Cement cserép: jellemzők és alkalmazás a belső térben

A mindenki számára ismert cementcsempe egy eredeti építőanyag, amelyet a padló és a falak befejezésére használnak. Ez a lapka kézzel készült. Egyikünk azonban nem gondolja, hogy hol, mikor és kinek ki volt feltalálva.

Az anyag történetéből

A középkorban feltárták a cementcserepeket. A gyártási módszer Marokkóban született. A termelés az afrikai ország hagyományain és színein alapult.

A háborúk és a lemez migrációja miatt Európában volt. A XIX. Század végén nagyon népszerű lett. Gyakran úgy döntöttek, hogy Spanyolországban, Franciaországban, Németországban a házak befejező anyagát választották. Ezután a művészetben megjelent a szecessziós stílus, és az ilyen befejező anyag sokáig elvesztette népszerűségét.

Jelenlegi trendek

Most megváltozott a helyzet. Jelenleg van egy folyamat, amely felújítja ennek a befejező anyagnak a népszerűségét. Most egy ilyen tányér ismét a fürdőszobába és a WC-be kerül. Ez a tény az ókorban és a kézműves divatban rejlik.

A klasszikus díszek növekvő népszerűségével párhuzamosan különböző divatos minták válnak relevánsnak. Ezt a befejező anyagot különböző célú helyiségek belső díszítésére használják.

A cementcsempe tökéletesen illeszkedik a különböző stílusok belső terébe. A tervezők széles körben használják, hogy a mediterrán és a mór stílusok belsejét hozzák létre. A díszítéshez természetes festéket használunk. Lágy, finom színük van.

A cementréteg felső rétege matt és nem sima, így biztonságosan elhelyezhető a fürdő vagy WC padlójára. A zuhanyozás és leesés után a csúszás veszélye szinte nullára csökken.

Gyártási folyamat

A csempe készítése nagyon szórakoztató folyamat. Kézzel készült, ez magyarázza annak értékét. A gyártás mindegyikének körülbelül három percnyi munkája van.

A gyártási módszer ugyanaz, mint száz évvel ezelőtt:

  • Először is, a fém egy formába készül. A jövőbeni cementtermék dísze körvonalazódik. Ez egyfajta minta. A munkavállalók színes oldatot készítenek, amely előkészített cementből, homokból, finom márvány chipekből és természetes festékekből áll.
  • A mátrixot fém formába helyezik, és színes cementtel töltik. Ezután a mátrixot óvatosan eltávolítjuk, a szürke cementet a színes rétegre helyezzük. Ő játszik az alap szerepét.
  • Ezután a formát fedjük le és nyomjuk meg. Így a fő és dekoratív rétegek összeolvadnak. Az eredmény egy csempe.
  • Majdnem kész cementlemezeket távolítanak el az öntőformákból, egy ideig áztatják, majd óvatosan hajtják. Ezután körülbelül egy hónapig szárad. A teljes szárítás után a cementcsempe készen áll.

Különböző helyiségek befejezéséhez használható. A cementlap ​​nagyon népszerű az épületek belső és külső felületek díszítésében. Nagyszerű teljesítményt és gyönyörű designt ért el. Tekintettel arra, hogy ez a befejező anyag nem égett, hanem csak szárított, a lemez mérete ugyanaz marad.

Fektetési technológia

A csempe csak lapos és száraz alapon legyen. Ellenkező esetben csak eltűnik, és újra kell kezdeni. Az egyes lapokat közel helyezze el, a varrás szélessége körülbelül 1,5 mm legyen.

A cementcsempe kiegyensúlyozásához nem kell kalapáccsal vagy kemény tárgyakkal kopogtatni az anyagot. A lefektetett csempe összehangolásához csak óvatosan nyomja meg a kezét.

A cementcsempe gyártási folyamatát természetes festékekkel végezzük. A csempék színenként eltérőek lehetnek. Ezért, hogy ez a tény nem olyan szembetűnő, vegye a lapokat a különböző dobozokból.

A cementlapokat speciális ragasztó rétegre kell helyezni. Két nappal a tojásrakás után a cementcsempe jól mosható az erre a célra szánt speciális termékekkel. Amint a befejező anyag megfelelően kiszárad, azt speciális anyaggal kell kenni. Jól felszívódik a csempe, véd a nedvességtől, megakadályozza a foltok megjelenését a hegesztés során.

A fugázás folyamata során nem szabad színes anyagokat használni, mert csúnya foltokat hagyhatnak a lapkán. A munka végén a fugázómaradványokat le kell mosni, és egy speciális védőanyagot kell alkalmazni a csempe felső rétegére.

Hogyan helyezzük el a cementcsempe, lásd a következő videót.

gyártók

A legnépszerűbb cementpaneleket gyártó cégek a következők:

Enticdesigns

Az Enticdesigns egy építőanyag-márka, amely 2005-ben alapított Spanyolországban. A márka a Cordobában található műhelygel együtt csempék gyártásával foglalkozik, ahol több mint egy igazi kézműves generáció működik. A cementcsempe olyan dolgokat kínál, amelyeket más épület befejező anyagok nem tudnak biztosítani. Működés közben egy gyönyörű érintéssel kezd fedni. A kézi gyártás értékének egyre növekvő elismerése miatt az ilyen lapok ismét trendet mutatnak.

A modern vásárlók egyre igényesebbek. A vállalat értékeli ügyfeleit, és csak a legvilágosabb színeket és eredeti tervrajzokat kínál számukra. Az Enticdesigns tervezői munkája az új és kiemelkedő kreatív keresésekre összpontosít, ezért ezeknek a termékeknek a színei és mintái megfelelnek a leginkább szeszélyes ügyfelek ízlésének.

Marrakech Design

A házastársak Per Anders és Inga-Lill Ovin 2006-ban alapították a svéd Marrakech Design céget. A skandináv üzletemberek helyesen hitték, hogy ennek az építőanyagnak az újjáéledése az egyedi és egyedi tervezésű projektek iránti növekvő kereslet, az ókori és az ókori díszek iránti érdeklődés általános trendjéhez kapcsolódik. Emellett a cementcsempe könnyen illeszthető az ügyfél egyedi preferenciáihoz, a visszajelzés többnyire pozitív.

Ez a befejező anyag nagyon szép. Idővel borított bevonattal, csak jobb lesz. A skandináv országokban a burkolólapokat főleg a nem lakóépületek belsőépítészetére használják. Néha felújítja a fürdőszobák és WC-k falát.

Popham design

Amerikában ez a fajta befejező anyag kezdett alkalmazni a közelmúltban. Az iránti érdeklődés könnyen megmagyarázható azzal a ténnyel, hogy a modern emberek egyre inkább érdeklik az antik, kézzel készített dolgok iránt. Lehet-e összehasonlítani a kézművesek és a gyárilag gyártott kollégák által készített lapokat? Természetesen nem.

Ha a designról beszélünk, akkor az amerikai lakosok megértik, hogy ez a divat távoli országokból származik, ezért szükséges az amerikai életmódhoz igazítani. Ez a Popham Design fő feladata: a termelés hagyományainak ötvözése a divatos tervezéssel és árnyalatokkal. A divatos díszeket az építészetben és a designban használják különböző helyiségek tervezéséhez. Frissességet és újszerűséget biztosít. A csempe színek kombinálhatók. Ez lehetővé teszi, hogy a design és az építészet mesterei új anyagokat vezessenek be műveikbe.

Mosaic del sur

Számos orosz cég tervezői munkájukban használják a Mosaic del Sur spanyol cementcserepeket. Ennek a befejező anyagnak a használata a marokkói divat hatásával függ össze. A Vintage minták és a bonyolult díszek lehetővé teszik, hogy ezt az anyagot a keleti, mediterrán és modern stílusban díszített belső terekben használják.

Luxemix

2015-ben az üvegmozaikot gyártó Bisazza cég (Olaszország) is a Luxemix márkanév alatt gyártott cementtömbök tömegtermelését.

Peronda

A Peronda egy hatalmas vállalkozás, amely az Ibériai-félszigeten különböző lapokat gyárt. A két évvel ezelőtt létrehozott cég legsikeresebb gyűjteményét Harmony-nak hívják.

Használja a belső teret

Ma nehéz elképzelni egy modern WC-t vagy fürdőszobát a falakon és a padlón. Egy ilyen szoba elavultnak tűnik, túl egyszerű és unalmas. A dekoratív tégla formájában készült cementcserép nagyon praktikus, szép, eredeti befejező anyag. Az építőanyagok modern áruházai a gazdag választékot kínálják az ilyen típusú tervezésnek.

Mindenki könnyen kiválaszthat egy padlólapot vagy falakat. Helyezze a csempe magát, vagy forduljon szakértők segítségéhez. A fürdőszobában vagy a WC-ben található kellemes design már nem álom, hanem valóság.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba