Olasz csempe: szép belsőépítészet

 Olasz csempe: szép belsőépítészet

Az olasz burkolólapok kiváló minőségűek és a világ legjobb tervezési paraméterei. Az országban több mint 300 csempe gyártó cég van, akik már bizonyították, hogy olyan kompetens gyártók, akik tiszteletben tartják a modern fogyasztók magas követelményeit.

A termékek nagy választéka lehetővé teszi bármely személy számára, hogy kiválassza a legmegfelelőbb csempe modellt, figyelembe véve a tér stílusát, jellemzőit és a vevő anyagi képességeit.

Különleges jellemzők

Sok olasz gyár csodálatos burkolólapokat készít fürdőszobák és fürdőszobák számára. Ez a termékcsalád magában foglalja a falak és padlók termékeit, mindenféle díszítőelemet. Bármelyik sorozathoz kifejlesztett saját sajátos mintázata és színteljesítménye. Az alaptermékek segítenek létrehozni egy zónát egyetlen dísz vagy áttekintő képekkel a szobában.

A padlóburkolatok kiválóan ellenállóak.. Felületének különleges felülete csökkenti a csúszást. A gyárak olyan technológiákat választanak, amelyek növelik a bevonat ellenállását a mosószerek negatív hatásaihoz.

Leggyakrabban az olasz csempe tökéletesen sima és csúszós felületű, csökkent vastagságú.

Ezért semmi esetre sem használható a falakhoz kialakított csempe a fürdőszobák padlóinak díszítésére.

Az olasz kerámiatermékek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek:

 • univerzálisak. Az ilyen termékek kiválaszthatók zuhanyzók, különféle közterületek és magánszállások, fürdők, szaunák és uszodák befejezésekor;
 • UV-ellenállónem félnek a magas páratartalomtól, a hőmérséklet-ingadozásoktól, az agresszív komponensek hatásától;
 • ökológiailag biztonságos. A kerámiából készült bevonatok előállításához csak természetes anyagokat használnak. A gyártási folyamat során nem használnak illékony oldószereket, így a mérgező anyagok nem kerülnek kibocsátásra a csempe telepítése vagy használata során. Az anyag nem ég, mert nem bocsát ki olyan elemeket, amelyek támogatnák az égést, és nem tartalmaznak idegen szagokat. Az új kerámiatermék felszabadításakor a kihasznált bevonat másodszor is használható;
 • Olaszországból származó csempe higiénikus. Könnyen kezelhető;
 • energiát takarít meg. Olaszország elegáns csempe felhalmozhatja a hőt, amit ezután a fürdőszobában bocsát ki. Emiatt ez az anyag leginkább a "meleg padló" technológiával kombinálható.

tervezés

Az olasz gyártók fő száma az exkluzív termékek gyártásával foglalkozik, amelyek teljesítményét ma is manuálisan használják, mivel az olaszországi gyűjtemények elitnek számítanak hazánkban.

Az olaszországi gyárakban az új technológiák bevezetésekor a legmodernebb gépeket használják. A lapok gyártásához használt összes gép és anyag olasz eredetű. Például, ebből az országból származó mesteremberek a máz festésének technikájával jöttek létre. Az anyag bevonása során történik. Az olasz ötletek közé tartozik az üvegezett és a szokásos fajanszok is.

A toszkán iparművészek először kerámiák gyártására használt fehér agyagot használtak, ami az összes fajansztermék alapja.

Az olasz márvány burkolólapok minden fürdőszobai kialakításban jól látszanak, legyen az klasszikus vagy minimalista, avantgárd vagy loft. A kő lágy tónusai hozzáadják a fény és a kényelem térét, és a világos színek segítenek a szoba falainak vizuális bővítésében.

Ma az olasz csempe a modern design csodálatos csodáit mutatja be.

Az elmúlt évek változatlan vezetője a szövött anyag alá tartozó számla termékévé vált. Konyhai eszközök vagy fürdőszobák, ahol "denim" vagy "gobelin" termékeket használtak, nagyon stílusosak és eredetiek.

Vannak sorozatok, amelyek textúrája utánozza a különböző állatok bőrét vagy egzotikus hüllőket. A "fa alatt" és "a fém alatt" kerámia egyre népszerűbb.. Mindez lehetővé teszi, hogy másképp nézzük meg a szoba kialakítását, és ezáltal szokatlanabb és fogékonyabb lesz.

A legnépszerűbb a fogyasztók körében még mindig a hagyományos, hagyományos kialakítású kerámialapok. Számos, fiatal tehetséges kézműves által létrehozott modell festői mintákat és díszeket. Az ilyen lehetőségek versenyezhetnek a reneszánsz remekműveivel.

Az ilyen kerámia cserépeket leggyakrabban a luxus lakóterek létrehozására használják.

Gyakran érdekes kövek vagy csillogó elemek, amelyek imitálják az aranyat, az ezüstöt vagy a krómot, beágyazódnak a mázba. Sok terméket használnak mozaikok létrehozására a padlón vagy a falakon. Olyan gyűjtemények találhatók, amelyek igazi képi művészeti alkotásokkal rendelkeznek.a fürdőszobaterület szokásos díszítése helyett használható.

A csempe gazdag választékának köszönhetően mindig egyedi mintákat készíthet, saját ötleteit alkalmazhatja a falakon vagy a padlón. Még mindig nem veszítjük el a relevanciájukat és a monokróm falvastagságokat, valamint a márványbevonatot vagy a természetes kőzetet ábrázoló mintákat. Más gyártókkal összehasonlítva az Appenin csempe nagy előnyökkel jár a stílusosságában, a színek élénk színeiben, gazdag színezésében és a termékek textúrájának hibátlan kivitelezésében.

Az otthonában üveglapokat is használhat.

Ez az egyik legérdekesebb anyag a falak díszítésére, és tulajdonságai szerint még megbízhatóbbnak is nevezik szakértőknek, mint a jól ismert kerámialapok. Az ilyen üveg sok éven át szolgál.

Környezetbarát jellegű, nem fél a nedvességtől, csak a stílusban és a gondozásban, nem képes megőrizni a szagokat, mindig úgy néz ki, stílusos és tiszta. A terem kialakításában a kerámialapok fontos elrendezése. Használatakor létrehozhatja a kívánt vizuális érzékelést, hozzáadhat számos szokatlan hatást. Ez a lapka négyzet alakú, téglalap alakú, bármilyen alakja van.: lehet rombusz vagy akár kerek.

Hogyan válasszuk ki?

Híres design mesterek javasolják, hogy válasszon egy csempe a fürdőszobában kezdeni, és csak akkor kezd választani vízvezeték. Ez a módszer segít a harmonikus kialakítás kialakításában, hogy elkerülje a megszerzett csempe telepítésével kapcsolatos számos problémát az egészségügyi berendezések tervezési jellemzői miatt. Sajnos, a magas költségek ma nem lehetnek az ilyen termékek minőségének fő jelei.. Sok gyártó kifejezetten túlbecsülte termékeik árát, remélve, hogy a tapasztalatlan vásárlók csak ezt a kritériumot fogják igénybe venni.

Ahhoz, hogy teljes mértékben benne legyen a megvásárolt termékek kiváló minőségében, a következőket kell tennie:

 • Kérdezze meg az eladóját a termékeiről, beleértve a tanúsítványokat is, minden dokumentumról.
 • Ellenőrizze, hogy a doboz minden oldalról csempe van. Minden címet és képet jól meg kell nézni. A dobozon meg kell találni a gyártó koordinátáit, az összes elérhetőséget.
 • A legjobb, ha ismeri az olasz gyár nevét. Sok kínai „kézműves” a gyár nevében megváltoztat egy vagy több betűsorozatot, amely nem ragadja meg a szemet, és úgy tűnik, hogy a híres márka termékei vannak. Így megpróbálják megvédeni magukat a híres gyártók büntetőeljárásától, ugyanakkor magas színvonalon csúcsminőségű termékeket csúsznak a tapasztalatlan ügyfelek számára anélkül, hogy negatív következményekkel járnának maguknak.
 • Nyissa ki magát a csomagot, gondosan vizsgálja meg a lapkát. Csatlakoztasson két lapot egymáshoz az elülső oldalakkal, és ha észreveszi a réseket és a tekercseket, akkor 100% -os hamisítványa van.

Nyilvánvaló, hogy néhány hétköznapi ember többször észrevette, hogy a konyhában, ahol az ételt főzik, a cseréppadló gyakran kopottnak és rendezetlennek tűnik a tűzhelyen és a szoba bejáratánál. Ez a jelenség gyakran fordul elő. Ez a megfelelő bevonatok rossz választásából ered. Még drága és stílusos konyhai csempe Olaszországból is készül, anélkül, hogy figyelembe vennénk a hazai környezetünk működését. Egy szobát, például egy konyhát leggyakrabban a családtagjaink látogatnak hazánkban. Emiatt a kerámialapoknak ugyanolyan ellenállónak kell lenniük a különböző hatásokkal szemben.

A cserép kopásállósága több fokú. Minél magasabb ez a fok, annál hosszabb lesz ez a lefedettség.

A legjobb választás a harmadik vagy negyedik fokozatú ellenállás, de ha a családja meglehetősen nagy és a konyhát folyamatosan üzemelteti, akkor a padlólapnak ötödik osztályúnak kell lennie.

Ezenkívül tudnia kell, hogy minél keményebb a termék, annál kisebb a véletlen vagy célzott felosztás valószínűsége. Gyakran előfordulnak olyan esetek, amikor egy meglehetősen nehéz serpenyő vagy serpenyő a konyha padlójára esik. Ezek a helyzetek tele vannak repedések vagy zsetonok kialakulásával, amelyek nehezen javíthatók. Figyelmet kell fordítania a kiválasztott termékek vastagságára is: minél több lesz, annál ellenállóbb lesz a forgácsolással szemben.

A szilárdság mellett a csempe stílusos megjelenésének megőrzését különböző falak és padlók kezelésére használt porok vagy gélek befolyásolják. Természetesen a gyakran látogatott konyhában jobb választani a terméket, amely a lehető legnagyobb ellenállással rendelkezik az esetleges károsodásokkal szemben.

Fontos kritérium - az úgynevezett "súrlódási együttható". A konyhát is veszélyes helynek tartják, mivel a csúszós padlón elvesztett egyensúly miatt leeshet, és egy forró serpenyőt vagy vízforralót önthet magára. ezért meg kell vásárolni egy 0,75-nél nagyobb súrlódási tényezővel és durva textúrával rendelkező bevonatot.

Ha sok nehézség merülhet fel a padlóhoz való termék megvásárlásakor, akkor lehet, hogy a falminták nem okoznak problémát.

Emlékeztetve arra a tényre, hogy az olaszországi csempe a minőségellenőrzés többszörös ciklusán megy keresztül, hosszú élettartama miatt nem feltétlenül aggódhat. A fő probléma kezdetben a megfelelő kialakítás kiválasztása.

A WC-k és a fürdőszobák csempe típusai is különböznek a felületek típusától. Ezek fényesek és matt hatásúak, fényes, sima vagy észrevehető dombornyomással készülnek. Először helyesen kell kiválasztani az ilyen termékeket, annak teljes körű alkalmazásának lehetősége alapján.

A fényes csempe jól látható foltok lesznek a vízből. Sokkal könnyebb lesz rá csúszni. A matt termékeket nehezebb megjavítani, bár eltakarják a szennyeződéseket az alacsony kulcshoz.

Valójában a csempe képei vagy mintái nem olyan fontosak, mint a paraméterei. Kis méretben, a termék a helyiségben helytelen lehet, és a telepítésének ideje sok. A nagy csempe nem minden esetben alkalmas konyhára, különösen, ha alacsony mennyezettel rendelkezik. Itt sok mindentől függhet a tervezési repülés.

Nem számít, mennyire jó minőségű az olasz csempe, még mindig gondosan kell választania egy olyan kritériumot, mint például a termékre ható víz felszívódása. Jobb, ha 3% és 10% között lesz.

Ha a padlóburkolatok durva élekkel történő megvásárlását ajánljuk, akkor a fal fényes lehet. Ha a fényes csempe sötét színű, nem lesz könnyű kezelni, de a könnyű termékeket nagyon könnyű karbantartani. Ha kiváló üveglapot szeretne választani, figyelnie kell annak megjelenésére.Az üvegterméknek stílusos és vonzó megjelenésűnek kell lennie, nem lehet repedések, zsetonok és csíkok a felületen.

gyártók

Az olasz csempék legjobb márkáinak gyártása kétségtelenül az olaszországi területen történik a következő gyártóknál:

 • Arcana Ceramica. Ez a cég több mint fél évszázada kiváló minőségű lapokat gyárt, számos díjat nyert a kiváló minőségű termékekért.
 • Ascot Ceramiche. A gyár saját technológiáját használja a csempe gyártására, amelynek során csak természetes anyagokat használnak.
 • Atlas concorde. A kerámia burkolólapok gyártásában az egyik vezető kettős tüzelésű technológiát alkalmaz, ami jelentősen növeli a minták teljesítményét.
 • Ceramiche Ricchetti. Műkőből készült burkolólapok és burkolóanyagok gyártásával foglalkozik.
 • Cerdisa Ceramiche di Sassuolo. A vállalat termékeit külföldre exportálják, és ott keresnek.
 • Elegancia kerámia. Az egyik legfiatalabb cég. A termékek sajátossága - a legmodernebb stílus.
 • Iris Ceramica. Az egyik legnagyobb gyár Olaszországban. Profil Iris Ceramica - a luxus csempe kiadása a privát belső megoldásokhoz.
 • Fap Ceramiche. A cég volt az első, aki szokatlan stílusú éles élekkel rendelkező kerámialapokat készített. A vezetők folyamatosan bemutatják a gyártási folyamat legújabb fejleményeit.
 • Ceramica Imola. Az egyik legrégebbi vállalat, 1884-ben alakult. A választékot a hagyományos kivitelezés jellemzi.
 • Petracers. Az egyik leghíresebb cég, amely az elit szegmensekhez csempe gyárt. A magas ár teljes mértékben megfelel a legmagasabb minőségnek.
 • Sintesi. A legmodernebb kapacitása kerámiatermékek előállítására jó teljesítménymutatókkal.

Spanyolországban nem kevésbé jó minőségű lapokat készítenek. Például egy spanyol gyár Kerlife - Ez egy fiatal, ígéretes vállalkozás, amely meglepővé teszi a fogyasztókat az újdonságokkal, a kiváló kivitelezéssel és a fürdőszobával kapcsolatos szabálytalan ötletekkel. gyár Ecoceramic kerámia és padlóburkolatot készít. A céggyűjtemény alapja a márvány, természetes kő utánzatú termékek.

Az orosz gyártók szintén nem maradnak el, és figyelni kell a vállalatra. "Keramir". Az Azori cserépsorokat olasz mesterek és orosz művészek közösen készítik. A modern "kerámia divat" legvilágosabb trendjeit tükrözi: a természetes anyagok - a fa, a kő és a textil - szerkezete, a virág témák széles körű használata és a geometriai motívumok, a színspektrum gazdagsága.

Gyönyörű példák a belső térben

A sötét és világos csempék kombinációja a fürdőszoba belsejében tágasabb, világosabb és kényelmesebb lesz.

A fehér és a kék fényes csempe stílusos kombinációja a helyiségek fülbemászó és eredeti színeit a legeredményesebb és legkedveltebb árnyalatokkal díszíti.

A gyártó által az olasz csempe felületén elhelyezett fényes dekorok lehetővé teszik, hogy a korszerű belsejébe illeszkedjen a helyes díszítés.

Az olasz kerámia fürdőszobaburkolatok áttekintését az alábbi videó tartalmazza.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba