Abro Steel hideghegesztés: jellemzők és alkalmazások

A hideghegesztés egy olyan módszer, amely mindenki számára híres és szeretett, akinek szüksége van a fém alkatrészek rögzítésére. Valójában ez egy olyan ragasztóanyag-összetétel, amely helyettesíti a hagyományos hegesztést, de ellentétben nem igényel kifinomult berendezéseket és bizonyos feltételeket.

Egy ilyen szerszám nemcsak fém, hanem más anyagok felületének ragasztására is használható. Ugyanakkor el kell olvasni az utasításokat, mivel különböző típusú hideghegesztést alkalmaznak különböző anyagokhoz, és ellenállnak a különböző hőmérsékleti tartományoknak.

Sokoldalúsága miatt az Abro Steel sok más ellenáll.

előnyök

Az Abro Steel sokoldalúsága az, hogy szinte bármilyen anyaghoz és bármilyen feltételhez használható - ez a fő előnye. Az epoxigyantákon alapuló összetétel miatt a gyógyszer a magas hőmérséklethez tartozik + 204 ° C-ig képes ellenállni és nagyfokú tapadással rendelkezik bármilyen anyaggal.

A gyártó szerint a hajók hajótestének javítására is használható, mivel a hegesztést lezárják, és a tengeri víz nem sújtja. Ezenkívül a szerszám nem reagál a motorolajjal és más folyadékokkal, így biztonságosan használható az autó minden részében.

Emellett meg kell említenünk egy olyan fontos jellemzőt is, mint az Abro Steel azon képessége, hogy a víz közvetlen behatása közben fagyjon. Ez különösen igaz a hajók és hajók vészhelyzeti javításai során a navigáció során, valamint az esős és havas időben autók és egyéb járművek.

Minden házban legalább egy hegesztőszerszámra van szükség, mert bármikor segít megoldani a szivárgó csövek és akkumulátorok problémáját. A halak szerelmesei azt is megjegyzik, hogy ezzel az eszközzel biztonságosan be lehet fúrni az akváriumokban lévő lyukakat.

A legtöbb hideghegesztő szerszám piszkos szürke árnyalatú, de az Abro Steel vonal sokkal szélesebb. A festékre és a további műveletekre fordított idő érdekében pénzt takaríthat meg egy fekete-fehér szerszámot, valamint a fém árnyalatait, amelyek közül az acél vagy a bronz a legnépszerűbb.

A megszilárdulást követően a hegesztési területet ki lehet egyenlíteni egy csiszolópapírral vagy -darabbal, fúrni és vágni, ha szükség van arra, hogy megismételjük a környező felület enyhítését.

Az Abro Steel jól veszi a festékanyagokat, elnyeli őket a réteg, a foltok, a csíkok stb. Deformálása nélkül.

hiányosságokat

A kötési hely ellenáll a nagy terheléseknek, de még mindig vannak korlátok, így a hideghegesztés nem helyettesítheti teljesen a hagyományosat. Ez elsősorban vészhelyzeti segédeszköz, amely a sérült elem teljes cseréjét vagy teljes javítását kívánja helyettesíteni.

Sajnos a hideghegesztés a megszilárdulási sebesség szempontjából nem hasonlítható össze a hagyományos hegesztéssel és az epoxi ragasztóval. A maximális hatás érdekében legalább 5 percig kell tartani, és összetett felületek esetén a gyógyszer 15 percig megszárad. Ezzel egyidejűleg a teljes kikeményedés csak egy óra múlva következik be, és addig jobb, ha a kapcsolt részeket nem terheljük. Ez kétségtelenül számos nehézséget okoz, amikor a sérült eszközt vagy annak egy részét rövid idő alatt kell használni.

Teljes szilárdsága érdekében a fagyasztott formában levő szer nem alkalmas a mechanikus ütés hatására.Nem ajánlott azt olyan helyeken is használni, amelyek túlnyúlóak vagy hajlítottak, mivel a készítmény a szilikon tömítőanyagoktól nem elegendő rugalmassággal és rugalmassággal különbözik.

A hideghegesztés másik gyenge pontja a hőmérséklet csökkenése. Egy óra múlva, amíg a közeg keményedik, rendkívül kívánatos, hogy a környezeti hőmérséklet ne változzon, különben a keményítés folyamata késleltethető.

Gyakran megjegyezzük, hogy az Abro Steel hideghegesztése nagyon érzékeny a piszkos felületekre.

Ráadásul sokkal rosszabbul fog megragadni, és a hegesztés szilárdsági paraméterei erőteljesen csökkennek. A termék felszínétől való lemaradás nem előfordulhat azonnal, hanem egy idő után, és meglehetősen váratlanul, ami garantáltan kellemetlenségeket okozhat, vagy akár életveszélyt is okozhat. Ezért győződjön meg róla, hogy gondosan ellenőrizze a merevített varratokat, és gondoskodjon annak integritásáról.

Vélemények

A vevők gyakran tudomásul veszik, hogy a terméket a kezükkel könnyű felmelegedni, és nem igényel további felszerelést, kivéve egy kést. De anélkül, könnyen megteheted.

Kényelmes és a kibocsátási alapok nagyon formája. Az előző generációs tömítőanyagok azt jelentették, hogy gondosan meg kell mérni, hogy a fő folyadék mennyi legyen, és mennyi keményítőt présel ki a csőből, vagy kiöntjük a dobozból. Az extrudált anyag maradványait nagyon gyakran vesztették el, mert a szerszám gyorsan szabadon keményedett. De ez nem történik meg itt, de a hideghegesztést csomagolás nélkül sem ajánlott tárolni - kiszáradhat.

Használati tippek

Az AS-224 hideghegesztés vagy más modellek használata előtt győződjön meg róla, hogy eltávolítja a szennyeződést a felületről. Szükség esetén állítsa be a ragasztás helyét egy fájlhoz vagy csiszolópapírhoz úgy, hogy a lehető legegyszerűbb legyen. Ezután mindkét felületet speciális szerszámmal vagy közönséges alkohollal kell zsírtalanítani - ez biztosítja a lehető legjobb tapadást.

A keményedés kezdetén a kívánt alakot a hegesztéshez adhatja meg, ezt követően azonban a legjobb, ha teljesen meg nem keményedik. Minden mechanikai műveletet legkorábban 1 órával ajánlunk - ez az idő elegendő az anyag teljes tapadásához.

Ha a terméket magas páratartalmú vagy olajrétegű felületen használja, legalább 10 percig kell tartania a gyógyszert, rendszeresen simítva. Az első percekben nyomja meg a lehető leggyorsabban - ez biztosítja a maximális tapadást a felszíni anyaghoz.

Az Abro Steel hideghegesztésről bővebben lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba