Knauf Fliesen csempe ragasztó: jellemzők és előnyök

A bemutatott változatos lapok közül nehéz kiválasztani a megfelelő anyagot. Még nehezebb kiválasztani a megfelelő csempe ragasztót. A legjobb, ha a minőségi termékeket részesítjük előnyben, mert attól függ, hogy a háztartás egészsége és az egész bélés tartóssága mennyire van.

Az egyik legjobb kötőanyag-készítmény Knauf Fliesen keveréke. Kiváló ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik, így még a nehéz fajták is ragaszthatók hozzá.

Összetétel és tulajdonságok

A Knauf Fliesen csempe ragasztó alapja a homok és a cement, amely kötőanyagként működik. Ezenkívül a keverék számos speciális adalékanyagot tartalmaz, amelyek növelik a késztermék tulajdonságait.

A Fliesen csempe ragasztót száraz, 10 kg-os és 25 kg-os papírzacskóba keverjük.

Ehhez a kompozícióhoz bizonyos jellegzetességek jellemzőek.

 • Plaszticitás. A rugalmas anyag könnyen használható. Az oldat magas hajlékonysága miatt kényelmesen alkalmazható egy egyenetlen, durva szubsztrátumra hornyokkal vagy kiemelkedésekkel.
 • Fagyállóság A ragasztókészítmények akár 25 fagyasztási és olvasztási ciklusnak is ellenállnak, anélkül, hogy elvesztenék a gyártó által megadott műszaki jellemzőket és teljesítmény-tulajdonságokat.
 • Erő. A nagy szilárdságú tulajdonságok miatt a ragasztott lapok hosszú ideig, még intenzív használat mellett is maradnak.
 • Ellenáll a nedvességnek. Ennek köszönhetően a ragasztó magas páratartalmú helyiségekben használható.
 • Az oldat jó tapadását, amelyet a polimer adalékanyagok biztosítanak.
 • Higroszkópos ásványi bázisok vízszigetelése.

A Knauf Fliesen könnyen elkészíthető, tenyésztése nem igényel különleges készségeket és képességeket. A megoldás megfelelő elkészítéséhez kövesse az utasításokat, és kövesse a gyártó által a csomagoláson megadott arányokat és ajánlásokat.

Műszaki adatok

Mielőtt száraz vegyüléket vásárolna, nem csak a költségeire, hanem a technikai mutatókra is figyelni kell.

A Knauf Fliesen összetétele a következő technikai paraméterekkel rendelkezik:

 • nagy tapadás betonbázisokkal (több mint 0,5 MPa);
 • éles ingadozások expozíciója környezeti hőmérsékleten (-45 és +80 fok között);
 • a kész oldat gyors beállítása és keményedési ideje (optimális körülmények között 2 napon belül szárad);
 • gazdaságos tömegfogyasztás (2 - 2,5 kg / m2, az alapkészítmény minőségétől függően);
 • kis nedvességelnyelési együttható (nem haladja meg a 3% -ot).

Miután az anyagot a habarcsra helyezték, a lapka helyzete 10 percen belül beállítható. A ragasztó kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik: nem „csúszik” és biztonságosan tartja a nehéz befejező anyagokat, mint például a kő.

Alkalmazás és fogyasztás

A Knauf Fliesen csempe ragasztó sokoldalú. Mind beltéren, mind külső díszítéshez használható. A kompozíció képes ellenállni az Oroszországra jellemző kemény éghajlati viszonyoknak.

Az oldat segítségével az ilyen anyagokat rögzítik:

 • kerámia gránit;
 • kerámialapok;
 • különböző típusú átlátszatlan kövek, nyelv és hornyos lapok és egyéb anyagok.

Száraz keverék szinte minden alapra alkalmas. Betonból, cementből, mészkőből, gipszkartonból és egyéb anyagokból készülhet. Ezenkívül az oldatot megengedhetjük a korábban telepített csempe matt lemezekre.Mivel a ragasztó képes ellenállni a hőmérsékleti ingadozásoknak, a padló fűtési rendszerrel való elrendezésére is használható.

A kész oldat fogyasztása közvetlenül függ a munkában használt fogazott simítóval, az alap feldolgozásának szintjével és a kiválasztott csempe kalibrálásával.

A maximális megengedett rétegvastagság 5 mm, az 1 m2-es fogyasztás megközelítőleg a következő:

 • 10x10 cm méretű csempe esetén nem haladhatja meg az 1,8 kg-ot (4 mm-es fogakkal rendelkező simítóval);
 • a 20x20 cm-es bélés legalább 2,3 kg habarcsot igényel (spatula 6 mm-es fogakkal);
 • 30x30 cm-es csempe esetén a kész tömeg 3 kg-ig terjedhet.

A keveréket takarékosan fogyasztják, aminek következtében a Knauf Fliesen megvásárlása alku.

tenyésztés

A munka előtt száraz keveréket kell készíteni. Ehhez 1,4 liter vizet és 5 kg anyagot (1 zsák hígításához kb. 7 liter vizet kell használni). Az oldat elkészítéséhez az elegyet előkészített tartályba öntsük, mért mennyiségű folyadékkal. Ezután az alkatrészeket egy keverővel vagy speciális fúvókával ellátott fúróval kell összekeverni. Gyúrjuk a készítményt 2 percen belül. A kész masszát a plaszticitás és az egységesség jellemzi.

Keverés után hagyjuk, hogy a tömeg 10 percig álljon.majd keverjük össze újra. A kész oldatot 3 órán belül fel kell használni (a továbbiakban elkezdi elveszteni a rugalmasságát). Az anyaggal töltött munkaidő a túl magas levegőhőmérséklet vagy a csövek jelenléte miatt csökkenthető. Ha a keverék sűrűbbé válik, keverjük össze keverővel folyadék hozzáadása nélkül. Egy további vízmennyiség az oldat műszaki jellemzőinek romlásához vezet.

Előkészítő munka

A Knauf Fliesen-oldatot nem szabad felkészületlen alapokra alkalmazni. A befejező munka megkezdése előtt meg kell tisztítani a bázist különböző szennyeződésekből, zsíros foltokból, régi hámlasztó rétegekből. Meg kell mosni a víz alapú festéket is. Minden manipuláció után az alapnak jól kell száradnia. Ne alkalmazza a készítményt nedves szerkezetekre.

A megoldásnál fontos, hogy a helyiség hőmérséklete +5 és +15 fok között legyen. Ha a kompozíciót tervezték padlófűtés megszervezésére, a fűtési rendszert 24 órán belül ki kell kapcsolni.

Ha az anyagot gyengén nedvszívó aljzatokra (például betonra) kívánják felhordani, azokat alapozóval kell előkezelni. Az alapozót a tisztított felületre ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal felhordjuk. Ha az alap a megnövekedett nedvesség felszívódás (cellás beton, porózus tégla) esetében különbözik, legalább két alkalommal alapozóval kell fedni.

A munkát csak az előző rétegek teljes szárítása után kell elvégezni.

Az oldat alkalmazása

A kész ragasztót egyenletesen kell elosztani az alapfelületen, a spatula sima oldalán. Ezután az alkalmazott oldatot „fogjuk át” a fogazott oldallal. A megoldásnak csak a 20 percen belül feldolgozható területre kell kiterjednie. Az utcai munkák során és a csempe beszerelését a hullámosított számla megoldással egyaránt alkalmazzák, és a befejező anyagra is.

Miután lefektette az első lapkát, enyhén nyomja meg az alapra. 10 percen belül meg lehet javítani a pozícióját, mivel ezután a bélés biztonságosan csatlakozik az anyaghoz.

A kerámia burkolólapokat „nyitott varrás” módszerrel szerelik fel. Ebben az esetben a gépet speciális építőipari berendezések (szint, szint) segítségével kell kiegyenlíteni. Amikor a lefektetett oldat felületén szárított kéreg keletkezik, a réteget el kell távolítani, és a kompozíciót újra kell felhordani. Ha a ragasztó véletlenül bekerül a bélésbe, azonnal nedves szivaccsal vagy ruhával kell eltávolítani, amíg meg nem keményedik.

Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a készítmény cementet tartalmaz, melynek következtében bizonyos biztonsági előírásokat be kell tartani: védőkesztyűben kell dolgoznia, és kerülnie kell a szemmel való érintkezést. A telepítés befejezése után azonnal öblítse le vízzel az összes használt eszközt.

Megerősített kompozíció

Nem sokkal régen a Knauf gyártó a Fliesen Plus megerősített csempe ragasztót bocsátotta ki. Ez javítja a habarcs módosítását. Speciális összetevőket tartalmaz, amelyek javítják a közönséges anyag műszaki paramétereit és teljesítmény-tulajdonságait. Az ilyen ragasztó kemény fagyoknál és a megnövekedett páratartalom mellett használható.

Alkalmas telepítésre:

 • természetes és mesterséges kövek;
 • dekoratív téglák;
 • mozaik.

A Fliesen Plus használható kültéri és beltéri munkákhoz. Magas tapadással és minimális költséggel rendelkezik.

Vélemények

A Knauf Fliesen csempe ragasztó egy igen népszerű termék. Mind a profi építők, mind az otthoni kézművesek kedvelik, akik maguk döntenek a javításról. A fogyasztók megkönnyítik a megoldás előkészítését, gyors beállítását és azt, hogy a kész tömeg nem terjed. A termék a közepes árú szegmensben van, így senki sem hívta meg dráganak.

A vásárlók szeretik a kész tömeg gazdaságos fogyasztását is. A hiányosságok közül a fogyasztók észrevették a kényelmetlen csomagolást és a megoldás gyors fagyasztását, ezért minden munkát azonnal el kell végezni, ami nem mindig lehetséges a megfelelő tapasztalattal nem rendelkező emberek számára. A vélemények alapján a Knauf Fliesen csempe ragasztó megbízhatóan rögzíti a bélést: a fogyasztók szerint még egy nehéz kőburkolat is tartósan tartja az alapot az idő múlásával.

Megtudhatja, hogy a Knauf Fliesen milyen előnyökkel rendelkezik a többi csempe ragasztóval szemben.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba