Palafesték: jellemzők és előnyök

Könnyű, hogy a belső tér érdekes, funkcionális és hasznos legyen a kreatív ötletek kifejlesztésére a gyermekek és felnőttek számára, pala palack festékkel. Az iskolai idők mindenki számára ismerős, iskolai táblára. Pala és mágneses festék segítségével naponta változtathatja meg a belső képet a hangulatától függően. Palafesték bevonatot használnak a falak, részei, valamint az egyes tárgyak díszítésében.

Megkülönböztető jellemzők

Az építőanyagok világában ez a típus széles körben elterjedt. A pala és a mágneses festékek pozitív tulajdonságaikban gazdagok. A gyönyörű matt felület illeszkedik a szobák bármelyikébe, funkcionalitást biztosít.

 • A gyerekek tapétáját felváltja, vászonként szolgál majd a gyermekek ötleteinek rajzolásához és kifejezéséhez.
 • A mágneses festék emlékeztetőket, fényképeket és rajzokat csatol a falhoz.
 • A készítmény nem bocsát ki kellemetlen szagokat, biztonságos az emberek számára.
 • Erős tapadás bármilyen alapon.
 • Magas szintű tűzállóság, vízállóság.
 • Eltávolítja a különböző típusú berendezések munkájából származó sugárzást.
 • Tartós matt felület.
 • Kis méretű szabálytalanságok és felületi hibák elfedése.

A sok pozitív tulajdonság ellenére a készítmény negatív pontot mutat. A pala festék rosszul érzékeli az alacsony hőmérsékletet, ezért jobb, ha beltérben dolgozunk. Az ilyen festékfelszíni anyagot lefedve létrehoz egy helyet, ahol kifejezheti hangulatát.

 • A konyhában lévő háziasszony recepteket és számos tippet rögzíthet a főzés területén.
 • A hallgató érdeklődik a problémák megoldására és a geometriájú ábrák rajzolására a falon.
 • A kisgyerekek nem rajzolják meg a falak felületét, hanem csak frissítik őket. A háttérképre támaszkodva ez a hatás nem érhető el.
 • Ha elrendezi a falat vagy annak egy részét a folyosón, a vendégek örömmel hagynak visszajelzést az esti órákról.
 • Ezt a belső teret gyakran használják kávézókban, kiemelve a nap menüjét vagy ételeit. A grafitos üzletekben a promóciók és kedvezmények megünneplése.

Mint látható, a pala anyagának alkalmazási területe kiterjedt.

struktúra

A pala kompozíció szerkezete vízoldható. A festék folyékony formában hígítható vagy öblíthető. A festék latex alapú. Ha a falat mágnesként szeretné használni, akkor mágneses alapozót kell használni a pala festék alatt. Ennek a kompozíciónak a titka - vasrészecskék jelenlétében, amelyek segítenek a kis mágnesek megtartásában. Könnyedén készítheted a pala palást.

Ehhez szüksége lesz:

 • cement (egy cementkeveréket lehet venni);
 • akril festék;
 • szín;
 • a víz;
 • gipsz;
 • víz alapú festék.

Egy pohár akril festéket, színt és 2 evőkanál cementet vagy cement keveréket kell kevernie. Van még egy lehetőség: a festéket, gipszet és vizet 3: 2 arányban kombináljuk: 1. Ahhoz, hogy a felület mágneses tulajdonságokat szerezzen, adjon hozzá egy száraz mágneses alapozót a készítményhez.

Az öngyártás előnyei:

 • Gazdaság.
 • A pala festék mennyiségének előállítása, amely elegendő az elvégzett munkához.
 • A festék különböző színekben történő készítésének képessége.

A gyárfesték ellenállóbb lesz, mert a márvány zsetonnal keveredik. Az egyik doboz 750-1000 ml-es ára átlagosan 1000 rubel Oroszországban.

Többféle típusú festék van:

 • A szórófesték kis területekre alkalmas.
 • A mágneses pala nemcsak a mágneseket, hanem a mágnesek rögzítését is lehetővé teszi.
 • Színes pala festék.

szín

A pala fő színei fekete, sötét szürke, sötétzöldek, de a népszerűség megszerzése után a különböző országok gyártói jelentősen bővítették a palettát. Jelenleg a szín, a fehér, a kék és a más színek választhatók az egyes tárgyak és belső részletek tervezéséhez, vagy a fal teljes festéséhez.

gyártók

Kiválasztása pala festék, meg kell figyelni a megjegyzéseket. A termék sok felhasználója jól beszél a hazai cégről. Szibéria, elfogadva az európai tapasztalatot. Jó színeket kínál (szürke, bordó, fekete, zöld, barna). Külön előnye az antiszeptikus tartalom, amely megakadályozza a gomba megjelenését. A fogyasztók dicsérik ezt a márkát megfizethető áron, a kész bevonat egyenletessége és a foltok hiánya miatt. Szükséges két réteg színező készítményt alkalmazni. A puha kréta alkalmas a rajzolásra, és a mosáshoz szokásos szivacs a mosogatáshoz. Márka festék Szibéria PRO Fekete színben kapható.

Egy másik analóg pala egy finn céget kínál. Tikkurila. A festék 150 évig bizonyult a festékek és lakkok piacán. A Tikkurila Union az A és C bázisok bármelyikének színezésével lehetséges: a palettán mintegy 20.000 szín van, beleértve a klasszikus fekete színt is. Az ügyfelek szerint az első réteget nagy nehézséggel alkalmazzák, és a festés folyamatát figyelembe véve három rétegre van szükség, nem kevesebbre. Győződjön meg róla, hogy mélyen szabálytalan, mert a festék nem fogja elrejteni őket. A festés nehézségei ellenére az eredményt kérem. A gyártók megígérik, hogy a festék legalább 5000 súrlódást fog ellenállni.

Holland cég MagPaint c 2000, csak mágneses festék előállítására szakosodott, de most a vonalban hozzáadta a pala és a marker összetételét. A felhasználóknak nagy mágneses hatása van. A festék gyorsan szárad, majd teljes mértékben elvégzi a funkcióit. Az ügyfelek véleménye szerint a leggyakoribb helyek az óvoda és a hálószoba. Bármely márka festékgyártójának ajánlatos több rétegben alkalmazni, hogy biztosítsa a felhasznált anyag maximális funkcionális tulajdonságait.

A pala festéktermékek áttekintése, többnyire pozitív. A felületnek, amelyen ez a kompozíció lesz, ideálisnak kell lennie, ellenkező esetben rendkívül kényelmetlen lesz a rajzolás és az öblítés. A kréta eltorzul a szabálytalanságokon, állandóan szennyeződnek a padlóburkolaton, és amikor a „remekműveket” ilyen helyeken mossa le, türelmet és kitartást kell mutatnia.

Hogyan kell használni?

A belső részek egyes részeinek díszítésekor vagy a falak teljes területén figyelembe kell venni a gyors keményedést. A pala festék spray-kben és normál kannákban kerül forgalomba. Az aeroszol kényelmesebb és gazdaságosabb, de ha egy kis alkalmazási területről beszélünk, akkor ecsettel festjük át nehezen elérhető helyekre.

Festéshez szükséges:

 • Készíts egy síkot. Ehhez távolítsa el az összes régi bevonatot: tapétát, gipszet, festéket stb., És a repedéseket és üregeket gittzel zárják le. A fennmaradó hibákat vaskefével vagy csiszolópapírral egyenlik.
 • Az alkalmazási területet alaposan meg kell tisztítani és alapozóval bevonni.
 • Ha a primer száraz, akkor kinyithat egy festékfoltot. Szükséges az anyag előkészítése, és a kinyitás után keverjük össze a keveréket úgy, hogy a készítmény homogén legyen.
 • A festés előtt alaposan keverje össze mindent, majd alkalmazza az első réteget. A festék körülbelül 2 órán át szárad, csak ezután újra felhasználható.
 • 72 óra elteltével a felület használatra kész. Ne használjon kémiai oldatokat az első hónapban történő mosáshoz, csak puha szivacsot használjon.

Hogyan válasszuk ki?

A palackfesték főbb előnyei, jellegzetességei, típusai és gyártói áttekintése után folytathatja a kompozíció kiválasztását.Ha különálló részekből és tárgyakból készült pala festékkel szeretnénk díszíteni, akkor előnyben részesítsük a szokásos pala festéket. Az egyedi díszítőelemekre nincs szükség sok festékre, ezért gazdaságos lehetőség. Nézd meg a tapétát, a bútorokat, majd vegye fel a színt, hogy megfeleljen a teljes belső térnek. Konzultáljon az eladóval a festék használatára, összetételére és tartósságára vonatkozó szabályokról.

Gyermekszobát készíteni, akár teljesen falnak, akár a felületnek, érdemes figyelni a mágneses pala összetételére. A festés előtt mágneses alapozót kell alkalmazni, hogy mágnesezett felületet hozzon létre, vagy vásároljon a boltban kész mágneses festékben. Rajzokkal és vicces mágnesekkel szórakoztatja a gyerekeket, segítve őket a kreativitás és az intelligencia fejlesztésében. Ez a festékanyag számos előnnyel rendelkezik. Nagy népszerűségnek örvend, nemcsak az iskolai intézményekben, hanem a kávézók, üzletek, szalonok belső helyiségeinek modern díszítésében is használják.

Belső ötletek

A palackfesték konyhában való használatának pozitív jellemzője a tartósság és a nedvességállóság. Az anyag magas szintű funkcionalitással rendelkezik ebben a szobában. Jobb, ha apró elemeket használunk a dekor kis részeihez, például: a fal egy részét a hűtőszekrény közelében díszítik, hogy az élelmiszer-listákat megtartsák, írjon kívánságokat az étkezésre. A választott téglalap az asztalnál jól néz ki. A háztartások képesek lesznek megszervezni a menüt és az üdvözletet, valamint a vendégeket, hogy kifejezzék háláját a háziasszonynak. Ezt a készítményt ne használja a lemez közelében - a festék elszíneződhet a forró zsírtól.

A folyosón a kis mennyezet és a fal egy része a mennyezetről a padlóra is használható. A vendégek örömmel írtak pozitív véleményeket az összejövetelekről, a gyerekekről és a tulajdonosokról, hogy a következő reggelen megcsodálják a remekműveket. Ha elhagyja vagy visszatér, akkor emlékeztetőket hagyhat minden családtagnak.

Ha minden percben számol, és gyakran otthon dolgozik, akkor otthoni irodájában egy nagyszerű ötlet lenne egy grafit színű naptár. A sötétszürke naptárszervező lehetővé teszi, hogy jegyzeteket készítsen a megfelelő időben. A kényelem és az érthetőség érdekében az asztali asztal előtt elhelyezhető.

Az óvodai lányok értékelni fogják a pala festék lila színét. A tarka kréták kiválasztásánál a lányok kellemes élénk színekkel alakítják ki képzeletüket. Ezzel egyidejűleg jó hatást érünk el a teljes festményfalak kiemelésével, ezáltal elválasztva a helyeket a játékoknak és a rekreációnak a zónák szerint.

A társasjátékok rajongóinak fontolóra kell venniük, hogy a nappalit díszítjük-e pala-festékkel. Az asztal előtti falon kényelmes lesz a játék pontszámának rögzítése, az eredmények összefoglalása az érdekes tevékenység megszakítása nélkül.

A nem használt pala maradványok kis tárgyak díszítésére használhatók:

 • Adj egy csésze "második életet" és egy új érdekes dekorációt.
 • Címkék kiadása tartósított konzervdobozokhoz, vagy laza termékekkel.
 • Feliratok készítése a dobozokhoz, amelyeken a festékek és a kézimunka anyagai szerepelnek.
 • Készítsen mini címkéket a fűszerekkel ellátott konténerekhez.
 • Ellenőrizze a dobozok külső részét a konyhában.

A kompozíció egy másik felhasználása a pala hatására több különálló elem festése. Lehet táblák, régi tálcák, minden olyan dolog, amit egy „második szél” -nek akarunk adni. Miután a festék megszáradt, azokat a lakás bármely pontjára felhelyezhetik vagy lóghatják, vagy összeállíthatják a teljes kép létrehozásához.

Otthonod egy olyan hely, ahol hangulatosnak és melegnek kell lennie, ahol csak jó, pozitív érzelmek uralkodnak. A pala-összetétel jó érzést ad. A gyerekek fejleszthetik a gondolkodást és a kreativitást. A hallgató érdeklődik a tanulás iránt, remek lesz. A vendégek örömmel írnak véleményeket az elmúlt ünnepekről.Ha kreatív ember vagy, mint a nem szabványos megközelítések, akkor a pala-festék határozottan az Ön választása. Ne félj kísérletezni.

Hogyan használjuk a pala festéket, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba