Oksol szárítóolaj: jellemzők és specifikációk

 Oksol szárítóolaj: jellemzők és specifikációk

Ma a lenmagolaj a különböző gittek és olaj alapú festékek egyik fő összetevője. És nagyon gyakran használják bármilyen fafelület kezelésére, vakolt munkaterületek impregnálására és még kis rések zárására is. Ez az univerzális impregnálószer meglepően egyesíti a sok hasznos funkciót, ami biztosítja a nagy igényt.

Az Oksol lenmagolaj különösen népszerű, amelynek jellemzőit és műszaki jellemzőit az alábbiakban tárgyaljuk.

Mi az?

Az "Oksol" szárító olaj speciális impregnáló keverék fa és vakolt felületek feldolgozására a további festés előtt. Megvédi a fát és a gipszet a rothadástól és a baktériumok által okozott károsodástól. Az olajfestékek hígítására is használható. Az "Oksol" a félig természetes készítmények kategóriáját jelenti.

A tömeg - növényi olajok összetételének több mint 55% -a, további 40% - az oldószer, és a fennmaradó 5% a szárítószerre esik, ami hozzájárul a lenolaj sűrűségéhez és gyors felszívódásához.

Oldószerként a gyártó használható:

 • "Fehér szesz";
 • növényi olajok szintetikus analógjai;
 • piroplaszt vagy pirolén;
 • terpentin gumi;
 • nefras C4.

A szárítószerek olyan segédkomponensek, amelyek nemcsak a lenolaj jó abszorpcióját, hanem a gyors keményedést is magukban foglalják. Fuzionált, olajos vagy zsírsav-rezinánsok alkalmazhatók.

A használt oldószerek és szárítók térfogatát és típusát speciális állami szabványok szabályozzák, amelyeket minden egyes adalékanyagtípusra külön-külön fejlesztettek ki.

Mint az egyéb befejező és védő megoldások, az "Oksol" lenolaj saját egyedi műszaki paraméterekkel rendelkezik.

Műszaki adatok

Jelenleg az Oksol szárítóolaj előállítását egy ilyen dokumentum szabályozza GOST 190 78. Ez a szabályozási aktus szabályozza a termék összetételét, használatának feltételeit és helyét, valamint egyéb paramétereket.

Elmondása szerint a lenmag Az "Oksol" természetes lehet, B kategóriába tartozik. Ebben az esetben összetételét leginkább természetes len vagy kenderolaj foglalja el. Az ilyen oldatok főbb összetevőit - növényi olajokat - tiszta formájukban a mindennapi életben meg lehet enni.

Az "Oksol" kombináció a PV kategóriáját jelentiösszetételének nagy része kukorica vagy repceolaj. De a fő különbség az, hogy félig természetes alkotóelemekhez tartoznak, előzetesen szintetikus adalékokat tartalmaznak, vagyis az ilyen olajok technikai jellegűek és nem használhatók táplálékként.

Ezen kívül a vendég kijelentette, hogy a szárítóolajnak a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • teljes átláthatóság;
 • kifejezett szag;
 • maximális szárítási idő - 3 óra;
 • savasság - 6-8 egység;
 • viszkozitás - 18-25 egység;
 • lobbanáspont egy zárt tégelyben - pontosan 32 fok.

Az "Oksol" PV-csoport csak beltérben használható, és a B kategóriájú termék használható mind belülről, mind kívülről.

Szárítóolaj megvalósítása és szállítása speciális műanyag vagy vas hordók tartályában hajtható végre megengedett fémötvözetekből.Ha a termék nem felel meg legalább egy technológiai feltételnek, akkor azt nem szabad értékesíteni, mivel nem felel meg a GOST követelményeinek.

fogyasztás

Ennek az eszköznek a fogyasztását az 1 m2 felületre költött anyag mennyisége alapján számítják ki.

Hozzávetőleges fogyasztás:

 • B kategóriájú szárítóolajok - 80-120 g / m2;
 • Oksoli PV - 100-150 g / m2.

Ezek a fogyasztási arányok hozzávetőlegesek, és a kezelt felület típusától és a rá alkalmazott rétegek számától függően változhatnak. Minden egyes további rétegnél kisebb mennyiségű készítmény kerül felhasználásra.

Fontos tudni azt is, hogy a tapaszolt vagy túl régi faszerkezetek impregnálásával nő a fogyasztás. Az Oksol szárítóolaj fogyasztási volumenét az alkalmazás módja is befolyásolja - kefe használata esetén kisebb, mint egy henger használata esetén.

Alkalmazási kör

Ma „Oksol” lenolajat használnak számos esetben:

 • Faházakat festhet homlokzatokon belül és kívül. Ezekben az esetekben a megoldás meghosszabbítja a fa élettartamát, csökkenti a hőmérsékletcseppek és a patogén gombák negatív hatását.
 • Vakolt homlokzatok feldolgozása a további festés előtt. Ebben az esetben az Oksol segít csökkenteni a festékfogyasztást a végső befejezés során, és részben a munkafelületet is megvédi és védi.
 • Olaj alapú festékek hígítására. Ez lehetővé teszi, hogy növelje a festék mennyiségét, hígítsa meg a sűrített anyagot, anélkül, hogy megsértené a műszaki tulajdonságait, és ugyanakkor egyidejűleg használhatja a keveréket impregnálásként és végső megoldásként.

Kiderül, hogy az Oksol szárítóolaj használata a helyiségek belsejében és kívül, valamint a vakolt falak impregnálására megengedett. Ezzel egyidejűleg teljesen lehetetlen ezt a megoldást használni a padlók festésére és impregnálására.

gyártók

Az "Oksol" szárítóolaj népszerű és népszerű befejező anyag, így ma már számos márka vesz részt a gyártásában:

 • A "Tex" cég ezt a terméket értékesítésre kész állapotban forgalmazza. A szárítóolajat egy tartályban 0,4–8 kg súlyú tartályokban értékesítik. A kompozíció gyorsan szárad, jelentősen csökkenti a festékfogyasztást és egyidejűleg elvégzi a primer munkát.
 • LLC "Coachman" a PV kategóriába tartozó impregnáló készítmény gyártását és közvetlen értékesítését végzi. Ez 0,8 és 20 kg közötti kapacitású tartályokban valósul meg. Ez a termék teljes mértékben megfelel a SanPiNa követelményeinek, és a GOST szigorú betartásával készül.
 • Szárító olaj márka izolátum a legmagasabb minőségnek tekinthető. Az elfogadott szabványoknak megfelelően készül. 0,5 - 200 literes tartályokban való alkalmazásra. Ennek a vállalatnak az a hátránya, hogy az ilyen típusú lenolajat csak rendelésre és ömlesztve állítja elő.
 • VESTA-COLOR LLC az ilyen típusú nagykereskedelmi és kiskereskedelmi gyártású lenolajat gyárt és értékesít. A márka terméke kiváló minőségű, megfizethető áron és magas műszaki jellemzőkkel rendelkezik.
 • ON "HIMTEK" Több mint 20 éve foglalkozik a legmagasabb minőségű termékek gyártásával és értékesítésével. Termelésének „Oksol” szárítóolajának mindig kiváló műszaki jellemzői és megfizethető árai vannak. Különböző típusú konténerekben valósítható meg, amely lehetővé teszi, hogy minden ügyfél megvásárolja a legmegfelelőbb csomagolást.

Az "Oksol" szárítóolaj az összes ilyen márka termelésében a gyakorlatban bizonyította magas hatékonyságát és kiváló minőségét, ezért egy ilyen termék megvásárlásakor ajánlatos először figyelni ezekre a gyártókra.

Az alkalmazás jellemzői és szabályai

Ez a kompozíció a gyorsan száradó és gyorsan keményedő anyagok kategóriájába tartozik, ezért megköveteli bizonyos ajánlások betartását a vele való együttműködés során:

 • a keveréket felhasználásra kész formában valósítjuk meg, de közvetlen felhasználása előtt ajánlatos alaposan összekeverni a szárítóolajat, hogy a hatóanyagok egyenletesen oszlanak el a folyadékban;
 • az impregnálás csak száraz, tiszta és előre zsírtalanított felületen végezhető;
 • az oldatot meglehetősen vékony rétegnek kell lennie, széles kefével vagy kis hengerrel;
 • a munka során a levegő hőmérséklete nem lehet 15 és 20 fok alatti, és a nedvességtartalom - legfeljebb 75%;
 • minden egyes szárítási olajréteg 24 órán át szárad, ezért minden új alkalmazást legkésőbb 24 órán belül kell elvégezni;
 • a munka befejezése után nagyon fontos, hogy távolítsa el a szobából az összes szerszámot és anyagot, amely érintkezett a szárítóolajjal;
 • a fel nem használt keveréket legfeljebb 12 hónapig tárolhatjuk hermetikusan lezárt tartályban;
 • munka közben ajánlott légzőkészüléket vagy védőmaszkot és gumikesztyűt használni;
 • ha a készítmény a bőrre vagy a szemre kerül, alaposan öblítse ki bő vízzel;
 • beltéri munka közben biztosítani kell a friss levegő elérését;
 • Az Oksol lenmag gyúlékony, ezért a nyílt tűzforrásoktól a lehető legnagyobb mértékben kell használni;
 • Ennek az eszköznek a megvásárlásakor feltétlenül meg kell követelnie az eladótól a minőség, a biztonság és a GOST követelményeinek való megfelelés igazolását;
 • Ez a készítmény kis repedések lezárására is használható. Ehhez a szárítóolajat egyenlő arányban összekeverjük a fűrészporral, és a kezelt felületre egy spatulával kell felhordani.

A lenolaj használatára vonatkozó egyszerű szabályok és ajánlások betartása lehetővé teszi, hogy a fa és a kitömött felületek feldolgozása egyszerű, gyors és helyes legyen, valamint pozitív eredményt nyújtson.

Vélemények

Az Oksol szárítóolaj széles körű népszerűségnek örvend mind a közönséges polgárok, mind pedig a befejező munkák professzionális mesterei körében.

A rendes polgárok mindig pozitívan beszélnek erről a termékről. Minden vásárló kivétel nélkül tudomásul veszi a magas védelmi tulajdonságait, a könnyű használhatóságot és a megfizethető költségeket. Sok ember számára csak egy mínusz van - meglehetősen csípős és különleges íz. Ha azonban légzőkészüléket vagy maszkot használ, ez a hátrány könnyen eltávolítható.

A pozitív munkát támogató szakmai mesterek támogatják ezeket a pozitív véleményeket. Kiemelik a szárítóolaj alacsony fogyasztását, a könnyű használatot, a kiváló minőségű végeredményt és annak széles körét.

E felülvizsgálatok és maguk a termelők nyilatkozatai alapján megállapítható, hogy az Oksol lenmagolaj ma az egyik legjobb a szegmensében. Használata lehetővé teszi nemcsak a végső festékfogyasztás csökkentését, hanem a munkafelület előkészítését is, védve a különböző negatív hatásoktól.. A legfontosabb az, hogy a kiváló minőségű lenmagolajat válasszuk, és a fenti szabályoknak megfelelően használjuk.

Példa a szárítóolaj használatára, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba