A krétafesték kifinomultsága magának teszi

Azt állítják, hogy a javítás költséges és zavaró, de ma ez a folyamat lehet érdekes és még lenyűgöző is, különösen, ha valamilyen munkát végez saját kezével. Bármely helyiség belsejét kréta festék segítségével alakíthatja át, amely saját jellemzőivel és előnyeivel rendelkezik a többi befejező anyaggal szemben.

A kréta festék jellemzői

Az ilyenfajta festék egyik jellemzője az, hogy matt árnyalattal meglehetősen tartós bevonatot képezhet a felületen. A festék a bevonat típusától függően lehet pala vagy textúrázott. A festék fő előnye a kopásálló felület kialakítása, amelyet szappanos vízzel lehet kezelni, nem is beszélve arról, hogy a kréta mintázat eltávolítása egyszerű.

A kréta festék az univerzális befejező eszközhöz tartozik, mivel tökéletesen illeszkedik a legtöbb anyaghoz, legyen az fa, fém, kő vagy üveg. Segítségével bármilyen bútor felülete átalakítható, mert nagyon egyszerű alkalmazni, és a lefektetett réteg nagyon gyorsan szárad.

Nem számít, hogy milyen felületen alkalmazzák a kompozíciót, a képződött réteg segít elrejteni a fa és a fém meglévő hibáinak nagy részét.

E festék ökológiai biztonsága nem kétséges. Nem mérgező, és nem bocsát ki káros anyagokat a környezetbe. Az anyag tűzállóezért minden szobában fel lehet őket díszíteni. De érdemes ezt megemlíteni tábla olyan fajokra vonatkozik, amelyeket csak belső munkára használnak..

Kréta összetételű színezés lehetséges a helyiségekben bármilyen célra, legyen az gyerek, konyha vagy előszoba. Gyermekek számára a pala felülete lehetőséget ad a tehetségek bemutatására, mert rá lehet vonni. A konyha egy másik helyiség, ahol a pala felülete hasznos. A konyhai szekrényekben, a munkalapon vagy a falon a kréta festékkel borított felület segít felírni a recepteket, emlékeztetőket hagyni háztartások, készítsen egy menüt vagy egy bevásárló listát.

A folyosó kiváló hely a pala felületére is. A felszínre írt emlékeztetők nem fogják elfelejteni, hogy mit kell magával vinni, amikor elhagyják otthonát, vagy azonnal fel kell jegyezniük a telefont.

Kréta festék segítségével szinte bármilyen tárgyat díszíthetünk: egy tálcát, egy üvegedényt gabonafélékhez, egy vágódeszkát, egy tartályt növényekkel és más dolgokat, amelyeket alá kell írni.

A pala festékeket nemcsak otthon használják, hanem a közintézmények befejezésére is használják: kávézók, bárok, éttermek, irodák.

típusok

A típusokra való felosztást a festék összetételének és a réteg alkalmazásának eredményeként kapott felülete miatt végezzük. Egy brit tervező által 1990-ben létrehozott krétafesték eredeti összetételű volt és Chalk Paint márkanév alatt értékesítették. Ennek a készítménynek a receptjét eddig nem ismertették, ezért sokféle termék van a piacon, sokféle összetevőből. Minden festék víz alapú és a benne lévő adalékanyagok a megfelelő neveket adják a kréta kompozícióknak.

A patch festékek természetes vagy szintetikus eredetű gyantákat tartalmaznak. Az ásványi anyagok összetétele szilikát.

A tejfestékekben a kazein egy további komponens, és az olajolajok lenolajat tartalmaznak.Ezek közül bármelyik festék felhasználható az üveg, fém vagy fa művészeti festményeire.

A kész kréta kompozíciók dobozokban vagy dobozokban kaphatók. A leghíresebb ma a finn gyártó, amely a festékek és lakkok széles választékát gyártja, beleértve a pala festéket is. A kréta festék által képzett bevonat felületi szerkezete eltérő lehet: sima, alkalmas rajzolásra és dudoros, megkönnyebbülés.

A sima vagy szerkezeti felületet képező svéd vagy finn festékek egy másik típushoz tartoznak, és egyes összetevőket megkülönböztetnek, amelyek bizonyos tulajdonságokat adnak az alkalmazott rétegnek. A texturált vagy pala festék alapja az akril, szilikon vagy latex (gumi) emulzió.

A pala felületének mágneses tulajdonságainak a latex emulzió összetételében való megadása adjunk hozzá kis fémrészecskéket. Adják a festék mágneses tulajdonságait.. A mágneses festék nagyszerű, hogy bármilyen anyaghoz jusson, és a képződött felület jó segítség a gyermekek oktatási tevékenységeiben.

Azok a emulziók, amelyek a felületre pala-hatást fejtenek ki, általában sötét színűek.: fekete, szürke, fémes, sötétzöld, bordó és barna. Ez azért szükséges, hogy a kréta minta látható legyen a felületen. Színtelen alap is rendelkezésre áll, amely színárnyalatot biztosít a tartályhoz, vagy színes felületet fest.

Az egyedi tárgyak díszítésére és a falak festésére gyakran használnak gyöngyfestéket. A mennyezet felületének leggyakrabban a fehér színt használják. A mennyezet meszesítése kész házi készítménnyel történhet. A hőkezelt anyagok esetében speciális hőálló vagy tűzálló anyagokat használjunk.

Annak érdekében, hogy a rajzot a felületen a lehető legrövidebb időn belül tartsuk, a díszített tárgyat a kemencébe égetik. A hosszabb hőmérsékleti expozíció lehetősége a krétakompozíciók magas hőállósága miatt lehetséges. Ezek közé tartoznak az üvegre vagy a kerámiára festésre használt festett festékek.

Mi szükséges a főzéshez?

A kréta szerkezeti festék előkészítése érdekében több alkatrészt kell készíteni. Alapvetően a "Star" kész akril vagy latex kompozíció. Az akrilfesték időtlen klasszikus és minden kréta kompozíció alapja.

Egy dudor felület kialakításához szüksége van egy töltőanyagra. A különböző anyagok felhasználhatók töltőanyagként: kőforgács, kvarcpor, szintetikus eredetű szálak és egyéb összetevők, amelyek vonzó festékanyagot biztosítanak. Ezeket az összetevőket részecskeméret szerint osztályozzuk: durva szemcsés (legfeljebb 2 mm), finomszemcsés (≥0,5 mm) és közepes részecskék (legfeljebb 1 mm).

Ismert, hogy az akril kompozíció gyorsan szárad, de ez a tulajdonság nem mindig pozitív. A művészi és dekoratív munkák végrehajtása során a gyors szárítás nem előnyös, ezért egy szárítógátlót adunk az elkészített oldathoz.. A rögzítőelemet rögzítőelemként használják. Ez nemcsak krétás felületi hatást hoz létre, hanem biztosítja a készítmény tapadását az anyaghoz.

A hagyományos gitt, gipsz vagy habarcs használata biztosítja a felületi szilárdságot és a mechanikai feszültséget.

A texturált festékek alkotórészei szilárd anyag részecskék, és az oldószer hozzáadásával a kívánt konzisztenciát kapjuk. A vizet hígítószerként használják az akril- és latex-komponensekhez.

A kompozíció alkalmazásához különböző eszközöket használhat.Bizonyos szerszámok használata a színezőanyag sűrűségétől és alkalmazásuk helyétől függ. A permetezőt folyékony készítmények felhordására használják, sűrű festékekhez ecseteket, hengereket és szivacsot használnak.

receptek

Ahhoz, hogy előkészítsük a kréta festéket, nem kell annyi összetevőt. Legtöbbjük mindenki számára ismerős, és a kézzel készített kompozíciók költsége sokkal kisebb, mint a kész festékeké.

Számos recept létezik, amellyel egy felületet kaphatunk. Az egyes receptek alapja az akril festék, amelyet a munkahely alapján választanak ki. A homlokzati festéket külső munkákhoz használják, és a helyiségen belüli felületek festésére más összetételt használnak.

 • Recept száma 1. Szükséges 200 gr. akril kompozíció két evőkanál cement. Használhat tiszta cementet vagy keveréket.
 • Recept száma 2. Ez a recept alkalmas kis felületek festésére. A keverék összetétele három részből áll, egy része akril matt lakknak, egy része cement, gitt vagy csempe habarcs és egy része víz.

Ahhoz, hogy krétás felületet kapjunk, olyan összetevőt használhatunk, mint a hagyományos szódabikarbóna. A színezőanyag 2/3-án a szóda 1/3-a lesz. A szóda helyett keményítőt használhat. A komponensek aránya megegyezik, de a hígításhoz egy kicsit több víz szükséges.

Annak érdekében, hogy a legjobb kompozíció, amely egyenletesen fekszik, nem igényel csiszolást és illeszkedik bármilyen anyaghoz való alkalmazáshoz kalcium-karbonát (kréta) és festék keverékét kell készítenie. A kalcium-karbonátpor hasonló arányban keveredik a festékkel, mint a szóda. A kréta használata felületek festésére egy száz éves hagyomány, így ez a recept a leggyakoribb és legnépszerűbb.

A legjobb megoldás a vakolat építése, festékkel keverve, 3: 1. A választás a várt hatástól függ.

A texturált bársonyfelületet fémlemezek és kvarchomok hozzáadásával állíthatjuk elő az alapkészítményhez. Ez a kompozíció kiváló megoldást jelent a falak díszítésére.

Festési technológia

A textúrázott vagy pala alapanyag festése a felület és a szerszámok bizonyos előkészítését igényli. Ha a felület kicsi, és a felület nagy, akkor a kések alkalmazásához kefe szükséges. Texturált festékréteg felhordásához egyszerű vagy hornyolt spatulákat, sablonokat, sablonokat, merev keféket és szerkezeti hengereket lehet használni.

Az eszköz megválasztása a tulajdonos kívánságaitól és a várható hatástól függ.

A festés előkészítése a régi bevonatok tisztításával kezdődik. A rétegelt festékréteg felhordásához a felületet szabálytalanul kell feldarabolni, csiszolópapírral, különösen, ha a bázis szilikon. Ha a felületet texturált bázissal festjük, csak a nagyobb hibákat lehet eltávolítani, és szükség esetén alapozni. A festék tökéletesen fekszik a beton, tégla, kő és vakolat felületénanélkül, hogy unalmas összehangolásra lenne szükség.

Annak érdekében, hogy pala (marker) és szerkezeti festék feküdjön egyenletes réteg, meg kell keverni a készítmény alaposan, és csak akkor öntsük az előkészített tartályba. A felszíni festésnek nehezen elérhető helyeken kell kezdődnie, fokozatosan a főfelület felé haladva. Az első réteg alkalmazása után meg kell várni, amíg teljesen megszárad., és csak akkor alkalmazzunk egy második réteget.

Hasznos tippek

  A felület festését és az azt követő szárítást egy bizonyos mikroklímájú szobában kell végezni, a levegő hőmérsékletének legalább 10 ° C-nak kell lennie, és a páratartalom nem haladhatja meg a 85% -ot.A 24 órás palást hatású felületet karbonát-kalcium krétával kell kezelni, puha körkörös mozdulatokkal dörzsölni.

  A festett felületet legkorábban két nap múlva lehet működtetni.. Meg kell várni a réteg teljes kikeményedését. A felszíni festéshez szükséges összetétel elkészítéséhez helyesen kell kiszámítani az áramlást. A texturált festék nagyobb, mint a pala, az összetételáram. Az 1m² színezéshez legalább 600 gramm szükséges.

  A kréta festése saját kezűleg segít jelentős költségvetési források megtakarításában, és lehetővé teszi, hogy mindenki úgy érezze magát, mint egy tervező.

  Mester osztály a legegyszerűbb kréta festék receptje saját kezével, lásd a következő videót.

  Comments
  szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba