Oscar üvegszálas ragasztó: jellemzők és specifikációk

 Oscar üvegszálas ragasztó: jellemzők és specifikációk

Az építési piac nem áll fenn, minden nap új anyagok és kiegészítések jelennek meg. Így a falak közvetlen összehangolásához szükséges környezetbarát anyag üvegszálas szálakból áll, amelyeket szokásos papírként préselnek. Különösen az olyan lapok esetében, amelyeket „gossamer” -nek is neveznek, Oscar-ragasztót fejlesztettek ki, amely különleges tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkezik.

Különleges jellemzők

Az üvegszálas ragasztó sajátossága az, hogy a hagyományos tapéta ragasztóval ellentétben ez a kompozíció latex alapú. A kialakult rugalmasságnak köszönhetően a vászon közvetlenül a falra állítható. Az orosz gyártmányú Oscar ragasztó európai technológiával készült, és különösen népszerű a professzionális kézművesek körében.

Az Oscar egy univerzális ragasztóanyag, amely alkalmas a háttérképek különböző csoportjaira. Ennek a ragasztónak a főbb jellemzői a teljes átláthatóság a szárítás után.

A megoldás a tároláshoz is kényelmes, mert hűvös helyen két hétig nem veszíti el jellemzőit.

struktúra

Mint tudják, minden ragasztó fő összetevője a keményítő. Most készítsen egy módosított keményítőt, amely nagyobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint a normál. Kiváló ragasztási ellenállással rendelkezik. A szövedék szabályozásához a ragasztás során a készítményhez latexet adunk. A keményítőn és a latexen kívül antiszeptikus és fungicideket adnak a ragasztóhoz, hogy megakadályozzák a penész és a penész. Ezeknek az anyagoknak a koncentrációja alacsony, hogy károsítsa az embereket, de elegendő a kiváló minőségű ragasztáshoz. A metil-cellulóz megtartja a vizet. A készítmény enzimeket tartalmaz a gyors szárításhoz, valamint a ragasztóanyag összetételének nedvességállóságát és fagyállóságát.

Kiadási forma és típusok

Kiadási forma

Száraz keverék

Kész keverék

Száraz Oscar, 800 g (vödör)

Kész Oscar, 10 kg (vödör)

Száraz Oscar, 400 g (vödör)

Száraz Oscar, 400 g (csomag)

Kész Oscar, 5 kg (vödör)

Száraz Oscar, 200 g (csomag)

A száraz keveréket vízzel hígítjuk, és 5 percen belül kész állapotba kerül, de nem keletkezik csomó. Nagy mennyiségek összekeverésére általában egy keverővel vagy egy speciális fúvókával ellátott fúrót használnak. Egy 400 g-os csomag 50 üvegszálas négyzetből áll.

A száraz keverék olcsóbb, mint a kész, így a szakemberek körében is népszerűbbé válik. A száraz Oscar-t elég gazdaságosnak tartjuk, 200 liter ragasztóhoz 5 liter víz szükséges, 11 liter 400 grammra és 22 liter 800 grammra. Keverés közben a port a vízbe kell önteni. A száraz keverékbe öntött vizet technikai paraméterek tiltják.

A kész keverék üvegszál vagy hagyományos, nem szőtt tapéta számára készült. Az utolsó oldatot vízzel kell hígítani, hogy kevésbé vastag legyen. A kész ragasztó fogyasztása 1 kg / 5 m²-es pókháló.

előnyök

Az Oscar-ragasztó a nem-abszorbens felületekre, például betonra, műanyagra és alapozott gipszkartonra ragasztásra szolgál. A ragasztóhabarcsot az alapfelületre, nem pedig a vászonra alkalmazzák, ami biztosítja a könnyű beillesztést.

Mint sok más professzionális anyag, a keverés után Oscar-ot 5–10 percig kell hagyni, újra összekeverni, és csak akkor kezdeni. Hosszú inaktivitás után a ragasztót alaposan keverni kell az új használat előtt.

Az Oscar ragasztónak az alábbi előnyei vannak:

 • környezetbarát;
 • univerzális, mert alkalmas üvegszálas, nehéz fajtájú tapétákhoz és más anyagokhoz;
 • nedves helyiségekben használják;
 • 10–15 percen belül megkeményedik, ami lehetővé teszi a tapéta mozgatását a falon, az ízületeket;
 • szárítás után átlátszó;
 • fagyálló

Költségszámítás

Egy 400 grammos csomag elegendő a 30 négyzetnyi háttérképhez. Gépi alkalmazás esetén az áramlási sebesség 10–15% -kal nő. A ragasztó fogyasztásának helyes kiszámításához meg kell szorozni a beillesztett négyzetek számát 200-mal vagy 300-tal (ez az érték a ragasztó sűrűségétől függ). A végső szám a ragasztó végső tömege lesz. A kész keverékhez nem szabad vizet adni, ezért a keveréket először kell hígítani.

Ha azt tervezi, hogy Oscar-ot használ, akkor a fogyasztása 100-125 gramm / négyzetméter. A készítményt több vízzel kell hígítani, mint a ragasztó előállításához.

Technológiai használat

Egy viszonylag sík felületet kell alapozni. Az Oscar-gyártónak saját primer keveréke is használható. A fal teljes szárítása után az alapra (mennyezet, fal, stb.) 1–1,5 mm vastagságú henger kerül kialakításra görgővel vagy nagy széles kefével. A ragasztóval kezelt területnek kicsit nagyobbnak kell lennie, mint a vászon szélessége, ami lehetővé teszi a későbbi kiigazítást közvetlenül a felületen. Továbbá, mint más háttérképek, az üvegszálak egy spatulával kerülnek kiegyenlítésre, hogy eltávolítsuk a felesleges ragasztót a vászon alatt.

A szakértők azt javasolják, hogy Oscar ragasztót használjon az alábbi irányelvek betartásához:

 • az erősebb kötéshez a helyiség hőmérsékletének legalább +10 foknak kell lennie, de nem lehet több, mint +23 fok;
 • a páratartalomnak 70% -nál kisebbnek kell lennie;
 • a felületek beillesztésekor és a keverék szárításakor a helyiségben nem kell húzni;
 • ne engedjük, hogy a közvetlen napsütés szárításakor a csomagolásra és a befejezésre kerüljön;
 • eltarthatósága legfeljebb 2 hónap.
 • 2 óra elteltével a ragasztó teljesen megszárad. A következő színezéshez naponta kell tartani.

Költsége

Oscar elég népszerű márka, így könnyen megtalálható minden boltban. Egy 200 grammos doboznak 150 rubeltől kell fizetnie. Egy 400 g-os doboz 240-300 rubelért vásárolható meg. A 800 gramm vödör ára körülbelül 500–700 rubelt. 10 kg kész ragasztó 950–1200 rubelt fog fizetni.

Vélemények

A szakemberek arra törekszenek, hogy vásároljanak Oscar-termékeket, mert a ragasztó minősége elegendő önálló javításhoz. Az Oscar-ragasztók használói is elégedettek a tulajdonságokkal és a könnyű használattal. Ez a ragasztó ideális a kiváló minőségű javításhoz.

Annak érdekében, hogy kihasználhassuk az Oscar ragasztószerkezet kiváló minőségét, ugyanakkor a vásárlóknak tanácsot kell adniuk a költségvetésüket száraz ragasztó megvásárlásával, mert nem lesz nehéz a keveréket vízzel hígítani, de pár száz rubelt is megtakarít.

A vásárlók nagyra értékelik a termék sokoldalúságát, mert alkalmas a különböző típusú tapétákra.

Az Oscar-ragasztó helyes elterjedésének módját lásd az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba