"Moment Gel" ragasztó: leírás és alkalmazás

 Clay Moment Gel: leírás és alkalmazás

A Moment Gel Crystal transzparens ragasztó a rögzítőanyagok érintkezési változatai közé tartozik. A gyártás során a gyártó poliuretán összetevőket ad a készítményhez, és a keveréket csövekbe (30 ml), dobozokba (750 ml) és dobozokba (10 l) csomagolja. Az anyag sűrűségparamétere 0,87-0,89 g / cm3.

A készítmény pozitív szempontjai és jellemzői

A gyártott ragasztóanyag előnyeit egy keményítőcsukló kristályosodása jelenti, amely javítja a tapadóerőt a kezelt felülettel. A nem agresszív lúgok és savak hosszabb ideig tartó expozíciója során az alkalmazott készítmény működési tulajdonságai megmaradnak. Átlátszó univerzális ragasztó "Moment Gel Crystal" ellenáll a negatív hőmérséklet negatív hatásainak, és szabadon tárolható legfeljebb két évig.

Ennek a lehetőségnek a megjelenése a szoba hőmérséklete, húsz fokos fagytól harminc fokos hőig terjed. Ha a melegített levegő kis mennyiségű nedvességet tartalmaz, a kristályosodási reakciókat gyorsítják. A hideg lassítja az oldószerek elpárolgását, meghosszabbítva az anyag polimerizációs periódusát. A keményítőanyag tartós, átlátszó filmréteget képez. Ez blokkolja a nedvesség útját, megpróbál behatolni a javított termék szerkezetébe.

A filmbevonat teljes kikeményedési ideje legfeljebb három napig tart, és a javított termék egy rész rögzítése után egy napig megengedett. A fagyasztott keverék eredeti konzisztenciájának és teljesítményjellemzőinek helyreállítása szobahőmérsékleten történik. A gyártó által biztosított viszonylag nagy tapadási szilárdsági tényező lehetővé teszi, hogy a javított tárgyat azonnal további feldolgozási műveleteknek vetjük alá.

Alapvetően csak pozitív visszajelzést és részletes leírást tartalmaz a csomagoláson. 30 ml és 125 ml-es tartályokban kapható.

Alkalmazási területek

Az érintkezési ragasztót olyan esetekben használják, amikor gyorsan meg kell javítani a sérült elemeket. Anyaga tökéletesen kombinálva van a különböző típusú műanyagokkal. Porcelán, üveg, kerámia, fa, fém, gumi felületek is össze vannak kötve.

Az anyag gondos végrehajtásával alkalmazott anyag szilárdan tartja a plexiüveget, a parafa és a hablemezeket.

Segíti a textíliák, kartonok és papírok törlését. A pillanatnyi pillanatnyi ragasztónak a polietilénnel és a polipropilénnel összeegyeztethetetlen. A kompozíciónak tilos az étel elkészítésére és tárolására szánt törött edények darabjainak ragasztása.

Biztonsági óvintézkedések

A mérgező komponensek jelenléte miatt a szakértők azt javasolják, hogy a ragasztóanyagot egy nagyon gondosan szellőztetett vagy szellőztetett helyiségben alkalmazzák. E feltétel teljesülése csökkenti a szervezetben a térben felhalmozódó párolgás valószínűségét. Ha a mester figyelmen kívül hagyja az ilyen óvintézkedéseket, az elpárologtatott összetevők belélegzése során hallucinációk, szédülés, hányás, hányinger.

Az anyaggal való érintkezést a kezek bőrén megakadályozzák speciális kesztyű elhelyezésével. A szemeket speciális szemüvegekkel kell lefedni.A felsorolt ​​jogorvoslatok hiányában a ragasztóval szennyezett látás kezei és szervei vízzel alaposan megmossák.

Az alacsony öngyulladási hőmérséklet miatt az anyagot a nyílt lángforrásoktól távol kell tartani.

A cső használata között az üveget vagy a tartályt az anyaggal szorosan lezárni kell. Ez megakadályozza a kristályosodást, ami a ragasztó tulajdonságainak visszafordíthatatlan eltűnésének oka.

Átlátszó ragasztó "Moment Gel Crystal" használata

A ragasztó keverék használati útmutatója lehetővé teszi a javítandó termékrészek felszabadulását a tapadó szennyeződésektől, valamint az észlelt zsírfoltok teljes eltávolítását. Ezután a csatlakoztatott elemeket érintkező ragasztóval kell kezelni, és öt vagy tíz percig hagyjuk szobahőmérsékleten hagyni. Egy óra múlva kezdődik a tökéletesen látható film kialakításának folyamata. A porózus anyagok ragasztása növeli az alkalmazott anyag mennyiségét.

A rögzítési együttható javítása érdekében ajánlott egy réteg egységes alkalmazása az objektum mindkét oldalán.

Amikor az átlátszó vízálló ragasztó "Moment Gel Crystal" megáll az ujjakhoz, akkor a felületeket egymással lehet csatlakoztatni. Az ilyen akciót a legnagyobb gondosság követi, mivel a film végső keményedése után eltűnik a hibás műveletek biztonságos korrekciójának lehetősége.

A javított tárgy rögzítési felületei egymás ellen nyomva vannak nyomva, amelynek minimális paramétere meghaladja a 0,5 newton / négyzetmétert. A tapadási szilárdság a levegővel töltött üregek előfordulása miatt csökken. Ennek elkerülése érdekében az objektum részleteit szorosan nyomni kell a középső résztől a széleiig. Az utóbbit gondosan rögzítik egymás között a rögzítés megbízhatóságának javítása érdekében.

A munka utolsó szakaszai

A műszerek és a felületek a festékek és lakkok hígítására szolgáló eszközökkel szabadulnak fel a felhasznált anyag maradványaitól. Az átlátszó kompozíció „Moment Gel Crystal” friss foltjait eltávolítják egy benzinnel elő impregnált anyaggal. A száraz foltokat a textilanyagok felületéről száraz tisztítással távolítják el.

A megmaradó kompatibilis anyagokat hatékony festékeltávolítóval kezelik. A fenti információk a ragasztóanyag-összetétel tesztelése után kapott információkon alapulnak.

A különböző módszerek és felhasználási feltételek megléte miatt ajánlott a megvásárolt ragasztó tesztelése pozitív eredmény elérése érdekében.

Videó felülvizsgálati ragasztó "Moment Gel", lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba