétel és klinkercsempe. eszébe jut ha olcsó analógot használ, akkor nagy valószínűséggel nem alkalmas külső használatra..

Amikor a klinkert a szobában be kell tartani, tisztában kell lennie azzal, hogy ez az anyag még nyáron is hideg marad, ezért előzetesen gondoskodnia kell a padló fűtéséről. Ehhez a tökéletes fűtési rendszerhez.

Sajnos, ha bármely csempe használhatatlanná válik, nehéz lesz egy hasonlót felvenni a boltban, ezért mindig kis mennyiségű építőanyagot kell vásárolni.

típusok

A gyártási technológia szerint az extrudált csempe és a préseléssel készült. Ezenkívül a klinker burkolólapok lehetnek mázasak és nem üvegezettek is. A második lehetőség gyakrabban fordul elő, mert gyártására csak agyagot használnak. Az építőanyag természetes színben kapható, amely csak agyag és a kombináció sokféleségétől függ.

Ha a gyártási szakaszban agyaghoz hozzáadunk faszenet, a termék sötét színű, a szén, agyag és homokkő kombinálásakor nemcsak különböző mintákat kapunk, hanem durva felületeket is.

A természetes fényerő és a színes túlfolyás a hőszint megváltoztatásával érhető el. Ezenkívül a termék színe befolyásolja annak helyét a kemencében. Ez vezet ahhoz a tényhez, hogy egy tételben lehet egy színtől eltérő anyag.

A mázas vagy a legkisebb üvegezett csempe szintén egy kemencében készül. A kapott termékre mázat alkalmazunk. Ezt egy vagy két rétegben alkalmazzák, de a máz nem lehet vastagabb, mint 2-2,5 mm. Az égetés után a dekoratív réteg szilárdan rögzítve van az alaphoz.

A gyártóüzemek öt szilárdsági osztálynak megfelelő klinkert termelnek. A városi lakások és a vidéki házak lakberendezéséhez 1 és 3 osztály közötti termékeket vásárolt. A második osztály a hálószobák, a harmadik a gyermekszobák, irodák, fürdőszobák, folyosók és étkezők számára alkalmas.

A 4 osztályú kopásállóság tégla csempe alkalmas a kereskedelmi vállalkozások számára. Ezzel kerti utakat készíthet a telekon. Megnövekedett kopásállóság klinker 5. osztály. Általában ez a padló olyan helyeken található, ahol nagyobb a forgalom..

Az elmúlt években a rugalmas klinkert széles körben alkalmazták, ez a név alatt található üzletekben található keralin. Ez az építőanyag könnyedén felépíthető, és bármilyen következmény nélkül visszatérhet az eredeti állapotába.

A keralin 80-85 százaléka kaolinból, agyagból, chamotteból és kvarchomokból áll, a többi pedig speciális komponensekre esik. Ennek az anyagnak köszönhetően nemcsak rugalmas, hanem könnyű. Lehet furnérozott és téglalap alakú és íves felületek.

Nem elvesztett keralin és a klinker csempe tulajdonságai - fagyállóság, nedvességállóság, kopásállóság, környezeti biztonság. Keralin lehet vágni falak, mennyezetek, homlokzatok, teraszok és kerti utak.

A diszperziós akril ragasztó alapként működik, amely nem érzékeny a gyújtásra, nem bocsát ki káros szagokat és anyagokat, nedvességálló. Tökéletesen imitálja a téglafalat, így alkalmas kandallók és kályhák elhelyezésére.

A rács formájában előállított vízelvezető és gyepklinker tervezési objektumként használható. A gyep tökéletesen fejlődik egy ilyen rácson keresztül, és a klinker könnyen megtartja az autó súlyát, ami miatt a talaj károsodása minimális.

méretek

Az európai gyártók a klinker vastagságát 10 és 17 mm között állítják elő. A hosszúság általában 240 vagy 300 mm. Ezek a számok azonban feltételesek, gyakran maguk a növények maguk választják meg termékeik méretét. Például egy kis méretű klinker burkolólapként 100x200 mm méretű. A vastagsága leggyakrabban 50 mm. A csempe utánzásához 300x300 mm-es méretű terméket készítenek.

A rugalmas klinkerlapok súlya 4-6,4 kg / m2, vastagsága 4 mm és annál nagyobb, ami miatt szinte nincs hatása a padlóra, a falakra és az alapokra. Mivel bizonyos méretek nincsenek rögzítve, bármely vevő megrendelheti a terméket méretben.

Bár a hazai gyártók külföldi berendezéseket használnak, az építőanyagokat a specifikációk szerint próbálják előállítani.

A korábbi Szovjetunió országaiban előállított és a homlokzatra néző klinker leggyakrabban a következő méreteknek felel meg: 450 mm széles, 150 mm hosszú és 9 mm vastagságú.

Színek és design

Amint azt korábban említettük, a klinker színe az agyag színétől és az égési hőmérséklettől függ. Leggyakrabban a vörös és barna klinker lapok a szállítószalagról jönnek le. A zöld agyag segít létrehozni egy piros színt. A fehér és a fekete szín nagyon ritka.

Színező pigmentek hozzáadásával befolyásolható a termék színe. Ennek következtében a sárga, bézs színű (beleértve az elefántcsont színét is) eladó. A sima üvegezett lapok külső színnel is rendelkezhetnek, beleértve egy bizonyos mintázatot is.

Emellett a fa alatt és a kő alatt a csempe utánzása történik. Belső és kültéri használatra is használható. Ne feledje, hogy a régi időkben készült építőanyag nemcsak a klasszikus, hanem a modern stilisztikai trendek számára is tökéletes.

Egyébként egy sötét csempe, amely a téglát utánozza, ipari, gótikus és vintage stílusú helyiségekben használható.

Gyártók és vélemények

A vásárlók tudomásul veszik, hogy a Spanyolországból, Olaszországból és Németországból származó termékek jó minőségűek.

Német gyártó Stroeher a vitathatatlan vezető.Gyűjteményében több tucat különböző példány van, köztük konvex, téglalap alakú csempe, valamint firenzei klinker és egy speciális verziókkal.

A cég által gyártott termékek kiváló minőségűek, amelyek tökéletesen utánoznak a természetes kőből. Ez modern digitális nyomtatással érhető el. Eladáskor különböző színek vannak, beleértve a barna és a sötét szürke színt is.

Nem titok, hogy bárki számára, hogy egy üvegezett felületen könnyen elcsúszhat és megsérülhet. Az Orosz Föderáció legtöbb részén található télek miatt a vállalat mérnökei speciális bevonattal rendelkeztek. A csúszásgátló hatású klinker csempe a kerti utak, lépcsők, lépcsők befejezéséhez használható.

Az ebből a cégből származó üvegmentes termékeket alacsony áron értékesítenek, különböző formájú és textúrájúak. Általában az eladott klinker sötétbarna és homokos árnyalatokban található.

Spanyol cég Exagres a termékeket kalcinált agyagból gyártja, egyes modellekben fehér agyagot használnak. Spanyolország, amely az árut a volt Szovjetunió országaiba exportálja, figyelembe veszi a helyi klímát, így a klinker csúszásmentes. A termékeket megfizethető áron értékesítik, míg a minőség nem szenved.

A belső kialakításhoz az Italica sorozat kifejezetten kifejlesztett. Ez a klinker csempe tökéletesen utánozza a természetes köveket. A durva felület miatt a sérülés kockázata nullára csökken. Az úszómedencék és a fürdőszobák számára egy speciális „Taiga” kollekciót találtak fel, melynek befejezése után szinte lehetetlen megkülönböztetni a természetes fát a másiktól. A nyírfa, cseresznye vagy tűlevelű fa textúraával készült fotónyomtatás alkalmas egy vidéki ház lépcsőinek megvilágítására. Ezenkívül ez a befejező anyag nem igényel karbantartást.

Olaszországot a vállalat a rangsorban képviseli Klinker Sire. Választékában a luxus belső terek és a klasszikus stílusok megfelelőek. Kiváló minőségű építőanyag, amelyet a könnyű telepítés jellemez.

Ez a cég több évtizede dolgozik a befejező anyagok piacán. Ez idő alatt a termékei nem szavak, de az ügy megerősítette az ultraibolya sugárzás, a fagy és a kopás ellenállását.

Németország másik képviselője a cég FerdhausKlinker. A XIX. Század közepétől világszerte ismert. A törvény az európai piac egyik vezetője. A termelés csak a helyi agyagot használja, így garantálhatja a termékek minőségét.

Megfelel a német minőségi szabványoknak és a vállalat termékeinek. ABC. A szállítószalagból előállított és mázatlan, sima és szerkezeti klinkerlemezek készülnek. A gyűjtemény több mint 45 színt tartalmaz.

Német gyártó Roben A világ különböző országaiban tíz gyár van, ami lehetővé teszi a logisztika jelentős megtakarítását. Ez a versenyelőny lehetővé teszi Roben számára, hogy alacsony áron kínálja termékeit, és egyébként az épületboltok széles választékában kínálják őket.

Lengyel gyártó Opoczno A 300x300 mm-es szabványos méretű klinker csempékbe beleszerettem a hazai fogyasztóba, ami a drága kerámia gránit helyettesítésére használható. Kiváló ár-érték arány.

társaság Cerrad Lengyelországból egy klinker csempe kínál beton alap, fa, kő, tégla. A gyártás során csak ökológiailag biztonságos nyersanyagokat használnak. A termékek fagyállóak, kopásállóak. A csúszásgátló felület lehetővé teszi az épületek és házak ezen anyag létráinak befejezését.

A tűzálló tulajdonságokkal és a biológiai korrózióval szembeni ellenállással a Cerrad klinker beltérben is lehet furnér.

Kína képviselteti magát a cégek üzleteiben Kína Klinker, RSJ-kerámia, vörös oroszlán és Klinker király. Termékeiket ugyanolyan áron értékesítik, mint a korábban leírt vállalatok termékei, de még túl korai beszélni a minőségről, mivel ezek a gyártók most megjelentek.

De szeretném megjegyezni, hogy az egyetlen olyan termelő, aki rövid időn belül nemcsak az ázsiai, hanem az európai fogyasztók bizalmát is sikerült elérnie, Houson csempe.

Klinkerlemezek gyártása és az Orosz Föderációban. A hazai szegmens egyik vezetője cégcsoport. "LSR". Ez egy kiváló minőségű, megfizethető áron értékesített termék. A gyártó különös figyelmet fordít a díszítésre. A rangsor legutóbbi helyét a vállalat termékei nem teszik. "Kerolayt" és a cégtől "Eco Clinker".

Hogyan válasszuk ki?

Tudnia kell, hogy a klinker burkolatok külső és belső munkákhoz alkalmasak. Csak színben, méretben és árban különbözhet. A kompozíció nem lehet cement vagy polimer beton. A tartós termék csak agyagból készül.

Mivel az építőanyag színe eltérhet, fontos, hogy egy raklapról vásároljon klinkert. Ellenkező esetben időt kell választanod.

Egy kis tanács: ha a klinkerlemezek telepítése előtt különböző dobozokból készült termékeket keverünk össze, akkor átlag színe lesz.

Az értékesítési tanácsadóknak gyakran tanácsot kell kapniuk a klinker lapokat az úgynevezett „dovetail” -val - ez egy olyan építőanyag, amely jó tapadási tulajdonságokkal rendelkezik, és alkalmas az ipari helyiségek bejárására.

Ezért nem ajánlatos túlfizetni a mindennapi szükségletek kielégítésére, elegendő a közönséges klinker.

Egyes tervezők azt javasolják, hogy különböző színű lapokat vásároljanak, de ugyanabból a modelltartományból. Emiatt "megverheti" a szobát vagy az épület homlokzatát. Ehhez elegendő, ha több, különböző színű dobozot vásárol az alapszínre.

Ezt biztosítják a német klinker cégek termékeik élettartama 25-30 év, a hidegben is, ami azt jelenti, hogy az építőanyag alkalmas a terasz vagy az erkély befejezésére. De nagyon fontos megvizsgálni a csomagolást a vásárlás előtt. Ne feledje, hogy egyes gyárak kettős lapokat készítenek, mielőtt a lerakódást el kell különíteni. Ehhez meg kell szakítani a terméket a varrás mentén.

Ne vegye az anyagot "csikk"A klinkerlapok több dobozát mindig tartalékban kell tartani. Előre nem látható meghibásodások történhetnek a fektetés vagy a vágás idején. Ne felejtsük el, hogy ráadásul szüksége lesz egy sarokcserépre.

Fontos szem előtt tartani, hogy a kapinózos klinkert a lépcsők befejezésére használják.. Ennek köszönhetően jelentősen csökken a telepítés ideje, mivel meg kell rövidíteni, díszíteni és díszíteni. Ez a lapka használható a küszöbérték befejezéséhez.

Belső csempe jól néz ki a lakásban és a kereskedelmi helyiségekben. A kialakítás és a zónáknak köszönhetően a szokásos nappali helyiségből az egész család számára ismerős pihenőhelyet szervezhet további gyermek-, munka- és hálóterület megszervezésével. Ez elsősorban azért szükséges, hogy figyelembe lehessen venni azokat az embereket, akiknek van egy kis vagy kis lakása.

A fát utánzó tégla csempe alkalmas fürdő, medencék, szaunák befejezésére. Mivel az egész klinker nedvességálló, különös figyelmet kell fordítani az építőanyag színére és textúrájára.

A vásárlás során nem érdemes a költségekre építeni, mivel a piacokon sok hamisítvány van. Nyugodtan kérhet minőségi dokumentumokat.. Mint már említettük, a német, a lengyel, az olasz és a spanyol klinkerlapok jó minőségűek.

A telepítés szakaszai

A finiserek megjegyzik, hogy a klinker burkolatok telepítése a tisztított, szintezett, sima, zsírtalanított felületen történik. Kívánatos, hogy az alap beton vagy tégla legyen.De először az első dolgok:

jelölés

A befejező csempe csak a jelölés után marad. Bizonyos nehézségek merülhetnek fel az ablaknyílásokkal és az ajtóbakkal. Ezért meg kell jelölni a bázist, az ajtóból vagy az ablakból. Így a vágott részeket az ereszhez vagy az alaphoz közelebbi ragasztásnak vetik alá. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a dokkoló varratok szélességét jelöljük, a legtöbb esetben a szélességük nem haladja meg a 12 mm-t.

Egyébként a varrás akadálytalanul távolítja el a nedvességet az anyag alól, így a csempe nem esik le előre. Ezen túlmenően az építőanyag alatt megjelenő kondenzátum negatívan befolyásolhatja a ház átfedését, kedvező környezet lehet a penész és a mikroorganizmusok elterjedéséhez.

Felület előkészítése

Ha belső munkáról beszélünk, különösen a falról, először meg kell tisztítani a régi bevonatot. De előtte szükségtelen rongyokkal, celofánnal vagy régi magazinokkal kell lefednie a padlót.

Ne felejtsük el a bútorok és a háztartási készülékek védelmét. A betonpor károsíthatja a terméket. Ha vannak szabad szobák a szobában, akkor a legjobb, ha a belső tárgyakat ezekre a szobákra mozgatják.

Nagyon nem kívánatos az építési munkák védőfelszerelés nélkül történő elvégzése. Ehhez illeszkedjen kerti kesztyűk, gézkötések, különleges ruhák.

A háttérképeket könnyebben eltávolíthatja egy spatulával. Miután a raklapot egy csuklósra húzta, és kissé akasztott tapétacsíkkal rendelkezik, szétszerelhető. Ha a tapéta nem mozdul el a falról, ajánlatos vízzel nedvesíteni őket.

A régi festéket ugyanúgy eltávolítják. Egyébként, ha a falra vízalapú festéket viszünk fel, először a felületet szórópisztollyal kell permetezni.

A legnehezebb a csempézett és kerámia burkolólapok, falburkolatok és műanyag panelek szétszerelése. E célból speciális szerszámot használnak, beleértve a perforátort és egy csavarhúzót. Az építőanyagok integritásának megőrzése esetén újra felhasználható.

Ezután a felületet az építési szintnek megfelelően ellenőrizni kell. A hazai igények kielégítéséhez elegendő egy ampullával történő szintet használni, míg mindhárom ampullának egyértelműen a közepén kell lennie, különben az alapnak vízszintesnek kell lennie.

A szintezés gitt segítségével történik.. Tegye a falra egy spatulával, a réteg nem lehet vastag, a többletet el kell távolítani. A felület szárítása után a munkát szinttel ellenőrizzük. Ha az eredmény pozitív, menjen a következő szakaszba.

A következő lépés az alap alapozását jelenti. A primer erősíti a falakat, továbbá a ragasztó tulajdonságai fokozódnak. Tökéletesen megfelel az akril alapozó feladatának. Ideális esetben a fal nem tartalmazhat nyomokat, zsírt, régi bevonatokat. Az épület földi része szintén őrölt és kitömörített. Ezután a klinkerlemez könnyen szerelhető az előkészített alapra.

Ha a padlóra klinkerlapokat kell elhelyezni, akkor az előkészítési eljárás nem sokban különbözik a fent leírtaktól. Valószínű, hogy a betonbázis kis repedéseit fúróval kell bővíteni.

Mielőtt elkészítené a klinker csempe kerti ösvényeit, elő kell készítenie az alapot. Ehhez a táblához van jelölve, utána kb. 20 cm-es talajt tisztít. A keletkezett árokba öntötték a törmelékréteget. Az agrárszálak, a bevonóanyagok vagy a geotextíliák vízszigetelő anyagokként működhetnek..

Mivel a klinker telepítése beton alapra ajánlott, a cement-homok keveréket öntenek. A betonkeverőben alaposan összekeverjük.

Ne feledje, hogy a beton általában 7–30 napig szárad, ez idő alatt meg kell figyelni a felületet, hogy megakadályozza a szárítást és a repedést.

felszerelés

Mivel az utóbbi években a homlokzatok burkolására termopaneleket alkalmaztak - ez egy olyan építőanyag, amelynek alapja kitágított polisztirol vagy poliuretán hab formájában van kialakítva, és a klinkerlapka rögzítve van a tetejére, ezt a részt nem írják le ebben a részben.

A legtöbb figyelmet a belsőépítészetre fordítjuk. Ne feledje, hogy a lépcsők vagy kerti utak létrehozásakor a klinker fektetésének folyamata nem lesz nagy különbség, így biztonságosan átmásolhatja a munka minden szakaszát.

A beltéri burkolatok egy sarokkal kezdődnek, mert először egy sarokcsempe ragasztva van a falhoz. Ebből kifolyólag a sarkokkal kapcsolatos különleges nehézségek nem merülnek fel. Amikor a kandalló felé néz, egy sarokkal is el kell kezdeni.

Ha nincsenek sarkok, akkor kezdjék el az alját, fokozatosan felfelé emelkedve. A telepítést speciális kereszteződésekkel végzik, amelyek ugyanolyan távolságot biztosítanak a lapok között. 2-3 darab elég egy termékhez.

Egyes szakértők azt javasolják, hogy a második sorból induljanak, ha a munka után tervezik a "illeszkedő" padlóelemeket. Ennek köszönhetően elrejtheti a hibákat. A rudak lehetnek rudak, lécek vagy fémprofilokból.

A gyártó által ajánlott speciális ragasztó ragasztott simítóval van ellátva a lapkára. A fal esetében a bevonó réteg nem haladhatja meg a 2 mm-t. A padlóburkolatok esetében a vastagság 7-7,5 mm és 15,5 mm között változhat. A falra vagy a padlóra kis mennyiségű ragasztóelegyet viszünk fel, a felesleget fésűs spatulával tisztítjuk.

Általában öt kilogramm ragasztót használunk négyzetméterenként. Fontos tudni, hogy a belső és külső munkákhoz különböző ragasztókat használnak. A telepítést csak pozitív hőmérsékleten végezzük.

A ragasztót építő keverővel gyúrjuk. Ha egy ilyen szerszám nem áll rendelkezésre, egy speciális fúvókával ellátott lyukasztó jól kezeli azt. Elvileg mondjuk egy kézi tételt, de ebben az esetben meg kell nézni a csomókat. A tömegnek homogénnek kell lennie..

Általában a ragasztó 20 percen belül megszárad, amely idő alatt a klinker csempe elhelyezése szükséges. Ellenkező esetben a ragasztó megszárad, majd újra meg kell gyúrni.

Az egyes rétegeket az épület szintje ellenőrzi, alternatívaként egy húzott vezeték működhet. Ne felejtse el a következő sor telepítésének befejezése után mozgatni.

A vágott csempe lehet sarokcsiszoló, csempe vágó. Ne felejtsük el a biztonságot. Ha bolgárt használ, azonnal tegyen egy jó lemezt. A vágást a legjobban az utcán vagy a lépcsőházban lehet elvégezni.

Sokan, akik pénzt akarnak megtakarítani, a szokásos klinkerlemezekről próbálnak sarkokat készíteni, ebben az esetben óvatosan kell vágni az építőanyagot 45 fokos szögben.

Azt is szeretném megjegyezni, hogy ha szükséges, a klinker fúrható, ehhez egy speciális gyémántfúró alkalmas.

A csempe további munkáját csak a ragasztó teljesen megszáradása után lehet elvégezni, akár két hétig is eltarthat. Ezt követően a varratokat a ragasztó maradványaiból dörzsöljük, egy speciális kefével.

A helyiség tulajdonosainak kívánságaitól függően, az injektálást ún. Félszáraz módszerrel, cementkeverékkel vagy előzetesen vízzel hígított habarcs alkalmazásával lehet elvégezni.

Annak érdekében, hogy ellenőrizze a habarcs készenlétét, elég ahhoz, hogy kinyomja a kézben. Azonban nem szabad elterjednie vagy morzsolódnia, ideális esetben a keveréknek hasonlítania kell a nedves föld konzisztenciájához.

A habarcs egy speciális lekerekített simítóval van elhelyezve, a talphoz kerül, és egy simítóval a varratokat „hajtják”. A munkát gyors ütemben végzik, különben a habarcs használhatatlanná válik, és nem fog megragadni. Semmilyen esetben nem lehet megtakarítani a habarcsot. A hőmérséklet nem lehet 5-6 Celsius fok, a felületen ne legyen nedvesség.

Az épületben különböző színekben habarcs található. Ennek köszönhetően bármelyik belső teret meg lehet verni, homlokzatokat készíthet, vagy éppen ellenkezőleg, kifejezett elemekkel.

Ha egy pisztolymintát vásároltak egy épületboltban, akkor egy speciális szerszám használata szükséges. Az alkalmazásban nincsenek különösebb különbségek, de általában egy ilyen habarcs drágább. Gyakran használják a varratok vékony klinker burkolatokba történő csiszolására.

Négyzetméterenként általában 5 kilogramm habarcsot vesz igénybe. 25 kg-os zsákokban kerül forgalomba. Ebből az következik, hogy egy zsák elegendő öt négyzetméter öntéséhez. Mivel a vékony lapok habarcsja kevesebb keveréket igényel, az áramlás kisebb lesz.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a klinker burkolólap felületéről, szüksége lesz egy gumi simítóval. Szükséges egy kicsit megkötözni az ablakok és a lapok között kialakított varratokkal. Ebben az esetben a szakértők egy speciális szilikon tömítőanyag használatát javasolják.

Az üzletekben megtalálható egy speciális kefe, hogy megszabaduljon a felesleges keveréktől. Ha meg kell tisztítani az üvegezett lapokat, akkor ezt az eljárást legjobban egy nedves ruhával kell elvégezni, hogy megakadályozza a fényes réteg károsodását.

Nem is beszélve a második telepítési módról, amelyet szabad telepítésnek neveztek. Rendszerint külső díszítéshez, különösen kertkertek létrehozásához használják. Amint azt már korábban említettük, először egy árkot húzunk ki, az alján vízszigetelést, majd 25-50 cm törmeléket öntünk. A felületet az építési szabályok szerint állítják be.

Távolság alátéteket helyezünk a kiegyenlített felületre, és a klinkerlemez közvetlenül rá van szerelve. A csempék között, mint a korábban leírt bélésmódban, a kereszteződések beillesztésre kerülnek, egyenlő távolságot biztosítva.

Ezt követően az ízületek bezárása marad, ezért célszerű a gyártó által ajánlott speciális anya. A felület egyidejűleg korábban kiömlött. a kapott keveréket az alapra öntjük. Ezt követően fokozatosan kitölti az üregeket.

A gumírozott felülettel ellátott spatula tömíti a varratokat, és ezzel egyidejűleg tisztítja a klinkerlemez alapját. További tisztítás után a keveréket teljesen megszárítjuk. Ne felejtse el nedvesíteni a felületet.. Feltéve, hogy a telepítést nyáron végzik, elegendő a tömlő csatlakoztatása a központi vízellátáshoz, és le kell mosni a ragasztómaradékot. Mivel a klinker csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, eső után az építőanyagon is sétálhatunk.

Példák a belső térben

Dekoratív klinkert használnak zónázási helyiségekben. Ennek a technikának köszönhetően a kémény, a szellőztető tengelyek kiálló részeit díszítheti.

A klinker kapucnival használatával a kandalló alsó részét, a lépcsőket és az alsó részeket visszaszerelheti. Mivel a klinker lapok tűzállóak, a tűz valószínűsége nullára csökken.

A tégla csempe alkalmas a magas páratartalmú helyiségek befejező anyagaként. Mivel ez az építőanyag könnyen tisztítható, a konyhában is használják. A munkafelületből származó zsírcseppeket nemcsak nedves ruhával, hanem erős háztartási vegyi anyagokkal is eltávolíthatjuk.

A rugalmas klinker burkolólapok lehetnek furnéros és téglalap alakú és íves felületek. Az építőanyag könnyedén hajlítható és bármilyen formájú. Ugyanakkor a rugalmas klinker többször is kisebb, mint a fő versenyzője.

A klinkerlemezek fúrásához speciális gyémánt fúrógépet használjon. Akkor lóghat egy polcot vagy lámpát a klinkerre. Ne feledje, hogy még akkor is, ha a terméken karcolások vannak, ezek gyakorlatilag nem lesznek észrevehetőek a termék jellemzői miatt.

A klinker számos stílushoz alkalmas. Segítségével a szüreti, gótikus, tetőtéri és ipari stílusban kialakított helyiségek felszerelhetők.

A klinker burkolólapok homlokzatra való szereléséről további tudnivalókat talál.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba