Oldószer P-5: Jellemzők és előnyök

Oldószer P-5: Jellemzők és előnyök

A festék- és lakktermékekkel végzett munka során oldószer nélkül. A lakk vagy a festék szerkezetének megváltoztatásához szükségesek. A készítmény csökkenti a színezőanyag viszkozitását és reagál más kötőelemekkel. Ez az oldószerek fő célja. Az anyagot felületek tisztítására és zsírtalanítására is használják.

A cikkben a népszerű P-5 termékről bővebben mesélünk.

Általános leírás

A P-5 egy szerves vegyület, amelyet festékekkel dolgoznak. Ezzel könnyedén elérhetjük a színezőanyag szükséges konzisztenciáját. Az anyag hasznos a berendezés és a festőeszközök rendeléséhez. A termék népszerűségének fejlesztésében fontos szerepet játszott a kiváló műszaki jellemzők és tulajdonságok.

A megoldást a közönséges felhasználók és a szakmai mesterek használják. Számos elem, amely az oldószer részét képezi, széles körű specializációval rendelkezik. A készítményben könnyen feloldódnak különböző szerves termékek.

Kémiai összetétel

A P-5 anyag szerves oldószerek keveréke, melynek volatilitása jellemző.

Ezek olyan elemek, mint:

 • aceton;
 • észterek;
 • toluol;
 • butil-acetát;
 • keton.

megjelenés

Az oldószer színtelen textúra vagy világos sárgás árnyalatú lehet. A kvalitatív összetételnek nem szabad láthatóan felfüggesztett részecskéket tartalmaznia. A textúra tömege homogén, ami lehetővé teszi, hogy egyenletesen és pontosan alkalmazza.

tárolás

A gyártási vállalatok megtakarítási időt biztosítanak a gyártás napjától számított egy évre. A lezárt csomagolás megnyitása után a tartályban lévő oldatot árnyékolt vagy sötét helyen, gyermekektől és állatoktól távol kell tárolni. Ügyeljen arra, hogy szorosan zárja be a tartály fedelét.. A helyiségnek alacsony hőmérsékleten kell maradnia.

A használat jellemzői

Az ilyen típusú oldószert csak olyan speciális helyiségekben lehet használni, amelyek hasonló kompozíciókhoz igazodnak, például ipari műhelyekben vagy műhelyekben.

Lehetőség van a szerkezet felépítésére olyan helyiségekben, ahol:

 • teljes kipufogó szellőzés van, teljes kapacitású;
 • tűzvédelmi rendszer telepítve;
 • van elektromos kábelek és egyéb berendezések védelme.

A felületkezelési eljárást csak nyílt lángtól és különböző fűtőberendezésektől távol lehet végezni. Az eredeti termékeknek megfelelő GOST 7827-74 minőségi tanúsítvánnyal kell rendelkezniük. Ha kétségei vannak az eredeti termékkel kapcsolatban, kérjen dokumentációt, amely igazolja annak minőségét.

Jegyezze fel a fizikai-kémiai tulajdonságokat:

 • A vízben lévő szennyeződések megengedett jelenléte az oldatban nem haladhatja meg a 0,7% értéket.
 • A részecskék (dietil-éter) illékonysága 9-15 egység között változhat.
 • A folyadékgyújtási hőmérséklet minimális határértéke -12 Celsius fok.
 • Az oldószer sűrűsége 0,82-0,85 g / cm3 (feltéve, hogy a helyiség hőmérséklete körülbelül 20 fok nulla felett).
 • A véralvadási arány körülbelül 30%.
 • A maximális savszám nem több, mint 0,07 mg KOH / g.

Mit kell figyelembe venni a kompozícióval való munka során?

Az oldószer éles és kellemetlen szaga van, amely gyorsan terjed a szobába. Az oldatban levő illékony vegyületekkel előállított készítmények ilyen tulajdonságai. Az oldószer 40% toluolt, valamint körülbelül 30% butil-acetátot és acetont tartalmaz.Az első komponens agresszív és aktív.

Kiváló szellőzés és alapos szellőzés elengedhetetlenek az anyaggal végzett munka során.

Alkalmazási kör

Először az ilyen típusú készítményt a festéktermékek hígítására használják. A P-5 oldószer márka a PSC LP és PSC-LS gyantákon alapuló megoldásokkal együtt használható. A fogyasztható anyag tökéletesen kölcsönhatásba lép más szilikon-, poliakril-, epoxigyanta-, gumi- és más elemekkel, amelyek a felületen filmet képeznek. A lakkokkal és festékekkel (zománc) dolgozva kis adagokban hatékony készítményt adunk hozzá., figyelemmel kísérve az LPC állapotának változásait.

Szükséges, hogy az oldószert pontosan öntjük, folyamatosan keverjük a főszerkezetet mindaddig, amíg el nem éri a kívánt eredményt. Annak ellenére, hogy az anyag széles körű felhasználási területtel rendelkezik, nem nevezhető egyetemesnek. Bizonyos esetekben a szakemberek erőteljesen ajánlják, hogy teljesen lemondanak egy másik összetétel mellett. Figyelembe véve a hatalmas termékválasztékot, a kívánt termék felvétele nem nehéz.

A P-5 összetétel a már festett felületek vagy berendezések és szerszámok tisztítására használható.a festéshez használt. A készítmény segít eltávolítani a festék és a lakk részecskéit. A speciális komponensek könnyen feloldják a különböző szerves vegyületeket, eltávolítva a régi és makacs nyomokat.

Ha a színezéssel kapcsolatos nagyszabású munkákról (díszítésről) beszélünk, akkor nem lehet hatékony eszköz nélkül. Ebben az esetben vásároljon nagy mennyiségű oldatot.

A P-5 keverékének hozzáadása növeli a dekoratív kompozíció esztétikai tulajdonságait. Rajzolása után egyenletes és sima film képződik. Műszaki szempontból a film rugalmasságot, tartósságot és más pozitív tulajdonságokat szerez. Az oldószer használata nem rontja a bevonat textúráját.

Biztonsági óvintézkedések

Mielőtt elkezdené dolgozni az oldószerrel, megfelelő előkészítést és védelmet kell nyújtania a káros füstöktől. Ne feledje, hogy az egyes alkotóelemek, amelyek kiegyenlítik, negatívan befolyásolhatják a jólétet és az egészséget. A szénhidrogének, a ketonok, valamint más vegyületek és komponensek bőrbetegségeket, fejfájást, allergiás reakciókat és különböző súlyosságú szállítmányokat okoznak. A káros füstöket okozó illékony elemek a szem nyálkahártyáját és a légutakat érintik. Néha ezeknél a készítményeknél hányingert észleltek.

A fentiek alapján gondoskodjon a negatív hatás csökkentéséről. Különleges munkaruházat és kiegészítők nemcsak a kezek, hanem az arc, a szem és az orr védelme érdekében is szükségesek. Mindenképpen különleges védőszemüveget, légzőkészüléket és kesztyűt kell használni.. Mivel a készítmény gyúlékony, a munkafolyamat során tartózkodik a dohányzástól és a nyílt tűz használatától.

Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A kompozíció agresszív, amikor bizonyos típusú műanyagokkal kölcsönhatásba lép.

fogyasztás

Szükség esetén oldószereket is használnak a felület gyors és hatékony zsírtalanítására. A P-5 összetétele alkalmas erre a célra. Még egy kis mennyiség is elegendő ahhoz, hogy megszabaduljon a zsír- és olajfoltok alapja. A standard tisztításhoz nincs szükség számításra. Elég, ha nedvesítjük a rongyot a kompozícióval és alaposan kezeljük a felületet. Ne öntsön oldószert a felületre: a készítmény agresszív összetevői helyrehozhatatlan kárt okozhatnak.

Oldószerrel végzett kezelés után a maradékokat száraz, vastag papír vagy ruhával ellátott szalvétával kell eltávolítani. Értékelje az eredményt: ha olajos foltok maradnak, ismételje meg a tisztítási eljárást.i. Tekintettel azonban a márka oldószerének hatékonyságára, az egyik törlő elég lesz. Ne dörzsölje az oldószert az aljzatba, hogy elkerülje azt.. Bizonyos feltételek mellett kívánatos a zsírtalanítás folyamata.

A tisztítás ötletét dobja el, ha a helyiség hőmérséklete nulla. Az optimális hőmérsékleti feltételek 15 fok.

következtetés

A Solvent R-5 hatékony és hatékony eszköz, amely nem csak a festék- és lakk kompozíciók hígítására szolgál, hanem a felületek és szerszámok tisztítására is. Az anyaggal óvatosan kell dolgozni, hogy ne sérüljön meg a kezelt felület.

Ügyeljen arra, hogy megvédje az arcát és a kezét az agresszív összetevők és az illékony anyagok hatásaitól.

Legyen az oldószer hígítószerként, lásd az alábbi videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba