Fém csempe: szép példák a belső térben

 Fém csempe: szép példák a belső térben

A javítás kérdése az egyik legvitatottabb. Néha ez a folyamat pontosan késik, mert az emberek nem választhatnak valamit. A választás során sok tényezőre kell támaszkodnunk, amelyek közül az egyik a legújabb divat trendek betartása. Általában a gyártók meglehetősen hosszú élettartamot adnak - akár fél évszázadig. Szeretném, ha a kiválasztott anyag releváns lenne, ha nem az egész időszak, akkor legalábbis az egész.

A divat nem áll meg, és a befejező anyagok ebben az esetben nem kivétel. Az előző öt évet a fa alatt népszerű anyagok jellemezték. Most fémbevonatokkal helyettesítik őket.

típusok

Az alkalmazástól függően a bevonat lehet:

 • kültéri;
 • falra szerelhető;
 • mennyezet.

A csomagoláson van egy megfelelő jelölés (ráadásul a lapka egyéb jellemzői is megjelennek - keménység, súrlódási együttható, súly, hideg ellenállás stb.)

A fém tartalmának megfelelően ezek a következők lehetnek:

 • teljesen fém;
 • porozással.

Egy speciális alfaj réz, sárgaréz, bronz, ezüst, arany utánzatú csempe. És néha szinte lehetetlen megkülönböztetni az eredetitől.

Az eredeti formában megjelenő képükön kívül ezek a lehetőségek népszerűek:

 • mesterségesen érlelt (scuffs, karcolások, festéknyomok);
 • szegecsekkel, hornyokkal, hornyokkal, amelyek véletlenszerűen vagy mintázatot alkotnak;
 • domború mintázattal vagy más megkönnyebbüléssel;
 • korrózióval vagy rozsdával érintkező vaslapok utánzata.

Az ilyen homlokanyag megjelenése a lerakódás eredményeként jön létre, amelynek lényege a felső réteg eltávolítása. Ennek a kezelésnek az eredménye "puha fényű" felület (amely egyébként jó csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik).

Egy másik eljárás, amelyben a felső réteg díszítő tulajdonságokat szerez, az üvegezés. A máz egy olyan üvegtömege, amelyben a terméket egy vagy két rétegben helyben helyezik el, vagy erősítik.

Lehet, hogy:

 • átlátszó fényes;
 • átlátszatlan vagy áttetsző szín (a mi esetünkben egy bizonyos árnyalattal fém lesz);
 • átlátszó szatén. Ezenkívül a máz háromdimenziós mintákat és mintákat hoz létre.

anyagok

Teljesen fémből készült csempe, leggyakrabban nem lakó-, ipari, üzlethelyiségekhez.

Csempe lehet:

 • perforált (lyukak lehetnek díszek, valamint vízáramlás, szellőzés);
 • monolit (dombornyomott és polírozott).

A leggyakrabban használt acél vagy öntöttvas. Öntött vagy kovácsolt, szilárd fémlemezek vagy méretelemek formájában értékesíthetők. Az ügyfél kérésére az űrlap bármilyen lehet. Előnyük a könnyű telepítés, kopásállóság, hőállóság. Az élettartam 50 évig tart, és időben elvégzett javítási munkák és a megfelelő terhelés.

A fémeket kis mennyiségben tartalmazó csempék sokkal olcsóbbak és lakóépületekben használhatók. Általában a kerámia alapja, amelyen egy vékony réteg folyékony formában kerül a fémre. A fényezés érdekében az üvegezés lehetséges. A hangtól függően bármilyen lehet.

Vannak lehetőségek még az aranylevelek használatával is, amelyek szépsége ellenére csak egy szűk vásárlókörhöz férhetnek hozzá.

Porcelán csempe - könnyebben hozzáférhető típusú csempe. Alapja az agyag, amely más anyagokkal keverve bizonyos tulajdonságok javítása érdekében. A gyártási folyamat magában foglalja a préselést és az égetést. Előnyei közé tartozik a külső hatásokkal szembeni ellenállás (víz, magas hőmérséklet), keménység, a termékek széles skálája, a természetesség és az egyszerű kezelhetőség. A mínuszok között - egy csomó súly, ami kényelmetlenséget okozhat a telepítés során, a pontdinamikus terhelések gyenge ellenállása (az ilyen felületre gyakorolt ​​hatás a szállítás vagy üzemeltetés során repedéseket vagy megsemmisítést okozhat), tapintható kellemetlenség. Ugyanakkor ugyanazok a mutatók esetében kerámiacsempékkel nyer.

Az üveg egy törékenyebb anyag, többet a falakhoz, mint a padlóhoz. A fémes festéket a színezőanyag rossz oldalra történő felhordásával nyerik. Az üveg, mint általában, edzett, ezért a tartósság jellemzői a szokásosnál nagyobbak.

Ötletek a belső térben

A klasszikus stílusú területek bármelyikében díszített fémburkolat megfelelő. Az aranyozás és az ezüstözés a barokk egyik legfontosabb jellemzője, melynek szinonimája a masszív bútorokkal és a fenséges építészetsel kombinálva luxusnak tekinthető.

Egy bizonyos közbenső értékkel rendelkező modern stílus a fém alkatrészek jelenlétét is biztosítja. A legfontosabb dolog, hogy ezek a betétek zavartalanok voltak és visszhangozták a belső teret.

És mégis, mivel a klasszikusok több levelezést igényelnek a részletekben, a modern stílusok népszerűbbek. Például a minimalizmusban a fém szerkezete és árnyalatai teljes mértékben kiderülnek, minden dicsőségében. Itt láthatja, hogy a bevonat színe hogyan terjesztheti ki vagy összehúzhatja a szoba határait. A sötét felületek kiválasztása minden felületre gondosan mérlegelje a természetes és mesterséges világítást.

Ha a szobai dekoráció részleteinek többsége króm, akkor érdemes ezt a tendenciát folytatni az acél tükör fényével. Ez különösen igaz a high-tech stílusra.

Az eklektikában szokatlan kombinációk találhatók. A fényesség jó alternatívája egy texturált csempe.

Nos, az ipari témájú népszerű loft stílus egyszerűen megalkotásra került, hogy megmutassa, hogy milyen különböző fém lehet. Itt szinte mindenféle lapot használhatunk, de még mindig előnyös, ha rozsdás fémeket adunk meg az öregedés jeleivel vagy nyers formájával.

A következő videóban talál egy képzési videót a fürdőszoba béléséről.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba