Cosmofen ragasztó specifikációk

A modern lakások már régóta ismerik a csúszó szekrényeket, műanyag ablakokat és egyéb belső tárgyakat. A kozmofen ragasztót gyakran használják bútorok és fém-műanyag ablakok gyártásához. Cikkünk e kompozíció sajátosságait és előnyeit tárgyalja.

kinevezés

A kozmofen ragasztó egykomponensű anyag, többféle anyag ragasztásához néhány másodperc alatt használható.

A következő előnyökkel jár:

 • nagyon gyorsan kuplung;
 • ellenáll a nedvességnek és a hidegnek;
 • elfogadható áron kínálják;
 • kényelmes adagoló sapkával rendelkezik;
 • a munka befejezése után biztonságosan zárva van, így a ragasztó nem keményül;
 • azonnal felhasználásra kész;
 • a minimális költség.

Meg kell mondani a hiányosságairól:

 • nem alkalmas rugalmas varratokhoz;
 • nem használnak állandó nedvességnek kitett felületekre;
 • A ragasztás előtt a fémtermékeket feldolgozni kell.

Ez a ragasztó kifejezetten műanyag ablakokkal való munkavégzésre tervezték, így nagyon gyorsan, problémamentesen ragasztja ezt az anyagot. Műanyag csövek csatlakoztatására szolgál PVC-ablakok összeszerelésekor az ízületek tömítésére.

Egy folyékony tömítőanyag segítségével az ilyen anyagokat egymáshoz ragaszthatja:

 • műanyagból;
 • fémből;
 • üveg;
 • plexiüveg és polietilén;
 • gumi termékek;
 • szövetben.

Ilyen ragasztót használnak rádiókomponensek, optika, ékszerek gyártásához. Ezt a polimert sikeresen használják a cipőiparban, ortopéd cipők, bőrtermékek, orvosi és fogászati ​​berendezések gyártásához. Érdemes megemlíteni olyan nagy iparágakat, mint a gépészet, a repülőgépek és a hajógyártás, itt a Cosmofen alkalmazandó.

Az ár miatt nemcsak a gyártási szektorban használható, hanem gyakran a mindennapi életben is.

Ezzel a kompozícióval bármilyen műanyag felületet, bútorokat, konyhai eszközöket ragaszthat. Ez az anyag alkalmas cipőjavításra, tökéletesen ragasztja a gumit és a szövetanyagokat, a bőrt.

Az anyag nem mérgező. Bár nem ártalmas, nem ajánlott a konyhai eszközök, tányérok és csészék használatára, azaz azokat a termékeket, amelyek közvetlenül érintkeznek a termékekkel. Az ételek ragasztásához jobb, ha speciális anyagokat készítenek.

A gumi bevonatok ragasztóját használhatja, alkalmas kerékpár, gumi csónak és nedvesruha gumiabroncsainak gyors javítására, különösen, ha kis hibája van.

Tulajdonságai miatt az analógok közül ez az anyag a legjobb. Gyakran használják az építőiparban, felfüggesztett mennyezetekhez használják.

A Cosmofen jó áttekintést kapott a keretező műhelyekben és a bútorgyártásban, mivel nem csak műanyaggal, hanem fém, fa, gumi és üveggel is foglalkozhat.

A CA 12 ragasztó a legnépszerűbb a Cosmofen vonalból., Kicsi palackokban (20-50 gramm) állítják elő, ami nagyon kényelmes, mivel mindig magával hozhatja és alkalmazhatja azt, ha van ilyen helyzet. A CA 12 ragasztó átlagos viszkozitási fokú, és legfeljebb 20 másodperc alatt megszárad.

struktúra

Tekintsük ennek az anyagnak a műszaki jellemzőit. A Cosmofen egy alacsony viszkozitású anyag. Az etil-ciano-akrilátnak köszönhetően, amely a ragasztó része, átlátszó varrás érhető el, amely teljesen láthatatlan a szem számára, miután teljesen kristályosodott. Ez a varrás nem fél a hőmérsékleti változásoktól, ellenáll a csapadéknak. A folyékony cianakrilát ragasztó +5 fokos hőmérsékleten használható.

Amint a ragasztót felvisszük a felületre, néhány másodpercen belül megkeményedik.A darabok ragasztásához nyomja össze őket, és várjon 5 másodpercet.

A felületet legmegbízhatóbb módon 14-16 óra alatt ragasztjuk. Ha összehasonlítja a más hasonló összetételű ragasztási időt, akkor ez körülbelül 24 óra.

Ha a levegő hőmérséklete +20 fok között van, akkor a Cosmofen 16 óra elteltével keményedik. A száradási idő megnő, ha a páratartalom magas. A gyorsan száradó ragasztó optimális nedvességtartalma 60%.

Különböző hőmérsékleteken dolgoznak: +5 és +80 fok között. A magas hőmérsékletű anyag magas tapadást mutat a felülethez, nagyszerű a fém ragasztásához. A fémfelületekkel végzett munka során azonban először zsírtalanítani kell őket.

Használati utasítás

Mielőtt elkezdené használni a Cosmofen ragasztót, olvassa el a használati utasítást, amelyet maga a palack jelez.

 1. A munka kezdeti szakaszában a felületet megtisztítják és zsírtalanítják. Ehhez megfelelő gyógyszerek, például Cosmofen 10 és Cosmofen 60, aceton.
 2. A ragasztót száraz felületre kell cseppenteni a palackból, amely az egyik csatlakoztatható részre alkalmazható. Miután a részeket szorosan préseltük és néhány másodpercig tartottuk.
 3. A részleteket szorosan egymáshoz kell nyomni, hogy az összes repedést ragasztóval töltse ki. A kozmofen viszkozitása alacsony, ezért nehéz a 0,1 mm-ről kitölteni a réseket.
 4. Ha a használat során túlzott ragasztó ömlött ki, akkor a Cosmoplast 597-el eltávolítják, ha az oldat nem teljesen száraz. Scrub A szárított ragasztó csak mechanikusan lehet.

A Cosmofen 10 hatóanyagot gyakran használják műanyagként. Néha a foltok eltávolítására használják. A szerszám tökéletesen tisztíthatja a polivinil-kloridból készült cserép és konyhai kötényt. A Cosmofen 10 termék alkalmazása előtt meg kell találnia a műanyag ellenállását.

A folyékony Cosmofen nagyon népszerű, gyakran használják vízvezeték alkatrészek és csövek ragasztásához. Tekintettel arra, hogy a folyékony műanyag tartós, otthoni javításra használják. 200 és 500 g-os csövekben hardverboltokban adják el, amit Cosmofen 345-nek is neveznek.

Számos tényező befolyásolja a ragasztás sebességét és hatékonyságát:

 • levegő hőmérséklete a szobában;
 • páratartalom;
 • az alkalmazott réteg vastagsága;
 • felülnézet.

Ha a szoba nagyon száraz levegő, akkor egy vödör forró vizet helyezhet, ezzel növelve a helyiség páratartalmát. A munka befejezése után óvatosan zárja le a sapkát, miközben gondoskodik arról, hogy a ragasztó ne szennyeződjön.

Tárolási idő

Javasoljuk, hogy a ragasztót hat hónapig tárolja száraz helyiségekben, 15-25 Celsius fokos hőmérsékleten. Lehetetlen megengedni, hogy a napra eső napsugarak rajta legyenek, különben megszárad.

Ha hűtőszekrényben kb. 5-6 fokos hőmérsékleten tárolja, akkor eltarthatósága 12 hónapra nő. Tartsa távol a gyermekektől.

Biztonság a használat során

Ne felejtsük el, hogy az anyaggal való munkavégzés során biztonságban van, mivel azonnal ragaszthatja az ujjait vagy akár szempillákat és szemhéjakat. A munkát gumi kesztyűben és szemüvegben kell elvégezni, hogy ez az eszköz ne ragadjon egymáshoz, és ne essen a szemébe.

Abban az esetben, ha a cianakrilát készítmény még a bőrön van, azonnal mossa le szappanos oldattal. Ha a ragasztó a szemébe kerül, nem zárhatók be!

Néhány percen belül a nyitott szemeket folyó víz alatt kell tartani. Mosás után azonnal forduljon segítségért egy szemészhez.

A ragasztóval végzett munka után a helyiséget szellőztetni kell, mivel a szervezet allergiás reakciója miatt szédülés, hányinger, bőrkiütés jelentkezhet a testen. Ha a gőzök belélegeznek, nyissa ki az ablakokat és gondoskodjon a szellőztetésről. A friss levegő bejutása megszünteti a káros anyagok mérgezésének lehetőségét.

A Cosmofen ragasztó egy robbanóanyag, így a gáz, a meccsek vagy a dohányzás nem szabad tüzet gyújtani a szobában.Szükséges a biztonsági intézkedések betartása, különben károsíthatja egészségét.

ajánlások

A magas színvonalú ragasztás biztosítása érdekében használhatja a szakértők ajánlásait:

 • 20 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten és a 60% -os páratartalom sokkal gyorsabb lesz;
 • A ragasztás előtt az alumínium felületét speciális eszközökkel kezelik, különben a csatlakozás nem lesz erős;
 • ne használja a készítményt porózus felületű termékekhez;
 • A Cosmofen ideális kis alkatrészek ragasztásához;
 • A gyermekek és az állatok nem dolgozhatnak a szobában.

A Cosmofen ragasztó sokféle anyag ragasztására alkalmas. Ha összehasonlítjuk az analógokkal, a fogyasztói vélemények alapján, a Krox ragasztó kiváló helyettesítő, a telepítési munkákban is használják. Jó vélemények maradnak és a Done Deal összetételéről ez az eszköz nagyon kényelmes. A tűben van egy tű, amely nem teszi lehetővé az anyag kiszáradását, így a csövet sokszor használják. Ezen márkák mellett a „Contact” ragasztót, valamint a „Super Strength” ügynököket is használják, a tisztítószerrel együtt értékesítik.

A Cosmofen ragasztóanyag tesztelése az alábbi videóban látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba