Poxipol Cold Weld: Előnyök és hátrányok

A hasonló nevű uruguayi cég által gyártott hideghegesztés a népszerű ragasztó, és jól ismert a háztartási vegyszerek hazai piacán. A kompozíciót széles körben használják különböző felületek ragasztására a háztartási környezetben, és magas fogyasztói igényt mutat.

jellemzői

Hideghegesztés A Poxipol egy kétkomponensű epoxi ragasztó, amely pasztaszerű és nem tartalmaz oldószert. A csukló maximális nyíróereje nem kevesebb, mint 993 H, átlagos nyírófeszültség 2,2 MPa, szakítófeszültség 5,4 MPa és nyírási teszt 237 H. A kezdeti beállítási idő egy óra, és a teljes kikeményedés egy nap után következik be. Az oldat 10 perccel az alkalmazás után műanyag marad, ami szükség esetén korrigálja a csatlakoztatandó alkatrészek helyes helyét. A termék formáját két, 14-70 ml térfogatú cső képezi, amelyek tartalmát közvetlenül a felhasználás előtt 1: 1 arányban keverjük össze.

A hideghegesztés használatának megkülönböztető jellemzője a sajtó használatának szükségességének hiánya. és a ragasztott felületek erős préselése. A megbízható csatlakozás biztosítása érdekében elegendő, ha a részeket nem tesszük ki rezgésnek, és hagyjuk pihenni egy meghatározott ideig. A csiszolással, fúrással és más mechanikai hatással ellátott ragasztott felületű munkát a telepítés után egy napon lehet elvégezni. A készítmény másik jellemzője, hogy magas páratartalmú körülmények között, ideértve a víz alatt is, fagyasztható.

Előnyök és hátrányok

A hideghegesztés iránti igény Poxipol és Számos pozitív értékelés az anyagnak számos tagadhatatlan előnye.

 • A szerszám sokoldalúsága abban rejlik, hogy különböző szerkezetű és sűrűségű anyagokat ragasztunk össze.
 • Könnyű használat és az anyag rendelkezésre állása. A kompozíció bármely épület- vagy hardverboltban megvásárolható, ami még népszerűbbé teszi a fogyasztókat.
 • Bármilyen vastagságú réteg kialakításának lehetősége az összetétel stabilitásának és a szárítás után az eredeti térfogat megőrzésének köszönhető.
 • Sűrű konzisztenciája miatt a készítmény kiválóan alkalmas függőleges felületeken való munkavégzésre.
 • Az oldószerek hiánya a ragasztóban lehetővé teszi a kompozíció használatát a lakóhelyiségekben gyermekek és állatok jelenlétében.
 • A víz ellenállóképessége lehetővé teszi a ragasztó használatát a magas páratartalmú helyiségekben. A szerszám mérsékelt kén- és sósavval, benzinnel és toluollal alkalmazható.
 • Az anyag a szárítás után nem hagy nyomot, ami lehetővé teszi, hogy a tárgyakat a foltok és foltok megjelenésétől való félelem nélkül ragassza.

A hidegen hegesztett Poxipol hátrányai közé tartozik az alacsony olvadáspont120 fokos komponens, amely jelentősen korlátozza a ragasztó hatókörét. Van egy kis csomag a Poxipol 00266 és 00267 modellekhez, amelyek térfogata 14 ml, valamint a termék teljes száradásának hosszú ideje. Alacsony ellenállóképességgel elkerülhető a ragasztó használata olyan munkákhoz, amelyek rezgésnek és sokknak vannak kitéve. A hátrányok közé tartozik a munkafelületek alapos előkészítésének szükségessége a kötelező zsírtalanítással és az alkatrészek szennyeződésmentesítésével.

alkalmazási körét

Hideghegesztés A Poxipolot széles körben használják otthon.Segítségével bármilyen felületet ragaszthat össze, valamint helyreállíthatja a konténerek és repülőgépek integritását. Jól rögzíti a fém-, műanyag-, gumi-, üveg-, fa- és betonkombinációkat bármilyen kombinációban, és az autóalkatrészek, bútorok, játékok, edények és vízvezetékek javítására is használható.

A tartályok és a gáztartályok lezárásakor a ragasztó jól bizonyított, valamint az ajtók tartozékok javításánál. Az anyag külső munkákhoz használható, és negatív hőmérsékleti körülmények között is használható, a szerszámot széles körben használják a sérült kerámiák helyreállítására és dekoratív tárgyak ragasztására. A javítási és építési munkák során a Poxipol a kerámia burkolólapok megerősítésére szolgál, és autójavító műhelyekben szárnyak és lökhárítók töltésére szolgál. A ragasztó hatékonyan kiküszöböli a fémlemez lyukakat, alkalmas hajók, tükrök és betonpadlók javítására.

oktatás

Mielőtt elkezdené az alkatrészek ragasztását, gondosan elő kell készítenie a munkafelületeket. Ez megköveteli a mechanikai törmelék eltávolítását, valamint az elemek mosását és zsírtalanítását speciális oldószerrel. Szükséges, hogy a csomagolás tartalmát egyenlő részekben egyesítsük, és óvatosan keverjük össze a készítményt. A keverési idő általában 10 perc. A kapott tömegnek homogénnek és csomóktól mentesnek kell lennie. Az összetevők összekeverésekor a kapott keverék hőmérséklete jelentősen megnő.

Ezután a kapott terméket a felületek egyikére kell felhordani, és szorosan össze kell nyomni az alkatrészeket. A tartályok szivárgásának kiküszöbölésére ragasztót kell alkalmazni a lyukba vagy a repedésbe, és hagyja nyugodni, amíg teljesen megszárad. A keverék elhelyezése után 10 percen belül lehet beállítani az alkatrészek helyét, és a ragasztott dolgot ajánlott a telepítés után egy nappal.

Poxipol hideghegesztés esetén az alábbi óvintézkedéseket kell betartani:

 • ki kell zárni a bőr és a nyálkahártyák eszközei;
 • amikor a kezek bőrét érintetlen ragasztóval érintkezik, öblítse le a szennyezett területet szappanos vízzel, majd öblítse le meleg folyó vízzel;
 • allergiás reakciók esetén ajánlott orvoshoz fordulni;
 • a teljes szárítás után a termék nem jelent veszélyt az emberi egészségre;
 • Hideghegesztés vásárlásakor figyeljen a lejárati időre, mivel a lejárt készítmények használata tilos.

tippek

A felhasználási szabályok szigorú betartása és az egyszerű javaslatok követése segít gyorsan és megbízhatóan ragasztani a felületeket és meghosszabbítja a sérült tárgyak élettartamát.

 • A keverék felhordását az alkalmazás után gumi spatulával vagy vízzel megnedvesített késsel kell elvégezni.
 • Ha a tömeget rosszul préselik ki, enyhén melegíthetjük a csövet.
 • Ha az anyagot részben használják, és a következő felhasználásra maradék mennyiségű ragasztó van, akkor nem ajánlott helyettesíteni a csőfedeleket néhány helyen.
 • Készítse elő a keveréket egy könnyen tisztítható lemezre.
 • Emlékeztetni kell arra, hogy a teflon, a polipropilén és a polietilén Poxipol felülete nem tapad össze.
 • Komplex felületek csatlakoztatásához minden egyes részen először egy vékony érintkezési ragasztó réteget kell alkalmazni, amely nem tartalmaz toluolt. Ez vonatkozik az acél, bronz, réz és króm termékekre. A hideghegesztéssel végzett munka akkor kezdődhet meg, ha a segédösszetétel teljesen száraz.
 • Sima, nem porózus elemek ragasztásakor ajánlatos a munkaterületeket csiszolópapírral vagy finom csiszolópapírral tisztítani. Ez növeli az anyagok ragasztó tulajdonságait, és biztosítja a megbízható csatlakozást.
 • Ne feledje, hogy a kompozíció az alkalmazás után 10 perccel átlátszóvá válik. A réteg térfogata és alakja nem változik.
 • A hideghegesztéshez ajánlott hőmérséklet 20–25 fok. A magasabb hőmérséklet csökkenti a teljes szárítási időt, az alacsonyabb pedig növeli azt.

  A Poxipol hideghegesztés segít gyorsan javítani bármely terméket, megtartani a megjelenést, és biztosítja a kapcsolat nagy megbízhatóságát.

  A Poxipol hideghegesztésről a következő videó megtekintésével többet megtudhat.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba