Hogyan lehet eltávolítani a „Moment” ragasztót a ruhákból?

Minden otthonban ugyanaz a szuperglue van, amely egy törött vázát és egy törött asztalt ragaszthat össze. Az ilyen csoda orvoslás természetesen nélkülözhetetlen dolog a háztartásban. De megtörténik, hogy véletlenszerűen viszi a ruhákat. Lehet-e törölni a ragasztó maradványait, és eltávolítani a foltot a ruhákból úgy, hogy újra tökéletesen nézzen ki, hogyan kell helyesen csinálni, a cikkben tárgyaljuk.

A kompozíció jellemzői

A "Moment" ragasztó nem csak ragasztó, hanem egy speciális összetételű eszköz, melynek köszönhetően saját szokatlan szuperprodukciói vannak.

A többi ragasztótól eltérően szinte azonnal lefagy.Nagy szilárdsággal rendelkezik, és nyugodtan ellenáll a hőmérsékletnek és a páratartalomnak. Éppen ezért, ha a ragasztó a ruhákra kerül, akkor nem könnyű megszabadulni róla. Szárítás után, és ez szinte azonnal megtörténik, a foltok a ruhán maradnak, ami rettenetesen megrontja a hangulatot.

De ne idegesítsen meg időben, mivel vannak olyan eszközök és módszerek, amelyek garantáltan segítenek megszabadulni a problémától.

Mit vonhat vissza?

Annak érdekében, hogy eltávolítsuk a ruházatra eső szuperkivonatot, oldószerre lesz szükség. Először vegyük figyelembe azokat a vegyi termékeket, amelyeket számos hardver- és hardverboltban lehet megvásárolni.

Most már üzletekben gyakran talál egy speciális eszközt.amely kifejezetten az erős ragasztó maradványainak elmosására szolgál. Csak egy pár csepp terméket kell elhelyezni a szennyezett területre, amelyet népszerűen „anticlust” -nek neveznek, és néhány perc múlva rendszeres szalvétával vagy száraz ruhával kefélheti. Miután a dolog könnyen mosható, és nem marad foltok.

Ha a házban aceton van, akkor lehet, hogy tisztítószerként használjuk. Elegendő lesz nedvesíteni egy kis pamutréteget ebben a folyadékban, és törölje le a foltot vele.

A ragasztómaradványok eltávolítása után ajánlatos a ruhákat a szokásos módon mosni. Ugyanígy megszabadulhat a foltot benzinnel.

De van egy veszély. Ha a ragasztó egy kényes szövet ruhájára kerül, akkor a fenti eszközöket nem szabad használni, mert károsíthatják a terméket, törhetik a rostokat. Ebben az esetben a szakértők azt javasolják, hogy a leggyakoribb körömlakk-eltávolítót használják minden nőnek a házban. A szennyezett területet gondosan kezelni kell a fent említett folyadékkal korábban megnedvesített pamutbetétekkel. Annak érdekében, hogy teljesen eltávolítsa a foltot, hagyja a ruhákat körülbelül húsz percig, majd meg kell mosni.

Ha a házban acetonmentes körömlakk eltávolító, akkor ideális a ragasztó eltávolításához. nagyon finom és szeszélyes anyagból készült termékekkel. Általában egy ilyen folyadék használata után a szövet felületén kis foltok maradnak, amelyek zsírfoltnak tűnnek. De nem számít. Végül is könnyedén megszabadulhatsz tőlük a legegyszerűbb eszközök segítségével, amelyeket az ételek mosására használ.

A ruhanemű tisztításának módszerei

A vegyi anyagokat használó módszerek mellett más, jóindulatú módszerek is léteznek. Évről évre tapasztalt háziasszonyok önállóan hatékony módszereket találnak a különböző foltok kezelésére. Vannak olyan hatékony módszerek, amelyeket népszerűnek lehet nevezni.

Ha a ragasztócseppek már lefagynak a ruhák felületén, akkor két órán keresztül biztonságosan el lehet juttatni a fagyasztóba. Ezután a ragasztó könnyen leesik, és a foltot le lehet törölni.

Ha a folt még friss, ajánlott meleg vízzel meríteni a szennyezett tárgyat a medencébe. Egy órával később ecsettel megdörzsölheti a foltot, és könnyen eltűnik. A nagyon meleg vízzel való kölcsönhatás révén a ragasztó minden szuper tulajdonsága megsemmisül.

A leggyakoribb citromsav is segíthet abban, hogy megszabaduljon az ilyen foltoktól. Vegyen fel egy csésze meleg vizet, és adjunk hozzá egy evőkanál citromsavat. Várjon, amíg teljesen fel nem oldódik. Ezután a gyapotot tartalmazó folyadékot a foltra kell felhordani és tizenöt-húsz percig hagyni. Ezt követően a ragasztófolt könnyen eltávolítható ecsettel vagy kemény szivaccsal. De a citromsav helyettesítése szokásos asztali ecettel is lehetséges.

Bármelyik tisztítási módszert választja, ajánlatos a folt tisztítása után tisztítani.

szín

Színes ruhákkal, mint például a kedvenc nadrágja, dzseki vagy farmer, nagyon óvatosan meg kell tisztítani a ragasztót. Például, ha törölni szeretné a foltot valamelyik vegyi anyaggal, akkor fennáll az esélye, hogy elveszik a szövet színe. Ilyen tisztítás után a ruhákra fényes folt maradhat, mivel az anyag festéke kismértékben leeshet, sápadt. Ezért annak érdekében, hogy ne leromboljunk egy jó dolgot, vannak más módok is, amelyek eléggé alkalmasak az ilyen foltok megszabadítására otthon.

Teljesen lehetséges megszabadulni a szuperglue foltoktól.a leggyakoribb mosószappan alkalmazásával. Szükséges, amint a folt megjelenik a ruhákon, meleg vízben áztassa. A farmer vagy az inget azonnal meg kell habozni és vízbe meríteni. Különösen óvatosan ajánlott ragasztással szennyezett területek kezelésére.

Abban az esetben, ha a szappanos oldatban áztatás és mosás után a folt nem tűnik el, akkor hozzáadhat egy kis asztali ecetet a medencéhez egy megoldással. Ne félj, hogy színes dolgokat használj, mivel az asztali ecet képes erősíteni a festékszövetet. Sok háziasszony még akkor is hozzáadja azt, ha azt szeretné, hogy a mosás során a mosoda ne tűnjön el.

Ha a hely nagyon nagy és kiszáradt, akkor egy kis ecetet öntsünk közvetlenül rá. Ne feledje, hogy asztali ecetet kell fogyasztania. Ha ez több százalékos sav, akkor azt hígítani kell.

fehér

Nem is túl nehéz eltávolítani a ragasztó foltot a fenti eszközökkel fehér ruhán, ha ismered néhány titkot. A fehér termékek esetében lehetséges, hogy az egyik vegyi anyagot alkalmazzuk, amelyről fentebb beszéltünk. Segítenek könnyedén eltávolítani a szuperfunkció maradványait, és így lehetővé teszik a dolog alapos tisztítását.

A fehér szövetek egy sajátossága. Törölheti a foltot, a ragasztó eltűnik, de a helyén egy sárga folt jelenik meg, amely nem könnyű tisztítani. Ezért, ha meg kell szabadulnia a foltokról a fehér ruhákon, akkor jobb a "fehérség" használata. Ezt az eszközt közvetlenül a foltra kell alkalmazni. Egyszerűen helyezzen néhány cseppet a szennyezett területre, és dörzsölje be egy pamut vagy fogkefével. Körülbelül tíz-tizenöt perc múlva biztonságosan mossa a ruháit.

Így könnyen eltávolíthatja a foltot a ragasztóról, és a szövet nem romlik. A fehér termékeket is használhatja szappan és citromsav alkalmazásával, amit fentebb leírtunk.

Nem ajánlott aceton vagy benzin segítségével tisztítani a fehér szövetekről a foltokat, mivel a foltok megmaradhatnak, ami eltávolítható.

Hasznos tippek

És végül még néhány ajánlás és tipp amelyek biztosan hasznosak lesznek a Moment ragasztó foltok elleni küzdelemben.

  • Abban az esetben, ha a ragasztó megszáradt, a következőket kell tennie. Nedvesítsd meg a dolgot, és járj egy kis darab vajjal a problémás területen. A ragasztó nagyon kedvezőtlen a zsírokra, így az olaj segít a részecskék feloldódásában. Dörzsölje a foltot, és látni fogja, hogy a ragasztó lebomlik.Ezután a ragasztó maradványait mosogatószerrel eltávolíthatja.
  • Ha a ragasztó a gyapjútermékre kerül, várjon, amíg teljesen megszárad, és csak akkor kezdje meg a tisztítást. Ez a legjobb a benzinnel.
  • Próbáljon meg azonnal megszabadulni a folttól, amíg a ragasztó teljesen megszárad.
  • A ragasztó eltávolítható a durva szövetből éles tárgyakkal, például vékony késsel.
  • Ha a ragasztó a bőr- vagy velúrfelületen van, akkor körömreszelővel megszabadulhat. Ezt nagyon óvatosan kell végezni, hogy ne sértse meg a terméket. Enyhén préselés, körkörös mozdulatok, így fokozatosan eltűnnek a ragasztók maradványai.
  • Ha a ragasztó a ruhán marad, akkor egy idő után elkezd összeomlani. A szövet szálai összeomlanak, és egy kis lyuk is kialakulhat a helyszínen. A dolog teljesen elromlott.
  • Mielőtt megszabadulna a régi ragasztófoltoktól, a ruhákat forró vízben kell áztatni. Hozzáadhat egy kis folyékony mosogatószert, por vagy rendszeres szódabikarbóna. A ruhákat több órán át kell hagyni, majd használhatja a megfelelő tisztítási módszereket.

Hogyan távolítsuk el a ragasztót a ruhákról, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba