Hogyan lehet eltávolítani a „pillanat” ragasztót a kezektől?

 Hogyan lehet eltávolítani a ragasztási pillanatot?

A "Moment" ragasztó úgy van kialakítva, hogy biztonságosan csatlakozzon egymáshoz egy sor anyaggal. Néhány esetben azonban egy ilyen ragasztó a kézen (valamint a cipőkön, ruhákon és más felületeken) van, és meg kell gondolni, hogyan lehet eltávolítani. Sokféle módszer létezik az ilyen anyagok bőrből való eltávolítására.

A kompozíció jellemzői

A "Moment" ragasztó összetétel rendkívül jól bizonyult, nagyon népszerű a fogyasztók körében. Ez a ragasztó nagyon jól összekapcsolja a különböző felületeket. Még a legkisebb repedéseken is behatolhat, mert nagyon folyékony. A szuperglúttal való munkavégzés során ajánlott kesztyű használata: az ilyen vegyületek eltávolítása a bőrből jelentős nehézségekkel jár.

Ha a "pillanat" -ot használja, figyelembe véve az összes óvintézkedést, és a hasonló összetételű munkákra vonatkozó fontos szabályokra összpontosítva, nem merül fel probléma. Gondatlanságot mutat, jelentős kellemetlenséget tapasztal. A bőrön való tapadás után az ilyen ragasztó kellemetlen feszességet okoz, valamilyen idegen jelenlétet a kezében.

Az ilyen kényelmetlenséget nagyon hosszú ideig érezhetjük, de a problémát úgy lehet megszabadulni, hogy a ragasztót kézből eltávolítjuk.

Mit lehet mosni?

A ragasztó az ujjakról való eltávolításához a leghatékonyabbnak kell lennie egy adott esetben a tisztítási eljárásnál.

A következő lehetőségek lehetségesek:

  • mechanikai módszer;
  • speciális eszközök használata.

A fent említett módszerek mind együttesen, mind külön-külön használhatók. Bizonyos esetekben azonnal távolítsa el a ragasztót a bőrről, és nem működik, és ezeket a módszereket össze kell kapcsolnia.

Tisztítási módszerek

A kezek bőrére eső ragasztó megtisztításához megpróbálhatja a hámlást a kezdetektől. Ez a módszer hasznos lehet, ha a ragasztószerkezet nem túl erős. Ha észreveszed, hogy a bőrrészek leesnek a bevonattal (vagy csak kényelmetlenül érzik magukat), azonnal abbahagyja a kézmosást a hámlási módszerrel. Vannak más módszerek a ragasztó gyors eltávolítására: érdemes megfontolni a legnépszerűbbeket.

aceton

Az acetoacetikus szerek segítségével gyorsan eltávolíthatja a „Moment” ragasztót. Ne feledje azonban, hogy az aceton súlyos irritációt okozhat a bőrön. A kívánt eredmény eléréséhez lassítani kell az aceton bepárlását, mivel ez az anyag nagyon illékony.

Az illékonyság minimalizálása és a legkisebb károsodás érdekében adjunk vizet acetonhoz. (kb. fele). Érdemes hozzáadni az olajat vagy glicerint a termékhez. A ragasztószerkezetből acetont tartalmazó körömlakk eltávolítóval is törölheti a kezét. Leggyakrabban már vannak olyan anyagok, amelyek minimalizálják a kárt. Kezelje a területet egy acetonnal áztatott pamutszövet vagy szivacs segítségével. A bőrt nagyon óvatosan kell tisztítani. Tisztítás után mosson kezet szappanos vízzel.

Az acetont fogkefével is használhatja (amelyet senki sem használ a rendeltetésének megfelelően). Nedvesítse meg acetonnal és kezdje meg a tisztítást.

Emlékeztetni kell arra, hogy az aceton erős szaga van, és nagyon káros az emberi egészségre. Ezért ajánlott ilyen eszközt kizárólag szabadban használni.

ecet

A Moment ragasztót ecettel törölheti a kezéből. Néhány vizet külön tartályban kell melegíteni. Tegyen bele ecetet (néhány csepp elég lesz). Ez a módszer nem alkalmas olyan esetekben, amikor a bőr károsodott.

Körömreszelő vagy habszem

Ezeket az eszközöket teljesen fel lehet használni ahhoz, hogy a ragasztószerkezeteket a kezekből eltávolítsuk, de ezt a lehető legnagyobb gondossággal kell elvégezni. Ha túlságosan buzgó vagy, a sebek megjelenhetnek, fájdalmas érzések. Dörzsölje a bőrt nem túl nehéz. Ez a módszer jól működik, ha a ragasztó teljesen száraz.

Szappanos víz

Ha a közelmúltban piszkos a keze, mossa le a ragasztót szappannal és vízzel. Mosson kezet meleg vízzel a lehető leggyorsabban. A rosszul szárított ragasztószerkezetnek elég gyorsnak kell lennie.

hidratáló krém

Alkalmazhat hidratálót. Gyorsan felosztja a ragasztót. Bármilyen ilyen gyógyszert lehet alkalmazni: a test hidratálója, a kezek, az arc és így tovább. Szükséges lesz a krém alkalmazása a kezedre, és intenzíven dörzsölje. Egy idő elteltével a ragasztónak el kell különülnie a bőrtől. Ha ez nem történik meg, egy kicsit várnia kell: az anyag lágyul, amikor a krém felszívódik. Ezután jelentős nehézségek nélkül tisztítható.

"Dimexidum"

"Dimeksid" - a gyógyszertárakban értékesített eszköz. Ez a gyógyszer antibakteriális. Különböző formában állítható elő, de a ragasztó eltávolításához jobb, ha leállítja a választást a folyékony szerszámon. Azonban egy kenőcs vagy gél jó. Ez a gyógyszer az ízületek, izmok, gyulladások, sebek fájdalmában is hatásos.

Fehér szellem

Festék és lakk oldószerként fehér szeszes ital. Ezzel az eszközzel a bőrt a bőrtől is meg lehet tisztítani. Óvatosan dörzsölje be a fehér szellemet a foltba ruhával vagy szivaccsal. A bőr nem sérülhet meg, különben irritáció léphet fel. Ezzel a módszerrel a ragasztójeleket is eltávolíthatja a szövetből.

cserjés

Sok nőnek van egy bozótja. Egy ilyen kozmetikai termék is alkalmas arra, hogy eltávolítsa a ragasztót a kézből. Ehhez kiválaszthat egy bozótot: a test, a lábak, a kezek számára. A lényeg az, hogy az ilyen eszköz olyan elemeket tartalmaz, amelyek a bőrt kiszélesítik.

Vigyen fel egy kis mennyiségű bozót a kezére, és körkörös mozdulatokkal dörzsölje. A ragasztófólia fokozatosan összeomlik, és eltávolítható. E kozmetikai helyett finom sót használhat, ennek hatása hasonló lesz. Egy ilyen eljárás után irritáció léphet fel a karon. Ennek elkerülése érdekében használjon tápláló krémet.

antikleia

A ragasztószerkezet egy olyan eszköz, amelyet a boltban együtt lehet megvásárolni a ragasztóval együtt. Általában egy kis csőben értékesítik. Az antikleya használata nagyon hatékony módszer. Ez az eszköz néhány percig érvényes.

Szorítson ki egy kicsit, és ragassza rá, majd várjon egy kicsit. Vegyünk egy szalvétát, és törölje le a kezét, majd mossa le a bőrt szappannal és nem túl forró vízzel. Az antiklei segítségével a ragasztószerkezetet nemcsak a bőrből, hanem a szövetekből, az asztalról és így tovább is eltávolíthatja.

Az olaj

Az egyik legegyszerűbb módszer az olaj használata a ragasztó eltávolítására a kezekből. Dörzsölje a növényi olajat a felületre, várjon egy kicsit. Az eszközt megfelelően be kell szívni. A ragasztót bőrből eltávolíthatja egy vattapálcával: áztassa növényi olajban, és dörzsölje meg a kezét. Ezután mossa le a bőrt nem túl forró vízzel, szappannal. Azt is meg kell dörzsölni a festett területre.

Ez a módszer mindenki számára elérhető, lehetővé teszi a jó eredmény elérését a lehető legrövidebb idő alatt. Azonban csak akkor alkalmazható, ha a ragasztóréteg nem túl vastag.Ha sok ragasztó van, az olaj nagyon lassan fog működni, vagy egyáltalán nem segít.

Mosópor

Távolítsa el a ragasztót a bőrről mosószerrel. Vegyük a port (1/4 csésze) és a vizet (egy csésze), alaposan keverjük össze. Alkalmazza a kapott terméket a kezére, ahol ragasztófólia van, és várjon körülbelül húsz percet. Ne tartsa ezt a keveréket túl hosszú ideig, különben a bőr károsodhat.

vazelin

A vazelin sok emberben van. Egy ilyen szerszám nagyon jól illeszkedik a ragasztó bőrből való megtisztításához. Érdemes megjegyezni, hogy a vazelin számos higiénikus rúzsban kapható, ezért nagyon alkalmasak a ragasztók eltávolítására a kezükből.

  • Dörzsölje a terméket a festett felületre néhány percig. A mozgás kör alakú, sima. Az eljárást addig kell folytatni, amíg a ragasztófólia eltűnik.
  • Miután befejezte a ragasztó petróleummal történő megtisztítását, mosson kezet szappannal és nem túl forró vízzel.

A só egy csodálatos eszköz, amely nagyon jól alkalmas a Moment ragasztó eltávolítására otthonából.

Meg kell készíteni a sót és a vizet.

  • A sót (néhány kanál) ki kell tölteni a kezébe. Ehhez kiválaszthatja az iodizált sót.
  • Hozzon létre egy pasztát. Ezt vízzel lehet megtenni (meglehetősen kicsit). Az anyag elég vastag.
  • Ezzel a keverékkel kb. Egy percig tisztítsa meg a bőrt.
  • A termék felét öblítse le folyó vízzel.
  • Folytassa a keveréket a festett felületre.
  • Ezt addig kell elvégezni, amíg a ragasztófólia teljesen eltűnik a kezéből.

Ez a módszer plusz plusz. A bőr nem csak teljesen megtisztul, hanem gyengédséget, lágyságot is szerez. Vannak azonban bizonyos árnyalatok. A szerszámot a lehető leggyorsabban kell dörzsölni: csak ebben az esetben a ragasztófólia teljesen eltűnik a kezéből.

Azt is szem előtt kell tartani, hogy ezt a módszert nem szabad túl gyakran használni. Ellenkező esetben problémák lehetnek a bőrével a kezében.

Egyéb hatékony módszerek

A ragasztófólia az alacsony hőmérséklet hatására törékeny lesz. Vegyük a jégkockákat, csatoljuk őket a karján lévő festett területhez, és várjunk kb. 10 percet. Ezután távolítsa el a fóliát egy gumi spatulával vagy fogkefével.

Egy meglehetősen hatékony módszer a permetfagyasztás alkalmazása.Segítségével a szövetek lehűlésre kerülnek. Ezt az eszközt a ragasztófóliára kell permetezni. Ezt követően távolítsa el a ragasztót.

A ragasztó is eltávolítható a bőrről a kölnivel. Öt percenként törölje le a szennyezett helyet. Ezután öblítse le vízzel, és tegye fel a krémet. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a ragasztófóliával együtt a bőr felületi rétege is megsérül.

Hasznos tippek

A ragasztószerkezet nyomaitól való megszabadulás módjától függetlenül megállította a választást, majd a tisztítás után alaposan le kell mosni a kezét, és tápláló krémmel kefével tisztítani. Ellenkező esetben a bőr irritált és száraz lesz.

Néhány ragasztó eltávolító szer igen agresszív. Ezek súlyosan károsíthatják a bőrt. Emiatt nem szabad visszaélni az ilyen eszközökkel, különben erős irritációt vagy égést okozhat. Ha lehetséges, ajánlott a jóindulatú módszereknél - különösen a gyermeknél - leállítani a választást.

Néhányan nem akarnak semmilyen eszközt használni, hanem egyszerűen várnak. Mivel a bőr nagyon gyorsan frissül, néhány napon belül önállóan tisztítható. A ragasztófólia eltűnik legfeljebb egy hét múlva. Ez a lehetőség azonban nem mindenkinek megfelelő: kevés ember egyetért azzal, hogy több napig megtartja a szárított ragasztó kényelmét a kezükön.

Hogyan távolítsuk el a szuperglue-t a kezekből, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba