Hogyan válasszuk ki a megfelelő festéket a falakhoz?

Bármilyen modern javítás festékanyag használatával jár. Bizonyos esetekben a legtöbb felület befejeződött: a padló, a falak és a mennyezet. Más esetekben - csak néhány díszítőelem.

A lényeg az, hogy a megfelelő festéket úgy válasszuk ki, hogy az új javítás a lehető leghosszabb ideig tarthasson.

Különleges jellemzők

A festék megváltoztathatja az elismert lakást. A falak dekoratív bevonataként különböző színű, textúrájú, fényes fokú lehet. Mindig olyan anyagot választhat, amely megfelel az egyéni igényeknek. Az esztétikai tulajdonságai mellett a festék használható a felületek védelmére bizonyos környezeti tényezőktől: nedvesség, napfény, penész, gomba, kopás, korrózió.

Festék - univerzális bevonat. Használható arra, hogy befejezze mind a ház belsejét, mind a külsőt. Bármilyen felületet lehet festeni: fa, papír, fém, üveg, beton. Egy vagy másik termék javára történő választás során gondosan tanulmányozni kell a csomagoláson feltüntetett adott festék használatának sajátosságait, a különböző felületek festésének képességét és további tulajdonságait.

A színezés előnyei és hátrányai

A helyiségfestés különböző lehetőségei közül kiemelkedik a pozitív oldala. Használatában mondja meg a következő tényezőket:

 • Tartósság lefedettség. Összehasonlítva más típusú befejező festék maradhat a falakon változatlanul hosszú ideig - körülbelül 10 év.
 • Ellenáll a nedves tisztításnak, beleértve a vegyi anyagok használatát is. Mindazonáltal ezt külön meg kell említeni a csomagoláson.
 • Költség. A falak festése olcsóbb, mint sok más bevonat.
 • Különböző lehetőségek. A festékeket különböző virágok széles palettája mutatja be. Ezenkívül összekeverhetők, egyszerre több szobában kombinálhatók, különféle kontrasztos színekkel rendelkező elemeket választhatnak.
 • Könnyen alkalmazható. A színezéshez nem szükséges szakembert meghívni. Ebben a folyamatban nincs semmi bonyolult, saját maga javíthatja a szobát.
 • Könnyen frissíthető szoba. Ha a festett falak vagy elemei hamarosan unatkoznak, könnyen átfesthetőek más színekbe a globális változások nélkül.
 • Könnyen kezelhető. Szinte minden festék ellenáll a nedves tisztításnak.

Ezen túlmenően, ha a falon egy chip vagy repedés keletkezik, könnyen leplezhető, ellentétben például a tapétával vagy cseréppel.

A következő pontok említhetők a festett felület hátrányairól:

 • Teljesen sík felületre van szükség. Bármilyen szabálytalanság látható a festékrétegen. A kivétel a falak domborműve.
 • A feldolgozó falak sokkal több időt vesz igénybe, mint például a tapéta beillesztése. A felületnek tökéletesen síknak kell lennie, repedések és varratok nélkül, további feltöltés, alapozás és polírozás szükséges.

típusok

A modern piac változatos színek széles skáláját kínálja. Ezek sok szempontból különböznek. Néha meglehetősen nehéz választani, hogy a megvásárolt termék ideális legyen minden jellemzőre. Az összes színt a következőképpen osztályozhatja:

 • Belső és elülső. A házakon kívüli vagy belső felületek festésének lehetősége különbözik. A belső felújításhoz csak belső festékeket használnak.
 • Nedvességálló, nem hidratáló. Vízzel érintkezve eltérőek, a helyiség nedvességétől függően használják őket. Fürdőszobák és konyhák esetén csak vízálló festéket használnak.
 • Gőzáteresztő vagy gőzbiztos. A gőzáteresztő festék "lélegző" anyagból készül, és olyan helyiségekben alkalmas, ahol sokan gyakran gyűlnek össze.
 • A festékek a kopásállóság különböző fokúak. Különösen ez a kritérium a festett felületekre vonatkozik, amelyeket rendszeresen nedves tisztításnak terveznek. Ebben az esetben a festéknek vízállónak kell lennie.
 • A festékek a bevonási képesség kritériumai szerint különböznek. Ez a kritérium az 1 m2-es festékfogyasztást mutatja, és befolyásolja a javításhoz szükséges dobozok számát.
 • A festék lehet, hogy nem rendelkezik tixotróp tulajdonságával. Jelenléte a festékszerkezet változatosságát jelenti különböző környezeti tényezők hatására. Például a tixotróp festékek a doboz kinyitása és a levegővel való érintkezés után nem áramolnak, nem csepegnek a keféből festés közben, és nem hagynak csíkot a falon. Emellett a bank nem képez csapadékot.
 • Fényes vagy matt festék. Ez csak a külső jellemzőkben különbözik, és a vevő ízlésétől függ.
 • Megkönnyebbülés vagy rendes. Az esztétikai preferenciák mellett a dombornyomott festék elrejtheti a falon lévő szabálytalanságokat, míg a szokásos felületen tökéletesen sima.
 • Hypoallergén és normális. A hipoallergén festékek összetételükben nem tartalmaznak szerves oldószereket, valamint kémiai ammóniás vegyületeket. A falakra való alkalmazása szinte szagtalan, gyorsan szárad, és ideális azoknak a lakóövezeteknek, ahol gyermekek vagy allergiára hajlamosak.

A festékek összetétele változó:

Víz alapú (vízemulzió vagy víz diszperzió)

Ez a festék gyorsan szárad és szagtalan. Az összes vízfesték a kötőanyagtól függően - polimer: polivinil-acetát, akril, latex, szilikon.

 • Polivinil-acetát - a leginkább költségvetési lehetőség, amely csak száraz helyiségekben alkalmas felületek festésére.
 • Akril festék szárítás után szilárd fóliát hagy, és bármilyen felület bevonására alkalmas: fa, műanyag, fém, tégla. Ellenáll a károsodásnak, nedvességállónak, gyorsan szárad, nem bocsát ki szúrós szagot, ellenáll a napfénynek és ellenálló színnel rendelkezik. Ez a bevonat nagyfokú rugalmassággal rendelkezik, repedések kialakítása nélkül nyúlik és zsugorodik.

Az akril alapú anyagnak hátrányai vannak. Ez elég vastag, így a festés folyamatában a felületen maradhatnak az ecset nyomai. Ezért jobb, ha a festék olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák azt. Az akril festék nem alkalmazható más bevonatra, míg a falnak tökéletesen síknak és polírozottnak kell lennie. Ezen túlmenően az akriltermék meglehetősen magas költséggel rendelkezik a tartóssága és tartóssága miatt.

 • Latex festék szárítás után a falra hagy egy filmet, amely lefedi a megkönnyebbülést. Minden ilyen festék egy vagy több fokozatban fényes, nagyfokú kopásállósággal rendelkezik. Könnyen kezelhető a latexre festett felületek. Alkalmas nedves ronggyal szappanos vízzel történő mosásra. Az akril megakadályozza a penész és a penész képződését, és hosszú ideig megtartja színét.

Ezenkívül idővel nem duzzad, nem reped, nem válik törékeny.

 • Szilikon festékek gyakran szabadtéri munkában vagy magas páratartalmú helyiségekben használják: a konyhában, a fürdőszobában. Szárítás után a felület nem vízzel nedvesedik, megakadályozza. Ez a festék magas gőzáteresztő képességgel rendelkezik. Ezen kívül elrejtheti a falon néhány szabálytalanságot, kijavíthat kis repedéseket és zsetonokat.Azonban a piacon a festékek és lakkok egyik legdrágább terméke.

Minden vízfesték gőzáteresztő képességgel rendelkezik és könnyen tisztítható.

Olaj alapú

Ez a festék tartós, praktikus, mind külső, mind belső munkákhoz használható. Az olajfestéknek azonban számos hátránya van: gőzálló, hosszú szárítás, kellemetlen szaga van. A modern javításhoz az ilyen festéket gyakorlatilag nem használják.

Alkid gyanták alapján

Gyorsan száradó festék, amely tartós fóliát képez a felületen. Ritkán használják a lakóépületek javítására, mivel nagyon kellemetlen szagot bocsát ki. Kiválóan alkalmas fémfelületek bevonására, korróziógátló funkcióval.

Modern festékek

Egy különálló csoport kiemelkedik a modern festékekről, amelyek szokatlan bevonatot képeznek a felszínen: hőszigetelő, grafit, marker, mágneses tulajdonságokkal, kőből vagy fémből imitálva, fluoreszkáló.

 • Teplokraska teljesen helyettesítheti a szigetelést. A felületen 2-4 mm vastagságú bevonatot képez, és a hagyományos fűtőberendezéseken pénzt takaríthat meg. Ráadásul a festék használatával a nehezen elérhető helyeket, valamint az egyenetlen felületeket is lefedhetjük, ami megkönnyíti a falszigetelés folyamatát.
 • Grafit festék a falakon szokatlan bevonatot hoz létre, amely utánozza a pala. Ennek egyik jelentős előnye a korróziógátló hatása. Ezenkívül tartós, mechanikai feszültséggel szemben ellenálló és egészségre is alkalmas. A tervezők gyakran használják a gyermekek és a fürdőszobák befejezéséhez.
 • Marker festék a fali táblákra kemény bevonatot képez, amely egy táblára hasonlít. Ilyen felületen jelölőkkel rajzolhat, majd könnyen leöblítheti a rajzokat és feliratokat. Ez a festék nem csak a falakat, hanem a bútorok és a belső részek egyes elemeit is díszítheti.

Kiváló alkalmazási területe a tökéletesen sima felület használata a filmeket projektorok használatával.

 • Mágneses festék - nagyszerű modern megoldás a falak számára. A mágnesek könnyen csatlakoztathatók ehhez a bevonathoz. A képeket vagy képeket ilyen festékkel a falra akasztani nem kell ragasztó vagy körmök. Ez az anyag kiválóan alkalmas gyerekszobák, irodák és osztálytermek, iskolák és óvodák számára.
 • Más anyagokat utánzó festék, lehetővé teszi, hogy megmentse a kő, tégla vagy fém vásárlását. Első pillantásra a különbség szinte láthatatlan, és az időköltségek jelentősen csökkenthetők.
 • Fluoreszkáló festék lehetővé teszi, hogy olyan felületet hozzon létre, amely sötétben világít az ultraibolya sugárzásnak kitéve. Ezzel festheti az egész falat, bár leggyakrabban csak néhány elem kiválasztására szolgál, valamint teljes képeket készít. Látható a fényben, vagy csak sötétben nyilvánulhat meg. Ez a megoldás alkalmas szórakoztató létesítményekre vagy apartmanokra, ahol a tulajdonosok eredeti megoldásokat és kísérleteket szeretnek.

szín

Jobb, ha a belső teret víz diszperziós festékkel díszítjük - összetételében a leginkább ártalmatlan. De a megfelelő szín kiválasztása nem olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. Fontos szerepet játszanak nemcsak az egyéni színérzékelés és preferenciák, hanem számos más tényező is: a belső színek kombinációja általában, a szoba mérete, célja.

A színek kiválasztásakor néhány szabályt követhet:

 • Értékelje a szobát és annak összeegyeztethetőségét a kiválasztott árnyalattal. Fontos szem előtt tartani a szoba világításának szintjét és jellemzőit, mivel ez befolyásolhatja az objektumok színét.
 • Ahhoz, hogy egy személy harmonikusan érzékelje a belső teret, nem több, mint három színt használhat. Ellenkező esetben a tárgyak a szemébe fojtogatnak, és a torlódást érezzék. Ugyanazon tartomány különböző árnyalatai nem tekinthetők különálló színeknek.Emellett a fekete-fehér semlegesnek tekinthető, és ez alól kivételt képez. Bármilyen színnel kombinálhatók és bármilyen belső térben használhatók.
 • A különböző színek közül választhat egy domináns.
 • A világos színek nem alkalmasak nagy felületek festésére.

A legjobb megoldás - az egyes kis elemek kiválasztása.

 • Ahhoz, hogy a felület eredeti legyen, nem szükséges a színezést különböző színekben használni. Különböző textúrák és minták kombinációjával diverzifikálhatja a szilárd belső teret. Ezt például úgy lehet elérni, hogy a festéshez különböző hengereket használunk.
 • Ha a lakásban szomszédos szobák találhatók, akkor a díszítéshez vizuálisan kombinálható.
 • A mennyezetnél jobb, ha az egyik skála színét választjuk a falakkal, de kissé könnyebb. A kiválasztott színeket össze kell hangolni és egymással összhangba hozni.
 • A szoba színének kiválasztása az egész belső teret figyelembe véve, beleértve a bútorokat, a textileket és a dekorációt is.
 • Elég nehéz választani egy boltban, mivel a műhelyvilágítás egy boltban néha torzítja a színeket, ami később otthon is több tónus szerint változhat.
 • A szín kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a különböző felületek eltérőek: a sima könnyebbé teszi a hangot, durva - sötétebb, matt - a melegebb, még hidegebb árnyalatokat is, fényes - frissíti a hangokat, beleértve a hidegeket is.
 • A szoba eredetiségének biztosítása érdekében a szomszédos falak kontrasztos festését alkalmazhatja élénk színekben.
 • A faltervezés szabályai szerint csak a teljes belső háttér. Használhatja az eredeti technikát - éppen ellenkezőleg, élénk színekkel vagy rajzokkal jelölje ki a falakat, és a bútorokat és a berendezést a szobában kiegészítheti.

Mindegyik szín másképp érinti az embert, a környező tér felfogásától:

 • White. A szobát vizuálisan nagyobbra, tágasabbá teszi. Mindazonáltal meg kell felelnie az intézkedésnek a fehér használatakor. Túlságosan kényelmetlenül, unalmassá teheti a szobát, megteremti az érzést, hogy nem lakóövezetben van - irodában vagy kórházban.
 • Red. Agressziót, szorongást, szenvedélyt és izgalmat okozhat. Ez a szín nagyszerű a hálószobában. A helyiségben végzett keresés azonban gyors fáradtsághoz vezethet, a legjobb megoldás az, hogy csak néhány elemet adjon nekik.
 • Zöld, kék. Ezek a színek közel vannak a természetes, természetes éghez, vízhez és levelekhez. Ez a szoba segít pihenni, pozitív hatást gyakorol az emberi pszichére.

Ebben a tartományban elrendezheti a fürdőszobát.

 • Sárga. Ez a szín a napfényre emlékeztet, biztonságot és bizalmat adva. Sárga színben elrendezheti a nappalit vagy az étkezőt.
 • Barna és szürke. Ezek a színek segíthetnek a fontos kérdésekre, gondolataira koncentrálni. Egy barna szoba mindig drága és elegáns.
 • Orange. Támogatja a pozitív energiát. A felesleg azonban ellenkező hatást okozhat - az álmosság és a letargia előmozdítása.
 • Lila. Segíti a szellemi munkát, megnyugtatja az idegrendszert. Jobb, ha gyermekszobákat választunk.
 • Black. Lehet provokáló állapotokat provokálni. De mérsékelten a fekete ünnepélyes és szilárd megjelenést biztosít a szobának.

A kényelmes, hangulatos, pszichológiai szempontból semleges légkör megteremtése érdekében jobb, ha meleg, pasztell árnyalatokat használ - bézs, homokos, könnyű kávé, arany, lila. Ahhoz, hogy ellenkező hatást érjünk el, egy olyan helyiségben, ahol életképessé és pozitívnak tudod tölteni magát, élénk színeket kell választanod: piros, zöld, kék, narancs. A frissesség növelése a szobában, a kék, a smaragdzöld és a fehér hűvös árnyalatai segítenek.

A megfelelően kiválasztott szín segítségével vizuálisan korrigálhatja a helyiség hiányosságait:

 • Egy kis területnél jobb a világos árnyalatok kiválasztása, fényes világítással kombinálva. Ez a technika vizuálisan bővíti a szobát.
 • A mennyezet magasságának vizuális növeléséhez fehérre kell festeni. A hatás növelése érdekében hozzáadhat egy fehér mennyezeti lábazatot.
 • Ha a mennyezet túl magasnak tűnik, akkor a festés sötét lesz, hogy vizuálisan csökkentsék, és a falak fényét.
 • A hideg színárnyalat hozzájárul a tér vizuális bővítéséhez.
 • Kis helyiségekben nem alkalmasak a kontrasztos színeket kombináló technikák.
 • Egy kis térben nem szabad vonzódni a falakra, hogy falfestmények vagy más fényes elemek legyenek.
 • Nagy szoba esetén sötét árnyalatok használata kék színnel kombinálva.
 • A nagy tér vizuálisan csökkenti a segítséget a meleg színekben: piros, narancs és sárga.

A szoba célja nem az utolsó befolyás a színválasztásra:

 • Hall vagy társalgó. Attól függően, hogy az emberek milyen gyakran csinálnak ebben a szobában, kiválaszthatja a színsémát. A mély árnyalatok segítenek pihenni és hangolni a filmet, a fényes akcentusok hozzájárulnak a szórakoztató időtöltéshez. Ehhez a szobához, ahol sok ember gyakran gyűjti össze, az eredeti megoldások és a szokatlan festékkel rendelkező felületek festése alkalmas: ragyogással, többszínű. A modern design lehetőségek között megtalálható a mennyezet színezése érdekes színekben. A festék fényes, gyöngyház, fluoreszkáló lehet.
 • A regisztrációhoz étkező homályos, elnémított színek, amelyek hozzájárulnak a nyugodt étkezéshez, és nem vonják el a figyelmet.
 • A hálószobához a jó pasztell színek, amelyek a pihenésre állnak, segítenek felépülni.
 • Fürdőszoba a legjobb megoldás a kék és zöld paletta, de érdemes figyelembe venni, hogy a zöld tónusok más színeket torzíthatnak. Ezt figyelembe kell venni a nőknél, akik sminkelnek ebben a szobában.
 • A konyha tetszés szerinti színnel díszíthető. Ne feledje, hogy a túl világos árnyalatok márkájúak, és ebben a szobában gyakran szennyeződnek. Azok számára, akik figyelik a súlyukat, a kék színű lesz, az az éhség érzését tompítja.

tervezés

A festék- és lakktermékek kiválasztása a boltban fontos, hogy kezdetben bemutassa a kívánt hatást, a jövőbeni szobát és az új festék belső megjelenését. Számos tervezési módszer van, amellyel a leggyakoribb helyet átalakíthatja:

 • A szoba vízszintes elosztása. Ez a lehetőség a szoba klasszikus stílusára alkalmas. Általában a falak alsó része sötétebb festékkel, a könnyebb felső részével van festve. Ez a technika csak a magas mennyezetű helyiségek számára alkalmas, mivel vizuálisan csökkenti őket, a falakat rövidebbé teszi.
 • A belső tér egyes elemeinek kiválasztása. A dizájn egyik legfrissebb trendje, hogy a szoba egyik falát sötétebb árnyalattal vagy kontrasztos színnel festjük. A hirtelen átmenet és kísérletek jól illeszkednek a nappalihoz vagy a gyermekszobákhoz, egy hálószobában jobb választani a nyugodtabb megoldásokat. A falakon kívül kiemelhetőek a fülkék, korlátok, polcok is. Az eredeti dekoráció - kiemelve a kontúr kontrasztos színeit és a falak sarkait.

Ez a technika lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a szobát.

 • A csík a szoba kerülete körül. A vízszintes széles csík lehetővé teszi, hogy kiválasszon bizonyos elemeket a falon, és a legjobban megfelel a folyosóknak - szűk helyiségek, ahol vizuálisan csökkentheti a mennyezetet, így szélesebbé teheti a falat. Ezt a technikát szemszinten végezzük, és figyelmet fordít például a képek lógására. Az óvodában így lehet megkülönböztetni a gyermek munkáját, leveleket és érmet.
 • Színezés a falakat csíkokban. Nem szabad az összes falat ilyen módon díszíteni, elég csak az egyiket vagy a különálló részt választani.A fő feltétel - a csíkok színeit össze kell hangolni egymással, valamint a belső tér többi részével. A csíkoknak nem kell különböző színekben lenniük. Kiválaszthatja az azonos színű csíkok kombinációját fényes és matt hatással.
 • A fal vagy annak részeinek festése az eredeti mintázatban. A festék használatával bármilyen képet hozhat létre, így a belső tér egyedi. Ebből a célból jobb, ha meghívunk egy szakembert, aki jól dolgozik. A falfestés tökéletesen alkalmas gyermekszobák vagy nappali helyiségek számára, ahol sokan gyakran gyűlnek össze.
 • A velencei festék (vakolat) használata. Ez a technika hozza létre a márvány bevonat hatását a falra. Ahhoz, hogy igazán szépnek tűnjön, egy speciális készségre van szüksége, hogy alkalmazza. A leggyakrabban egy speciális mestert hívnak erre a célra. Ezen túlmenően maga az anyag nem olcsó, így ez a festés elitnek tekinthető, hangsúlyozza az otthoni tulajdonosok státuszát. Ilyen vakolat használható mind belső, mind külső munkákhoz.
 • Texturált festék használata. Ezzel a technikával a különböző típusú falak domborzati felülete jön létre. A festékhez különböző töltőanyagok hozzáadásával különböző felületek utánzatai készíthetők: kő, fa, textil. Ezen kívül textúrázott festékek csillogó és fényes. Az egyik eredeti fajta - atakama - egy fényvisszaverő festék, amely a felületre való felhordás után a falon bársony optikai hatást hoz létre.
 • Használjon mozaik festéket. A bázisok keveréke különböző színű, méretű és formájú szemcsékkel. Attól függően, hogy a bevonat bizonyos vizuális hatást fejt ki: selyem, textil, márvány chip, parafafa, csillagos ég, esőcseppek, absztrakt blotok vagy rendszeres geometriai formák. Ennek a festéknek számos előnye van: a környezetvédelem, az eredeti tervezés, a tartósság, az erő, a penészgátló és a gombaellenes hatás, a nedvességállóság.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a festék egy vastag rétegbe esik, amely hasonló a műanyagra, ilyen bevonattal, elrejtheti a falon a kisebb szabálytalanságokat és repedéseket.

Gyártók és vélemények

A festék kiválasztásakor a legfontosabb kritérium a gyártó. A jól ismert és bevált márkák értékelik a hírnevüket, és megpróbálnak valóban kiváló minőségű termékeket előállítani, mind az elit, mind a költségvetési lehetőségeket.

Az európai vásárlók a legjobb gyártók. A fogyasztói vélemények vezető pozíciói olasz márkák. Ez a festék a legmagasabb minőségű, színes, tartós. A hazai piacon az ilyen olasz cégek népszerűek:

 • Oikos. A piacon létező, nagyon jó minőségű termékeket körülbelül 20 éve különbözik.
 • San marco - több mint 50 éve gyárt a kiváló minőségű befejező anyagok teljes sorát.

Az olasz termékeken kívül számos európai márka állít elő minőségi termékeket. Ezek közé tartozik a német Dufa, Wandfarbe, Superweiss, angol Johnstone, Dulux, finn Tikkurila és lengyel Sniezka.

Oroszország igen népszerű, mint a festék- és lakktermékeket forgalmazó ország. A legjobb márkák az „Admiral”, az „Eurolux”, a „Nevskie festékek”, a „Yaroslavl festékek”.

Az elégedett ügyfelek visszajelzései alapján Top 10 legjobb gyártó:

 • Marshall és Export-7 - Törökország. Ezeknek a márkáknak a termékei kiváló minőségűek, kopásállósága ellenáll a tisztításnak a vegyi anyagok használatával. Ezenkívül a festék gazdaságos költségek között változik.
 • Finncolor - Finnország. A gyártó kiváló minőségű festéket készít külső, belső munkákhoz, valamint egy speciális sorozathoz antifungális és penészgátló hatással a nedves helyiségekben.
 • Emplis - Oroszország. A vállalat vezető szerepet tölt be a hazai márkák körében.A márka festéke kiváló minőségű, bármilyen felület festésére, kopásálló.
 • Alpina - Németország. A cég olyan festéket állít elő, amely megakadályozza a szennyeződést a penészgombával és a gombaellenes hatással, ami ideális lehetőség a konyhák számára.
 • Dufa - Németország. Nagy ellenállóképességgel és tartóssággal rendelkező festéket készít.

A fajták között van egy speciális festéksor, amely szárítás után kellemes tapintású, bársonyos bevonatot hagy a falra.

 • Tikkurila Harmony - Finnország. Ez a márka az egyik leggyakrabban vásárolt festékek és lakkok között. Ennek a cégnek a festékei nagy mértékben ellenállnak a sérüléseknek, és megkönnyítik a különböző dekoratív hatások kialakítását a felületeken.
 • Beckers - Svédország. A vállalat minden felületre festékterméket gyárt, amely megfelel minden minőségi és környezetvédelmi előírásnak.
 • Dulux - Anglia. A vállalat festéket készít minden olyan helyiségben, amely hosszú élettartamot, nedvességállóságot és sokféle lehetőséget kínál.
 • A Sherwin-Williams kiváló minőségű amerikai termék. Különlegessége az egyedi csomagolásban rejlik, amely feszességének köszönhetően páratlan formában megtakarítja a festéket.
 • Parkerpaint - Amerika. A termékeket a színárnyalatok gazdag választéka jellemzi, kiváló minőségű és megbízható, tartós bevonatot biztosít bármely felülethez.

Kiválasztási kritériumok

Egy jó festék kiválasztásához több kritérium is érvényesül:

 • Ártalmatlanságát. Minden életteret. Különös figyelmet kell fordítani az anyag összetételére és annak az emberekre gyakorolt ​​hatására.
 • Gyártó. A híres márkák általában kiváló minőségű termékeket kínálnak.
 • Könnyű alkalmazás.
 • Szárítási sebesség.
 • A környezeti hatásokkal szembeni ellenállás, kopásállóság. Fontos, hogy ne csak a festett felületre gyakorolt ​​lehetséges mechanikai hatásokat értékeljük, hanem a napfény mennyiségét is (a festék elhalványulhat a kezdeti árnyék helyett, újabb), a szoba nedvességét.
 • Anyagfogyasztás. Nehéz a festék mennyiségének helyes kiszámítása azonnal, különösen akkor, ha a festés kézzel történik. Jobb, ha az anyagot margóba vesszük, különben fennáll annak a veszélye, hogy később nem találja meg ugyanazt az árnyalatot.
 • A festett felület gondoskodik. Figyelmet kell fordítani arra, hogy a festék tolerálja-e a nedves tisztítást és a vegyi tisztítószerekkel való érintkezést.
 • A festék adott felületre való felhordásának lehetősége. A különböző festékek a fa, a fém, a papír felületeken eltérően helyezkednek el, és a padlóra, a falakra és a mennyezetre való rajzolás jellemzői is különböznek.
 • Költség. A festékanyag ára leggyakrabban annak minőségét jelzi. Az olcsó lehetőségek rövid életűek, és számos más hátrányuk is van.
 • Jellemzői a szoba, amelyről feltételezhető, hogy festeni.

A nedves helyiségekben (konyha, fürdőszoba) a festéknek nedvességállónak kell lennie, gyermekszobákban - egészségbarát anyagokból, a nappaliból - gőzáteresztő.

Falfestés funkciók

A falak festése nehéz és időigényes folyamat. Saját jellemzői vannak a javítás típusától és a helyiség céljától függően. A javítás nagy vagy kozmetikai lehet.

Az idő jelentős részének átdolgozásakor a falak festéshez való előkészítése folyik. Tökéletesen sima felülettel, szabálytalanságokkal és érdességgel kell rendelkezniük, különben bármilyen hiba a festékrétegen keresztül lesz látható. Különösen a vízben diszpergálható festékekre vonatkozik.

Annak érdekében, hogy a festéket egyenletesen el lehessen helyezni, és az eredmény jó minőségű, a falak festésének folyamatát több szakaszban kell végezni:

 • Előzetes igazítás. Ehhez a falat általában gipszkeverékkel vakolják. Nagy mennyiségű munkához néha cement és homok keverékét használják.A színpad magas színvonalú teljesítménye érdekében a falra rúd van. Ez megakadályozza a repedések előfordulását, növeli az új javítás élettartamát.
 • Alapozás. A fal feldolgozásának minden fázisa után egy primerréteget alkalmazunk, mivel az anyag egymáshoz tapadását biztosítja.
 • Shpatlevanie. Ezt a szakaszt érdemes megkezdeni, amikor az előző réteg teljesen megszárad. Attól függően, hogy milyen jól sikerült, függ a gitt rétegétől.
 • Csiszolás. Miután az előző réteg megszáradt, a felületet őröljük, majd egy nem szőtt vagy üvegszálas réteget alkalmazunk. Ezt követi egy másik gitt és köszörülés. Csak azt követően kezdheted el a festést.

A redecoration szakaszában csökken. Az ilyen alapos felületek előkészítése már nem szükséges.

A falak festéséhez a kívánt szobában:

 • Készítse elő a helyiséget: távolítsa el az összes bútorokat, amit nem lehet kivonni a szobából, polietilénnel borítani, eltávolítani a fali díszeket, kapcsolókat és aljzatokat.
 • A fal merev sörtékkel van csiszolva, majd nedves tisztításnak van kitéve.
 • A felületet gombaellenes és penészgombás oldattal fedjük le.
 • Shpatlevanie. Ebben a szakaszban a fal kisebb hibái megszűnnek - repedések, szabálytalanságok.
 • Festék alkalmazás. Nagyon óvatosan kell végezni, azonnal megszüntetve a hiányosságokat: csöpög, ami túlmutat a szükséges határokon, mivel az anyag szárítása után nagyon nehéz lesz megtenni. Az eszközöknek magas minőségűnek kell lenniük. Ha például olcsó görgőt vagy kefét használ, a szőrszálakat vagy szőrszálakat hagyhatja a felületen.

Ebből nem fog olyan vonzónak lenni, mint amennyire kellene.

A festéket általában több rétegben alkalmazzák. Miután az előző réteg megszáradt, egy új réteget helyezünk az ellenkező irányba. A termékbankban az egyes festékek használatát általában pontosan meghatározza.

A hálószobában

A hálószobában a falak festéséhez jobb választani a festéket vízre vagy akril alapra. Ebben a szobában nincs magas páratartalom, így az új falburkolat hosszú ideig tart, és nem kezd mosni.

Az akril festék hosszú élettartamú és olcsó. Ahhoz, hogy a falra tegye, nem igényel különleges készségeket, ez elég szerény a munkában. A víz diszperziós festék is olcsó, de gyorsan szárad és enyhe szagú. Azonban, ha egy fal mechanikusan sérülhet, jobb, ha előnyben részesítjük az első opciót. A vizes oldatok kevésbé praktikusak és kevésbé ellenállnak a karcolásoknak és a chipeknek.

Különös figyelmet kell fordítani a színek kiválasztására. A hálószobában jobb, ha nem használja élénk színeket, a belső teret pihenésre és alvásra kell beállítani. Kombinálhatja a néma árnyalatok több színét, a geometriai mintázattal rendelkező falakat rajzolhatja. A különböző típusú kefék és görgők használatával ötvözheti az eredeti, eredeti mintákat a felületeken. Több festék alkalmazása egy falra, meg kell győződnie arról, hogy kompatibilisek-e egymással.

A fürdőszobában

A fürdőszobai festék falfalakként való megválasztása költséghatékony megoldás. A színezés sokkal olcsóbb lesz, mint egy csempe vagy cserép vásárlása.

A fürdőszoba festékének kiválasztásakor gondosan meg kell vizsgálnia a címkét. Ez feltétlenül jelzi, hogy az anyag ellenáll a megnövekedett páratartalom és hőmérséklet-változásoknak. A legjobb, ha latex vagy szilikon alapú keveréket választunk. Így a fal vastag, hermetikus, megbízható bevonatú réteggel lesz borítva. Ezenkívül ezek a festékek könnyen nedvesíthetők, beleértve a vegyi anyagokat is.

A színmegoldás lehet az egyéni preferenciáknak megfelelően. Kísérletezhet, élénk színeket választhat. Mindezek közül a legjobb a meleg színekhez.

Pénzt takaríthat meg a hazai termelés termékén, amelynek minősége nem lesz rosszabb a külföldi versenytársaknál.

Hasznos tanácsok

Miután befejeződött a belsőépítészeti munka, A festett felületek karbantartásához néhány ajánlást kell követni, hogy az új javítás a lehető leghosszabb ideig tarthassa:

 • Az anyag felületére való felhordás után hagyjuk 2-3 napig száradni. A teljes szárítás azonban csak 2 hét után következik be. Ez alatt az idő alatt a falakat fokozott gondossággal kell kezelni, ne merítsük őket nedves tisztításra.
 • A festett falakat időről időre enyhén nedves ruhával törölje le. Ne használjon port vagy szódát. Ez a foltok kialakulásához vezet, és a bevonat összeomlik.
 • A festett mennyezet csak száraz tisztítást képes ellenállni. Ehhez használhat porszívót vagy ecsetet.
 • Miután a szennyezés megjelenik a falon, azonnal távolítsa el, amíg mélyen felszívódik a festékrétegbe. Ehhez használhatja a szokásos nedves rongyot. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a folt nem törlődik, és a felületet át kell festeni.
 • A makacs foltok mosogatószerrel moshatók. A felesleg azonban a felület károsodásához vezethet. Miután a folt eltűnik, törölje le a falat egy nedves ruhával.
 • Ha a festék kiváló minőségű, a felületen sima, sima rétegben fekszik, és a szennyeződések nem tapadnak hozzá. Ebben az esetben a nedves tisztítás számát csökkenteni kell. A szegény festék porózus felületet képez, amely könnyebben szennyeződik, a porokat a pórusokban tartva. Ehhez gyakrabban kell mosni, és ennek következtében valamivel kevesebbet lehet használni, mint egy drágább.
 • Víz diszperziós festék használata esetén a rongynak szinte száraznak kell lennie, a vizet minimálisra kell használni.
 • Ha a festék olaj alapú, speciális megoldást kell használni a felület mosására. 1 liter vizet feloldunk 1 evőkanál ammóniát. A folyékony fal feldolgozása után törölje le szárazon. Minden mozgásnak csak függőlegesnek kell lennie. A megelőző nedves tisztítás nem éri el az évente kétszer többet.

Ha szennyeződés keletkezik a falon, könnyen eltávolítható egy radírral vagy kenyér morzsával.

Gyönyörű példák a belső térben

A modern design széles választékát kínálja a belső festék festésére.

Az egyik fal fényes, kontrasztos árnyalatával. Egy absztrakt minta, amely egyszerre több színt ötvöz, eredetinek tűnik.

A belső térben a fényes falat organikusan nézhetjük ki, de egy mennyezeti lábazattal és néhány, ugyanolyan színtartományú bútorokkal is kiegészíthető.

Kiváló megoldás az, hogy a falak egyikét ne csak kontrasztos színben, hanem felemelt felülettel is kiválassza.

A szomszédos falak festése kontrasztos színekben olyan emberek választása, akik nem félnek a kísérletektől.

A puha színátmenet, amely fehér mennyezetgé változik, vizuálisan felemeli, és a könnyedség és a légkör érzését idézi elő.

A vízszintes csíkok szélesebbé teszik a helyet. Ez a technika csak magas mennyezetű helyiségekben használható.

A függőleges csíkok vizuálisan magasabbra teszik a mennyezetet, de szűkíthetik a helyet.

A falak megfelelő festékszínének kiválasztásáról lásd a következő videót.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba