Szárító olaj kombinált márka K-3: jellemzők és alkalmazás

A szobák építése és díszítése során sokféle anyagra van szükség. A fát széles körben használják. A használat során azonban problémák léphetnek fel. A szárítóolaj használata segít elkerülni, hogy ezek a formák, nedvesség és paraziták. A természetes olajok összetételében védőfóliát hoznak létre a felszínen, ami segít az élet meghosszabbításában.

Különleges jellemzők

Önmagában a lenolaj olyan megoldás, amely különböző olajok, például lenmag, szójabab, napraforgó része. Az olajfestékek fontos összetevője.

A szárítóolaj gyors szárításához egy összetevőt, például szárítószert adunk hozzá. Ez az adalékanyag úgy van kialakítva, hogy megvédje a kezelt felületeket a külső káros hatásoktól való deformációtól.

A szárítóolaj használata széles körben elterjedt, így a vásárlással kapcsolatban nincs probléma. Rendelkezésre áll bármilyen speciális üzlet választékában. Ezenkívül a készítményt otthon is elkészíthetjük napraforgó és lenmagolaj felhasználásával.

A lakkok típusai

Jelenleg többféle lakk van, az összetétel, a hatókör és a műszaki jellemzők függvényében.

Ez a legbiztonságosabb és leginkább környezetbarát természetes szárítóolaj. Jellemzője a szárítószer kis tartalma, aminek következtében kicsit hosszabb ideig szárad, mint a többi. Világos sárga színű és sima konzisztenciája csapadék nélkül.

Az Oksol-t félig természetes lenolajnak is nevezik. Összetétele körülbelül 55% -ban természetes olajat tartalmaz, ami kisebb, mint más típusokban. Szárítóval vagy oldószerrel való hígítást igényel. A többihez képest alacsonyabb az ár.

Ha a természetes olajokat szintetikus helyettesíti, akkor szintetikus lenolajat kaphat. A kompozíciónak nincsenek jellemzői a GOST szerint, ami alacsony árkategóriába helyezi. A minőség különbözik, tartós kellemetlen szaga van, továbbá káros lehet az egészségre. A szintetikus típus nem javasolt belső használatra. Főként gitt és vakolat keverékeinek előállítására használják.

Az összetétel egy vagy több természetes olajból és benzinből áll, hígított kolofóniával. A legnépszerűbb olaj-gumi keverék.

A kombinált szárítóolajat természetes szárító- és félszárító olajok oxidálásával állítják elő, amelyek körülbelül 70%. Leginkább az olajfestékek részeként használják fel - a befejező munkákhoz.

A kombinált szárítóolaj jellemzői és különbségei

A használat megkönnyítése érdekében a jelölést különböző kombinált készítményekre alkalmazzák. Javasoljuk, hogy a K-2, K-4, K-12 jelekkel és külső - belső K-2, K-4, K-5 és K-5 kivitelekkel végezze el. A K-3 és K-2 márkájú vegyületek, amelyekre jellemző az alacsony olaj- és szárítóanyag-tartalom, a legszélesebb körben népszerűvé vált.

Ezek szinte átlátszóak, enyhe árnyalattal. A szárítási idő körülbelül 24 óra. A K-3 kompozíció rövid ideig történő használata esetén a felületen sűrű film képződik, amely gyors munkát igényel egy egységes bevonat létrehozásához.

A legtöbb esetben a kombinált bélést kis fadaraboknál használják. Az olajfestékekhez hozzáadjuk a kívánt vastagságot. A Mark K-2 falakkal és mennyezetekkel való munkavégzés során használható.

A K-3 az olajoldatok típusára utal. Ezt a keveréket a kívánt konzisztenciához, valamint olajfestékek hígításához használjuk.Ezenkívül fafelületek impregnálására szolgál festékekkel és lakkokkal történő festés előtt.

Ez a szárító olaj átlátszó, és sárgás árnyalatú, különböző telítettségű. A fa bevonatok kezelése a kompozícióval ragyog és jellegzetes színt ad. A teljes szárításhoz az olajbogyó körülbelül 24 órát vesz igénybe 19-22 fokos hőmérsékleten. A szárítóolaj önálló használata esetén az anyagot kis adagokban kell alkalmazni.

A K-3 szárítóolaj kültéri és beltéri munkákhoz is használható. Nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik.

A kombinált készítmény használata

A GOST szerint a K-3 összetétele alapján korlátozott számú anyag keletkezik: olajfestékek, mamiy MA15, Ocher MA15 és Surik MA15.

Ez a márka széles körű népszerűségre tett szert, mivel lehetőség nyílik a különböző típusú munkákra. Két fajta: első és második. Az első fokozat a különböző színek keverékeire vonatkozik, mivel az átláthatóbb, a második pedig a telítettség kedvező, sötét árnyalatokkal.

A lenmagolajjal végzett munka során ne felejtsük el a biztonságot, mivel gyúlékony és robbanásveszélyes keverék. A helyiséget jól szellőztetni kell, vagy biztonságos szellőztető rendszerrel kell ellátni. Ha az oldat a bőrre kerül, akkor törölje le és mossa le a testrészt szappannal és vízzel.

Kombinált lakkfogyasztás a fán

A lakkfelületet fel kell dolgozni. Először a szennyeződést eltávolítják, és a bevonatot zsírtalanítják. A nedvesség jelenléte elfogadhatatlan.

A szárítóolajat és az abból származó vegyületeket kis felületeken ecsettel lehet felhordani. A szélesebb körű munkavégzéshez jobb, ha spray-t vagy görgőt használunk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a megoldásnak fel kell impregnálnia a felületet, így ha alkalmazzuk, nem lehet menteni. A mélyebb behatolás érdekében ajánlatos forró lenmagolajat használni. Átlagosan 1 négyzet. m. körülbelül 130-160 ml készítményt tartalmaz.

Általában a bevonatot 2-3 rétegben alkalmazzuk, de számuk az igényektől függően változhat. A természetes szárítás általában kevesebb mint egy nap. Az optimális hőmérséklet körülbelül 20 Celsius fok. Meg kell próbálnia kiküszöbölni a tervezetek lehetőségét.

Az olaj alapú készítmények túlságosan vastagok lehetnek, ami megnehezíti a velük való munkát. Ennek a problémának a megoldásához a kívánt konzisztencia megszerzése előtt hígíthatók lenmagolajjal. Ezek a manipulációk jelentősen csökkenthetik a fő termék fogyasztását.

A munka befejezése után minden elemet el kell dobni.különben veszélyes lehet, mert gyúlékony és robbanásveszélyes anyagok. A szárítóolaj maradványait biztonságos helyen kell tárolni, megakadályozva a tűz, a napfény és az elektromos készülékek közötti kölcsönhatást, és meg kell védeni a nedvességtől. Ha az oldat sűrűsödik, akkor az olajos festékekkel használható oldószerrel 1 - 10 arányban kell hígítani.

A lakk kiválasztásának sajátosságai

A munka megkezdése előtt olyan anyagot kell választania, amely kiváló minőségű és biztonságos lesz. Először is meg kell vizsgálni a termék megjelenését: a minőséget az egységesség, az üledék vagy más részecskék jelenléte befolyásolja. Ezt követően ellenőrizze a dokumentumokat. Az olajfajta választásától függően a GOST-nak való megfelelést értékelik, megfelelőségi tanúsítványt vagy higiéniai tanúsítványt kell benyújtani.

Az alábbiakban leírtak szerint ismertetjük, hogy mit tudsz folytatni a lenolajjal kezelt felületen.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba