Csempe a "Gzhel" alatt: funkciók és történelem

A "Gzhel" mintájú kerámia csempe a konyha, a fürdőszoba, a vidéki ház belsejének nagyszerű díszítése. A szokatlan és eredeti rajz különböző telkekkel és kellemes nyugodt hangokkal növeli a hangulatot és a békét.

A történelem

A halászat neve Gzhel falu nevéből származik. Ez a falu a moszkvai régióban található a Gzhelka folyó partján. Ez a terület egyedülálló, színes, agyagból készült lerakódásokban gazdag.

Ez a talaj sajátossága, amely megalapozta a halászatot, amely nemcsak Oroszországban, hanem szerte a világon megdicsőítette Gzhel falut.

A falusi lakosok sült agyagból készített ételeket szokatlan emlékezetes mintával készítettek. Idővel a mesterek egyre jobban javították kézművesüket. Hamarosan a faluból Moszkvába és más városokba fazekak és porcelánáruk kerültek.

Ezeknek a termékeknek az emlékezetes megkülönböztetése a kék és kék árnyalatokban készült, mázzal festett szelíd festmény volt.

A hagyományos festmények és festmény tárgyak fű, virágok, gabonafélék, levelek, ágak, bogyók, csokrok, madarak, állatok voltak. A rajzot általában nem a naturalizmus és a festői célok követik. Egyfajta művészi értelmezése volt a képeknek, a körvonalak és a sziluettek feltételes képei. Kicsit később, a festmény elkezdte magában foglalni egy személy sziluettjét, az emberi élet különböző területeit.

A modern gyártók nem korlátozzák a minták és képek lehetőségeit. Különféle rajzokat találhat minden ízlésért, még a merész és szokatlan.

Napjainkban a porcelán és a fajansz Gzhel ételek gyártása világszerte ismert. Jelenleg több ezer darab termék előállítása különböző célokra. A termelési tartomány hosszú ideig nem korlátozódik csak az ételekre. Jelentősen megváltoztatta a minták és a feldolgozási anyagok alkalmazásának technológiáját. A Gzhel-festészet eredetisége és elismerése azonban ma is maradt.

Belsőépítészet

A "Gzhel" alatt a legkevésbé tömör csempe illeszkedik a konyha vagy a fürdőszoba belsejébe. Használhatja ezt a csempe padlóburkolatokhoz. A Gzhel festményekkel díszített cseréppel díszített tűzhely vagy kandalló szép és szokatlan lesz.

A konkrét minták és színek a szobához az eredetiséget, a kényelmet, a kényelmet és a kényelmet érzékelik.

A csempe mintái külön elemként készíthetők: virágok, állatok, ágak, bogyók, emberi sziluettek. Vannak lehetőségek a népmesék karaktereivel, régi épületek és templomok képeivel, háztartási vázlatokkal. A minták és rajzok színsémája kék és kék színárnyalatokat tartalmaz.

Az alábbi gyűjtemények és gyártók jelenleg a legnagyobb népszerűségnek örvendenek az orosz piacon:

  • Országgyűjtemény a gyártótól Equipe;
  • Levia gyűjtemény, gyártó Giovanni De Maio;
  • Giovanni De Maio Ceramica Artistica Vietrese gyűjteménye;
  • Melograno kollekció, gyártó Ornamenta;
  • Gyűjtemény Bor ország az Elios gyártótól;
  • Gyűjtemény ötlet az Ariana gyárból.

tippek

Úgy döntenek, hogy a belső térben egy "Gzhel" alatt festett lapkát használnak, gondosan gondolja át a kísérő alkatrészeket. Ne terhelje túl a helyiséget ilyen finoman. Elegendő, ha a fal egy részét díszítik, és a többi helyet a színekkel és részletekkel megfelelő színekkel egészítik ki.

A közismert meggyőződéssel ellentétben a „Gzhel” díszítésű szobában egyáltalán nem szükséges túlméretezett belső elemeket, kék és kék színű bútorokat használni, jobb, ha a részletekre összpontosít.A konyha Gzhel stílusban történő díszítésére és díszítésére biztonságosan használhatja az ételeket, a függönyöket, a konyhai textileket, a bútor matricákat.

Ez tökéletesen kiegészíti és hangsúlyozza a stílus eredetiségét.

A fürdőszoba tervezéséhez a legjobb, ha a "Gzhel" alatt a csempe könnyű vagy fehér lapokkal kombinálható. Mindkét falat és egy fürdőszoba padlóját lehet díszíteni.

A világos színek és a tiszta fehér szín jól illeszkedik a Gzhel színsémához. Sok tervező azt javasolja, hogy kísérletezzenek arany, sárga, zöld és bézs elemekkel. Első pillantásra furcsának tűnhet, de ezek az élénk színek tökéletesen kiegészítik és hangsúlyozzák a kék-kék tartományt.

A bútorok lágyak, természetes árnyalatok közelében: szalma, homokszín, citrom, olajbogyó.

Az egész lakás vagy ház azonos stílusban történő kialakítása rendkívül nehéz és praktikus lesz. Jobb, ha egy megfelelő szobát korlátozunk, és a "Gzhel" releváns belső tárgyak és díszítőelemek szerint mintát kell venni a lapkára.

További információ arról, hogy milyen belső elemek illenek ehhez a stílushoz, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba