"Moment Joiner" ragasztó: jellemzői és alkalmazási területe

A "Moment Stolyar" ragasztó jól ismert az építőipar hazai piacán. A kompozíciót a németországi Henkel cég oroszországi gyártóüzemében állítják elő. A termék kiváló ragasztóvá vált, amely alkalmas a faipari termékek javítására és gyártására, széles körben használják a mindennapi életben és a termelésben.

Jellemzők

A "Joiner" összetétele magában foglalja a poli (vinil-acetát) -diszperziót, amely speciális lágyítószereket és adalékanyagokat tartalmaz, amelyek javítják az anyag tapadó tulajdonságait és növelik a vegyület megbízhatóságát. A Moment ragasztó gyártása során nem használnak mérgező és mérgező anyagokat, amelyek az anyagot környezetbarátak és lehetővé teszik a háztartási cikkek javításában. A termék kémiai biztonságát a minőségbizonyítvány és a szigorú európai szabványoknak megfelelő megfelelőségi tanúsítványok igazolják.

A speciális adalékanyagok miatt a ragasztószerkezet nem sérti a fa szálak szerkezetét. Szárítás után láthatatlan. Az eszköz hatóköre meglehetősen széles. A ragasztót sikeresen használják mindenféle természetes fa, rétegelt lemez, forgácslap és farostlemez, karton, furnér és laminált munkában.

A kompozícióval végzett munka 10 ° C feletti hőmérsékleten és 80% -nál nagyobb relatív páratartalom mellett megengedett. Ha alacsony hőmérsékleten dolgozik, a ragasztó elveszítheti a magas tapadási tulajdonságait, és a kötés rossz minőségű lesz. Az átlagos anyagfogyasztás mintegy 150 g / m2 felület. A szárított kompozíció kompatibilis mindenfajta festéktermékkel, ezért szükség esetén a ragasztott anyag festéssel vagy lakkozással bevonható.

Előnyök és hátrányok

A Moment Joiner ragasztó magas fogyasztói igénye számos pozitív anyagi tulajdonságnak köszönhető.

  • A ragasztó nedvességállósága lehetővé teszi, hogy magas páratartalmú körülmények között használják a „Joiner” által összeillesztett tárgyakat.
  • Jó hőállósága miatt a ragasztó akár 70 fokos hőterhelésnek is ellenáll. Ez nagyon kényelmes, ha olyan furnérozott elemekkel dolgozunk, amelyek a telepítés során fűtést igényelnek.
  • A kiváló tapadás és a rövid befogási idő lehetővé teszi, hogy gyorsan és szilárdan kialakuljon a kötés. A "Joiner" kifejezés kifejezett kompozíciókra utal, ezért a vele való munka jelentősen csökkenti a javítási időt.
  • A csukló teljes szárításának ideje nem haladja meg a 15 percet.
  • A vegyület tartóssága. A ragasztott felületek nem veszítik el a tapadás megbízhatóságát a javított termék teljes élettartama alatt.

K az alacsony fagyösszetételnek tulajdonítható és bizonyos követelmények a fa nedvességére: a javított termékeknek pozitív hőmérsékleten kell lenniük, és a fa nedvességtartalma nem haladhatja meg a 18% -ot.

faj

A háztartási vegyi anyagok modern piacán az asztalos ragasztók sorozata öt sorozatban jelenik meg, amelyek összetétele, alkalmazási feltételei, az elsődleges beállítási idő és a teljes keményedés között különböznek.

"Moment Joiner Clay Express" - univerzális nedvességálló termék, amelyet víz diszperziós alapon gyártanak és különböző fafajok, valamint rostlemezek, forgácslapok, furnérozott termékek és rétegelt lemez ragasztására szolgálnak. A teljes beállítási idő 10 és 15 perc között van, és függ a környezeti hőmérséklettől és a fa nedvességétől.

A ragasztó magas nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik, nem tartalmaz oldószert és toluolt. A termék papírra, kartonra és szalmára használható, amely lehetővé teszi, hogy kézműves ragasztó helyett kézműves és alkalmazási célokra használják. A munkafelület összetételét szorosan egymáshoz kell nyomni. Ezt egy helyettesítővel lehet elvégezni. Továbbá, a termékeket könyv vagy más nehéz tárgy is rögzítheti.

A szerszám 125 g-os, 250 és 750 g-os csövekben, valamint 3 és 30 kg-os nagy vödörben kapható. Tárolja a ragasztót szorosan lezárt tartályokban, 5 és 30 fok közötti hőmérséklettartományban.

"Moment Joiner Super PVA" - az optimális megoldás különböző faanyagok, laminált lemezek, forgácslapok és rostlemezek ragasztására. A ragasztó piros dobozban kapható, átlátszó szerkezetű, és szárítás után szinte nem észrevehető. Az anyag nedvességállósága megfelel a D2 osztálynak, amely lehetővé teszi a használatát száraz és mérsékelten nedves helyiségekben. Az asztalos kompozíció olyan papírrétegű műanyagokkal, szalmával, kartonokkal és papírokkal való munkavégzésre alkalmas, amely lehetővé teszi, hogy kézműves munkát végezhessen gyermekekkel a káros hatásoktól való félelem nélkül. Az oldat teljes beállítása 15-20 perc múlva történik.

"A pillanatban az asztalos Super PVA D3 vízálló" - univerzális telepítési vegyület, amely képes ellenállni az ismételt fagyasztásnak és felolvasztásnak, és amely faanyagok és laminált felületek ragasztására szolgál. A vízállóság határértékét a DIN-EN-204 / D3 index határozza meg, amely jelzi az anyag magas vízlepergető tulajdonságait és lehetővé teszi javított termékek használatát nagy nedvességtartalom mellett. A termék a konyhák, fürdőszobák, fürdőszobák, valamint a parketta és laminátum ragasztására szolgáló szerelőeszköz javításában bizonyult.

"Moment PVA Universal Joiner" - víz diszperziós alapon ragasztó, bármilyen fafajból, MDF-ről, farostlemezből és rétegelt lemezből készült elemek ragasztásához. A szerszámnak rövid beállítási ideje, átlátszó szerkezete van, és nem hagyja a színt és a sáros foltokat a fán. A kezdeti beállítás kezdeti szilárdsága 30 kg / cm2, ami a termék kiváló ragasztási tulajdonságait jellemzi. A fő feltétel az, hogy a ragasztandó felületeket szilárdan rögzítsék 20 percen belül. A víz-diszperziós ragasztók összetételükben szigorúan meghatározott mennyiségű vizet tartalmaznak, ezért a térfogat növelésére szolgáló eszközök további hígítása nem működik, ellenkező esetben az arányok megszakadnak, és a keverék elveszíti működési tulajdonságait.

"Moment Joiner Instant Snap" - az univerzális nedvességálló eszközöket, amelyeket akril vízzel és diszperzív alapon készítenek bármilyen fára. A kezdeti beállítási idő mindössze 10 másodperc, ami a kompozíciót másodperces ragasztókhoz köti, és gondos felhasználást igényel. A megoldás könnyen alkalmazható, és nem hagy maradványokat. A termék kiválóan alkalmas faanyag ragasztásához fémvel, PVC műanyaggal, legfeljebb öt rövid idejű fagyasztási ciklusnak.

csomagolás

A "Moment Joiner" ragasztó kényelmes csomagolásban kapható, amelyet csövek, dobozok és vödrök képviselnek. A csövek 125 g-os töltettel rendelkeznek, és kis háztartási bútor javításra alkalmasak. A cső speciális szerkezete miatt lehetővé teszi a ragasztófogyasztás ellenőrzésének ellenőrzését, valamint a pénzeszközök maradványainak újrafelhasználásig tartását. Átlagos térfogatú javítási munkáknál a tervek szerint a bankok száma 250 és 750 g. A szoros fedél lehetővé teszi a mérlegek tárolását a következő alkalommal.

Nagy bútorgyárak vásárolnak ragasztót a 3 és 30 kg vödörben. Nincsenek benne a feszes fedél, amely lehetővé teszi a szerkezet maradványainak hosszú ideig tartó megtartását. De a bútorüzletek gyártási volumenére tekintettel nem szükséges az ilyen tárolás szükségessége.Csomagolási súly ragasztó "Instant grip", és 100 és 200 g

Alkalmazás finomságai

A "Moment Joiner" ragasztóval végzett javítási munkák nem igényelnek speciális ismereteket. Elég, ha figyelmesen elolvassa az utasításokat, és szigorúan betartja az összes ajánlást. A ragasztószerkezet felhordása előtt gondosan elő kell készíteni a munkafelületeket, eltávolítva a porokat, forgácsokat és sorokat. Szükség esetén a ragasztandó alkatrészeket a csatlakozási ponton meg kell őrölni. A faelemeket a konfiguráció során egyértelműen egymáshoz kell igazítani. Ennek a mutatónak a meghatározásához előzetes száraz felszerelést kell elvégeznie, és szükség esetén módosítania kell a részleteket.

Vigyen fel mindkét felületre ragasztót vékony, egyenletes rétegben. puha kefével. 10-15 perc múlva a maximális erőfeszítést alkalmazva csatlakoztassa az elemeket. A telepítés befejezése után a felesleges ragasztót mechanikusan eltávolítjuk. Ezután a ragasztott szerkezetet az ék alá kell helyezni. Használhatja a satu. 24 óra elteltével a javított termék használható.

Az „Instant Grip” összetételű munkák során az alkatrészeket különös gondossággal kell összekötni. A ragasztó azonnal megragad, így néha lehetetlen egy egyenetlenül alkalmazott elem korrigálása.

Vélemények

A Clay "Moment Stolyar" az orosz építőipari piacon széles körben ismert és számos pozitív véleményt kapott. A vásárlók tudomásul veszik a fogyasztók elérhetőségét és az olcsó anyagköltségeket, a magas ragasztási tulajdonságokat és a könnyű használatot. Felhívják a figyelmet a fából készült bútorok javításának lehetőségére is anélkül, hogy furatokat kellene fúrni a csavarokhoz, ami megőrzi a termékek esztétikus megjelenését. A hátrányos helyzetben a felhasználók a kompozíció gyenge tapadását a laza faszerkezethez és az „Instant grip” ragasztó gyorsaságához tulajdonítják, ami kizárja az alkatrészek helyzetének további beállítását.

A ragasztó jobban ragasztja a fa ragasztását a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba