Mapei ragasztó: terméktípusok és specifikációk

 Mapei ragasztó: terméktípusok és specifikációk

Gyakran az építési és javítási munkákhoz ragasztók használata szükséges. Ezért sok gyártó kínál ügyfeleinek a ragasztók széles választékát, amelyek között egyetemes és speciális kompozíciók találhatók. A Mapei ragasztó, az azonos nevű olasz cég, az orosz piacon széles körben képviselt termék, évek óta a bemutatott ragasztófajták egyik vezetőjének tekinthető.

Különleges jellemzők

A Mapei több mint 70 éve működik az építőipari piacon. Folyamatosan növeli termékei, köztük a ragasztók termékválasztékát, és nem változtatja meg az összes előállított anyag magas minőségét. Az ISO 9001 által jóváhagyott kiváló termékminőség mellett Az olasz ragasztók kétségtelen előnyei több tényezőt is tartalmaznak.

 • Környezetbarát. A gyártásban használt valamennyi alkatrész biztonságos az emberek és a környezet számára.
 • Sokoldalúságát. A márka ragasztó egyaránt jól alkalmazható nagy tárgyakhoz és magánlakásokhoz.
 • Könnyű használat. A Mapei használatához nem szükséges széleskörű tapasztalattal rendelkezni az építésben. A szakemberek és azok, akik először önjavítanak, egyenlő hatékonysággal használhatók.
 • Gazdaság. Elég egy kis mennyiségű kompozíció alkalmazása a két felület kiváló tapadásához, ami jelentősen csökkenti a javítási és befejező munkák költségét.
 • UV-ellenállás és megnövekedett erő. Az anyag idővel nem veszíti el tulajdonságait.
 • Elég gyors ahhoz, hogy megszilárduljon (4 napon belül) és a maximális terhelés ellenállóképessége. Ez lehetővé teszi, hogy a nehéz anyagokat is ragasztják.
 • Vízlepergető. Az olasz ragasztók további előnye a felületek egyszerű és gyors eltávolítása a különböző felületekről. Ugyanakkor a befejező anyagok nem sérülnek meg és nem karcolódnak.

  Hátrányok a mesterek értékelése szerint az építési területen, nem. A vásárláskor azonban ébernek kell lennie ahhoz, hogy ne vásároljon egy keresett gyártó hamis terméket.

  Az alkalmazás hatálya

  A Mapei építési ragasztók tulajdonságai lehetővé teszik számukra a befejezéshez:

  • falak, mennyezetek és padlók lakó- és irodaterületeken belül;
  • külső épületek homlokzatai;
  • uszodák;
  • fürdők és szaunák.

  Ezzel ragadja meg:

  • különböző típusú csempe és mozaik;
  • PVC panelek és más műanyag alkatrészek;
  • mindenféle padló (parketta, parafa, linóleum, szőnyeg), beleértve a fűtött;
  • gránit díszítő elemei;
  • textil, vinil falburkolatok;
  • mindenféle rugalmas bevonat;
  • gumi sportpadló.

  Megfelelő ragasztó a gyártó és a különböző típusú szigetelés. Ugyanakkor a hőszigetelő anyag betonhoz és fa alapokra ragasztható.

  választék

  A Mapei vállalat összesen több tucat különböző ragasztót kínál a fogyasztóknak, ami lehetővé teszi, hogy minden esetben a legjobb választási lehetőséget választja. Az összes Mapei ragasztóanyag több csoportra oszlik. Az első csoport - összetételben. Tartalmaz ragasztókat:

  • cement alapú;
  • szintetikus gyantákon alapul;
  • reaktív polimer készítmények.

   Célja szerint a kompozíciók kerámialapok és padlóburkolatok számára készültek. A padló beállításai a díszítéshez használt anyagtól függően változhatnak.Az olasz márka minden ragasztószerkezetének saját „rajongói” van, de több a legigényesebb.

   Keralastic T

   Univerzális ragasztó kerámia- és kőburkolatok szereléséhez esztrichre, vakolt falra, betonra, aszfaltra, fára, fémre és műanyagra, megerősített poliészterre, gipszre, gipszkartonra és más felületekre. Lehetőség van a belső és külső falak felépítésekor felépíteni.

   A Keralastic T összetétele egy kétkomponensű poliuretán ragasztó, amelyben nincs víz és oldószer. A ragasztó komponenseit közvetlenül felhasználás előtt összekeverik, és vastag, rugalmas pasztát képeznek, amelynek élettartama 30-40 perc, amely után elkezd beállítani és megszáradni.

   Függetlenül attól, hogy milyen az anyag alapja és a csempe súlya, a díszítőelemek nem csúsznak le. Maga a ragasztó zsugorodás nélkül megkeményedik, szilárdan rögzítve két különböző felületet. Lehetőség van kétkomponensű ragasztóanyag-készítmény alkalmazására +10 ° C és + 30 ° C közötti környezeti hőmérsékleten. A Keralastic T fémdobozokban valósul meg. Minden készletnek tartalmaznia kell egy polimert (A komponens) és egy keményítőszert (B komponens). A készlet súlya 5 vagy 10 kg lehet.

   Keraflex maxi

   A cement alapú ragasztókra vonatkozik. Használja a lapok (gyakran nagy formátumú) vagy kő felragasztására különböző felületeken. Ebben az esetben a kompozíció ragasztása egyenetlen falakon megengedett előzetes egyeztetés nélkül. A Keraflex Maxi egy szürke vagy fehér por, amely magában foglal cementet, homokot, szemcseméretet, szintetikus gyantákat és speciális adalékokat.

   Számos anyagot adtak a keverékhez a vállalat kutatóközpontjában. Használat előtt a száraz port vízzel hígítjuk. Az utasítás előírja, hogy az elkészített oldatot 8 órán belül fel kell használni. Ez a fajta szerkezet bármilyen felületen alkalmazható + 5 és + 35 ° C közötti hőmérsékleten.

   Granirapid

   Gyorsan beállítható kétkomponensű ragasztókészítmény. Az első komponens alapja a kvarchomok, a második szintetikus latex. Használat előtt alaposan összekeverjük ezeket a komponenseket, így a ragasztóanyag magas tapadási tulajdonságokat és rugalmasságot biztosít, egyszerűsítve a kikészítő anyagok alkalmazását és beszerelését.

   Ilyen ragasztókötél különböző méretű, természetes és mesterséges kőből készült kerámialapokat tartalmaz. Ezzel a gumi elemeket a beton felületére szerelheti.

   Ultramastic III

   Ez egy csempe ragasztó, amelyet felhasználásra kész formában értékesítenek. Bármilyen csempe vagy mozaik felszerelésére szolgál a szobán belüli falakon, padlón vagy mennyezeten, valamint az épületek homlokzatának külső részén. Ezzel felszerelhető hő- és hangszigetelő anyagok, dekoratív mennyezeti panelek, habbeton tömbök.

   A ragasztószerkezet alapja speciális akrilgyanták, frakcionált ásványi aggregátumok és egyéb összetevők.

   Az alkalmazás hőmérsékleti tartománya +5 és + 35 ° C között van. Mivel a víz a ragasztó részét képezi, csak a nedvesség elpárolgása után megszilárdul, és a környezet nedvességtartalmától függ.

   Eporip

   Ragasztószerkezet vasbeton termékek és betonelemek egymáshoz vagy fémfelületekhez való ragasztásához. A betonban keletkező repedések kitöltésére is használható. Ez egy epoxi ragasztó, amely két összetevőből áll, amelyek közül az egyik a ragasztó keverék keményítésére szolgál. Konzisztenciája (ha megfelelően arányos) miatt vízszintes és függőleges felületekre alkalmazható. A ragasztó alkalmazása nem alacsonyabb, mint + 5 ° C.

   A Mapei levegőmentes ragasztóval történő alkalmazásával kapcsolatban lásd a következő videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba