Polimer ragasztó: előnye és hátránya

 Polimer ragasztó: előnye és hátránya

A polimereken alapuló ragasztók elengedhetetlenek számos építési munkában: tökéletesen rögzítik az anyagok széles skáláját. Ez a cikk részletesebben megvizsgálja az ilyen alapok előnyeit és hátrányait.

Különleges jellemzők

A polimer alapú ragasztóoldatokat széles körben használják mind a mindennapi életben, mind a szakmai kivitelezésben.

Először is, egy ilyen eszköz azért szerzett népszerűségét, hogy az alkalmazásában szinte bármilyen anyagot és egyetemességet szilárdan rögzíthet.

Még azok az elemek is, amelyek úgy tűnik, csak csavarokkal vagy körmökkel lehetnek összekötve, képesek a polimer ragasztók együtt tartására.

Struktúrája szerint az ilyen típusú ragasztó gélszerű műanyag tömeget tartalmaz, amely polimerekből és további komponensekből áll.

A polimer keverékek előnyei a következők:

 • nagyfokú tapadás a szinte minden lehetséges anyaggal;
 • gyors szárítás;
 • azonnali rögzítés különböző termékekhez;
 • nagy szilárdsággal létrehozott kötés;
 • kis fogyasztás;
 • könnyű alkalmazás;
 • széles körű alkalmazás;
 • nedvességállóság;
 • hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenállás.

  A ragasztó polimer keverék fő hátránya egyes vegyületek toxicitása. Az ilyen eszközökkel való munkavégzés során figyelembe kell venni az óvintézkedéseket. Belső munkák esetén a helyiséget jól szellőztetni kell.

  típusok

  A ragasztó polimerkeverékek az egyes részek között különböznek egymástól.

  Minden modern kompozíció három fő csoportra oszlik.

  • A karbamid-formaldehid gyanták, poliuretán és epoxigyanta alapú ragasztók.
  • Vízalapú keverékek. Az ilyen ragasztó vízzel hígítható. Ez a csoport PVA és bustilat (szintetikus latex ragasztó tapéta).
  • A szerves oldószerekkel hígítható vegyületek. Ez a típus a nitrocellulóz (nitro ragasztó), a gumi ragasztó és a perklór-vinilgyanta alapú keverék.

  Egy adott típusú polimer ragasztó műszaki jellemzőitől függően a hatóanyag hatóköre határozza meg.

  Tekintsük a fő típusokat.

  • Keverékek beltéri használatra. Különböző felületek burkolására szolgál.
  • Ragasztók külső munkákhoz. Ez a csoport olyan vegyületeket foglal magában, amelyek erősen ellenállnak a környezeti hatásoknak és az alacsony hőmérsékleteknek. A kültéri munkához csak vízálló keveréket kell használni.
  • Univerzális keverékek. Ez a kompozíció alkalmas a legtöbb típusú anyag ragasztására, és beltéren és kültéren is használható.
   • Szerelési megoldás. Magas működési jellemzőkben különbözik. Ezzel a ragasztóval még a masszív termékek is ragaszthatók különböző felületekre.
   • "Liquid Nails" ragasztó. A kompozíciót alacsony fogyasztás és gyors szárítás jellemzi. Gyorsan és megbízhatóan sokféle anyagot tartalmaz.
   • Mix "Hideghegesztés". Átlátszó gélszerű tömeg. Ennek a módosításnak az a sajátossága, hogy egy ilyen eszközzel pontosan és észrevétlenül csatlakoztathatja az objektum törött darabjait az alapjával.

   Az alkalmazás hatálya

    A polimer alapú ragasztó kisebb építési munkákhoz és teljes javításhoz is használható. Az ilyen keverékek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a megfelelő módosításokat bármely feladathoz.

    A polimer alapú ragasztó előnyei számos autó tulajdonos számára ismertek.A keverékek néhány módosítása kiváló munkát végez az autóüveg javításával. Fagyasztva tiszta oldat képtelen vegyület. Egy enyhe ragasztóréteg ebben az esetben ugyanolyan fénytörési indexekkel rendelkezik, mint az üveg. Ez lehetővé teszi, hogy tökéletesen elfedje a felszínen lévő repedéseket.

    Belső munkához leggyakrabban a polimer vegyületek vízoldható csoportját használjuk. Az ilyen keverékek kevésbé mérgezőek.

    Beltéri, polimer ragasztót használnak a következő célokra:

    • padlólemez felszerelése;
    • különböző burkolólapokkal nézve (epoxi alapú keverékek kiválóan alkalmasak a burkolólapokhoz);
    • gipszkarton lemezek rögzítése;
    • kis háztartási cikkek és bútorok kisebb javítása;
    • díszítő elemek létrehozása és rögzítése;
    • mennyezeti tartó.

     A polimer alapú keverékek jól működnek az épületek külső részével is. Az építési ragasztó még nagy tételeket is rögzíthet. A "Folyékony körmök" keverék az olyan anyagok, mint pl. Műanyag, fém, fa, gipszkarton, kerámia cserép rögzítése.

     Tetőfedési munkákhoz speciális bitumen-polimer ragasztó keveréket készítenek. A ragasztó egy pépes tömegű fekete. Ez a készítmény nagyon ellenáll az időjárásnak és a rugalmasságnak.

     gyártók

     A legtöbb modern épületgyártó gyárt polimer ragasztóanyagot. A különböző vállalatok termékei különböznek a műszaki jellemzőktől és a minőségtől.

     A termék jellemzőinek tanulmányozása során emlékeztetni kell arra, hogy a kiváló minőségű polimer ragasztónak a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

     • nagy rugalmasság;
     • jó elektromos és hővezetőképesség;
     • tűzállóság;
     • nagyfokú tapadás (tapadás) és a különböző felületek szilárd rögzítésének képessége.

     Mielőtt kiválasztaná a megfelelő polimer alapú megoldást, ajánlatos megismerkedni a legismertebb gyártókkal és tanulmányozni a termékeik értékelését.

     sárkány

     A Dragon Dragon cég építőanyag-vegyszerek és ragasztó keverékek gyártására szakosodott. 1972 óta ez a cég kiváló minőségű termékeket szállít az építési piacra.

     A sárkányalapú univerzális ragasztó polimer nagyon népszerű az orosz piacon. Ez a kompozíció belső és külső díszítéshez is használható. A keverék ellenáll a víznek és a szélsőséges hőmérsékleteknek. A kötött felületek teljes beállításának ideje harminc perc.

     Az ügyfelek véleménye a legtöbb esetben rendkívül pozitív.

     A fogyasztók kiemelik a Dragon ragasztó következő előnyeit:

     • rövid száradási idő;
     • kiváló minőségű;
     • különböző anyagok hatékony ragasztása;
     • elfogadható áron.

     A hátrányok közé tartozik a keverék gyenge, de kellemetlen szaga.

     Hercules Szibéria

     A "Hercules-Siberia" cég építési munkákhoz használt száraz keverékek gyártására specializálódott. A termékek előállításához a legfejlettebb külföldi technológiákat és kiváló minőségű alapanyagokat használják.

     A vállalat kétféle polimer alapú ragasztót gyárt:

     • egyetemes;
     • superpolimer.

     Mindkét típusú keverék száraz. A zsák maximális térfogata szabadon folyó keverékkel 25 kg. Az univerzális összetétel nemcsak a különböző felületek rögzítésére használható, hanem a falak és padlók kisebb rendellenességeinek kiküszöbölésére is. A szuperpolimer módosítása kiválóan alkalmas a csempe különböző felületeinek bélésére. A padlófűtés befejezéséhez használható.

     Axton

     Az Axton márkanév alatt gyártott termékek a Leroy Merlin üzletláncra készülnek. A polimer alapú Axton ragasztókeverék a legmagasabb működési jellemzőkkel rendelkezik.Az ilyen keverékeket fémszerkezetek, befejező és szerelési munkák, valamint az ízületek tömítésére használják.

     Bostik

     A Bostik a világ egyik vezető szereplője a ragasztó keverékek területén. A vállalat mind a belföldi, mind a szakmai építőipar számára tervezett vegyületeket gyárt. Minden Bostik termék megfelel a nemzetközi minőségi előírásoknak.

     A Bostik gyártótól származó poli-polimer ragasztóanyag magas tapadási fokú. A keverék használható olyan anyagok ragasztására, mint a kerámia lapok, papír, különböző típusú szövetek, fa laminált lemezek, linóleum, műanyag.

     Alkalmazási ajánlások

       Szükséges, hogy a ragasztót polimer alapon alkalmazzuk csak jól tisztított és zsírmentes felületen. Ellenkező esetben a ragasztófogyasztás jelentősen megnőhet, és nem lesz garancia az anyagok megbízható és jó minőségű ragasztására. Ha a kezelendő felületet magas páratartalmú körülmények között működtetik, akkor lehetőség szerint alapozni kell.

       A ragasztó keveréket az előkészített száraz alapra osztjuk. Fontos biztosítani, hogy a ragasztó egyenletesen és kis rétegben kerüljön felhordásra, elkerülve ezzel a foltok kialakulását. A termékek vagy anyagok rögzített részei szorosan egymáshoz nyomva és a készítmény csomagolásán feltüntetett ideig tarthatók.

       A polimer ragasztó néhány módosítása mérgező anyagokból áll. Az ilyen anyagokkal jól szellőztetett helyen kell dolgozni. Javasoljuk, hogy kesztyűt viseljen a kezére, és légzőkészüléket védjen légzőkészülékkel.

       Tekintse meg a High Tack POINT ragasztót az alábbi videón.

       Comments
        szerző
       Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

       Bejárat

       Nappali

       hálószoba