Nagy kerámialapok: szép példák a belső térben

A javítások során a fogyasztók uralkodó száma kerámialapokat jelöl ki néző anyagként, értékelve annak funkcionalitását és megjelenését. A burkolat helyes megválasztása - a helyiségben végzett jól elvégzett befejező munkák ígérete. Tekintsünk egy nem szabványos, de látványos kerámiacsempe-változatot - nagy méretű. Nem gyakran használják a javításban, a vele való munkavégzés különleges megközelítést igényel. Mindazonáltal a lapka nagyon előnyösnek tűnik.

Melyik gyártó jobb?

Mindegyik vevő elkerülhetetlenül szembesül ezzel a kérdéssel. Szerencsére nincs olyan sok gyártó, de az egyetlen ideális nem létezik.

Mindig elégedettek és elégedetlenek lesznek a színskálával, az anyagokkal, a méretekkel és az anyagok minőségével.

Ma van néhány vezető termelő ország:

 • Sok éven át Spanyolországot tekintik a kerámiák gyártásának vitathatatlan vezetőjének. A fő előnyök a szépség és a kiváló minőségű termékek.

A következő cégek legismertebbek:

 • Nvogres;
 • Aparisi;
 • ceramica;
 • Pamesa;
 • Lrd Ceramica.
 • Az olaszok által készített termékek csodálkoznak kegyelmükkel, finomításukkal és harmóniájukkal. A remekművek alapjaként Ukrajnából exportált fehér agyagot használnak.

A legnépszerűbb cégek közül:

 • Valverde;
 • Tilegres;
 • Salni;
 • FAP;
 • Ceramiche Riccheti.
 • Impresszum az elegáns modellekkel. Franciaország (Franciaország Alfa, Cerabati), Portugália (Kerion Mosaics és Gresart). Törökország már régóta híres híres hamamjáról és cserépéről, feltárva a nemzeti fürdőket (VitrA Arkitekt, Kaleseramik). Népszerű mozaik lehetőségek Kínából (természetes mozaik, Fiorano, New Zhong). Minőségi versenyben a spanyol és az olasz nyelvekkel a német gyártók (Steuler, Agrob Buchtal, Boizenburg) képesek.
 • Kerama marazzi - Orosz gyártó, amely különböző cserépgyűjteményeket kínál, ami inkább egy világ atlaszhoz hasonlít. Itt és Angliában Franciaországgal, Indiával és Olaszországgal, valamint a skandináv országokkal együtt a kerámiában mindegyik sajátossága van.
 • Cersanit csempe széles körben elterjedt a FÁK-ban. A vállalat több mint 40 költségvetést és luxus csempe gyűjteményt kínál.

Különleges jellemzők

A kerámialapok fontos jellemzője a formája: a termék alakja és mérete. A modern gyártók különböző méretű kerámiákat gyártanak - a legkisebbtől a nagy méretig. Kiválasztásakor tisztában kell lenni azzal, hogy a címkén feltüntetett csempe méretei gyakran hibásak. Ez nem házasság, hanem az agyag jellemzői, amelyekből a fazekasság készül. Mint tudják, az égetés során ez az anyag képes kicsit megváltoztatni a méretét.

A nemzetközi szabványok szerint legfeljebb 5-7 mm-es hiba lehetséges, és ez az eltérés még a vezető olasz vagy spanyol modellekben is megtalálható. A tényleges méretet kalibernek nevezik, és a csomagoláson a névleges érték mellett jelenik meg.

Elmúltak azok a napok, amikor a 20x20 és 30x30 cm méretű standard lapok mindenhol és mindenhol domináltak, az elmúlt 15 évben egy újabb trend gyökerezik a kerámialapok világában: minél több, annál jobb. Tehát a csempe mérete lassan, de biztosan elkezdett növekedni. Először a nagy bevásárlóközpontok befejezésére tervezték, és 60x60 cm-es mérete a gyorsabb telepítés lehetőségével elégedett volt az építőkkel. 2007 után a nagy lapok iránti kereslet nőtt, és magánházakhoz és lakásokhoz kezdett termelni. Mindegyik önbecsülő gyár úgy vélte, hogy kötelessége, hogy a nagy méretű modellek közül legalább néhány sort vegyenek fel.

A mai napig a 30x30-as méret már nem releváns, az ilyen formátumú lapok sok gyárban is megszűnnek. A legnépszerűbb méretek 30x90 és 40x80 cm.

A nagy csempe méretek fő előnyei:

 • a nagyméret segít a helyiségek vizuális növelésében a varratok sokkal kisebb száma miatt;
 • hasonló burkolólapok sokkal olcsóbbak, mint a természetes kőlapok, és a belső tér ugyanolyan jó;
 • sokkal könnyebb elhelyezni, és az anyagfogyasztás sokkal kevesebb;
 • összetett alakzatokat lehet kialakítani különböző felületeken, szokatlan vizuális hatást eredményezve;
 • leginkább környezetbarát;
 • tartós;
 • tűzálló;
 • ellenáll a különböző vegyszereknek;
 • a csempézett anyag nem vezet villamos energiát;
 • könnyen kezelhető.

A konyha, a fürdőszoba, a nappali, az irodák, az irodák befejezéséhez nagy méretű kerámialapokat használnak. A padlóra helyezték, és felújították a falakat.

Az ilyen anyagokkal való munkának természetesen saját jellemzői vannak. Először is, a stílus különösen munkaigényes folyamat, készségeket igényel. Másodszor, tekintettel a szövedék tömegére, egy speciális ragasztó szükséges a rögzítéshez. Kellően rugalmasnak és egyidejűleg megbízhatónak kell lennie. Harmadszor, a felületet, amelyen a burkolatot helyezzük, tökéletes pontossággal kell kiegyenlíteni, mivel az összes érdesség azonnal észrevehető lesz. Ezenkívül az ilyen termékek nem szeretik a túl magas páratartalmat.

Színes megoldások

A színséma jelentősen befolyásolja a szoba általános megjelenését. Nem lehet mérgező, irritálja a szemet. Fontos feltétel az, hogy a szoba kényelmét úgy felszereljük, hogy ott legyen a kényelem és a pihenés érzése. Ezzel a megoldással helyesen választott színoldatot kapunk.

 • fehér - semleges, univerzális szín. Unalmasnak tűnhet, de ez az árnyék képes legjobban vizuálisan kibontani egy kis szobát. Ezen kívül a fehér csempe tökéletesen illeszkedik más árnyalatokhoz és textúrákhoz. Kerülje el a kórház fehérjét, válogatott krémes, tejszerű árnyalatokat.
 • fekete - a korábbi ellentét, vizuálisan csökkenti a helyet, sötétebbé teszi. Alkalmas nagy helyiségekben, valamint olyan esetekben, amikor a tervezés megköveteli.
 • Kék, zöld, kék hűvös érzés. Megfelelőbbnek tűnnek a fürdőszobában, de bármilyen belső teret képesek díszíteni.
 • Pasztell színek. A tompa színek meleg és hideg árnyalatai nyugodnak és elegáns keretet hoznak létre. Tökéletes kombinációja a pasztell fényes, ha ugyanolyan színhez tartoznak.
 • Woody és márvány tiszteletreméltó.
 • Lédús és világos (piros, türkiz, kék, narancssárga) jó az ékezetek létrehozásához.

A konyha számára

A konyha minden nő „irodája”, és a család többi tagja ott sok időt tölt. A maximális kényelem érdekében érdemes figyelmet fordítani egy nagy burkolólapra, mivel minden előnye (tartósság, szilárdság, környezetbarát, könnyű karbantartás, esztétika) ideálisan megfelel a szoba összes funkcionális követelményének. A burkolólapok két fő típusa van: matt és fényes (polírozott).

A választás során szem előtt kell tartani, hogy a polírozott, bár tartós, meglehetősen alacsony súrlódású, könnyen elcsúszható. A matt csempe nem csúszik, de kisebb a nedvességállósága.

Válassza ki a világos árnyalatokat. A fehér szín univerzális, bármilyen formatervezéshez alkalmas. A konyhai falnak a burkolattal borított része a kötény. Megvédi a falakat a legnagyobb külső negatív hatású helyeken (vízcseppek, zsír, korom). A kötény számára a legjobb a szélesvásznú porcelán kiválasztása. Az injektáláshoz a gombaellenes töltőanyagokat fel kell venni. A népszerű 10x10-es méret utánzása érdekében a gyártók a trükkökhöz jutnak: nagy csempéket hoznak létre az ízületeknél.

Fürdőszoba

A nagy csempe tökéletesen illeszkedik a minimalista fürdőszobába.A nagyformátumú anyag egy nagy területet képes lefedni, minimális számú varrással, és így csökkenti a nedvesség behatolását. Általában 40x40 cm-től 300x60 cm-ig terjedő lapkákat használunk. Egy nagy csempe egy kis szobában, éppen ellenkezőleg, szűkíti a szobát, de a fürdő belseje klasszikus stílusban tökéletesen hangsúlyozza. Például az olasz cég Fap fürdőszobájában található sötét csempe olyan szép és drága.

A fürdőszobában nagy csempe fektetése zavaró. A falak vagy padlók előkészített felületeinek tökéletesen simaaknak kell lenniük, és a lemezekkel való munkát rendkívül óvatosan kell végezni, mivel a nagy méretű lapok a szokásosnál vékonyabbak, törékenyebbek, de sokkal nehezebbek. Ha 4x4-es vagy 6x6 méteres óriásokról beszélünk, akkor legalább két emberre van szüksége a lap szállításához és a speciális hordozó használatához.

Gyönyörű belső megoldások

A kerámiagyártás vezetői olaszok. Elsőbbségük vitathatatlan a nagy formátumú lapok gyártásában. Az olasz Fiandre cég 1,5x3 m nagyságú lenyűgöző fali szépsége.

A nagy csempe úgy van kialakítva, hogy hangsúlyozza a belső luxusot az éttermekben, szállodákban, SPA-szalonokban.

A konyha kényelmét és funkcionalitását nagy lemezekkel sikerült aláhúzni. A fehér sokoldalúsága nem igényel bizonyítékot.

A kötényt kis méretű imitációs varratokkal kell szembenézni.

A "fa alatt" kerámiatermékek minden belső térben kényelmet és melegséget biztosítanak.

A márványpadló megfizethető luxus.

A különböző színek és textúrák használata segít a zónában.

Ez a színezés illeszkedik a nappali kialakításába.

A fürdőszobák elegáns minimalizmusa nagyszerűen aláhúzott nagy lapokkal.

Fürdő a legendás ház Tiffany stílusában - minden nő álma. Ez nem csak egy zuhanyzós szoba.

A prémium kategóriájú luxusvonal kiemeli a helyiségek állapotát: a lakosságtól a kereskedelmi célig.

Így a kerámiatermékek méretének növelésére irányuló tendencia továbbra is releváns.

Hogyan válasszunk kerámialapokat a fürdőszobában, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba