Mediterrán stílusú csempe: szép belsőépítészet

 Mediterrán stílusú csempe: szép belsőépítészet

A modern világban a mediterrán stílus leggyakrabban egy fürdőszoba, konyha, nappali díszítésére szolgál. A belső terem finom, elegáns és arisztokratikus. Annak érdekében, hogy a stílus hangulatát pontosan át lehessen adni, fontos kiválasztani a megfelelő csempe típusát, méretét és alakját, hogy a belső színek harmonikus kombinációját válasszuk. Mindezek a munkák nem olyan egyszerűek, és jelentős erőfeszítéseket és figyelmet igényelnek a szoba tulajdonosától.

Jellemzők

A Földközi-tenger stílusa Európa déli partján rejlik. Spanyolország, Olaszország és Görögország part menti területeit türkizkék vizekben mossák, tele forró napsütéssel, tele tengeri szellővel, tele számos illattal és színnel. Ez az energia kitölti ezen földek házát, és gondtalan és könnyű légkört teremt. A színek, a textúrák, a felhasznált anyagok ugyanazok, mint a környező természetben - terrakotta föld, durva kővel, fa.

Ebben a kombinációban és légkörben születnek világos, meleg és természetes mediterrán stílusú csempék. Padló- és falburkolatokhoz is alkalmas.

színek

A régió gazdag színei a mediterrán stílusú csempe designban láthatók. Sárga, narancs, mélyvörös - naplemente színei. Kék, búzavirág kék, lila (padlizsán), zöld-helyi virágos tájak.

Általában két alapvető színsémát használnak. Fehér, kék, kék, türkiz árnyalatok jellemzik a nappalit, a hálószobát. Terrakotta, gazdag vörös, okker sárga, krém - ez egy jellegzetes palettája a konyhának, a fürdőszobának.

Kiválaszthatja a legjobban tetsző palettát.

Fali és padló díszítés

A stílus görög változatában a falak fehér csempe vannak, míg a fal szerkezete durva. Olasz nyelven több szín és dekorációs anyag kerül felhasználásra, például dekoratív vakolat, mozaik csempe, falfestmények - freskók utánzata. A kandalló vagy a fal durva lapokkal díszíthető, természetes kő alatt.

Ezzel az anyaggal a fal részben bélelt vagy teljesen lefektetett.

A Majolica kerámia cserép az egyik jellegzetes anyag a fali dekorációhoz. nemcsak a klasszikus angol, hanem a mediterrán stílusban is. A Majolica-bélelt konyhai kötény, a fürdőszobai falak valódi tervezési művészetké válnak.

A padló fedezésére ebben a stílusban leggyakrabban kerámia cserép, márvány mozaik vagy kerámia gránit kerül kiválasztásra.

A design görög változatában texturált csempe látható, amelyek világos fa alatt készülnek.

Hogyan kell gondoskodni?

A mediterrán stílusú kerámialapokat gondosan meg kell figyelni, különben elveszíti ragyogását, szépségét és eleganciáját. A fürdőszobában elég nedves ruhával törölje le a portól, majd járjon körül egy üvegtisztítóval, alkohol nélkül. Ez frissességet és fényt ad. A konyhában, ahol a csempe zsír és korom van kitéve, nehezebb lesz megszabadulni a szennyeződésektől.

A lényeg az, hogy a foltokat vaskefével kerámia cserépből ne kaparjuk le, egyszerűen megkarcolják, majd a csempe elveszti fényét, és az egész mediterrán környezet elveszíti szépségét és egyediségét.

Szigorúan tilos magas savasságú mosószert használni. és a készítményben lúggal. Korrodálja a mázbevonatot, majd elpusztítja, összezúzza a felső zománcot.A vízzel hígított gyengén lúgos mosószereket kell használni. Ezután a zsírt puha sörtéjű kefével vagy szivaccsal kell eltávolítani. A habarcsot gyenge lúgos mosószerekkel lehet mosni.

De a legjobb, ha a kerámialapot tisztán tartjuk, és gyakrabban mossuk le egy egyszerű szappanos oldattal, hogy elkerüljük az ilyen gondokat a jövőben.

Érdekes lehetőségek

A fürdőszoba illeszkedik az úgynevezett vízárnyalatokhoz. A bájos türkiz és gyengéd azúrkék árnyalatok mindig szelíd tengerrel és pihenéssel járnak. A fürdőszobai csempe-gyűjtemények közül több tucat különböző javaslatot találhat a megfelelő árnyalatokban.

Választhat bármilyen színt - a finom kéktől a gazdag sötétzöldig.

A konyhában ebben a stílusban az első számú választás természetesen a csempe, a patchwork-ként stilizált és megfelelő díszítéssel. A konyhai kötényt biztonságosan díszítheti ezzel a lapkával, vagy kiemelhet egy kiemelő falat a szobában.

A tenger kavicsos nyomtatással ellátott termékek alkalmasak a ház vagy lakás lakóhelyeire. Ma már a vásárlók körében népszerű választás a padló befejezéséhez, például a hálószobában. Ha a belső tér néhány jellemzője a mediterrán stílusnak, akkor kiemelheti őket a "fa alatt" csempével.

De ebben az esetben azt a benyomást kell tennünk, hogy a fa táblákat kiégették a égő nap alatt.

A padlóhoz leginkább az egyenetlen élekkel rendelkező kerámia cserép van. Nagyon hasonlít az agyag csempékre, amelyek már sok stílusban már hagyományosak lettek. Segíteni fog a mediterrán otthon hangulatának újjáépítésében. Az ilyen termékeket akár tervezőnek is nevezhetjük. Ez egy népszerű választás a konyhában vagy a nappaliban, különösen a vidéki házakban.

Ilyen csempe is megtalálható a skandináv és japán stílusú belső terekben.

A különböző mediterrán stílusok segítenek az elegancia, a kegyelem és az arisztokrácia hangsúlyozásában. vagy békét, harmóniát és hangulatos légkört biztosít. Kiválasztása csempe befejezéséhez a szoba ebben az irányban, akkor nem csak a stílus és a szépség, hanem a praktikus és könnyű kezelhetőség.

További információ a mediterrán stílusú csempékről az alábbi videóban található.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba