Terrakotta csempe: az előnye és hátránya

A terrakotta csempéknek sok előnye van - szép, megbízható, hosszú élettartamú. A környezetbarát anyagokból a terrakotta csempéket egyáltalán nem teszik károsan az embereknek.

előnyök

Tiszta fehér kaolin-agyagból készült terrakotta lapokat készítenek, amelyet egy magas kemencében égetnek. Az ultraibolya, a nap, a fagy, a szél és az eső hatása alatt a termék nem változtatja meg formáját és megjelenését, célszerű a kőfalak, a kémények, a kandallók, a padló kialakítása, a szauna, a fürdőszoba, a konyha, a WC használata.

Az anyag összetétele - csak természetes összetevők. Termeléssel különböző színű termékeket kaphatunk - világosbarna, vörös-barna, tüzes vagy akár fekete. Ezzel a természetes anyaghoz hasonlítható. A termékeket különböző felülettel kapják: sima, durva szemcsés vagy polírozott.

A kályhák befejezéséhez általában a terrakotta lapokat használják, és szaunákban is használják. Ez az anyag könnyű, kényelmes és praktikus. Fokozott hőállósága miatt gyakran kandallóval, tűzhellyel vagy grillezővel vannak furnérozva. A kő, a tégla, a fa utánzása sokkal érdekesebbé teheti a szoba kialakítását. Használja és nem elég sikeres. A terrakotta csempe elhelyezése után egy tapasztalatlan kézműves hiányosságai egyáltalán nem láthatók.

Fűtéskor ez az anyag nem szagol, nem párolog, ami nagyon fontos., különösen ha szaunákhoz és gőzfürdőkhöz használják. Az anyagot gyakran használják padlóburkoláshoz, nagy ellenállással rendelkezik, nem veszíti el a megjelenését a cipőkkel való állandó kölcsönhatással.

Az anyag kétféleképpen készül: kézi formázással és ipari felhasználással. Kézi bélyegzés esetén a készterméknek nem lehet megfelelő alakja, különböző színei annak köszönhetően, hogy itt különböző agyag sziklák keverednek. A kézzel készített termék jóval magasabb értéket képvisel, mivel az ezzel kapcsolatos minden ütés és érdesség növeli a termék finomítását és finomítását.

Az ipari termelésben a csempe sima, sima felület, a szín szinte mindig egyenletes. Gyakran az ipari felhasználású üvegezés gyártása során az anyag dekoratívabb és sokkal inkább hasonló a kézzel készített termékekhez. Az üvegezett cserép jobban ellenáll a nedvességnek és a szennyezésnek.

alak

Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyag felhasználható a belső eredetiség, a kényelem biztosítására, különböző változatokban használható. A szokatlan design létrehozásához különböző méretű, minőségű, textúrájú terrakotta lapokat használhat:

 • általában négyzet alakú padlóburkolatot használnak;
 • a falak, kerítések, padlók használatakor tégla alakú, azaz négyszögletes formájú lapkákat használnak;
 • eredeti elképzelések létrehozása a szoba kialakításában kaotikus formában;
 • A márvány színek utánzásához változó csempe kerül felhasználásra.

Kiválasztási szabályok

Egy egyedülálló belső terek létrehozásához használt különböző színű és textúrájú terrakotta. Meg lehet utánozni a régi téglafalat, létrehozni a durva zúzott kövek textúráját, egyszínű vagy többszínű kőből, apró betétből.

Ha anyagot vásárol magának, és a kötet nem túl nagy, győződjön meg róla, hogy ugyanabból a tételből választ ki egy terméket. Így kapsz egy hangot és textúrát.

Ha a csempe más volt, egyszerűen keverje a terrakotát, majd az árnyékban lévő különbség láthatatlan lesz.

Csempe kiválasztásakor ne feledje, hogy három típusból áll:

 • csempe, amely szinte tökéletes, nincs mérete, árnyéka, a szélek mentén szabálytalanok;
 • ritka hibával rendelkező anyag tulajdonítható a második típusnak;
 • jobb, ha nem szerzi meg a harmadik típust, mivel rossz minőségű anyag, házasság.

A választás során ne felejtsük el, hogy a hátát hornyolták, ez jobb fogást biztosít.

Előnyök és hátrányok

Az ilyen anyagnak természetesen nagy előnyei vannak:

 • csempe nagy ereje, tartós;
 • magas hőállósággal rendelkezik. Ha megújítja a terrakotta tűzhelyet és a kandallókat, akkor többször is növelheti a termikus hatást;
 • magas fagyállóság;
 • nagy ellenállás az ultraibolya sugárzásnak, a napfénynek;
 • környezetbarát anyagokból készülnek;
 • nincs szag, veszélyes összetevők a készítményben;
 • az anyag nem igényel különös gondosságot;
 • kis súlya van. Emiatt nagy felületekre is alkalmazható, míg nem igényel speciális ragasztót vagy további megerősítést.

A mínuszok közül csak azt a tényt nevezhetjük meg, hogy a csempe meglehetősen törékeny, ezért próbálja meg megvédeni az ütéstől, és ezenkívül mechanikai stressznek van kitéve.

lefektetés

A kezdeti szakaszban a felületet elő kell készíteni - távolítsa el a foltokat, a szennyeződéseket, mossa le a szennyeződéseket. Az anyagok tapadása függ a felület tisztaságától. Szaunákkal vagy fürdőkkel szemben nézze meg, hogy a felület teljesen száraz legyen, gomba nélkül. A penész eltávolításához használjon speciális alapozót, amely nem teszi lehetővé a további megjelenését.

Terrakotta csempe, valamint kerámia burkolólap. A felület azonnal kiegyenlítődik, majd a telepítési folyamat megtörténik. Ha a lapok ipariak, akkor sima élekkel rendelkeznek, ezért csak az alapra ragasztót használnak. Ha a lapka kézzel történik, akkor jobb, ha a csempe rossz oldalára kerül.

A terméket speciális vízálló kompozíciókkal dolgozzák fel. Ha az anyagot a tojásrakás után kezeli, elronthatja a habarcsot.

Helyezze a lapkát a felületre a minta szerint, így elkerülheti a hibákat és eltéréseket. A csempe a szoba közepétől kezdődik. Bizonyosodjon meg róla, hogy szükség esetén egyenletesen húzza meg a kiálló elemeket. Ha szükség van a csempe vágására, használhatja a darálót és egy speciális gyémántlemezt.

Dörzsöljük a varratokat

A telepítési munka után várjon egy bizonyos időt, és kezdje habarcsolni. A kandallók, kályhák, szaunák, azaz a magas hőmérsékletű helyiségekben használt simítóval vagy speciális paszta használatával.

A habarcsnál jobb fegyvert használni. A keveréket az utasításoknak megfelelően állítjuk elő. Pisztoly segítségével töltse ki a réseket a simítóval, hagyja állni két órán át, és távolítsa el a maradékokat. Tegye a kesztyűt és az ujjak végül igazítsák a varratokat.

A terrakotta burkolólapokat gyakran minden felületen használják, nem csak beltéren, hanem kívül is. Az anyag nem drága, jó tulajdonságokkal rendelkezik, könnyen használható. A természetes textúrák lehetővé teszik, hogy érdekes képeket hozzon létre, hogy megteremtse a belső eredetiséget és az eredetiséget.

Ez egy természetes és kiváló minőségű anyag, amely lehetővé teszi a magas hőállóságú furnérfelületeket. A padlók, falak, kerítések díszítésére szolgál. A lap kiválasztásával választhat megbízhatóság, rendelkezésre állás és tartósság.

A terrakotta csempékkel ellátott fürdőkályhákhoz hőálló képernyő készítésére vonatkozó információkért lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba