Kalapácsfesték fémre: megkülönböztető jellemzők és használat

Festék - az egyik módja annak, hogy megvédje a felső fémréteget a pusztulástól. Azonban nem minden ilyen eszköz képes ellenállni a termékek kemény működési feltételeinek. Ezért a gyártók próbálják javítani a termékeket azáltal, hogy rendszeresen új módosításokat hajtanak végre a piacon. Különös figyelmet kell fordítani a kalapácsos tintákra, amelyek könnyen ellenállnak a hőmérsékleti változásoknak és a mechanikai stressznek.

Jellemzők

A kalapácsfesték nitro-alapú polimer keverék. Amikor a fólia a termék felületén keményedik, sajátos horpadás keletkezik rajta. Ez azt eredményezi, hogy a kalapács a fémre üt. Ez magyarázza az eszköz nevét.

A gyártók néhány alapvető alkotóelemet hozzáadnak a megoldáshoz:

 • Fémpor. A legtöbb esetben réz vagy alumínium használatos a gyártásban.
 • Üveg bírságok. Ez az alkotórész szilárdulást követően textúrát képez a felületen.
 • Alumínium pehely. Egyedi textúrát alkotnak a felületen.
 • Szilikon- vagy alkidgyanták. A víz jól ürül, nem engedik, hogy a védőfólia alatt szivárogjon.
 • Műszaki viasz. Az edzés után ez a komponens védőréteget képez.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy hasonló hatás figyelhető meg speciális por festékek alkalmazása esetén. Ennek a folyamatnak a költsége azonban meglehetősen magas, mivel speciális berendezéseket igényel. Ezért sokan jobban kedvelik a kalapácsfestékeket, amelyek normál körülmények között könnyen alkalmazhatók.

Ma a kalapácsfestékeket széles körben használják az építőiparban.

Ennek oka az ilyen vegyületek számos előnye:

 • Hőmérsékleti szélsőségekkel és éghajlati ingerekkel szembeni ellenállás. Majdnem minden típusú kalapácsfesték könnyen tolerálhatja a +80 fokos hőmérsékletet.
 • A keverék univerzális, mivel nem csak a fémekre, hanem más anyagokra is kiterjedhet.
 • A festék könnyen alkalmazható speciális szerszámok használata nélkül. Ehhez szabványos hengereket vagy keféket használnak. Néhány gyártó aeroszolos dobozok formájában készít kompozíciókat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos festéktípusok akkor is alkalmazhatók, ha erős szél van.
 • A keverék szárítási ideje nem haladja meg a 2 órát. De a film abszolút erősséget kap az alkalmazás után 24 órával.
 • A termékek környezetbarátak. A festési megoldások nem bocsátanak ki maró és káros szagokat.
 • A védőfólia élettartama elérheti a 8 évet, amit más vegyületek segítségével nehéz elérni.
 • A mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás. Ez annak köszönhető, hogy az anyag a szárítás után is műanyag. A film egy részének eltávolítása meglehetősen nehéz.

Az ilyen festékek azonban nem mindig a legjobb megoldás.

Ez számos jelentős hátránynak köszönhető:

 • Magas költségek A kalapácsfestékek ára többszöröse meghaladja a hasonló anyagok (zománcok) költségét.
 • Az alkalmazás összetettsége. Erős és tartós bevonat megszerzése érdekében szigorúan kövesse a szakemberek ajánlásait a festés során.
 • Az eltávolítás nehézsége. Elég nehéz eltávolítani egy kalapácsfestéket. Ezért javasoljuk, hogy gondosan válassza ki a színt, ha azt a felső réteggel kívánja alkalmazni.

Hol használják őket?

A kalapácsfestékek egyedi műszaki jellemzőkkel rendelkeznek.

Ma a gazdaság különböző szektoraiban használják:

 • Industry.A kompozíciót gépek, szerkezetek és mechanizmusok festésére használják. Ez az optimális választás a különböző elektromos rendszerek (kapcsolószekrények, stb.) Burkolatainak védelme.
 • Automotive. A kalapácsfesték sokféle lemezt, karosszériát és más fémrészeket fed le. Ez lehetővé teszi, hogy életét többször is meghosszabbítsa.
 • Építőipar. Itt használhatja ezt az eszközt a fém korrózió elleni védelmére.
 • A kovácsolt kerítések festése az öregedés hatásának, valamint a korróziós folyamatok valószínűségének megelőzése érdekében.
 • Fémbútorok gyártása. A legtöbb esetben a kalapácshabarcsok bejárati ajtók, széfek és más hasonló termékek festésére szolgálnak.
 • Reklámipar. A kompozíciók tökéletesen védik a fémszerkezeteket, és dekoratív hatást gyakorolnak a különböző típusú műanyagokra vagy üvegekre.

típusok

A kalapácsfestékek egyedi műszaki jellemzőkkel rendelkeznek. Ugyanakkor az anyagokat folyamatosan fejlesztik, új, jobb tulajdonságokat szereznek. Ma a piacon több ilyen jellegű festék márka van.

 • ML-165. A festék a zománcokhoz tartozik, amelynek fő összetevője az alkid-sztirol. Az anyag pozitív tulajdonságai között meg lehet különböztetni a hőállóságot. A festék nem veszíti el eredeti tulajdonságait, ha közvetlenül 130 ° C-nál magasabb hőmérsékletnek van kitéve. Védőrétegként a szerszám szinte bármilyen típusú felületre használható.
 • EP-1323 ME. Epoxi-zománc, amely egyesíti a festék és a primer keverékek tulajdonságait. Egy egyedülálló termék, amelyet főként a külső expozícióra képes fémek fedésére használnak (daruk, rakodók, kerítések stb.). A festék rozsda felett alkalmazható, ami kiküszöböli a felület előkezelését.
 • NC 221. Ez a festék alacsony áron. Ezt dekoratív bevonatként használják. A védelem minősége sokkal rosszabb, mint a korábban felülvizsgált módosítások. A készítmény azonban jól ellenáll a külső éghajlati viszonyoknak. Használható beltérben.
 • Hammerite. Ez a fajta kalapácsfesték a legdrágább és kiváló minőségű. Különböző termékek bevonására alkalmas. A szerszám rozsda felett is alkalmazható.

szín

A kalapácsfesték fő feladata a fémfelületek védelme. Kezdetben a gyártók nem figyeltek a termék színpalettájára, mivel ezt a pillanatot másodlagosnak tekintették.

Ma azonban a festéket különböző árnyalatokban állítják elő, amelyek között vannak az elsődleges színek:

 • fekete;
 • szürke;
 • fehér;
 • kék;
 • kék;
 • lila.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy sok gyártó olyan készítményeket állít elő, amelyek külsőleg hasonlítanak a fa, a természetes kő stb.

Az ilyen festék szerkezete azonban nem mindig alkalmas a felületek díszítésére.

gyártók

A modern piac kalapácsfestékekkel telített. A termék népszerűsége számos alacsony minőségű hamisítvány megjelenését magyarázza.

A szakértők azt ajánlják, hogy csak a jól ismert márkákat részesítsék előnyben, amelyek között több gyártó cég is van:

 1. Hammerite. A festékek bizonyos típusai csak horganyzott fémekre alkalmazhatók, csak speciális megoldásokkal történő alapozás után.
 2. Dali. A készítményeket fémek (horganyzott, stb.), Fa és műanyag alkalmazására szánják.
 3. Alpina.

Ezeknek a osztályoknak a kompozíciói kiválóak a fémek tapadásával, ami lehetővé teszi, hogy a rozsda felett is alkalmazhatók legyenek. A vélemények szerint a festékek jól ellenállnak a nedvességnek, valamint az olajok közvetlen hatásainak. Egyes fajok ellenállnak a gyenge lúgok és savak felületének.

Egy másik jó lehetőség a Kudo cég dobozainak festése.

A felhasználók tudomásul veszik, hogy könnyen alkalmazhatók szinte minden nehéz helyzetben lévő helyen.

Hogyan válasszuk ki?

A különböző kalapácsfestékek gyakran kétségeket okoznak a termék vásárlásakor. A megfelelő megoldás kiválasztása során számos tényezőre kell figyelni.

 • Alkalmazási módszer. A legnépszerűbbek a folyékony megoldások. Alkalmazásukhoz görgőket vagy keféket használnak. Egyes gyártók konzervdobozokat készítenek. Az ára valamivel magasabb, mint a termék standard módosításának költsége. Általában ezeket akkor használják, ha egységes festékréteget kell kapniuk, és ha nehezen elérhető helyeket is ki akarunk tölteni.
 • Cél. A kalapácsfestékeket védőanyagként használják. Sokan azonban fém vagy más anyag előtisztítását igénylik a tapadás növelése érdekében. Vannak speciális módosítások is, amelyek könnyen alkalmazhatók a rozsdára. Ezek a termékek egy alapozót és a szokásos zománcot kombinálnak. Fontos figyelmet fordítani azokra az anyagokra is, amelyekre a készítményt szánják. A kalapácsfestékek mindig fémekkel működnek, de nem mindig ragaszthatók a fa, az üveg vagy a műanyag.
 • Fizikai és kémiai jellemzők. Ezek a paraméterek lehetővé teszik, hogy kiválasszon olyan kompozíciót, amely nem csak a magas hőmérsékletet, hanem egy viszonylag agresszív környezetet is képes ellenállni.

Hogyan kell alkalmazni

A kalapácsfesték alkalmazásának technikája több egymást követő lépésből áll.

 • Felület előkészítése. Az oldat felhordása előtt alaposan tisztítsa meg a fémeket a zsírfoltoktól, és távolítsa el az előző bevonat hámlasztó rétegeit. Az új fémszerkezeteket homokpapírral vagy csiszolóval kell előkezelni. Kisebb károsodás növeli az oldat és az alap tapadását.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a színesfémekből készült termékeket festés előtt speciális megoldásokkal kell alapozni.

Abban az esetben, ha alumínium, akkor azt a felső védőfóliából is meg kell tisztítani, amely a fém oxidációja során keletkezik.

 • Festés. Ezt a folyamatot különböző módon hajthatjuk végre. A legegyszerűbb megoldás egy ecset használata. A kalapácsfesték ezen szerszámmal való alkalmazására vonatkozó algoritmus nem különbözik a hagyományos festésektől. A szakértők azt javasolják, hogy kisméretű szegmensekhez használjon ecsetet. A sima felületek festését a legjobban egy hengerrel lehet elvégezni. Fontos biztosítani, hogy a vászon szigorúan vízszintesen helyezkedik el. Ez lehetővé teszi a festék egyenletes eloszlását. Ne merítse a görgőt az oldatba, jobb, ha a keveréket a készülékkel öntjük. Nem kívánatos hab habot használni az áztatáshoz, mivel a festék egyszerűen „eszik”.

A legegyszerűbb módja a permetező kannák vagy szórópisztolyok használata. Ezekkel az eszközökkel a kompozíciót több vékony rétegben alkalmazzuk. A festési szakaszok közötti intervallumnak körülbelül 20 percnek kell lennie. Aeroszol használatával a sugárhajtót a szennyezendő felületre merőlegesen kell irányítani.

Ha a legmegbízhatóbb védelmet szeretné elérni, akkor az összes további réteget a film teljes erősségének megszerzése után kell alkalmazni (1-2 hét).

A kalapácsfesték alkalmazásának módját lásd a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba