Styrofoam: az anyag használatának előnyei és finomsága

Az építőanyagok számára sok igényt támaszt. Gyakran ellentmondásosak, és kevés közük van a valósághoz: magas minőség és alacsony ár, erő és könnyűség, professzionális eredmények a szűken koncentrált feladatok megoldása és a sokoldalúság. Egyes anyagok azonban minden követelménynek megfelelnek. Ezek közül a polisztirol hab. A használat előnyeit és finomságait tanulmányozva sikeresen alkalmazhatja az anyagot a különböző építési problémák megoldására.

Mi az?

A kibővített polisztirol a legújabb generációs építőanyag. Termelésében innovatív technológiákat alkalmaznak, ezért nehéz előfeltételezni az elődjét. A polisztirol habot „ismert” habanyagból fejlesztették ki, amely védi a háztartási készülékeket a szállítás közbeni károsodástól.

A hab fő tulajdonságai - a könnyűség és a celluláris szerkezet - megmaradnak. A polisztirollemezek belsejében nagy mennyiségű levegővel töltött pellet van. Tartalma elérte a 98% -ot. A légbuborékok miatt az anyag alacsony hővezető képességgel rendelkezik, amelyet az építés során igen nagyra értékelnek.

A használt hab gyártásához vízgőz. Ez az anyagot porózus, szemcsés és törékenyvé teszi. Polisztirol habhabok szén-dioxiddal, így jellemzői javulnak. Ezt megkülönbözteti:

 • nagy sűrűség köbméterenként;
 • kevésbé porózus szerkezet;
 • a kivágás megjelenése és szerkezete;
 • magasabb ár.

A polisztirol hab (extrudált) nyolc gyártási lépésen megy keresztül:

 1. Tűzálló anyagokat adnak a nyersanyagokhoz - égésgátlókhoz Természetesen a színezékek, lágyítók, fényesítők.
 2. A kész készítményt a habzás előtti berendezésbe töltjük.
 3. Van egy elsődleges habzás és a "vylezhivanie" tömeg.
 4. "Szinterezés" és öntés. A nyersanyag molekulái egymáshoz kapcsolódnak, erős kötéseket képezve.
 5. Speciális berendezésekkel történő feldolgozás, amely az anyag egyedi tulajdonságainak megadásához szükséges.
 6. Az anyag végső habosítása és hűtése.
 7. Az anyag stabilizálódik, és a felületet sima állapotba polírozza.
 8. Lemezek vágása és válogatás.

Az eredmény egy olyan anyag, amelyet főként szigetelésként használnak.

Jellemzők: előnyök és hátrányok

Az extrudált polisztirol előnye és hátránya az építőanyag minőségében.

Előnyök:

 • Széles körű. Belső és külső munkákhoz használható különböző felületeken: padló, falak, mennyezet, szigetelő, csomagoló és dekoratív anyagok. Az építőipar mellett a játékok, a háztartási kiegészítők, a háztartási készülékek, a katonai és az orvosi iparágak gyártásában is gyakori.
 • Alacsony hővezető képesség. Ennek köszönhetően a polisztirol gyakran hőszigetelő anyagként szolgál. Megakadályozza a helyiség hőveszteségét, ami befolyásolja a fűtés költségét. Minél jobb a szigetelés, annál olcsóbb a fűtés.
 • Alacsony nedvesség áteresztőképesség. Az anyag belsejében lezárt granulátum van, amely behatol a minimális vízmennyiségbe. Olyan kicsi, hogy nem tudja megsemmisíteni az anyag szerkezetét, és negatívan befolyásolja a szigetelő tulajdonságait.
 • Javítja a helyiség hangszigetelését. A maximális hatás eléréséhez más anyagokkal kell kombinálni, de olyan helyiségben, ahol a probléma nincs kifejezve, elég lesz.
 • Könnyen vágható. A telepítés során a lemezeket töredékekre lehet felosztani. A vágás egyenlő lesz, nem zúzódik le. Ez a minőségi anyag jellemzője.
 • Ez viszonylag kis súlyú. Az anyaggal való munkához elég egy pár pár. Ezenkívül a könnyű súly előnye, hogy a polisztirol bélés nem nyújt nagy terhelést a szoba falára vagy padlóira.
 • Csak szerelt. A falak díszítéséhez a padló vagy a mennyezet nem igényel speciális készségeket.
 • Ellenáll a sok vegyi anyagnak.
 • Érzékeny az élő szervezetek hatására. Ez azt jelenti, hogy nem képez formát, rovarok és rágcsálók nem rontják azt.
 • Belső szerkezete miatt a "légzés" anyagokra utal. Ez fontos a falak befejezésekor, mivel nem keletkezik kondenzáció.
 • Igazítja a munkafelületet. Felülről a dekoratív burkolat jól fekszik.
 • A polisztirollemezek közvetlenül az épület falához (vagy más felülethez) ragaszthatók, anélkül, hogy a rácsot ehhez rögzítenék. Ez csökkenti a javítások idő- és pénzügyi költségeit, és időnként leegyszerűsíti azokat.
 • A működés minimális időtartama 15-20 év.
 • Alacsony költsége a négyzetméterenként.

hátránya:

 • A falak, a mennyezet vagy a padló nagy területének felmelegedése drága lesz, még akkor is, ha az anyag négyzetméterenként alacsony.
 • A bevonat maximális tömítettségéhez további anyagokra van szükség építőszalag és tömítőanyag formájában.
 • A burkolóhab önmagában nem szabályozza a helyiség hőmérsékletét. A termosz elve alapján működik: a hideg évszak alatt megtartja a hőt, fenntartja a hűvösséget a sültben. Ha a termoreguláció rosszul hangolt a szobában, akkor a polisztirol hatékonysága nulla.
 • Annak ellenére, hogy az anyag „légzőképessége”, a polisztirollal ellátott teljes ház burkolattal, szellőztetés szükséges.
 • Az anyag fél az ultraibolyától. A napfény hatására az anyag szerkezetében lévő belső kötések megsemmisülnek, és a természetes körülmények felgyorsítják az extrudált polisztirol elpusztítását.
 • A festék bizonyos típusai, kőolajtermékeken alapuló anyagok, aceton, benzin, petróleum, epoxigyanta korrodálja a habpolisztirolt.
 • Kötelező dekoráció a polisztirolhab tetején az összes varrás bezárásához és a napfénytől való védelemhez.
 • Az anyag sűrűsége nagyobb a habhoz képest, de a hab polisztirol e kritériumnak megfelelően más anyagokra veszít. Alkalmasabb a mennyezet és a falak befejezésére, és a padló alatt állandó pont mechanikai hatással (gyaloglás, bútorok mozgatása) zsugorodik.

Műszaki adatok

Az építési szabályoknak való megfelelés érdekében az anyag fontos műszaki jellemzői. Ezek a következők: márka, lapok teljes méretei, hővezető képesség, nedvességelnyelési együttható, tűzbiztonsági tűzveszélyességi osztály, szilárdság, élettartam, tárolási módszer. A műszaki jellemzők nem a legfontosabbak a lemezek színe és szerkezete.

A polisztirolhab lapjainak (lemezeinek) méreteit három paraméterrel határozzuk meg: hosszúság, szélesség, magasság. Az első két mutató ugyanaz, ha a lemez négyzet alakú.

A szabványos lemezméretek 100 cm szélesek és 200 cm hosszúak a lemezanyag számára, 100x100 a lemezanyaghoz. Ilyen paraméterekkel a GOST 1–10 mm-rel megengedte a normál méretnél nagyobb méretet. Nem szabványos, de igény szerint méretben - 120x60 cm, 100x100, 50x50, 100x50, 90x50. Az anyag könnyen vágható, így a paramétereket a saját igényeihez igazíthatja. Megengedett eltérések a nem szabványos lapoktól - legfeljebb 5 mm.

A vastagság tekintetében ezek a mutatók szigorúbbak, mivel a polisztirolhab kiválasztásának fő kritériuma a vastagság. Különböző típusú építési és javítási munkák esetén változó. A minimális értékek 10, 20 mm, 30, 40, 50 mm. Maximum - 500 mm. Általában 50-100 mm elég, de kérésre néhány gyártó készíthet egy nem szabványos vastagságú lemezeket.Oroszország legtöbb régiójának építési szabványai szerint a polisztirol-szigetelés szükséges vastagsága legalább 10-12 cm.

A hővezető képesség az egyik legfontosabb mutató. Ezt az anyaglemez belsejében levő légrés vastagsága határozza meg, mivel a levegőcsatlakozások lehetővé teszik, hogy a helyiségben tartsa a hőt. Mért watt / négyzetméter és Kelvin. Minél közelebb van az indikátorhoz, annál kevésbé lesz képes megőrizni a beltéri hőt.

Különböző vastagságú és sűrűségű lemezek esetében a hővezető képesség 0,03-0,05 W / m2 tartományban változik. m Kelvin.

Egyes gyártók grafit adalékanyagokat használnak. A hővezető képességet oly módon stabilizálják, hogy a sűrűség megszűnik.

A polisztirol hatékonyságának jó példája az ásványgyapot összehasonlítása. Az ásványgyapot hőszigetelő tulajdonságai jónak tekinthetők, míg a 10 cm-es polisztirol hőszigetelése ugyanolyan eredményt ad, mint egy 25-30 cm-es ásványgyapot réteg.

sűrűség

Mért kg / m2. m. Különböző típusú polisztirolok 5-szeresére változhatnak. Így az extrudált polisztirol sűrűsége 30, 33, 35, 50 kg / m2. m, és ütésálló - 100-150 kg / sq. m. Minél nagyobb a sűrűség, annál jobb az anyag teljesítménye.

Az anyag szilárdságának paramétereinek mérése csaknem lehetetlen. Figyelmet kell fordítani a hitelesített adatokra. Normál nyomószilárdság - 0,2-0,4 MPa. A hajlítás mértéke - 0,4-0,7 MPa.

Gyakran a gyártók kijelentik, hogy az anyag nedvességelnyelése nulla. A valóságban ez nem így van, a csapadék és a homlokzat mosása során a nedvesség 6% -át elnyeli. A polisztirol diszpergálhatósága ellentmondásosnak tekinthető. Egyrészt a pirén hozzáadásával az anyag ellenáll a tűznek, másrészt ez nem jelenti azt, hogy a tűz elpusztul, amikor ütközik az anyaggal.

A polisztirol elég gyorsan olvad. Ugyanakkor a jó minőségű anyag nem bocsát ki akut füstöt, és az olvadás 3 másodperccel a tűz kialszik. Ez azt jelenti, hogy más anyagok nem gyulladnak ki a polisztirolból, de támogatja az égést. A különböző márkákhoz K4-től K1-ig van osztályozva. A legbiztonságosabbak a K0 fokozatú anyagok, de a habosított polisztirol nem vonatkozik rájuk.

Egyéb fontos paraméterek:

 • Gőzáteresztő képesség Különböző típusú polisztirolok esetén ez a mutató 0,013 - 0,5 Mg / m * h * Pa.
 • Tömeg. Ez 10 kg / m3.
 • Használati hőmérséklet-tartomány: az alacsonyabb hőmérsékleti küszöb -100, a felső +150.
 • A működési idő: legalább 15 év.
 • Zajszigetelés - 10-20 dB.
 • Tárolás: zárt csomagolásban, napfénytől és nedvességtől távol.
 • Márka: EPS 50, 70, 80, 100, 120, 150, 200. Minél magasabb a márka, annál jobb és drágább az anyag.
 • Színes. A leggyakoribb színek fehér, sárgarépa, kék.

faj

A polisztirolt négy fő kritérium szerint osztják szét: struktúra, termelési módszer, cél, hatókör.

struktúra

A szerkezet megkülönbözteti az ataktikus, izotaktikus, szinotaktikus polisztirol habot.

Nincs értelme az anyagok összetett szerkezeti képletébe merülni. A vevő számára fontos tudni, hogy az első típus a legtermékenyebb és a magán- és nagyméretű épületekben széles körben használt, a második a legtartósabb, sűrűbb és tűzállóbb, és fokozott tűzbiztonsági követelményekkel rendelkező helyiségekben használható, a harmadik típus pedig vegyi anyagának köszönhetően univerzális. stabilitás, sűrűség és hőállóság. Nemcsak bármilyen típusú helyiségben lehet felszerelni, hanem mindenfajta festékkel és lakkozással is.

Megszerzési módszer

A termelési módszer szerint nagyobb számú polisztirol típus van. Az extrudált polisztirol hab a leggyakoribb, mivel az összes szükséges tulajdonsággal rendelkezik az építéshez.De vannak más termelési módok is. A nyersanyagok egyes szakaszaiban és összetételében bekövetkező változások lehetővé teszik számunkra a különböző jellemzőkkel rendelkező anyagok beszerzését. Néhány kevésbé sűrű, de éghető, mások a legtartósabbak és tűzállóbbak, mások nem félnek a nedvességtől, a negyedik pedig a legjobb tulajdonságokat ötvözi.

Összesen nyolc módszer van, amelyek közül kettő elavult. A polisztirol és származékai közel száz éves történetében az emulzió és a szuszpenzió módszerei elvesztették jelentőségüket.

A modern körülmények között:

 • Extrudált polisztirol hab. Habosított, kis méretű, egyenlő méretű granulátum. Az egészségtelen fenolok helyett szén-dioxidot használtak.
 • extrudálás. Gyakorlatilag ugyanolyan, mint az extrudált, de főleg az élelmiszeriparban (csomagolás) használják, ezért a tulajdonságai között a környezetbarátabbak, mint az erő.
 • Press. Kiegészítő préselési eljárás következik be, ezért tartósabbnak és mechanikai terhelésnek ellenállónak tartják.
 • Bespressovoy. A keverék lehűl és különálló formában megszilárdul. A kijáratnál a termék kényelmes méret és geometria a vágáshoz. Az eljárás nem igényel beavatkozást (nyomja meg), így olcsóbb, mint a sajtolás.
 • Block. Az átalakítással nyert termékeket (több feldolgozási ciklus ugyanabban a szakaszban) a környezeti tisztaság magas szintje és a lehető legjobb minőség jellemzi.
 • Autoklávban. Különböző extrudált anyagok. A tulajdonságok gyakorlatilag ugyanazok, a habzáshoz és „sütéshez” csak más berendezést használnak.

kinevezés

A kinevezéskor a polisztirol is más. Az olcsó, de jó minőségű általános rendeltetésű polisztirol elterjedt. A mechanikai stabilitás és sűrűség nem különbözik, törékeny, a legkisebb tűzbiztonsági osztály. Az anyag azonban kemény és megtartja az alakot, ami lehetővé teszi, hogy azokat olyan esetekben használják, amikor nem végeznek mechanikai terhelést: világítás, kültéri reklám, dekoráció.

A bonyolultabb feladatokhoz nagy hatású polisztirol habot használnak. Amellett, hogy kevésbé törékeny és nem gyúlékony, olyan anyagokat tartalmaz, amelyek az UV-rezisztenciáért és a színes pigmentekért felelősek. Az UV-stabilizátorok megvédik a szerkezetet a megsemmisülésektől, és a színek nem égnek ki és a sárgaság kialakulását.

A nagy hatású polisztirolhab lemezei különböző felületi szerkezetűek: sima, hullámos, matt vagy fényes, fényvisszaverő és fényszóró.

Meg kell jegyeznünk a nagy hatású fólia polisztirol habot is. Magas fagyállósággal rendelkezik, és fűtőként hatékonyabb. A hűtőberendezések gyártásához is használják, mivel „termosz tulajdonságai” (a hőmérsékleten belül az objektumon belül) magasabbak, mint más típusúak. A nagy hatású polisztirolt számos területen használják: játékok, edények, háztartási gépek, befejező anyagok gyártása.

alkalmazási körét

A tágított polisztirol osztályozása kiterjedtebb. Számos terület van: az élelmiszeripar és a nem élelmiszeripar számára, durva és dekoratív befejezésekhez, belső és külső célokra.

Élelmiszeripari termékekhez (ebéddobozok, konténerek, szubsztrátok, eldobható edények) a környezetbarát adalékokkal rendelkező polisztirol kerül felhasználásra. Hasonló nyersanyagokat használnak a nem élelmiszeripar (gyermekjátékok, hűtőszekrények, termikus konténerek) gyártásában. A játékok gyártásakor több színezéket és összetevőket adnak hozzá, amelyek felelősek a termék szilárdságáért.

A durva felület lehet belső és külső. Minden esetben a polisztirolt a hőveszteség megelőzésére és / vagy a hangszigetelés javítására használják. Kevésbé a munkafelület szintezésére szolgál.

A beltéri polisztirolt az építési és javítási munkákhoz használják különböző felületek bevonására.

Lakossági területeken:

 • A padlóra. A polisztirol lemezek az aljzat teljes felületére vannak felszerelve, ha szükség van egy úszó vagy száraz esztrich elkülönítésére. Ehhez az anyag meglehetősen egyenletes és sűrű, hozzájárul a hő- és hangszigeteléshez. Meg kell választani a tartós és sűrű lemezeket, amelyek nagy súlyt tudnak elviselni négyzetméterenként, és maximális nyomószilárdsággal rendelkeznek. Plusz a polisztirol hablemezek használata az esztrich felszereléséhez, mivel ez az anyag nem nyújt ilyen nagy terhelést a mennyezetre, mint egy monolit esztrich. Ez a régi, gyenge padlóburkolatú és nagy nedvességelnyelővel rendelkező helyiségekre vonatkozik, amelyeken nehéz egy monolit esztrichet (blokkban vagy faházban) öntenie.

A polisztirol tökéletesen sík felületet biztosít a padlóburkolat rögzítéséhez. Ez egy vízálló aljzat laminált, parkettás és más típusú kemény bevonatokhoz.

Amellett, hogy a lemezek a padló teljes felületét lefedik, helyben is használható. Például, mint egy vibrációs csillapító alapzat a lábazat alatt a padló hangszigetelésének rendszerében.

 • A mennyezetért. Az olyan tulajdonságok, mint a sűrűség, a szilárdság, a könnyű súly és a kényelmes forma teszik az anyagot a mennyezet hangszigetelésére. Alatta nincs szükség obreshetka keretre, az anyagot közvetlenül a ragasztóra ragaszthatjuk, és az üregeket nem keményedő tömítőanyaggal töltjük. A rágcsálókba szerelt lemezek két rétege észrevehető eredményt ad a lakásban lévő külső zaj elleni küzdelemben. Kényelmes csuklós mennyezet beszerelése vagy dekoratív csempe ragasztása egy lapos hangszigetelő párnára. A lapka viszont poliuretán származékát képezi dekoratív feldolgozással.
 • A falak számára. A beltéri függőleges felületek díszítésében a poliuretánt ritkán használják. A telepítés során fellépő hibák azt eredményezik, hogy a hatékonyság nullára csökken, és a helyiség nemcsak vizuálisan veszít, hanem a szoba hasznos területe is. Néha azonban poliuretánt használnak a falon belüli burkolatokhoz, hogy igazítsák őket, vagy egy könnyű partíciót építsenek be a helyiségbe, és felosztják.
 • Tetőre. Itt a tető szigeteléséről beszélünk. Ez az opció a tetőtérben lévő nappaliban és a fürdőben lévő tetőtér szigetelésben releváns. A styrofoam ugyanakkor megőrzi a hőt, megakadályozza a kondenzátum kialakulását, és minimális erőfeszítést igényel a vízszigetelésre. A padlás befejezésének legjobb módja a polisztirol fóliázása.
 • Csövekhez. Különböző kommunikációs csövek és kúpok védve vannak a fagyasztás ellen, kis vastagságú lapfólia polisztirollal. Ugyanez a technika segít a hangszigetelés javításában.

Bizonyos esetekben a polisztirolt a lakóterek belsejében díszítésre használják. Csempe, mennyezeti lábazat, dekoratív aljzatok, díszlécek, hamis portálok készülnek a kandallók számára.

A tambour és az üzleti helyiségekben (az utcai ház határán):

 • erkély vagy loggia;
 • verandákhoz és teraszokhoz;
 • az alagsorban.

Minden esetben fagyálló, fóliázott polisztirol habot használnak, amely megakadályozza a túlzott hőveszteséget, és nem teszi lehetővé, hogy a helyiség melegen melegen túl sokáig felmelegedjen.

Ami a polisztirol külsejét illeti, ez is lehet huzat és dekoratív. A vázlatot az állandó zsaluzat alapozására, homlokzatára és gyártására használják. Dekoratív - csak a homlokzat díszítésére.

Az alapítvány kültéri felmelegedése megvédi a fagyástól, repedéstől és részben a felszín alatti vizektől. Ezeknek a tényezőknek a hatása, a polisztirol átveszi, ami jelentősen csökkenti az élettartamát. Indokoltabb, ha a lemezeket belülről (ha az alapítvány szalag) szereljük fel, így hosszabb ideig tart.

A polisztirolt használó lakó- és nem lakóépületek homlokzatának burkolata a hőszigetelés javítása érdekében háromféleképpen lehetséges:

 1. Szerelés keretre vagy keret nélküli falra a szobán kívül. Ez lehetővé teszi a vízszigetelés és a gőzzáró szakértelem megszervezését, ha szükséges, csökkenti a hőveszteséget, növeli a hangszigetelést. Az ilyen bőrt a homlokzat javításakor lehet szétszerelni.
 2. Kútfúrás, amely az épület falainak építésével egyidejűleg történik. Ebben az esetben a polisztirol tégla- vagy tömbfalba kerül, és hőszigetelő rétegként szolgál.
 3. Egyidejű dekoratív és szigetelő burkolat. CIP panelek és szellőztetett dekoratív panelek használata a homlokzathoz lehetséges. Kívül a panelek polimerekből készülnek, és belül egy vastag polisztirol réteg. Szerelhető felépítés a ládára. Az eredmény egy szép, jó minőségű, hatékony befejezés "kettő egyben".

Különösen érdemes megjegyezni, hogy az épületek polisztirollal burkolhatók. Először is festhető és kényelmesen burkolható. Másodszor, a homlokzat díszítő elemei készültek az anyagból: karniszok, oszlopok és pilaszterek, platbands, termikus panelek, 3-D számok. Minden elem tisztán és reálisan néz ki, és sokszor olcsóbb, mint a gipsz, kő és fa társa.

Gyártók és vélemények

A polisztirol termelése a múlt század elején kezdődött, és a mai napig aktív ütemben fejlődik, ezért számos versenyképes cég termékei piacra kerülnek. A szakemberek és a közönséges felhasználók véleménye segítette a vezetők azonosítását.

Ursa - az egyetlen gyártó, aki jogalapon 50 évig garantálja a termékeket. Ha ebben az időszakban negatív változások következnek be a garanciális feltételekben rögzített anyaggal, a vállalat kártérítést fizet.

Az Ursa polisztirolt azért választják, mert megfizethető áron olyan terméket vásárolhat, amely megfelel a külső és belső dekoráció minden műszaki követelményének. Ez nedvességálló, nagy szilárdságú, nem fagyasztható be, csak 1-3% nedvességet szív le, könnyen vágható és kényelmes a telepítéshez. Termeléssel csak az európai szabványnak megfelelő földgáz és anyagok használhatók. Ez a polisztirolt emberek és a környezet számára biztonságossá teszi.

Knauf - Német gyártósor, amely mindenféle befejező munkára gyárt termékeket. A következetesen magas minőség és a garanciák miatt gyakran szerepel a piacvezetők listájában. A polisztirol habokat minden területen, az élelmiszeripartól az orvostudományig használják. Ő is bízik az önkormányzati helyiségek és a nyilvános helyek díszítésében.

Az Orosz Föderáció területén a Knauf polisztirolt aktívan használják a metróállomások javításában és építésében.

Ennek a gyártónak az árai az átlag feletti áron különböznek, de teljes mértékben igazolja magát.

A vállalat első három univerzális szigetelőanyagát bezárja "TekhnoNIKOL". Az XPS termékcsaládban az innovatív technológiák, a költséghatékonyság és a magas színvonal kombinálódik. A gyártó belföldi, így a termék elérhető a minimális ár szegmensben.

A megjelölt népszerű márkák között is "Penoplex" és "Elite-réteg".

Tippek és trükkök

Annak érdekében, hogy a polisztirolhab hosszú ideig szolgáljon, és megbirkózzon a funkcióival, fontos a megfelelő anyag kiválasztása és a munkafelületre való rögzítése.

A rögzítéshez speciális ragasztó használata javasolt. Nem tartalmaz acetont, gyantákat és finomított termékeket, amelyek korrigálják az anyagot.

A polisztirol kiválasztásakor a gyártók több tényezőt is figyelembe vesznek: márka, sűrűség, súly, erő. Minél magasabbak ezek a mutatók, annál jobb az anyag. De a gyúlékonyság és a hővezetőképesség ellentétes - minél közelebb van a mutató nullához, annál jobb lesz az anyag működése.

Ezeket az adatokat a kísérő dokumentumokban kell ellenőrizni, különben nagy a kockázata a hamisítás megszerzésének.

A tanúsítványok tanulmányozása nélkül a trükkök segítségével ellenőrizheti a minőséget. Szükséges, hogy egy tömör polisztirol darabot egy szilárd lapról lehessen levágni, és nézd meg a törmeléket: ha sima, és a sejtek kicsi és azonos méretűek, az anyag jó. Az alacsony minőségű polisztirol elbomlik és nagy cellákat mutat a hulladéklerakóban.

A polisztirol hab előnyeit lásd a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba