Fehér csempe: klasszikus a belső térben

Fehér csempe: klasszikus a belső térben

Visszatérve a munkából egy fényes, hangulatos otthonra, amely tele van levegővel és frissességgel, minden hétköznapi ember fáradt álma. Megvalósítása érdekében a klasszikus építészet a kiváló minőségű, jól megválasztott fehér színű csempe használatával fog megfelelni. Ez a befejező anyag jobb, mint mások, ami segít bármilyen méretű és célú helyiségben.

A fehér bevonatok előnye és hátránya

Mielőtt választaná a fehér színt a belső térben, gondosan mérlegelje a szín pozitív és negatív tulajdonságait.

nyalánkság

A főbb pozitív pontok a következők:

  • A fehér szín vizuálisan bővíti a helyet. Ez a funkció fontos a kis helyiségekben (fürdőszobák, konyhák, kis folyosók vagy folyosók). Tehát a legkisebb szobában tágas érzetet hozhat létre.
  • A fehér erős reflektor. A napfény vagy a mesterséges megvilágító elemek fénye szaporodni fog, ami könnyedséget, fényt teremt. Tehát a belső légkört és frissességet megteheti.
  • Ez a szín mindig divatos. Függetlenül attól, hogy milyen tendenciákat mutat, a fehér színben készült belső tér releváns lesz.
  • Nem lehet félni, hogy elesik a stílusból. A fehér nem kötődik egyetlen stílushoz sem, univerzális, ezért bármilyen design esetében megfelelő.
  • Lehetőségek kombinálására - egy másik bónusz. Ez a szín kombinálható bármilyen árnyalattal és textúrával. A fényes foltok és a szelíd hangok egyaránt jól látszanak fehér színnel kombinálva.

ellenérvek

A csempe fehér színe nem lehet olyan jó, mint amennyit szeretnénk. Van néhány hátránya, amelyek eléggé ronthatják a hangulatot Fontos tudni őket előre, hogy az ilyen befejezés további benyomása ne rontja meg:

  • Nincs semmi új vagy meglepő, hogy a fehér nagyon piszkos színű. Ennek az árnyalatnak a csempe gyakrabban kell mosni, mint a másik.
  • A fehér alapon készült csempe kialakításának megkezdésével érdemes minden részletre figyelni, mert ez a hang már régóta a szovjet kórházak személyre szabása volt. Még a leggondosabb belső tér is létrehozhatja a kórházi osztályon való érzés érzését.
  • A választás megállítása fehéren fontos, hogy gondoljunk a textúrára és a kombinációk lehetőségére, hogy ne tegyük a belső arcot és unalmassá.

A csempe típusai és jellemzői

Jelentős mennyiségű lapka van. Ennek oka, hogy különböző helyiségekben és különböző célokra használják, különböző terheléseknek és külső hatásoknak vannak kitéve. A csempe besorolása a rendeltetésének, a gyártási anyagnak, a mérettartománynak, a tervezésnek, a méretnek és a sok más mutatónak a alapján történik. A lapok különböző anyagokból készülnek. Összetétel szerint az alábbiak szerint osztályozható.

csempe

Az egyik legnépszerűbb típusú befejező anyag. A csempe falakhoz, padlókhoz használható, ez nem szeszélyes, és nagyon olcsó. A csempe azonban magas hőmérsékletek hatására megrepedhet.

Porcelánkövek

Ez a csempe a természetes kövek morzsájából készül, ez a legtartósabb, de meglehetősen drága. Ezért olyan kandallók és helyek kezelésére használják, ahol az anyagra gyakorolt ​​stresszes hatások lehetségesek.

kerámia

Ezt a típust mindenütt használják, mert ez a lapka nagyon könnyen tisztítható. Napjainkban rengeteg formatervezés, szín és textúrája van ilyen csempe.Leggyakrabban falakra használják, mert nem elég erős a padlóhoz.

A tükör

A tükörlapokat gyakrabban használják díszítő elemekként. Nehéz megtisztítani és teljesen instabil a nedvességgel, ezért ne használja vissza az anyagot.

porcelán

A porcelán minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely a szoba falainak díszítésére szolgál: tartós, gyönyörű, ellenáll a hőmérsékletnek és a nedvességnek, de meglehetősen drága a gyártás, így az ebből az anyagból készült cserép prémium építőanyagnak tekintendő.

Vannak más típusú lapok is, amelyek összetétele eltér. Ezektől a fajtáktól eltérően kevésbé keresik őket, mert szűkebb céljuk és magas áruk van.

Textúra és design

A design megalkotásakor az elsődleges szerep a felszín szerinti besorolás. E kritérium szerint a fényes, matt és megkönnyebbülésű fehér lapok megkülönböztethetők. A dombornyomott anyag fényes és matt felületű, gyakran az ilyen csempe vadon élő kő vagy tégla, hullám vagy más egyenetlen felület. A matt csempe könnyebben használható, fényes, hajlamos a foltok, a cseppek és a foltok kialakulására. A hullámos vagy texturált csempe felszínre porozhat, így további tisztítást igényel.

A fektetés típusa szerint megkülönböztetjük a szokásos csempe és zökkenőmentes. A sima csempe bizonyos távolságra van elhelyezve, a közöttük lévő varratok csempe ragasztóval vannak kitöltve és a kívánt színnel festve. Az ilyen lapok mindig sima, lekerekített élekkel rendelkeznek. A korrigált kerámiacsempék egy derékszögű termék. Ez tökéletesen illeszkedik. Ezzel készíthet kompozíciókat és rajzokat.

A céltáblára fal, padló és homlokzat, amelyet kültéri munkákhoz használnak.

alak

Fontos szerepet játszik a csempe alakja. Számos alapforma van: négyzet alakú, négyszögletes, csempe gyémánt. Szükséges egy űrlap kiválasztása, a szoba méretétől és a tervezés követelményeitől függően. Például egy nagy, téglalap alakú csempe tökéletes egy konyhai kötényhez, ha a konyha mérete nagyon tágas. A kandalló durva feldolgozásához rombos lapokat használhat. Érdekes, helyes rajzot hoz a tiszta, egyenes vonalakból a belső térbe és vizuálisan bővíti.

méret

A modern épületboltok polcain különböző méretű lapok találhatók. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy darabokra vágja a telepítési folyamat során.

Számos titok segíthet abban, hogy a befejezés jobb legyen:

  • A lapka méretének arányosnak kell lennie a szoba méretével. Egy nagy teremben helyesebb lesz 20x30 cm-es és annál nagyobb méretű csempe használata, egy kis szobában 10x20, 20x25 cm-es csempe lesz jobb.
  • Ha a csempe alatt lévő felület nem teljesen sík, jobb, ha puha alapon egy kis mozaikot választ. Egy ilyen csempe formátum lehetővé teszi néhánynak a falak szintezését, és a lehető legjobban elrejteni a hibákat.

Gyönyörű kombinációk

A legtöbb belső megoldásnál a fehér csempe és más árnyalatok kombinációja megfelelő lesz. Egy tiszta, fehér, monokromatikus szoba meglehetősen prózai, sőt unalmas. Az elmúlt években a fehér bélés arany vagy ezüst kombinációjával nagyon népszerűvé vált. Fontos, hogy a fehér befejező ruhát különálló díszítőlemezekkel hígítsuk minta vagy egész kompozíciókkal.

A fehér és a piros megjelenésű kontrasztos kombinációk világosak, fekete, lila vagy sötétkék. Ezek a színek napjainkban trendek. Különösen népszerű szalag, függőleges vagy vízszintes terek vágása. Ennek a döntésnek köszönhetően a szoba mérete nő.

A bátor mesterek megengedhetik magukat, hogy textúrákkal kísérletezzenek. Például ugyanabban a szobában kombinálhatja a fényes és matt csempe fajtákat, vagy sima és texturált.

Hol van releváns?

A fehér csempe minden helyiségben fontos, de gondosan mérlegelje annak használatának szükségességét egy adott szobában. Például a fürdőszobában díszíti és bővíti a szobát, könnyebbé és vonzóbbá teszi. Ebben a szobában könnyebb lesz a gondozás. A folyosón vagy a folyosón ne helyezze a padlóra, és ne készítsen paneleket. Itt állandóan ki lesz téve az utcai por és a szennyeződés okozta szennyezésnek.

A fali csempe a konyha munkaterületén lehet. Emlékeztetni kell arra, hogy a szennyeződés jól látható a fehéren (függetlenül attól, hogy vízcseppek a mosogatóban, gőz a vízforralóból vagy összetettebb szennyeződésekből). A harmónia elérése érdekében jobb, ha a fehér befejező vászont érdekes mintákkal hígítjuk. Ez hozzájárul a pozitív és a fehér bőséggel kapcsolatos unalomhoz. Kívánt esetben ilyen díszítéssel díszítheti a nappali padló kiemelő síkját.

Tervezési ötletek

fürdőszoba

A legtöbb modern fürdőszoba kicsi, szűk hely. Ezért a fényfalak itt olyan fontosak, hogy vizuálisan bővítik a teret. A fehér fürdőszobában nem tűnt unalmasnak, a dizájn festékkel hígítható. Például egy fehér és lila lapka a padlón jól néz ki. Ahhoz, hogy egy ilyen padló harmonikus legyen, létre kell hoznia egy olyan összetevőt, amely kiegyensúlyozza a designot. Nagyszerű lehetőség - a szoba csíkokkal szegélyezett kis téglalap alakú csempékkel. Ebben a belső térben minimalista ezüstszerelvények és szellemszerű vázák-lombikok találhatók, amelyek friss virágokkal rendelkeznek, finom színekkel.

Nappali

A modern nappali kandallóval tölthető könnyű és nemes szépséggel. A nappali modern dizájn fő kritériumai a minimalizmus és a tömörség. Itt világos, egyenes és természetes anyagok lesznek megfelelőek. A szoba központi eleme egy kandalló, így a szoba falai szándékosan fehérre festettek, kiemelve annak fontosságát. A fehér padlóburkolatot kis fekete négyzetek díszítik. A fekete bútorok és dekorok kialakítják a dizájnot, és hígítják a sárgáját, a faelemek barna színe bizonyos egyensúlyt biztosít az általános képhez.

konyha

Jó javítás a konyhában arra ösztönözheti a nőt, hogy új, egyedi ételeket hozzon létre. Ez egy kényelmes és szép szoba létrehozása. Organikusan néz ki fehér kötény munkaterület konyhát a vidéki zene stílusában. A rusztikus konyha kialakítása olyan anyagokat igényel, amelyek leginkább hasonlítanak a természetesekhez. By the way, itt lesz egy csempe, stilizált kis, fehér festett tégla. Ez a belső tér természetes fából készült termékekkel, valamint friss virágokkal, különféle szüreti színekkel kiegészíthető.

Fontos figyelmet fordítani a textíliákra: mindent egy falusi házra kell emlékeztetni (pl. A vászon törölközőket hímzéssel, fonott szőnyeggel kell felvenni).

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerámialapot, lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba