Gyémánt hideghegesztés: típusok és jellemzőik

A hideghegesztésnek nevezett ragasztók jól ismertek és használhatók mind Oroszországban, mind világszerte. Az ilyen típusú kompozíciók egyik képviselője a "Diamond" hideghegesztés. A minőségről szóló pozitív vélemények miatt a ragasztó népszerűvé vált, és gyakran használják az építőiparban és a befejező munkákban.

tulajdonságok

A "Diamond" ragasztó tulajdonságai egyedülállóak, használata nem okoz különösebb problémát. Egy szép bónusz a termék megfelelő ára. Az alkalmazási terület meglehetősen kiterjedt - a szerszám számos munkához használható: a vízvezetékek javításától az autóalkatrészek ragasztásához.

A ragasztó műanyag palackokban van csomagolva és celofánba csomagolva. Fehér, de benne van egy szürke mag, amely nem kezdetben keveredik a bázissal.

A fehér alap megfelelően ragasztó, és munka közben részben a kezükön maradhat. Ez rossz az összetétel alapvető tulajdonságaira. A helyesbítéshez, mielőtt a ragasztót használná, hideg vízben meg kell nedvesítenie a kezét.

A márka hideghegesztése különböző méretű, hengeres palackokban van csomagolva, amely a fogyasztók számára kényelmes. A használathoz csak a szükséges mennyiségű anyagot kell készítenie, mivel a többlete egy idő elteltével megkeményedik, és lehetetlen lesz azokat alkalmazni. Ezért az egész keveréket nem ajánljuk egyszerre, hanem részekben.

Mielőtt összekeveredik a ragasztó, győződjön meg arról, hogy puha. Ez is kényelmes vágni. Az anyag összekeverése után azonban szilárd marad.

struktúra

A gyémánt hideghegesztés keményítőből és epoxigyantából áll. Nekik kétféle töltőanyagot - ásványi és fém - adnak hozzá.

Az anyag fő előnyei:

 • sokoldalúsága miatt ezt a ragasztót széles munkaterületen lehet használni;
 • Ez a típusú hideghegesztés nem okoz problémát a használatban, az alkalmazás nem igényel speciális készségeket;
 • a munka nem igényel konkrét eszközöket, a rendelkezésre álló eszközök segítségével kezelheti;
 • a különböző térfogatú csomagolásban történő csomagolás lehetővé teszi a hegesztés kényelmes vásárlását;
 • alacsony árkategóriában van;
 • A hegesztés könnyen tárolható, nagyon szerény és nem igényel különleges feltételeket.

Az anyag fő hátrányai:

 • amikor a kompozíció kiszárad vagy már megszárad, elég könnyű a törés miatt törni;
 • főleg a mindennapi életben használják, mivel nem ellenáll a komoly terheléseknek és a mechanikai stressznek;
 • Ha az alkalmazás során a készítmény belsejében csomók jelennek meg, ez hátrányosan befolyásolja a termék minőségét;
 • az anyag száraz felületre tapadhat;
 • viszonylag rövid élettartam, különösen káros hatások esetén.

Adott esetben

Abban az esetben, ha más tárgyakkal nem lehet tárgyakat ragasztani, ajánlott az „Almaz” hideghegesztés használata. Abban az esetben, ha egy törött kerámia darab rosszul sérült vagy egy kis része elveszik, ragasztót lehet használni annak visszaállítására. Egy szám alakul ki belőle, vagy a lyuk anyaggal van kitöltve, és a megszilárdulás után a terület sűrűvé válik, és az alkatrészek biztonságosan vannak rögzítve.

Ez a keverék nemcsak homogén anyagokat ragaszthat, hanem textúrájában is eltérő lehet. Ehhez meg kell tisztítani a felületeket a szennyeződésektől és a portól, majd zsírtalanítani.

Az egyetlen figyelmeztetés, hogy a visszanyert tárgyak nem fognak ellenállni a komoly terheléseknek és az erős mechanikai stressznek. A "Diamond Universal" hideghegesztés 58 g-os térfogatát normál hőmérsékleten használják, ezért ajánlatos kizárni az erős cseppeket.

típusok

Hideghegesztés "Almaz" térfogata és összetétele változhat. Összetételében több típusra oszlik.

Univerzális ragasztó „Unió” különböző irányú munkákban használható. A felület típusa nem számít, homogén és különböző anyagokkal együtt használják.

A bútorok javításakor és a fával végzett munka során a faanyagoknál hideghegesztést használnak. Segít kiküszöbölni a delaminációt, valamint magában foglalja a bevonatokat.

Az autójavításokban speciális ragasztótípust is használnak. Ezzel kis méretű ragasztókat ragaszthat, megszabadulhat a gép testén lévő zsetonoktól. A szál visszaállítására is használható.

Fémtárgyak használata során ajánlott az „Almaz” hideghegesztés használata, amelyben acél töltőanyag van. Kombinálhatja a színesfémeket és más fémeket.

Ragasztó vízvezeték - nedvesség és hőálló. A használat során a tömítettség érhető el. A csövekkel és más egészségügyi kapcsolatokkal végzett munka során alkalmazzák.

A munka legfontosabb pontjai

A "Diamond" hideghegesztés maximális üzemi hőmérséklete +145 fok. A készítmény körülbelül 20 perc alatt keményedik, de körülbelül egy napig tart, hogy teljesen megszilárduljon. Alkalmazza a ragasztót +5 fokban.

A készítmény használata előtt fel kell készíteni a felületet. Meg kell tisztítani a portól és a szennyeződéstől, majd zsírtalanítani.

A készítményt megfelelő arányban kell használni. A külső rész térfogata megegyezik a mag térfogatával. A ragasztó egy puha egyenletes konzisztenciához keveredik, ezután lehetséges vele együtt dolgozni.

Ha a kompozícióval kezelt felületek nedvesek, a ragasztó felhordásakor az anyaghoz való jobb tapadáshoz kell simítani. Ezt követően 20 percig meg kell szabni egy fonatot. Ha fel szeretné gyorsítani a szárítási folyamatot, használjon rendszeres hajszárítót. Fűtés közben a készítmény sokkal gyorsabban megkeményedik.

A helyiség, ahol a munkát végzik, megfelelően szellőztetni kell. Ne használja a kesztyűt.

Használati utasítás

A kompozíció használatát az utasításoknak megfelelően, az összes követelménynek megfelelően kell elvégezni, majd az elvégzett munka hosszú időn át. Összefoglalva, megkülönböztethetjük a munka több szakaszát a "Diamond" hideghegesztéssel.

A folyamatnak felületi előkészítéssel kell kezdődnie. A port és egyéb szennyeződéseket tisztítják és alaposan zsírtalanítják.

Ezután a ragasztót gyúrják. Különös figyelmet kell fordítani a kompozíció külső és belső részeinek azonos térfogatára. Mivel a ragasztó elég gyorsan szárad, a legjobb, ha kis mennyiségű szerszámot használunk.

A ragasztót alaposan összekeverjük és gyúrjuk. Lágynak kell lennie és hasonlítania kell a gyurmára. Ezután a szükséges számokat kiöntjük belőle, vagy a készítményt az egyik ragasztott felületre alkalmazzuk.

A "Diamond" hideghegesztés teljes szárítása körülbelül egy nap. Ezután a feldolgozott termék teljesen használatra kész.

A "Diamond" hideghegesztés teszteléséről lásd alább.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba