Pala ágy

A palaágyak olyanok, amelyeket minden kertész legalább egyszer hallott. Végtére is, mindenki tudja, milyen unalmas az, hogy az ágyaknak a kívánt formát és méretet adják, készítsék el a földborítást, kövessék az összes lépést.

Ez a folyamat nagyon időigényes és sok energiát vesz igénybe a nyári lakosoktól. Természetesen az ilyen kis nehézségek nem keverik össze a „szerelmeseket a földbe való behatolásra”, de sokan még mindig arra törekszenek, hogy optimalizálják munkájukat.

Egyáltalán nem furcsa, hogy az emberek kevesebb pénzt és időt fektetnek be, de ugyanakkor a lehető legnagyobb hozamot kapják. Akkor sokan gondolkodnak arról, hogy hogyan lehet megszervezni a palackágyakat.

 Pala ágy

előnyök

 • Ez a tetőfedő anyag nagyon tartós, mivel nem befolyásolja a korrózió és a rothadás folyamatát. Még szerves anyaggal érintkezve is megőrzi tulajdonságait.
 • Az esztétikai oldalon mindent jól néz ki: szép és szép.
 • Fontos és könnyen használható.
 Pala ágy

hiányosságokat

De nem lehet csak a pozitív szempontokról szólni, a hiányosságok megemlítése nélkül:

 • Tehát meglehetősen gyakori az a vélemény, hogy ez az anyag káros hatással van a környező talajra, mivel az azbesztcementet tartalmaz. Nehéz egyértelműen mondani az ilyen szomszédság káráról vagy előnyeiről. Másrészről sok kertész megjegyezte, hogy a palackágyak telepítése után (és meglehetősen nagy mélységben) a medvék és hasonló kártevők száma gyakorlatilag nullára csökkent.
 • Ennek az anyagnak egy másik hátránya, hogy mezőgazdaságban történő felhasználáskor a talaj nedvessége gyorsul. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az anyag nagyon meleg a napban, és megszárítja a körülötte lévő talajt. Ez azt jelenti, hogy azoknak, akik úgy döntenek, hogy ilyen módon szerezzenek kertjüket, a jövőben gyakrabban kell öntözni.
 Ágynemű pala

A pala típusai

hullámos

A hullámlemezeket a következő sorrendben szerelik fel:

 • Vágja a kívánt méretű darabokat. Ehhez használja a darálót.
 • Egy bizonyos kerületen nem túl mély árkot ásnak.
 • Az árok alsó fűrészlapján.
 • A lemez mindkét oldalán egy kicsit meghintjük a földdel, és megdörzsöljük. Ez nagyobb stabilitást biztosít. Szükség esetén fémlemezeket használhat a lapok megerősítéséhez.
 Hengerelt hullámlemezek

lakás

Lapos lapok esetén a távolság a következő:

 • A standard lapos lap mérete 1,75 m. A kényelem érdekében általában két felére vágják, vagy 1 m-es és 75 cm-es részekre osztják szét.
 • Annak érdekében, hogy megakadályozzák az elterjedési folyamatokat, a lapok egymáshoz vannak rögzítve. Ezt egy fémhulladék-sarokkal lehet elvégezni. Ehhez a vágott sarkokban fúrjon lyukakat a csavarokhoz, és speciális bevonattal festje meg őket a korrózió megelőzése érdekében.
 Lapos pala ágy

Melyik lehetőség az, hogy az ágyak számára, hogy kiválaszthassák a palátát, döntsenek el magáról. Nem mondható el, hogy a minőségükben jelentősen eltérnek.

Az összeszerelés során nagyon fontos, hogy ne sérüljön meg. Ahhoz, hogy megvédje a kezét a csavarok kiemelkedő sarkaitól, egyszerűen helyezze el őket egy egyszerű palack kupakkal.

Amikor a palást az ágyak elrendezésére használják, sok kimondatlan szabály született. Úgy tartják, hogy ezek betartása segít abban, hogy a kert nagyon szép és termékeny legyen.

szabályok

 • A hely irányának keletről nyugatra kell mennie.
 • A fennmaradó szabad terület gyepkel vagy kavicsokkal borítható.
 • Általában az egyik kialakítás szélessége nem haladhatja meg a 160 cm-t, a magassága pedig 70 cm.
 • Szintén érdemes gondoskodni a kerítésről.Előre festhető néhány vonzó színben.

DIY do-it-yourself gondozás

Amikor a palánk ágyai készen állnak, gondolni kell az elrendezésükre. Valójában ez nem tér el a szokásostól. A talaj termékenyebbé tétele érdekében a komposztot az alsó részre helyezik, amely talajréteggel van borítva. Ezeket ugyanúgy használják, mint az egyszerűeket.

Ugyanígy felszerelheti és virágágyásokat is készíthet. A legjobb az, hogy ezek az ágyak alkalmasak egynyári évekre, mivel télen a talaj meglehetősen fagyasztva lesz.

 Pala ágy

Magas szerkezetek

Leggyakrabban, ha a kertben úgy döntenek, hogy egy magas palackágyat készítenek, akkor meglehetősen hosszú - körülbelül 10-11 méter. A szélesség átlagosan nem haladja meg az 1,5 mt, és a magassága 80 cm.

Mielőtt falakat építene, támogatnia kell őket. Körülbelül fél méterrel mélyülnek. Mielőtt elkezdené ásni egy árkot, foglalkoznia kell a jelöléssel. A kiválasztott űrlap attól függ, hogy mekkora a webhely, és hogy mi van rajta.

Megrendelés:

 • Az építés során eltávolított legtermékenyebb talajt egy helyre öntik. Ezután ismét a felső réteg kialakítására használják.
 • Miután telepítette a pala ágyat, és elaludt. Továbbá, mindkét oldalról fémrudakat vezetnek be, amelyek szükségesek a falak megerősítéséhez. Ezek a fém csapok segítenek a kívánt alak kialakításában.
 • Amikor a falakkal végzett munka befejeződött, menjen a töltéshez. Először is, az ecsetet jól fektetik és megduzzad. Ezután - fafaragások, a következő réteg - komposzt, és csak a legvégén - fekete talaj. Egy új réteg elhelyezésével meg kell rázni az előzőt.

Egy ilyen eszköztervezés növeli a talaj belső hőmérsékletét, aminek következtében a bomlás folyamatai felgyorsulnak, és a tápanyagok gyorsabban jelennek meg.

De ugyanez, mielőtt elkezdené ezt a folyamatot, alaposan gondolja át, hogy mennyire releváns az Ön számára: tud-e a kapott termés megtéríteni a felhasznált időt és erőfeszítést, az anyagok és építési eszközök beszerzését. Vagy lehet, hogy mindezt teljes egészében el lehet végezni, miután a legegyszerűbb ágyakat a palack vagy más építőanyagok nélkül használta fel.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba