A 88-as pillanatnyi ragasztó tulajdonságai

 A ragasztó tulajdonságai Moment 88

A "Moment 88" ragasztót széles körben használják a hazai környezetben, a javítóiparban (hajógyártás, gépgyártás). Az építőiparban primer vegyületként használják, mivel egyedülálló képessége van arra, hogy messzire behatoljon a kész felületbe. Jellemzője a vízállóság, a hőállóság, a plaszticitás és a gyors beállítás. A ragasztókötések tartósak, nem veszítik el minőségüket -30 és +90 ° C közötti hőmérsékleten, ellenállnak a jelentős mechanikai terheléseknek.

Típusok és jellemzők

A 88-as pillanatnyi univerzális ragasztó etil-acetát, fenol-formaldehid gyanta és gumi oldatából készül. Könnyen rögzíti a fa-, karton-, bőr-, gumi- és fémfelületeket, valamint a kerámiát, az üvegeket és a textileket. Azonban nem ajánlott polipropilén, styropor, lágyított PVC és polietilén ragasztására, valamint az ételekkel és ivóvízzel érintkező edényekre és tartályokra.

A "Moment 88" ragasztónak több fajtája van.

 • 88-CA a porózus és szálas szerkezetű tárgyak ragasztására lett kialakítva. Biztonságosan megtartja a fém gumit. -50 ° C hőmérsékleten nem veszíti el az erejét és rugalmasságát, ezt gumiként is nevezik. Kis háztartási javításhoz alkalmas. A ragasztó nedvesség ellenálló, nem okoz fém oxidációt. Kapható 1 és 200 liter között.
 • 88-NP a fa, gumi, beton, bőr és műanyag ragasztásához készült. Nagyon vízálló, a sót és az édesvizet nem befolyásolja kémiailag. A 88-CA ragasztó felülmúlja a ragasztót. A ragasztószerkezetet a hajóépítésben és a szerelési munkákban használják. Nem veszít tulajdonságait -50 ° C és +70 ° C közötti hőmérsékleten. Nem okoz fém korróziót, hideg és meleg ragasztáshoz használják. 50-125 ml-es csövekben való alkalmazásra.
 • M-88 extra erős 15 kgf / m2. cm, bármilyen anyag csatlakoztatásához. Főként a közúti szállítás javítására használják. Nem veszít tulajdonságait -40 és +70 ° C közötti hőmérsékleten.
 • 88-NT Ajánlott: fa, beton, fém és kerámia ragasztásához. Nem veszít tulajdonságok -40 és +50 C között. Vízálló. A ragasztó specifikációk alkalmasak meleg és hideg ragasztási módszerekre. Az expozíciós idő a 6 órás működéshez való kötés után.
 • "Lux" Ajánlott: fém, textil, papír, műanyag, üveg és hab gumi ragasztásához. Ezt a mindennapi életben, az építési munkákban, a rádiózásban és a bútorok összeszerelésében használják.

A Moment 88 összes ragasztófajta különböző csomagolásban található: 750 ml-es edények, 25 kg-os vödör, 40 kg-os hordó és kis csövek 30 g-tól.

Hogyan kell használni?

A Moment 88 ragasztóval kétféleképpen ragasztható anyagok: meleg és hideg. Otthoni környezetben a hideg módszert használják.

Az akció algoritmus a következő:

 • előkészítse a felületet, tisztítsa meg a szennyeződést, zsírtalanítsa;
 • zsír ragasztóanyaggal és tartsa 15 percig, miközben egyenletesen ragasztja, vékony rétegben;
 • a ragasztószerkezet felvitele a felületre megismétlődik, és ismét 15 percig tart;
 • rögzítse a ragasztandó és tartandó felületet 2 percig;
 • ebben a formában a ragasztott tételek 20 ° C hőmérsékleten egy napig kell maradniuk.

A forró ragasztási módszerrel a varrat rendkívül tartós. eljárás:

 • előkészítse a felületet kötéshez, csiszoláshoz és zsírtalanításhoz;
 • vékony réteg ragasztót alkalmazzon a kész alkatrészen, várjon 30 percet;
 • a felületek 90 ° C-ig melegítenek;
 • A ragasztott tárgyakat szorosan nyomjuk meg egy présszel, a ragasztandó alkatrészeket legfeljebb négy órán keresztül kell alávetni.

Minden munkát jól szellőztetett helyen, tűzforrásoktól távol kell végezni. A felhasználói vélemények szerint a "Moment 88" erős, szagtalan illata van.

Ha a kéz vagy a szem bőre érintkezik, öblítse le vízzel. A munka után a szerszámokat benzinnel mártott rongykal lehet tisztítani.

Használati ajánlások

  Gyakran előfordul, hogy a ragasztóanyag maradványai idővel megduzzadnak. Az etil-acetát 1: 1 arányú adagolása segít megoldani ezt a problémát, és 6-12 órán belül ragasztó is használható. És benzolt vagy diklór-etánt is használhat. Ezeket a ragasztóhoz vékony krém állapotába adják.

  A „Moment 88” összetétel tárolási hőmérséklete 10 és 25 ° C között legyen. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a ragasztószerkezet egész évben használható.

  A munka megkezdése előtt a ragasztót jól össze kell keverni, amíg egyenletes viszkozitás nem keletkezik. A ragasztandó felületekről eltávolítjuk a port és a szennyeződést. Ezután mindent zsírtalanítanak, és csiszolópapírral tisztítanak.

  Munka közben tartsa be a helyiségekben a tűzbiztonsági szabályokat. A munka után jól szellőztesse ki a helyiséget.

  A Moment ragasztóval kapcsolatos további információkért lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba