Unis 2000 ragasztó: jellemzők és alkalmazás

A műszaki ragasztókat minőség és megbízhatóság jellemzi. De nem minden gyártó kínál kiváló minőségű termékeket. Az Unis 2000 ragasztó nem csak egy boldog kivétel az általános háttérrel szemben, hanem egy nagyon jó, kiválóan kidolgozott minta is.

Különleges jellemzők

Az Unis 2000 ragasztó tartós réteget képez és alkalmas különböző típusú kerámialapok (padló és fal) rögzítésére száraz és nedves helyiségben. Fehér színű. Az épület homlokzatát csempével, külső falakkal (az alagsor kivételével) díszítheti. Az anyag lehetővé teszi, hogy 0,5% -os vízfelvételi szinttel rendelkező természetes kő- és porcelánköveket helyezzünk el, míg a falakhoz egy blokk mérete 0,3x0,3 m, a padló esetében pedig –0,6x0,6 m. 1,5 cm vastag falak kiegyenlítése.

A ragasztó keverék főbb műszaki jellemzői a következők:

 • a "meleg padló" burkolatú fűtött esztrich típus alá történő behelyezés lehetősége;
 • egyidejű ragasztás és szintező cseppek;
 • alkalmasság kerámia és porcelán burkolólapok összekapcsolására;
 • kiváló kúszásállóság;
 • a fagy ellenállóképessége, a ragasztás utáni 24 órás járási képesség;
 • tartási kapacitása 1000 kPa.

Működési paraméterek

Az elkészített Unis 2000 ragasztóoldatot falra vagy padlóra lehet helyezni +5 és +30 fok közötti hőmérsékleten. Az anyag szükségletének kiszámításakor 1000 g száraz összetételt kell hígítani 200–240 ml vízben. A létrehozott réteg minimális vastagsága 0,2 cm, 1 négyzetméter. Az 1 mm-es rétegvastagság miatt a ragasztóanyag-fogyasztás 1,35 és 1,45 kg között mozog. Az elkészített keveréket 3 órán belül fel kell használni, különben elveszti értékes tulajdonságait. Kívánatos, hogy a ragasztót kis adagokban alkalmazzuk.

1 négyzet. m akár 50 kg-os burkolólapok is elhelyezhetők, és a hideg ellenállás (-20 fokig) legalább száz fagyasztási és leolvasztási ciklus. A legmagasabb tolerált hőmérséklet +50 fok. A ragasztó 5, 23 és 25 kg-os zsákokban van csomagolva. A keverékre vonatkozó minden információ a csomagoláson tükröződik, amelyet használat előtt felül kell vizsgálni.

A használat nünei

Az Unis 2000 ragasztó csempézett munkákhoz is használható a fürdőszobában, az erkélyen és a teraszon is. A tökéletesen kiegyensúlyozott összetétel lehetővé teszi, hogy alkalmazza azt az óvodában, egy orvosi és oktatási intézményben. A negatív (mérgező) anyagok megjelenése a légkörben ilyen ragasztó használata során teljesen kizárt, mivel összetételét csak cementekből, ásványi töltőanyagokból és speciálisan kiválasztott adalékanyagokból állítják elő. Amikor a falakon csempe fektetik, kerámiát kell helyezni felülről lefelé.

Ha 25 kg-ot használ, a keverék 4,5-5,5 liter vizet kell töltenie. A legkényelmesebb spatula, 0,6x0,6 cm-es méretben, 3,5–5 kg ragasztót kell költeni a vágandó felület 1 m²-re. A legnagyobb zsák átlagosan 5 vagy 6 m².

Lehetőség van egy csempe vagy más anyag ragasztására:

 • beton;
 • gipsz;
 • tégla;
 • cement;
 • aszfalt.

A vélemények alapján a ragasztó keverék rendkívül kényelmes a plaszticitás miatt. A víz nem hat a bevonatra, mivel mindig megtartja szilárdságát. Ez a márkás csomagolás nátronpapír zsákok keményítéssel. Az utasítások szerint a tartály állandó integritása lehetővé teszi, hogy a keveréket a gyártástól számított egy évig tárolja. Az Unis 2000 minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik az Orosz Föderáció szabványai szerint, ezért alkalmas a környezetvédelmi és egészségügyi paraméterekkel szemben magas követelményekkel rendelkező tárgyak javítására.

Hogyan kell jelentkezni?

Az Unis 2000 ragasztó megfelelő használatához Szükséges betartani a szakértők ajánlásait:

 • mind a csempék, mind a falak felületén kell alkalmazni, majd a ragasztással bevont felületeket gondosan össze kell kötni;
 • ha a szubsztrátum jól előkészített, a ragasztó a leghatékonyabban megbirkózik a feladattal;
 • a bázist vízből, porszemcsékből, sima, egyenlőtlen megkönnyebbülésből és homokpapírral szabadítják fel.
 • nincsenek bevonatok, díszítőanyagok, olaj- és bitumenfoltok, mivel mindez csökkenti a tapadás mértékét;
 • 1000 mm-enként az ideális topográfiától való eltérés legfeljebb 1 mm lehet.

Biztonsági intézkedések

Kényelmesebb és biztonságosabb az összetétel, a kesztyű viselése. A szakértők azt is javasolják, hogy váltson ruhákra, amelyek nem szennyeződnek a szennyeződéshez. Ha a ragasztó érintkezik a bőrrel, különösen a szemébe, akkor azonnal ki kell öblíteni nagy mennyiségű vízzel vagy patak alatt 10–15 percig. Ha ezek az intézkedések nem segítenek, ne távolítsuk el a problémát és a negatív érzéseket, azonnal kérjen szakmai segítséget.

További információk

Az Unis orosz gyártója száraz építési keverékeknek, amelyek több mint két évtizede állandó keresletben voltak. A vállalat termékei a három legkeresettebb termék közé tartoznak. Az Unis 2000 ragasztóban márvány, mészkő és gránit csempe helyezhető el, de ne legyen vastagabb 1 cm-nél. Az első esetben az adott méretű hornyokat kapjuk, a másodikban a létrehozandó bevonat vastagságát növelhetjük.

A ragasztóréteg maximális vastagságát olyan esetekben használjuk, amikor a legmagasabb különbségeket ki kell simítani. Ha a bázis annyira kaotikus, néha célszerűbb a vakolat vagy esztrich kiegyenlítése, hogy időt takarítson meg és növelje a burkolólapok megbízhatóságát. Ne feledje, hogy egy adott esetben a legkisebb ragasztó réteg egyenlő vagy meghaladja a lapok vastagságát.

Száraz anyag keverésekor ajánlatos keverőt használni., biztosítva a legkisebb csomók végleges eltűnését. A szilárdság, mint a cementalapú kompozícióknál, 28 napig tart, és az első 14 nap során nem kívánatos a varratok dörzsölése. A meleg padlón nem használható ragasztó. A keverék tulajdonságainak áttekintése után könnyen érthető, hogy megfelel a legszigorúbb technológiai követelményeknek, a gyártó ajánlásainak megfelelően.

Az Unis 2000 ragasztóval végzett munkákkal kapcsolatos további információkért tekintse meg a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba