Hogyan oldjuk fel a Moment ragasztót?

A "Moment" ragasztó univerzális. Az emberek gyakran segítenek a mindennapi életben, de sajnos néha elfelejtik a pontosságot. Jobb, ha a régi ruhákban és gumikesztyűkben ragasztóanyagokat ragasztunk. De ha a ragasztó még mindig ott van, ahol nem tervezték (jó ruhákra, a mester kezére vagy néhány tárgyra), meg kell tisztítani.

Ha lehetséges, távolítsa el a ragasztót közvetlenül a száradás előtt. A "friss" folt sokkal könnyebben oldódik, mint a régi. Ha nincs ajánlott termék, a szennyezett terület vízzel megnedvesíthető. Így a szerszám szárítási ideje megnő, és ideje lesz arra, hogy megfelelő eltávolítási lehetőséget találjon.

antikleia

Ezt a speciális szerszámot szinte minden boltban értékesítik. Külsőleg úgy néz ki, mint egy ragasztócső, de átjárhatóan ellentétes. A vásárlás előtt figyelmesen olvassa el az utasításokat. Az a tény, hogy az antiqua egy olyan agresszív vegyi anyag, amely nem alkalmas minden felületre. Bár használható a foltok gyors és hatékony eltávolítására a padlóról, bútorokról stb. Emlékeztetni kell arra, hogy az anticlust mérgező anyag, ezért óvatosnak kell lennie, és természetesen tartsa azt gyermekektől.

Aceton és körömlakk eltávolító

Az acetonnal jobb szabadban dolgozni. A termékben megnedvesített egy vattapálcát vagy ruhát. Először ellenőrizni kell a folyadék hatását az alig látható felületen, mivel lehetőség van az anyag színének elvesztésére.

Ez a módszer alkalmas ragasztó eltávolítására számos bevonatból., beleértve a fémet és a fát. Legyen óvatos a műanyag és a textíliák esetében is. Az aceton káros a finom szövetekre (gyapjú, bársony, selyem), valamint az acetátot tartalmazó szövetekre. A ragasztó eltávolítása után a terméket mosni kell, vagy szappanos vízzel kell mosni.

A körömlakk-eltávolítók sokkal kevésbé „ehetőek”, mint a tiszta aceton. Azonban jobb, ha először teszteljük a tisztítandó felülettel való kölcsönhatást. A folyadékot a foltra 15-20 percig alkalmazzuk, majd a ragasztót a mosogató szivacs kemény oldalával eltávolítjuk. Miután ezt a dolgot a szokásos módon törlik (vagy mossuk).

Benzin és fehér szesz

Ezek a folyadékok is agresszívak, így a legjobbak a friss levegőben vagy jól szellőző helyen. A működési elv ebben az esetben hasonló az acetonnal végzett munkához. Először is, a felületre való kölcsönhatást egy láthatatlan területen ellenőrzik. Ezután óvatosan helyezze be a terméket egy vattapálcával, távolítsa el a maradék ragasztót, és küldje el az elemet a mosáshoz (vagy mossa le szappanos vízzel). A fehér szeszes oldószert ajánlott a ragasztó vasból és műanyagból való eltávolítására alkalmas eszközként.

dimexide

Ezt a szintetikus kábítószert gyógyszertárakban értékesítik. Oldja fel a ragasztó maradványait különböző, szilárd és textil felületeken. A kézművesek azt javasolják, hogy távolítsák el a ragasztónyomokat a laptopok, táblagépek és telefonok monitorjából. A munka ugyanúgy folytatódik: alkalmazza, várjon, dörzsölje, távolítsa el a termék maradványait szalvétával.

Ecet és citromsav

Az ecet vagy a citromsav is használható a ragasztó eltávolítására. A kapott készítmények kevésbé hatékonyak, mint a vegyi anyagok, de gyengébbek.

Citromsavval készült recept: 25 g savat feloldunk egy liter vízben. Az ecet receptje: egy rész ecetet két rész vízzel kell hígítani.Az egyik megoldásnak meg kell nedvesítenie a ruhát egy ruhával, majd óvatosan megpróbálhatja törölni a ragasztót.

Szappanoldat

Ez a módszer alkalmas a szennyeződések eltávolítására a szövetből. Szükséges egy „erős” meleg szappanoldat elkészítése és a szövetet kb. 20 percig áztatni, majd meg kell mosni.

Ebben az esetben bármilyen mosószer megoldása segíthet. Természetesen nem oldja fel az összes ragasztót egyszerre, de képes lesz lágyítani, ami megkönnyíti az eltávolítást. Addig is készen áll a szappanoldat elkészítésére, és a kezedet megtisztítják, ha ragasztóval is szennyeződnek.

Margarin, növényi olaj

A ragasztómaradékot olaj segítségével könnyen eltávolíthatja a kezek bőréből. Szükségük van a szennyezett terület kenetére, várni 15 percet, majd öblítsük le a bőrt meleg vízzel. Az olaj is megpróbálja eltávolítani a ragasztófoltokat műanyagból és fából, de ez a módszer csak kezelt vagy polírozott fafelületekre alkalmas. Érdemes megfontolni, különben az olajfoltok hozzáadódnak a ragasztófoltokhoz.

Ecset, csiszolópapír, bozót

A bőrből származó ragasztó minden kozmetikai bozót segítségével jól eltávolítható. Egyszerűen mosson kezet vele, különös figyelmet fordítva a szennyezett területekre. Ön is igénybe vehet egy ecsetet, vagy akár "csiszolópapírt" is.

fagy

Szennyezett dolog egy órán át a fagyasztóban. A hideg ragasztószerkezet hatása alatt megsemmisül. Ezután óvatosan kefével törölje le a ruháit.

A ragasztó ruházatból történő eltávolítására szolgáló módszerek egyértelműen bemutatásra kerülnek a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba