Docke homlokzati panelek: a német minőség alapjai

Ősi idők óta az épület homlokzatának tervezését fontos építési folyamatnak tartották. Napjainkban az építőanyagok modern piaca a tervezési lehetőségek széles skáláját kínálja, amelyek között homlokzati panelekkel szemben néz. A külső panelek egyik legjobb gyártója a német Docke cég.

Jellemzők

A Docke elismert vezető szerepet tölt be a polimer alapú befejezőanyagok gyártásában. A vállalat termelési létesítményei Oroszországban találhatók, aminek köszönhetően gyors szállításokat sikerült létrehozni a FÁK országaiba és a szomszédos országokba. A modern berendezések és a legújabb fejlesztések lehetővé teszik a vállalat számára, hogy kiváló minőségű, de kedvező árú, sok előnnyel rendelkező terméket hozzon létre. A Docke homlokzati panelek nagyszerű lehetőséget nyújtanak egy épület szigetelésére és esztétikai megjelenésre. A falra és az alap díszítésére szolgáló Docke homlokzati burkolat extrudálással készül. A feltöltött műanyag tömeget speciális formázófuratokon préselik, amelyek a későbbi paneleket képezik.

A vállalat termékei két rétegűek. A termékek belső rétege erős, merev, felelős a lemezek tartósságáért. A külső réteg funkciója dekoratív. A külső réteg segítségével alakul ki a jövő homlokzata. A külső réteg vízlepergető tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll az ultraibolya és mechanikai stressznek.

A termelés speciális minőségellenőrzési rendszerrel rendelkezik.ennek köszönhetően a termékeket a legkisebb házasság nélkül értékesítik. A termékeket a legújabb technológiákon alapuló modern berendezéseken gyártják. A cég termékei megfelelnek az európai minőségi előírásoknak, így garantált a panelek kiváló minősége. A fő anyag a poli (vinil-klorid), amelyet tartósság és szilárdság jellemez. Éppen az erősség tulajdonságai miatt a panelek hosszú ideig tartják eredeti formájukat és színüket.

Erősségek és gyengeségek

Mint minden más termék, a Docke panelek előnyei és hátrányai.

A termék előnyei közé tartoznak a következők:

 • a márka termékeinek élettartama eléri az 50 évet. Megfelelő gondossággal és a működési szabályoknak való megfeleléssel nem kell őket a teljes eltarthatósági idő alatt javítani;
 • a panelek telepítése az év bármelyik szakaszában történhet, az időjárási viszonyoktól függetlenül;
 • a panelek ellenállnak a könnyű mechanikai terhelésnek;
 • ellenállás a magas hőmérséklet és az ultraibolya sugárzás ellen;
 • A Docke termékek nem égnek, de erős lángok hatására képesek elmerülni;
 • nem tartalmaznak toxinokat, akár épületekbe is beépíthetők;
 • nincsenek rothadásnak és korróziónak kitéve, nedvességgel szemben ellenállóak;
 • a paneleket a rágcsálók figyelmétől védik, így akár magánlakásokban is telepíthetők;
 • a speciális telepítési rendszer könnyű és egyszerű telepítést tesz lehetővé, ezáltal felgyorsítja a folyamatot;
 • a Docke fali panelek alatt nincs penész, és nedvesség nem halmozódik fel;
 • a homlokzat, amely ezeket a termékeket béleli, nem fél a széltől, mivel a panelek biztonságosan vannak rögzítve;
 • Az iparvágány kialakítása meglehetősen reális.

Ezeknek a termékeknek gyakorlatilag nincsenek hátrányai. Az egyetlen dolog, amit a szakértők megjegyeznek, a sérült terület cseréjének nehézsége. Ahhoz, hogy egy repedt vagy törött panelre kerüljön, el kell távolítania a mellékvágány egy részét.

Fogyasztói gyűjtemények és vélemények

A Docke cég számos, az európai fogyasztók körében elterjedt, egymással szemben álló anyagok gyűjteményét kínálja.Mindegyik gyártó különleges karaktert adott, így a telepítés teljesen más eredményeket ad. Annak ellenére, hogy a lemezek tervezésének fő témája - a természetes kő textúrájának utánzata, a Docke termékeket nem lehet azonosnak nevezni, és a homlokzatot eredeti stílusban tervezhetjük.

- Burg

A gyűjtemény termékei a kézi feldolgozás természetes kőből készülnek.

A színpaletta olyan árnyalatokban gazdag, mint:

 • homok;
 • olívaolaj;
 • búza;
 • kukorica;
 • természetes gyapjú színe;
 • platina;
 • fehér;
 • sötét fehér.

A gyártóknak sikerült megvalósítani a reális naturalizmust: az anyag pontosan megismétli a kő színét, a kézi feldolgozást, de a textúrát is. Azáltal, hogy a homlokzatburkolatot szakembereknek bízza meg, még tégla falazat utánzását is elérheti. A modern mesterek a legmodernebb technológiát, a kézi díszítést és a speciális festékeket használják, aminek köszönhetően a 3D-s hatás elérése és az iparvágány pontosan úgy néz ki, mint egy tégla. Gyakran a fogyasztók választják ezt a gyűjteményt. Végtére is, ez egy nagyszerű alkalom arra, hogy saját otthonát luxus apartmanokká alakítsa néhány nap alatt, miközben sok anyagot takarít meg.

- Berg

A gyűjtemény termékei klasszikus tégla formájában készülnek. A fogyasztók körében beleszeretett a kiváló dekoratív tulajdonságok és a széles színválaszték körébe. A termékek árnyalatai közel állnak a természeteshez, ami a kész homlokzat fényűző megjelenését biztosítja. Az iparvágány szerkezete pontosan megismétli a téglát, így a bélés nagyon szép és természetes.

A gyűjtemény olyan színeket tartalmaz, mint:

 • szürke;
 • barna;
 • arany;
 • cseresznye;
 • tégla.

- fels

Ebből a gyűjteményből származó panelek utánozzák a sziklák szerkezetét. Az ilyen jellegű természetes anyagok megvásárlása meglehetősen drága, így a legtöbb fogyasztó inkább kevesebbet takarít meg és ér el ugyanezt a hatást. Érdemes megjegyezni, hogy ez a gyűjtemény nagyon népszerű. Az irodai vagy önkormányzati épületek homlokzatát gyakran a gyöngy, a gyöngyház és a terrakotta díszítésű luxus színek választják. Az elefántcsont színe gyakran jelen van a klasszikus stílusú épületek tervezésében is. Ha a fogyasztói visszajelzésekről beszélünk, akkor a Fels kollekció panelek csak pozitívan beszélnek. Kiváló minőségű, nagy szilárdságú tulajdonságok és kellemes design - ez az, amit a Fels panelek szeretnek.

- Stein

A gyűjteményből származó termékek utánozzák a homokkő textúraát. Ez a gyűjtemény valóban egyedülálló. Nincs ilyen luxus terméktervezés más sorozatban. Éppen ezért sok fogyasztó inkább az eredeti Stein paneleket használja a kereskedelmi épületek, magánházak, vidéki házak homlokzatának burkolásához. A modern épületek kiváló kőzetének utánzata hihetetlen.

A panelek olyan élénk színekben készülnek, mint:

 • őszi árnyalatok;
 • borostyán;
 • bronz;
 • tej;
 • zöld szín.

- Edel

Annak ellenére, hogy ez egy földalatti gyémánt gyűjteménye, nem lehet megemlíteni. A gyűjtemény paneljei kifogástalan megjelenésükkel vonzza a figyelmet. A fényűző árnyalatok a nemes szépség homlokzatát, a szigorú arisztokráciát adják. Egy régi épület felújítása már nem probléma. Az Edel kollekció elhelyezkedése minden homlokzaton szép lesz. Pontosan ez az, amit a fogyasztók szeretnek.

A gyártó a következő típusú paneleket kínálja:

 • onyx;
 • jáspis;
 • kvarc.

Telepítési szolgáltatások

A docke homlokzati panelek tulajdonságai a hőmérséklet csökkenésekor bővülhetnek, így a telepítés megkezdésekor figyelembe kell venni ezt a funkciót.

A szakértők utasításait követve a mellékvágány felszerelése kézzel is elvégezhető.

 • A panelek telepítését szigorúan balról jobbra és alulról felfelé kell elvégezni.Az első panel a kezdőlapra van szerelve, a következő a jobb oldalon van rögzítve, ügyelve arra, hogy a zárak pontosan a horonyba kerüljenek. Sorokba helyezve: először, majd magasabbra és magasabbra, felfelé emelkedve. A következő fal felé haladva csak először lehet végezni.
 • A kezdősáv telepítése a „horizont” meghatározásával kezdődik - a felület legalacsonyabb és legmagasabb pontja. A kezdő szint az egész terület kerülete körül van beállítva. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a profil kezdetének és "farokának" tökéletesen meg kell egyeznie.
 • Ládák telepítése. Fából készült rúd vagy horganyzott profil használata megengedett. A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy válasszon a fém mellett, mivel tartósabb és megbízhatóbb. Először telepítse a vezetőket és az állványprofilt. A bordák közötti lépcső nem haladhatja meg a 60 cm-t, a teljes felületnek síknak kell lennie, különben fennáll a szerkezet hajlításának veszélye. Szükség esetén a szigetelést a membránnal rögzítheti.
 • J-profil szerelése. Szükséges a befejező és belső sarkokhoz. A telepítés minősége ebben az esetben a csavarok megfelelő szerelésétől függ, amelyeket speciális lyukakba kell szerelni. A profilt egyértelműen a sarokhoz kell illeszteni, és tökéletesen vízszintesnek kell lennie. A végén a tetőtető alatt a korábban telepített panelekhez rögzítik.
 • A sarkok az egyes sorok végére vannak szerelve, a csavarok tetejére rögzítve.

Gyönyörű példák

Érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy a kész burkolatok munkájának több mintája van.

Ez egy klasszikus példa a furnér burkolatára. Az épület szigorú architektúráját az elegáns panelek hangsúlyozzák durva kőműves formában, amelyet sikeresen kombinálnak más elemekkel.

Homokkő utánzat panelek jól néz ki a vidéki házakban, vidéki házakban. Ha kívánja, akkor választhat egy másik színválasztékot, és létrehozhatja a homlokzat egyedi kialakítását.

Egy másik lehetőség, hogy különböző színeket használjon. Általában sötét tónusokat használnak az alagsor befejezésére, de a falak bármilyen színűek lehetnek.

Ez a befejező opció a durva külsőtudatos szakemberek számára is vonzó. A rock utánzás mindig nyer.

Az épület homlokzatának Docke panelekkel való összeállítása már nem probléma. A lényeg az, hogy harmonikus színeket válasszunk, és az illetékes szakembereknek bízzuk meg a telepítést. A panelek összességében további elemeket is tartalmaznak, mint pl.

A Docke R panelek telepítése folyamatban van az alábbi videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba