Jellemzők tömítőanyag "pillanat"

 Jellemzők tömítő pillanat

A mai világban semmi sem áll fenn, a piac minden új, sokoldalúbb anyagot kínál. Sokan már ismerik a Henkel cég termékeit, amely hosszú ideje gyártja a Moment tömítőanyagokat. Számos iparágban használják, ezzel az eszközzel lezárhatjuk a varratokat és a repedéseket az építési, javítási vagy szerelési munkák során.

Különleges jellemzők

A hardver üzlet polcain a német Henkel cég termékeinek széles választékát találja, amely több mint 130 éve foglalkozik építési termékekkel. A legújabb felszereléseknek és az állandó innovációknak köszönhetően a vállalat régóta élvonalban maradt, és számos szükséges és elengedhetetlen árut gyárt.

Ma a Henkel mintegy 200 terméktípusot gyártott.amely jelentős részét tömítőanyagok és ragasztók „Moment”, poliuretánhab és öntapadó szalagok foglalják el.

A tömítőanyag viszkózus konzisztenciájú pasztaszerű anyag, ezt a pasztát a vegyületre visszük fel, ezáltal megakadályozzuk a szivárgást a réseken keresztül.

A Henkel tömítőanyag vásárlása nem kételkedhet a minőségben. Más gyártók gyakran kiegészítik termékeiket különböző adalékanyagokkal. Külsőleg ez nem tükrözi semmilyen módon, de az ilyen termékkel való feldolgozás élettartama sokkal alacsonyabb lesz. A vállalat összes termékének összetétele csak a szükséges összetevőket tartalmazza, így nem lehet félni a termékek minőségétől, a tömítőanyag nem veszíti el tulajdonságait a művelet során.

Nehéz elképzelni, hogy hogyan lehetett ilyen anyagokat tömítőanyag nélkül elvégezni, mert számos előnnyel rendelkeznek:

 • nagy tapadásúak sok anyaggal;
 • nagyobb rugalmasság;
 • az anyag ellenáll a környezet negatív megnyilvánulásainak, az UV sugárzásnak, fokozott ellenállása a gombáknak és a penésznek;
 • fenntartja -60 és +350 fok közötti hőmérsékletet;
 • fokozott nedvességállóság;
 • alacsony költség;
 • használható törékeny részeken;
 • a nagy működési időtartam, magas tartóssága nem törlődik;
 • ökológiailag biztonságos.

Ennek az anyagnak kétségtelen előnyei vannak, de figyelmeztetni kell a hiányosságaira:

 • a nedves felületeken nehéz tömítőanyaggal dolgozni, rosszul nem tapad a felülethez;
 • nem minden szilikonfajta van festve;
 • alacsony hőmérsékleten és magas páratartalom mellett a fagyasztás ideje növekszik;
 • Bizonyos felületekkel, például polikarbonáttal és polietilénnel való munka során nehézségek merülhetnek fel.

típusok

Nagyon gyakran a javítási munkák minősége attól függ, hogy mennyire helyesen választották ki egy vagy másik anyagot, mivel a tömítőanyagok eltérő összetételűek és hatókörük.

A hardver üzletek polcain számos ismert terméket találsz egy jól ismert cégtől. Megtalálható egykomponensű vagy kétkomponensű anyag, és kiválaszthat egy többkomponensű tömítőanyagot, amely speciális adalékanyagokat tartalmaz. A többkomponensű tömítőanyagokat használat előtt össze kell keverni.

Között a nagy választék, akkor kap zavart, mert a szerszám értékesítik a különböző csomagolásban, kötet, megtalálható anyag formájában paszta, gitt vagy habarcs.

A Henkel tömítőanyagokat 80, 250 és 310 ml térfogatú csomagolásban állítják elő, az ilyen csomagok hasonlóak a dobozhoz. Ezek csomagolhatóak csomagolásokba, mint pl. A kolbászok, 300 ml és 600 ml térfogatúak, vagy fóliacsövekbe, több mint egy bárba.

Bármely építési igény esetén megtalálható a megfelelő termék: egészségügyi, univerzális, fa- vagy betonfelületekkel való munkavégzéshez, tetőfedés, hőálló, ezt a listát hosszú ideig lehet folytatni.

A tömítőanyagok összetétele változó lehet:

 • szilikon;
 • akril;
 • poliuretán;
 • akrilolateksnye;
 • bitumen.

Az ilyen nagy választék között nehéz meghatározni és megtalálni a megfelelő felületet, amely alkalmas egy adott típusú munkára különböző felületeken.

A legnépszerűbb sorozat a "Moment Germent"., minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek, és megfelelnek a tömítő és tömítő csuklók legszigorúbb követelményeinek. A széles választéknak köszönhetően minden tapasztalt és kezdő építő választhatja ki a szükséges anyagokat, amelyeknek minden szükséges tulajdonsága van.

A "Moment Germent" tömítőanyag-sorozat segítségével szinte minden, a javítással kapcsolatos probléma megoldható nemcsak az iparágban, hanem az eszköz számos háztartási probléma megoldásához is segítséget nyújt. Az anyag minőségéről elmondható, és a termék rendszeres ügyfeleinek véleménye.

A szilikon és akril tömítőanyagok a legnépszerűbbek, gyakran használják az építőiparban és az autóiparban. A gumiszerű polimer miatt, még szobahőmérsékleten is, a rugalmas keverék gyorsan kikeményedik. Jellemzően ezeket a tömítőanyagokat műanyag csőben, speciális fúvókával állítják elő az anyag könnyű extrudálásához.

Az akril tömítőanyag fagyálló anyag, kiváló tapadás a sok felülethez. A magas páratartalmú helyeken ez az eszköz nem használható. Fehér színű.

Szükséges a Henkel termékeken való tartózkodás, és figyelembe kell venni a legnépszerűbb tömítőanyagok főbb jellemzőit és tulajdonságait.

 • Az egyik ilyen termék 100% -os egykomponensű szilikon tömítőanyagként használható. A szerszám enyhe illatú szaga van az edzés során, jó tapadás a legtöbb építőanyaghoz. "Premium" - rugalmas anyag, magas vízállósággal, -40 és +150 fok közötti hőmérsékletre. A film megjelenésének ideje - 15 perc. Nem festett.
 • Üvegfelületekkel végzett munka során szilikon tömítőanyagot használtak az ablakok és az üveg "Germent" számára. Ez egy egykomponensű anyag, amely bebizonyította magát az üveg és a tükörfelületeken. Emellett kiváló tapadást biztosít olyan anyagokhoz, mint a kerámia, zománc, alumínium, fa, fém és festett felületek. Magas vízállóságú. Átlátszó és fehér színben kapható. Nem festett.
 • A magas páratartalmú helyiségekben a szilikon egészségügyi tömítőanyag nélkülözhetetlen asszisztens lesz. Antiszeptikumot tartalmaz, melynek következtében a felület nem képez penészgombát és gombát. Kiváló tapadás sokféle felülettel, melynek nevezhető fa, üveg, fém, kerámia. A hőmérséklet -40 ° C és +150 fok között marad. Működés közben enyhe szag érződik, ami gyorsan eltűnik. Nem festett.
 • Magas hőmérsékletnek kitett alkatrészek tömítésére magas hőmérsékletű szilikon tömítőanyagot használjon "Germent" vörös-barna színben. Nagyon jó tapadást mutat fém, fafelületek, üveg, zománc és kerámia termékekhez. Hőállóság: -65 ° -tól +260-ig és akár +315-ig is. 23 ° C hőmérsékleten és 50% -os nedvességtartalom mellett 10 perc múlva egy film képződik. Nem festett.
 • A varratok szigeteléséhez a fürdőszobában, a zuhanysarokban, az ízületek tömítésekor használjon semleges szilikon univerzális tömítőanyagot, amely sokféle felületre alkalmas. Az antiszeptikum részeként megszünteti a gomba és a penész megjelenését, nem fél az UV sugárzástól, a nedvességgel szembeni nagy ellenállástól. A tömörítő és tömítőanyag a komplexumban megoldja a problémát a nedves területeken lévő ízületek feldolgozásakor.Nem festett.
 • Az akváriumok szilikontömítőjét olyan felületekre használják, amelyek vibrációnak vannak kitéve, gyakran akváriumokban, terráriumokban. Vízálló és rugalmas anyag. Nem festett.
 • Acrylic Premium. Ablak- és ajtónyílásokkal tömítjük az ízületeket és repedéseket, amelyek nem rendelkeznek fokozott mobilitással. Jó tapadás a fából készült termékek, tégla, csempe, gipszfelületek. Nem ajánlott a vízben állandóan felületekre használni. A film 15-30 perc alatt képződik. Hőállóság: -20 és + 70 fok között. Festhető.
 • A tetők javításához tetőszivárgással a szellőztető rendszerek munkája módosított bitumen alapú anyagot használ, ez a Bitumenes tömítőanyag. Számos építőanyaghoz alkalmas, jó tapadás beton, tégla, csempe, valamint ólom és cink. Ne használjon alapozót, védve a korrózió ellen. Hőállóság -30 és +80 fok között. Nem festett.

Különösen szükség van a többcélú ragasztóanyagra. Ez egy innovatív termék, amely képes volt egyesíteni a többi tömítőanyag legjobb tulajdonságait, ez a szerszám ellenállhat a csavarodásnak és a rezgésnek, magas páratartalom mellett használható, nagy ellenállással rendelkezik a kémiai támadással szemben. Jó tapadású téglával, betonnal, kerámiával, festett fémvel és kerámiával. Használja a helyiségen belül és kívül is. Nagy kezdeti tapadás. Hőállóság -30 és +80 fok között. Festék.

Tartsa ezeket az alapokat száraz helyen, ahol a levegő hőmérséklete +5 és +30 fok között van.

Hol használják?

Bármilyen törés vagy kisebb javítás a házban nem lehet tömítőanyag nélkül. Minden szobában van egy munka az eszköz számára. Ezzel bezárhatja az ízületeket és a varratokat, amely alkalmas a zuhanyzóban és a medencében való munkavégzésre, ami nélkülözhetetlen eszköz a fürdőszobában és a konyhában. Gombaellenes és antimikrobiális hatású.

Alkalmazza az ablakok tömítésénél, tükrök beszerelésénél. Ez egy remek restaurátor, amelyet a burkolás során a csempék javítására használnak. A "Moment" ragasztót vagy tömítőanyagot gyakran használják, az akvárium illesztéseinek tömítésére vagy az ipari tükrök lezárására használják.

Jellemzői miatt a szerszám alkalmas csőcsatlakozások, tömítőcsuklók, vízvezeték rögzítésére a falra. A fürdőszobai egészségügyi tömítőanyag nélkülözhetetlen eszköz lesz.

A polipropilén egykomponensű ragasztótömítője segít megbirkózni az ilyen összetett műanyag felületek polipropilénként történő kötődésével. A szilikon bármilyen helyiség hőszigetelésére szolgál.

Ezzel az anyaggal:

 • töltse ki a varratokat és repedéseket a fürdőszobában, a WC-ben, a konyhában;
 • lezáró ablakok és ajtók kivitelezése;
 • ragasztó a tükör a fürdőszobában vagy más helyiségekben;
 • töltse ki a különböző felületek ízületeit;
 • vízvezeték-berendezések telepítésekor;
 • a konyhában és más területeken lezáró felszerelésekre vonatkozik;
 • használja az illesztések és a tetőcsuklók feltöltéséhez és tömítéséhez;
 • a betonszerkezetek, faanyagok, PVC-csempék betöltésekor alkalmazandó;
 • használata a tartályokban a medencében lévő vízzel való tömítések tömítésére.

A tömítőanyag különböző módon szárad: a keményedési idő teljesen függ az alkalmazott készítménytől, a termék minőségétől, és arról, hogy a terméket megfelelően és pontosan alkalmazták.

Savas tömítőanyag alkalmazásakor 6-7 órán át beállítható.az akril eszközökkel végzett munka során a keményítési idő hosszabb lesz - akár 12 óra. A „Moment” termék alkalmazása után fokozatosan megszilárdul. 20 perc elteltével a varratot film borítja, és egy nap elteltével a szilikon tömítőanyag teljesen kikeményedik.Ha szükséges a szárítás felgyorsítása, a helyiség levegő hőmérséklete növelhető vagy a szellőzés növelhető, hideg vízzel is megnedvesítheti az ízületeket.

Használati utasítás

Mielőtt ezt az eszközt használná, tanulmányozza az utasításokat és végezzen előzetes képzést, hogy megtudja hogyan kell használni az eszközt.

 • A tömítőanyaggal dolgozva különleges ruhákat, védőkesztyűt kell gondoskodnia. Fontos, hogy a termék ne kerüljön a bőrre.
 • Az alkalmazás helyét a szennyeződésektől megtisztítják és zsírtalanítják. Festékszalagot festünk dekoratív felületeken, hogy megakadályozzuk, hogy a szilikon a felületre kerüljön.
 • A rajzoláshoz használja a szerelőpisztolyt. Az alkalmazás módja a csomagoláson van feltüntetve.
 • A patron szélét egy ferde vonal mentén vágjuk, hogy a tömítőanyag egyenletesen áramoljon.
 • A szerszámot kb. 45 fokos szögben kell felhordani. Ne készítsen vastag szalagot, hogy az anyag gyorsabban száradhasson, mindkét oldal csatlakozik, spatulával, hogy megszabaduljon a feleslegtől.

A szárítási idő attól függ, hogy melyik réteget használtuk, és a tömítőanyag típusát. A teljes megszilárdulás átlagos ideje 24 óra.

A menetes csatlakozás fűtő-, gáz- és vízellátó rendszerben történő tömítésénél a menetes tömítésekhez tömítőanyagot használnak. A tömítőszál poliamidból és fluoroplastból készül, és fémből és műanyagból készült csövek tömítésére szolgál.

Kezdve a szál szélét, egyik kezével tartsa a részt, másrészt a szálat a tömítéshez. A szál elejétől kell tekercselni, vastagabbá kell tenni a réteget, majd folytatni kell a szál mentén. A menetet az óramutató járásával megegyező irányba fúrja, ezáltal egyenletesen elosztva a forrásokat.

A Henkel termékek már többször is megmutatták, hogy mennyire könnyebb volt az építési munkák, a telepítés és egyéb munkák elvégzése. A márka számos országban felismerhető, a cég termékei számos előnnyel rendelkeznek, köztük a megbízhatóság, a minőség és a tartósság.

Továbbá megnézed a "Moment" egészségügyi tömítőanyag felülvizsgálatát.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba