Hogyan kell megtisztítani a ragasztót "Moment"?

A "Moment" ragasztót gyakran használják a mindennapi életben a különböző termékek kisebb javításához. Néha a keverék a kézen, ruhán vagy különféle tárgyakon marad. A készítmény gyorsan felerősödik és kikeményedik a felületen, ami bonyolítja az eltávolítását. A ragasztási pillanat eltörlése, a szennyezett dolog elrontása nélkül hasznos mindenki számára.

A kompozíció jellemzői

A "Moment" univerzális ragasztó nagyon összetett összetételű.

Válassza ki a ragasztó keverékben található fő összetevőket:

 • polikloroprén gumik;
 • dimetil-keton;
 • etil-acetát;
 • fenol-formaldehid gyanták;
 • alifás szénhidrogének;
 • speciális adalékanyagok, amelyek a keveréket inertnek teszik a vegyi anyagokkal szemben;
 • colophon gyanta.

Ennek az összetételnek köszönhetően az anyag magas műszaki jellemzőkkel rendelkezik. A megoldás szinte bármilyen anyag ragasztására képes. A keverék gyorsan kiszárad a felületen, erős összekötő filmet képezve.

A modern építőanyag-piacon a Moment ragasztó számos módosítása van.amelyek bizonyos minőségben, összetételben és hatókörben különböznek. Ha az univerzális keverékről beszélünk, akkor bármilyen kis elem javítására alkalmas. Ez az univerzális ragasztó, amit a "Moment" leggyakrabban a mindennapi életben használnak.

Ez a készítmény egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik.

 • A használat sokoldalúsága. A keverék gyakorlatilag bármilyen anyagot összekapcsolhat.
 • Vízállóság. A ragasztó a víz és nedvesség hatásának kitett termékek javítására használható.
 • Az oldatot fagyasztva és felolvasztva is fel lehet használni. Az alacsony hőmérsékletek hatására a ragasztó nem veszíti el műszaki jellemzőit.
 • Ez éghető anyag. Munka vele kell távol a tűzforrásoktól. A termékkel kezelt termékeket nem szabad magas hőmérsékletnek kitenni.

Mi lehet mosni?

A Superglue-t sok fogyasztó értékelte kiváló műszaki jellemzői miatt. Gyorsan és megbízhatóan keverjük össze a különböző anyagokat. Ennek az eszköznek az előnyei hátrányai lehetnek, amikor a felületet a ragasztóról tisztítják.

A Superglue-nek jó nedvességállósága van, ezért mossa le a keveréket tiszta vízzel, ami nem működik. Kivétel lehet az oldat friss nyomai, amelyeknek még nem volt ideje megszáradni.

Az épületboltokban speciális Antikley tisztítót vásárolhat. Ez a keverék nemcsak a különböző tárgyak tisztítására, hanem a bőr bőrére is használható. Az "Antikley" nem okoz allergiás reakciókat, és nem károsítja a bőrt, de nem szabad túl hosszú ideig tartani a keveréket a testen.

A ragasztás eltávolítására szolgáló speciális készítmények mellett a háztartási eszközök otthon is használhatók. Egy vagy másik tisztítási módszer kiválasztásakor figyelembe kell venni azt a felületet, amelyből a ragasztóanyag maradványait el kell távolítani.

A szuperglue nyomai eltávolítása az alábbi népi jogorvoslatok használatával lehetséges:

 • aceton;
 • kozmetikai lengyel eltávolító;
 • finomított benzin;
 • Fehér szesz;
 • "Dimexidum";
 • zsír kozmetikai krém vagy ehető olajok;
 • élelmiszer-só;
 • szappanoldat;
 • Vazelin.

A felület szennyezett részeit nem csak kémiailag, hanem mechanikusan is befolyásolhatjuk. A mechanikai módszert rendkívül óvatosan kell alkalmazni, különösen a kezek bőrére. A ragasztó ily módon történő eltávolításához finomszemcsés csiszolópapírra vagy egy darab habra van szükség.

Módszerek különböző felületek tisztítására

A ragasztók keveréke a legkülönbözőbb síkokra hagy nyomot. A kéz, a padló és a ruházat a leginkább érzékeny a szennyeződésre. Annak ellenére, hogy a superglue meglehetősen tartós anyag, teljesen meg lehet tisztítani. Csak akkor fontos kiválasztani a megfelelő eszközt és a megfelelő módszert, amely alkalmas lesz a mosandó anyagra.

szövet

A Superglue meglehetősen figyelemre méltó jeleket hagy a ruhákra és cipőkre. Ha azonban egy csepp keverék esett a ruhára, nem jelenti azt, hogy a dolog eldobható. A ragasztó keverék friss nyomait meleg vízzel lehet mosni. A szennyezett helyet bőségesen meg kell nedvesíteni, és mosni szappannal. Ezután a dolgot gondosan öblítjük.

Ha a szövet kiváló minőségű és sűrű, akkor a legjobb eredmény érdekében ecetsavat adunk a vízhez. A farmer vagy a durva nadrág forró vízzel (80 fok) érhető el, hogy a ragasztó lágyabb legyen.

A ruhákon vagy a szövetburkolatokon lévő szárított jeleket kémiai úton lehet tisztítani. Erre a célra alkalmas benzin, speciális "Antikley" szerszám, növényi és állati eredetű olajok, "Dimexide" és különböző oldószerek. A szennyezett területet egy kiválasztott szerrel megnedvesítjük, és óvatosan dörzsöljük a foltot.

A dzseki "blot" -ja hideg hatással lehet. Fontos meggyőződni arról, hogy a keverék nem szennyeződik át a szöveten, hanem a vastag rétegben marad. A fagyasztóba merev ragasztócseppeket tartalmazó ruhákat több órán át hagynak. A ragasztó felületén kis repedések jelennek meg, majd az elem eltávolítható a fagyasztóról. A foltot fémkefével tisztítják.

Nem javasolt oldószerek használata finom szöveteken. Ebben az esetben a ragasztónyomok eltávolításához jobb a leggyengébb módszerek használata. 20 gramm citromsav és 200 ml víz oldata képes megbirkózni az ilyen szennyeződéssel.

A szarvasmarhát eltávolíthatja a velúrból az ammónia vagy a lakk eltávolító segítségével. A legjobb hatás elérése érdekében a szennyezett területre történő ammónia vagy aceton alkalmazása előtt a velúrből készült dolgokat hat percig a gőzön kell tartani.

Távolítsa el a szárított ragasztót a szőnyeg felületéről vazelinolajjal és a kezek antiszeptikus géljével. A szennyezett területet folyékony paraffinnal impregnáljuk, majd antiszeptikát alkalmazunk. A kezelt ragasztófolton néhány papírszalvétát kell vízzel előnedvesíteni. Harminc perc elteltével a szalvétákat eltávolíthatjuk és a szennyezett felületet meleg vízzel mossuk.

emelet

A javítási munkák során a ragasztócseppek gyakran esnek a padlófelületre.

A szennyezés megszüntetésére szolgáló eszközöket azon anyag alapján kell kiválasztani, amellyel a padlót lefedik vagy fedik.

 • A linóleum ragasztójelét fehér szeszes mosással le lehet mosni.
 • A parketta csíkozását óvatosabban kell megközelíteni. Ebből a felületről távolítsa el a dimetil-szulfoxidot, a lakkeltávolítót vagy a ragasztót, hogy eltávolítsa a Moment ragasztót az ilyen felületről.
 • A legbiztonságosabb eszköz a ragasztó laminátum eltávolítására a dimetil-szulfoxid.

faipari

A fából készült bútorokból és más fafelületekből ragasztót eltávolíthat a lakk eltávolítóval. Óvatosan kell eljárni lakkozott felületekkel végzett munka során. Az ilyen anyagot nem befolyásolhatják az alkohol tartalmú anyagok és oldószerek. A lakkozott asztal növényi olajokkal tisztítható. A foltot olajjal jól impregnáljuk, és néhány órán át hagyjuk, majd a felületről könnyen eltávolítható a ragasztó.

Műanyag és üveg

Ha a ragasztó az ablaküvegre kerül, hagyományos törlővel eltávolítható. A keverék maradványait óvatosan meg lehet tisztítani egy írógéppel vagy borotvával. A szemüvegen lévő szuperglue nyomai kozmetikai lakk eltávolító oldattal vannak tisztítva, amely acetont nem tartalmaz.

Hatékonyan és biztonságosan törölje a „Moment” ragasztót a telefon, a laptop, a személyi számítógép monitor és a dimetil-szulfoxidot használó egyéb berendezések felületéről. Az oldattal megnedvesített ruhát le kell törölni a szennyezett területekről, majd a felületet speciális ruhával meg kell tisztítani a technikusnak vagy egy száraz, puha ruhával.

fém

A pillanatnyi ragasztó a fémfelületekről aceton tartalmú folyadékok, denaturált alkohol, ecetsav, nitrometán és tisztított benzin használatával tisztítható. Az oldószerek eltérő hatással lehetnek a különböző típusú fémekre. Ezért, mielőtt eltávolítanánk a ragasztót a felületről, tanácsos a kiválasztott oldatot a felület láthatatlan részén tesztelni.

Ha a kiválasztott szer nem oldja fel teljesen a ragasztót a fémre, akkor a maradékot késsel vagy pengével kell tisztítani. Nem ajánlott a rozsdamentes acélból készült termékek mechanikus hatása. Egy ilyen felület könnyen karcolódik.

bőr

A Moment ragasztóval végzett munka során a nyomok leggyakrabban a körmökön vagy a kezek bőrén maradnak. Az ilyen szennyeződések eltávolításához meg kell választani a legjellemzőbb anyagot, amely nem okoz irritációt és kémiai égést a bőrön.

A ragasztó keverék foltjai növényi olajjal kezelhetők. Az olajat egy kicsit meg kell dörzsölni a bőrbe, ezután a ragasztót fokozatosan levágjuk.

A szuperglue eltávolításához a szappanból, vízből és asztali sóból speciális oldatot készíthet. Az így kapott keverékben a bőrt tizenöt percig áztatjuk, majd a szennyeződést könnyen szivaccsal lehet eltávolítani.

Hasznos tippek

Ha kisebb javításokat végez a ragasztóval, a „Moment” gondoskodjon a kezek és a különböző felületek védelmére. A termékek gondos ragasztásával a termék nyomai nem maradnak. De még akkor is, ha a ragasztó keveréket rendkívül óvatosan kezeljük, még mindig fennáll a lehetőség, hogy piszkos lesz.

Az ilyen keverékkel gumikesztyűben kell dolgozni. A ruhával készült kesztyű nem használható, mivel az anyag ragasztóval kémiai reakcióba léphet. A nagy mennyiségű hő felszabadulása következtében égethet.

A munkaterületet is védeni kell a ragasztóval való érintkezéstől. Az asztal felületét egy régi műanyag terítővel vagy celofánnal kell lefedni. A ruházatot a zuhanó ragasztó védelme érdekében használhat egy kötényt.

A ragasztót egy lakkozott tábláról eltávolítjuk és részletesen ismertetjük a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba