Folyékony szegek "Moment Installation": jellemzők és előnyök

A "Moment Installation" folyékony körmök egy univerzális eszköz különböző alkatrészek, díszítő elemek és díszek rögzítésére csavarok és szegek használata nélkül. Az egyszerű használat és az esztétikai eredmény lehetővé tette a ragasztó használatát sokféle javítási munkában.

Műszaki adatok

A folyékony körmök nagyszámú finomszemcsés töltőanyagból állnak. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a ragasztást, hanem a szakadékokat is bezárjuk. Tökéletesen rögzítik a fa, gipszkarton, gipsz, kerámia és parafa felületeket. Néhány ragasztott üveg, kő, fém.

A kompozíción lévő "Moment Installation" folyékony körmök két nagy csoportra oszthatók: szintetikus gyanta és poliakrilát-víz diszperzió alapján. Ez közvetlenül befolyásolja a ragasztó tulajdonságait, műszaki jellemzőit és alkalmazását.

A "Moment Installation" szintetikus gyanták alapján gumit és szerves oldószereket tartalmaz. Az utóbbinak köszönhetően éles, kellemetlen szaga van, és keménységig erősen tűzveszélyes. A gumi körmöket jól szellőző helyen kell kezelni. Csak építési és szerelési munkákhoz alkalmasak.

Nem használható PVC vagy hab panelek telepítéséhez. A kompozíció ellenáll 200 ° C-ig. Ezt az opciót MP jelöli.

A gumi körmök műszaki jellemzői:

 • a varratok tartósan érintkeznek vízzel;
 • tökéletesen rögzíti a sima és nem abszorbens felületeket;
 • használható tömítőanyagként;
 • a ragasztó rugalmassága miatt a varratok rezisztensek a rezgéssel;
 • a felesleges keveréket csak oldószerrel távolítjuk el;
 • oldja fel a műanyagot.

A poliakrilát-víz diszperzión alapuló körmök kémiailag semlegesek. Használhatók belső javításokhoz: PVC panelek, műanyag lábazatok, bagettek, mennyezeti lapok ragasztása. És bár az edzett varratok ellenállnak a negatív hőmérsékleteknek, a ragasztó maga is tárolódik és +5 és + 300ºС közötti hőmérsékleten állítható be. Az MB csomagolásán van feltüntetve.

Az akril körmök műszaki jellemzői:

 • nincs éles kellemetlen szaga;
 • a rések kitöltésére használható;
 • ellenáll a légköri nedvességnek, de nem képes ellenállni a vízzel való tartós érintkezésnek;
 • szárítás után diszperziós festékekkel lehet festeni;
 • egyetemes;
 • a felületek legalább egyikének vizet kell felszívnia;
 • a felesleg könnyen eltávolítható nedves ruhával.

A "pillanatnyi telepítés" megosztható az anyag típusávalPéldául csak műanyag esetében. A körmök fehér vagy átlátszóak (kis "p" betűvel jelennek meg). A folyékony körmök megválasztása a várható munkamennyiségtől függ. Ha a varratok vízzel érintkeznek, és a felületek simaak, nem higroszkóposak, az elemek nagyok, jobb, ha szintetikus gyantákon alapuló ragasztót választanak. Ha szeretne ragasztani a díszítőelemek, a lakberendezési tárgyak, a nappaliban végzett javítási munkálatokat, akkor jobb, ha akril körmöket használnak.

Ha a ragasztó magas vagy lejárt, ami 1,5 év, akkor a szokásos háztartási hulladékként kerül ártalmatlanításra. Soha nem szabad a csatornába engedni. A folyékony körmök összetétele rendkívül mérgező a halakra.

típusok

A "Moment Installation" sorban tizenhat termék található. Az anyagtól és a közelgő munka összetettségétől függően könnyedén kiválaszthatja a legmegfelelőbb ragasztókészítményt. Ezt a megfelelő címkével (MB és MP) határozzák meg. Az egymás melletti számok jelzik a kezdeti beállítási szilárdságot (kg / m²).

 • "Moment telepítés - Express" MV-50 minden munkához használható.Nem tartalmaz oldószereket, nedvességálló, alkalmas fa, PVC és szigetelő panelek rögzítésére. Ezzel felszerelhető alaplapok, ajtókeretek és díszítő elemek.
 • - Egy mindent. Szuper erős a Flextec technológia által gyártott. A ragasztó rugalmas szerkezetű, egykomponensű. Nagy alkalmazási területe, nagy kezdeti beállítási szilárdsága (350 kg / m²), ezért ideális nagy és nehéz szerkezetekhez. Alkalmas minden felületre, a porozitástól függetlenül. Meg tudja tölteni a rést, lezárni a statikus kapcsolatot. A nedvesség hatására kikeményedik, nedves felületekre alkalmazható. A beton- és téglafalakon, a természetes kő ragasztásán tart. Nem alkalmas üveg, réz, sárgaréz és PVC felületre.
 • - Egy mindent. átlátható " ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Superstrong. Gyakran használják a víz alatti varratok sürgős tömítésére, de nem alkalmas tartós merítésre. Rövidebb eltarthatósági ideje, mindössze 15 hónap.
 • "Moment telepítés - Express" MV-50 és "Decor" MV-45 A gyors beillesztés különbözik a dekorációk elemeinek különböző anyagokból történő rögzítésére. A legjobb tapadás a higroszkópos felületeken lesz.
 • „Pillanatnyi telepítés. Vízálló "MV-40 A D2 nedvességállósági osztálynak és sokoldalúságnak köszönhetően bármilyen anyag erős kötést biztosít.
 • „Pillanatnyi telepítés. Superstrong "MVP-70 átlátszó elég gyorsan ragasztó, akár 70 kg / m²-es terheléssel. Fali panelek és díszítő elemek szerelésére szolgál. A Superstrong MV-70 fehér színben kapható.
 • „Pillanatnyi telepítés. Superstrong Plus "MV-100 Ugyanazokkal a műszaki jellemzőkkel rendelkezik, mint a Superstrong MV-70, csak a beállítási szilárdság sokkal nagyobb - 100 kg / m². A nehéz elemek rögzítéséhez nem szükséges támaszok és szorítók.
 • „Pillanatnyi telepítés. Extra erő "MR-55 A nehéz szerkezetekhez megfelelő gumi alapján, bármilyen anyagot rögzít.
 • „Pillanatnyi telepítés. Univerzális "MR-40 Szintetikus gumi alapján készül, és könnyen mosható. Alkalmas fa rostlemezek, beton falak, márvány vagy természetes kő falak, polisztirol panelek fürdőkádakhoz, üvegszál, üvegfelületek rögzítéséhez. Gyors ragasztók, megbízhatóak. Legfeljebb -20 fokig tárolható nulla hőmérsékleten.
 • "Moment telepítés panelekhez" MR-35 kifejezetten polisztirol vagy hab panelek rögzítésére tervezték. Ugyanazokat az anyagokat tömíti, mint az Universal MP-40, melyet tartósság jellemez, de a keményítés előtt könnyen lemosható.
 • „Pillanatnyi telepítés. Azonnali megértés "MR-90 tökéletesen megragadja a használat első percét, ragasztja a nedvességet elnyelő felületeket. Tökéletesen rögzíti a polisztirolt, a habmintát, a téglát, a rétegelt lemezeket és a köveket.
 • „Pillanatnyi telepítés. Átlátszó markolat "MF-80 Flextec polimer alapú, gyorsan beállítható. Használható tömítőanyagként, átlátszó és nem tartalmaz oldószereket. Alkalmas sima, nem abszorbens felületekhez.
 • „Moment Fix. Universal "és" Expert ". A rögzítés szinte azonnali, a beállítási teljesítmény 40 kg / m². Csak beltéri munkához használható. Ha a ragasztó nem alkalmazható, akkor azt feltétlenül zárt állapotban kell tartani, mivel gyorsan egy filmet képez. A mennyezeti burkolólapok, padlóburkolatok, fa- és fém dekoratív elemek, aljzatok, falburkolatok, valamint 1 cm-es rések kitöltésére szolgál.
 • „Pillanatnyi telepítés. Polimer "A leu egy akril-víz diszperzión alapuló készítmény, nem folyékony körmök. Kiváló tapadású, száradáskor átlátszóvá válik, és mély rések kitöltésére használják. A papír, karton, hab műanyag, fa, parketta mozaik, polisztirol hab, PVC ragasztására képesek. Palackokban kapható.

kinevezés

Folyékony szegek - ez egy speciális erős ragasztó, amelyet mechanikus rögzítőkhöz készítettek. A ragasztóerő helyettesítheti a csavarokat és a körmöket, így a név. Nagyszerű csempék, panelek, padlólapok, frízek, platánok, ablakpárkányok, díszítő elemek telepítéséhez. A munka során nincs szükség ütős hangszer használatára, de a nehéz szerkezetek rögzítéséhez rögzítőkre lehet szükség. Az "Instant csata" lehetővé teszi, hogy gyorsan elvégezze az összes telepítési munkát. A polarizációs idő kb. 15 perc, ezen idő alatt az alkatrészeket mozgathatja, beállíthatja az irányt.

A folyékony körmök nem károsítják a munkaterületet, és nem rombolják meg az idő múlásával. A varrás nem rozsdásodik, nem rothad, ellenáll a nedvességnek és a fagynak. A ragasztó megfelel a GOST összes követelményének. Általában 400 g-os patronokban kapható.

Gumi vegyületeket használnak nehéz szerkezetek telepítésére, ahol nagy a páratartalom. Nagyszerű természetes bambuszból, csempékből és tükrökből készült háttérképek. Műanyag elemek, PVC és polisztirol esetében jobb, ha folyékony körmöket használnak az akril víz-diszperzióhoz. Sokoldalúbbak, kevésbé veszélyesek és nincsenek kémiai szaguk. Ezt a ragasztót gyermekszobákban és más lakóterületeken lehet használni.

Hogyan kell dolgozni a kompozícióval?

A ragasztó felhordása előtt meg kell tisztítani és zsírtalanítani a felületet. A körmöket 2 cm-re helyezzük el a szélétől úgy, hogy a ragasztó ne szoruljon ki a varrásból. Ha a felület egyenetlen, alkalmazzon egy pontot. Kisebb felületek esetén a merevség növelése és a kígyó használatához szükséges erő növelése. Például a mennyezeti burkolólapokhoz a szegély köré egy folyamatos vonalat alkalmazhat, fali panelekhez - kis szegmensekben.

Alkalmazzon ragasztót az utasítások szerint. Akril körmök, majd ragasztó és nyomja meg, tartsa néhány percig, amíg megragadja. Ha a körmök gumi, akkor ragasztót alkalmazunk, csatlakoztassuk a felületet, és azonnal elkülönítsük, hogy az oldószerek eltűnjenek, a kötés jobb. Tartsa lenyomva 5–10 percig, és végül csatlakoztassa a gombot. Ha a konstrukció nehéz, akkor kellő kellékeket használjon.

Ahhoz, hogy megakadályozza, hogy a ragasztó kiszálljon a csuklóból, belehelyezhet egy fogpiszkot. Korlátozóként fog működni, és beállítja a varrás vastagságát.

Ha a többletet még mindig készítjük, akkor addig, amíg szárazak lesznek, eltávolíthatók egy műanyag kártyával történő kaparással. Az akril körmöket nedves ronggyal törölhetjük le, a gumit egy oldószerrel eltávolítjuk. Ha a felület porózus, akkor az ilyen manipulációk rontják a megjelenést. Ebben az esetben jobb várni, amíg a felesleges ragasztó szárad, és óvatosan vágja le őket.

Kezdők a jegyzeten

 • A folyékony körmökkel való munkavégzéshez építési fegyvert kell vásárolni. A patront behelyezzük, majd ki kell nyitni vagy levágni a csúcsot. A kompozíciót egy kioldószerkezettel extrudáljuk. Ha nagyszabású javítási munkákat terveznek, akkor jobb, ha nem pénzt takarít meg, és minőségi pisztolyt vásárol. Az olcsó modellek gyorsan elindulnak. Maga a pisztoly sokoldalú és használható tömítőanyaggal való munkavégzéshez.
 • Ha a betonfal friss, akkor legalább egy hónapig kell ellenállni. Ez azért szükséges, hogy a felület jól száradjon, és maga a beton is megtörténjen. Miután folytathatja a telepítési munkát. Ha PVC paneleket kell ragasztani a festett falakhoz, akkor meg kell homokolni őket. Az akril körmök nem tapadnak jól a fel nem szívódó felületekhez. Számos értékelés szerint további alapozót is használhat.
 • A polisztirolhabhoz való tapadás javítása érdekében a felületet vízzel hígított fa ragasztóval lehet bevonni (1: 1). Amint a „primer” száraz, a körmök alkalmazhatók. Az alkatrészeket folyékony körmökkel gyorsan rögzítik, de több időt vesz igénybe a gyógyítás teljesen. Szárad a ragasztót 12 és 24 óra között.

Forró olvadó ragasztó vagy folyékony körmök kiválasztásához lásd a következő videót:

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba