Fehér víz alapú festék: tippek a választáshoz

A falak és a mennyezet befejezéséhez gyakran használják a víz alapú festéket. Különösen ez az anyag népszerű a költségvetés javításában, ahol a befejezésre kötelezett összeg meglehetősen kicsi.

Különleges jellemzők

A vizes emulziós festék csak fehér színben kapható, színező pigment, amelyet bizonyos módon vezetnek be a vízbázisba. Amikor az emulziót felvisszük a felületre, a víz elpárolog, és a színező részecskék sajátos filmet hoznak létre. Ez a festék csak belsőépítészeti használatra alkalmas, és nem vonatkozik az utcára.

A víz alapú festéknek számos előnye van:

 • A bevonat szagtalan, így a helyiségek festésével ezzel a befejező anyaggal nem hagyhatja el a házat.
 • A festék környezetbarát. Nem tartalmaz mérgező anyagokat, valamint olyan összetevőket, amelyek allergiát okozhatnak.
 • Alkalmazása nem igényel bonyolult eszközöket. Teljesen kefével és görgővel végezhető, vagy használhatja a szórópisztolyt.
 • Ha ezt az anyagot nem használja oldószerre, elegendő a szokásos tiszta víz.
 • A festék fedési kapacitása meglehetősen magas.
 • Az anyag eltarthatósági ideje meglehetősen nagy.
 • A különböző mennyiségű csomagolás lehetővé teszi, hogy a megfelelő mennyiségben vásároljon festéket, miközben minimalizálja a költségeket és a fel nem használt anyagot.
 • A lefedettség más árkategóriában választható, és a költségvetési minőség is nagyon jó.
 • Csak néhány óra múlva szárad.
 • Szárítás után a bevonat durva felületet kap, ami nagyon esztétikus.
 • A festék könnyen leöblíthető a kezéből és a különböző felületekből, amíg megszárad, és nem igényel oldószert. A bevonat kiszáradása után azonban nagy szilárdságot ér el.

Hol vonatkozik ez?

A tiszta formájú fehér vizet tartalmazó festéket leggyakrabban a szobák mennyezetének festésére használják: otthon, irodákban, üzletekben.

A színek használatával árnyékot adhat a terméknek, és használhatja a falak befejező anyagaként, például az irodában, a házban vagy egy ideiglenes lakásban.

A fehérvíz alapú festék segítségével különböző belső dekorációkat lehet díszíteni.

Ezt a befejező bevonatot gyakran kézimunka során használják, például papírcsövek munkáinak festésére.

típusok

A fehér víz alapú festék több fajtából áll és változik a kompozícióban használt polimerek típusától.

Ennek a befejező anyagnak több típusa van:

akril

Itt alapul szolgálnak az akrilgyanták. Szintén gyakran szerepelnek a szilikonok a kompozícióban, ami az anyagot vízállóvá teszi, és lehetővé teszi azt olyan helyiségekben, ahol párologtatás történik, például a konyhában. Ez a bevonat akár 5000 mosási ciklusnak is ellenállhat, és az egyenletességet és a repedéseket akár 1 mm-ig is elfedi. Az akrilgyantákon alapuló fehér víz alapú festék tökéletesen illeszkedik a legtöbb felülethez, beleértve az üveg, a beton vagy a fa.

szilikát

Az ilyen készítmények alapja a folyékony üveg. Jelentős eltarthatóságuk van a kész anyagnak, ami több mint 20 év. Ezt a festéket a jó áteresztőképesség és a negatív tényezők hatásával szembeni ellenállás jellemzi, mint például a szélsőséges hőmérsékletek. A magas páratartalom azonban károsíthatja a bevonatot.

Szilikon

Ez az egyik legdrágább készítmény, de számos tulajdonság indokolja. Ez a festék akár 2 mm-es repedéseket is képes korrigálni, a bevonat önmagában tökéletesen áthalad a gőzön.Alkalmas magas páratartalmú helyiségekben való használatra. A bevonat felületén nem indul a penész és a gombák.

Polivinil-acetát

Ezeket a készítményeket pigmentek PVA bázissal való összekeverésével állítjuk elő. Ez a bevonat nem fél a szennyezéstől. Nem fél a zsírtól és az olajoktól, jól fedő tégla és beton, ellenáll a fakulásnak, tartós réteget hoz létre.

Hogyan válasszuk ki?

A fehérvíz alapú festék kiválasztása több tényezőtől függ:

 • A szoba célja. Ha a hálószobában vagy a nappaliban kell fedeznie a mennyezetet, akkor megvásárolhatja a szokásos akril kompozíciót. Ha meg kell festeni a mennyezetet a konyhában, akkor legalább ki kell választania egy kompozíciót szilikonokkal. A garázsba illeszkedő polivinil-acetát készítmény elkészítéséhez. Ez a bevonat könnyen mosható az olajokból, és a falak mindig jól fognak kinézni.
 • Ár. A víz alapú festék költsége meglehetősen változatos. 10 literes térfogatra meglehetősen magas minőségű termékeket vásárolhat 1000 rubel vagy 3000 rubelt meghaladó mennyiségben.
 • Kétféle bevonatot képezhet a felületen: matt és fényes. A vevő igényeitől és igényeitől függően ki kell választania a megfelelő összetételt.
 • Vásárlás előtt szükséges a térfogat kiszámítása befejező anyag, amire szüksége lesz. Sok gyártó 2–30 kg térfogatú fehérvíz alapú festéket vásárol, ami lehetővé teszi a szükséges konténer kiválasztását, ezáltal pénzt takarít meg.

Gyártók és vélemények

Az építőanyagok piacán meglehetősen sokféle fehérvíz alapú festék található, nemcsak a bevonat típusaiban, hanem a gyártókban is.

Az alábbiakban néhány olyan márka szerepel, amely különösen igényes:

 • Deluxe. Akril festék kompozíció A Magic White tökéletesen lefedi a felületet. A fogyasztás mindössze 1 liter / 12 négyzetméter. Ez a befejező anyag nem alkalmas falak és mennyezetek festésére a fürdőszobában, mivel a túlzott kondenzáció károsíthatja a bevonatot. Az ilyen anyag ára kb. 2700 rubelt 10 literes térfogatra vonatkozóan. A felhasználók hangsúlyozzák a könnyű alkalmazhatóságot a különböző felületeken, a magas szárítási sebességet és a szagot. Megjegyezzük a burkolat egyszerűségét is: a felületet csak nedves ruhával törölje le.
 • Dufa "Super White". Ez a festék nagyfokú fehérségű és kiváló rejtőzködő képességgel rendelkezik. A bevonat kiváló minőségű, és nagyon gazdaságos: az egyik réteg elegendő ahhoz, hogy a szennyezett felületeken teljesen felszíni legyen. A Dufa "Super White" befejező anyag ára körülbelül 3 000 rubel 10 liter térfogatra. A festék áttekintése is pozitív. Sokan megjegyzik a csodálatos fehér színt, az alkalmazhatóságot. A hiányosságok között megemlítjük az anyag magas költségét, valamint azt a tényt, hogy a bevonat gyorsan szárad és elég nehéz tisztítani.
 • "Snowflake". Ez a víz alapú festék latex belföldi gyártó. A költségvetés ellenére a festék meglehetősen jó minőségű termék, amely a finn alapanyagon alapul. A kompozíció átlátszatlansága meglehetősen jó, és fogyasztása mindössze 100 g / négyzetkilométer. m. A festéket magas páratartalmú helyiségekben lehet használni, például a konyhában. A festék ára mindössze 950 rubel 14 kg-os térfogat esetén.

Az ügyfelek véleménye szerint a „Snowflake” a legolcsóbb vízbázisú festék, amely ideális a hófehér színű bevonattal.

A festékválasztás jellemzői, valamint a festés folyamata a következő videóból fog tanulni.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba