Hogyan válasszuk ki a víz alapú festék színét?

A javítás vagy építés során mindenki azt gondolja, hogy milyen színek díszítik a szobák falát. Ehhez ki kell választania egy bizonyos színt és árnyalatot tartalmazó festéket. A boltokban leggyakrabban a színeket normál színekkel és bizonyos árnyalatokkal láthatjuk, majd vágyunk arra, hogy mindent magad csinálj. Annak érdekében, hogy a kívánt színárnyalatot biztosítsuk, speciális színezékeket használjunk.

Mi az?

A "szín" kifejezés színt jelent. A Kohler fő feladata egy bizonyos szín és színárnyalat létrehozása. Ezt a fajta festékkel végzett munka során használják:

 • ragasztó;
 • latex;
 • víz diszperzió.

Homlokzatok és beltéren való munkavégzés során használható. Flakonchik formájában, paszta vagy festék formájában kapható. Ez a fajta színséma por alakú, de a színek gyenge választéka miatt nem népszerű.

A készítmény különböző szerves és szervetlen eredetű pigmenteket tartalmaz. A szerves pigmentek élénk színeket hoznak létre, és a szervetlen adalékok védelmet nyújtanak a fokozatos kiégés ellen.

A színekkel való együttműködés előnyei:

 • a színezékkel való könnyebb munkavégzés;
 • az a képesség, hogy színeket adjunk hozzá, hogy megváltoztassuk az árnyékot a folyamatban.

A színezőanyagok megfelelő kiválasztásához meg kell tudni, hogy milyen festéket szeretne vásárolni, majd csak akkor válassza ki a színezőelemeket.

típusok

A színes osztályozásnak több típusa van.

Az első összetételű. A színek kizárólag szerves pigmenteket vagy mesterséges színeket tartalmazhatnak, és tartalmazhatnak mindkét típusú komponenst.

A szerves szín árnyalatú, telített. A szerves anyagok közé tartozik a korom, a szám, a króm-oxid. Minden ilyen összetevő befolyásolja az árnyalatot. De hajlamosak gyorsan elhalványulni a napon.

A mesterséges eredetű pigmentek tompa színekkel rendelkeznek, de képesek ellenállni a közvetlen napfénynek. A homlokzatokkal végzett munka során jobb, ha kizárólag mesterséges összetevőket használnak.

A második besorolási típus a kiadási forma. Három közülük van, és mindegyiknek megvan a maga sajátos tulajdonsága:

 • por keverék. Ez a legtöbb költségvetési lehetőség. Csak vizes emulziós tintával használható. Kényelmes használni, a port nehéz összekeverni. A mínusz is, hogy a vízemulzióhoz csak 6-7 színváltozat van. Ezek közül a legnépszerűbb az elefántcsont színe;
 • a legnépszerűbb lehetőség a tészta. Használatakor a színek lágyak és természetesek. Ennek az az előnye, hogy a paszta fokozatosan hozzáadható, amíg az árnyék tökéletesnek tűnik. Érdemes megjegyezni, hogy a szín nem haladhatja meg a teljes összetétel 1/5-ét, ellenkező esetben a festék tulajdonságai rosszabbra változnak;
 • Lehetőség van arra, hogy a Kohler kész festékként kerüljön értékesítésre. Ha a fal egy kis részét nagyon fényesnek és gazdagnak kell lennie - közvetlenül a színezékkel festheti. Kényelmes, ha speciális fúvókát keverünk össze.

A csomagolás nem számít. A csövek, palackok, kis vödrök vagy csövek láthatók. A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen, amikor tárolja - csak sötét helyiségek szobahőmérsékletű.

A harmadik besorolási típus a különböző típusú festékekkel való kompatibilitás:

 • folyékony festékek és pigmentpaszták alkalmasak a fa lakkozására és alapozóira;
 • Speciális keverékek vannak minden típusú víz alapú festékhez;
 • alkidkészítmények és fehérre meszelt festékek és paszták esetében;
 • poliuretán és epoxi zománcok esetében univerzális paszta;
 • A különböző fényű színek szinte mindenféle festékanyaghoz alkalmasak.

fogyasztás

Festék és festék vásárlásakor először ki kell választania a kívánt színt és árnyalatot. Annak érdekében, hogy a festék és a színséma mennyiségét megfelelően navigálhassuk, van egy speciális paletta-színező kártya. Segítségével megtudhatja, mennyi színre van szükség 1 kg festékenként. Következésképpen a színezéshez szükséges festékmennyiség kiszámítható.

Alapfehér festék használata esetén a különböző festékanyagok különböző fajtái eltérő számú színezőanyagot igényelnek:

 • bármilyen vízoldható festékben a színnek legfeljebb 1/5;
 • olajfestékek esetén színezéskor 1-2% színsémát kell alkalmazni;
 • másfajta festékek esetében - legfeljebb 4-6% színsémát.

Ne lépje túl ezeket az értékeket.

Még ha van egy vágy, hogy nagyon világos színt kapjunk, sok pigment csökkenti a festék minőségét.

szín

A speciális színárnyalat-térkép segít kiválasztani a megfelelő színt. Használhatja az elektronikus verziót, de ehhez szükséges, hogy a képernyő minden árnyalatot továbbítson. Ezért a legjobb, ha papírt használ.

A leggyakrabban használt különböző árnyalatok és hat elsődleges szín keveréke: fehér, fekete, piros, zöld, kék és sárga. A legtöbb gyártó a lehető legkülönbözőbb színeket gyártja a legkülönfélébb árnyalatokkal: a csendes bézstől a fényes gyöngyházig és a csillogásig.

is az arany, arany és ezüst színek különösen népszerűek. A zöldek közül a leggyakrabban a pisztácia vagy a mész.

Folyamatos finomságok

A keverési technológia nagyon egyszerű, nem igényel szakmai készségeket. A folyamat egyszerű - fehér festék és szín készül, majd összekeverik. Vannak azonban adatok:

 • Emlékeztetni kell arra, hogy ugyanazon árnyalat sikeres összekeverése két konténerben nem fog működni. Ezért mindent csak egy tartályban kell összekeverni, hogy elkerüljük a különböző árnyalatok megszerzését;
 • Emlékeztetni kell a festék és a szín százalékos arányára;
 • kívánatos az anyagok mennyiségének azonnali kiszámítása;
 • kívánatos, hogy a színsémák és a festék gyártója egy legyen;
 • A legjobb, ha kis mennyiségű festékkel és színnel készítünk vizsgálati tételt, hogy elkerüljük a teljes anyagmennyiség károsodását;
 • emlékeznie kell a világítási helyiségre. A fényes napfény világosságot ad, és a mesterséges fény vagy egy kis mennyiségű nap fényesebbé teszi az árnyékot;
 • A keverés munkáját a legjobban az utcán vagy egy világos szobában végezheti. Ez azért szükséges, hogy reálisan értékeljék az eredményt;
 • Ne rohanjon az oldatot alkalmazni - a festék színét alaposan össze kell keverni egy egyenletes színre. Ez segíti a fúvókát speciális fúvókákkal;
 • Ha van ideje, akkor a színt a színezés után néhányszor a színezés után alkalmazhatja. Ha nem szeretsz valamit szárítás után, módosíthatod az adagolást: szín hozzáadásával vagy hígítással.

Olyan helyzetben, ha van egy kis szín, ne dobja el. Jobb hozzáadni egy kis vizet.

Tehát a színsémát legfeljebb öt évig lehet tárolni az újbóli munkához.

Van egy számítógépes keverési technológia is, amelynek előnyei:

 • a kész árnyékot rövid idő alatt kapjuk meg;
 • bármilyen árnyalat ismételten beszerezhető a program számának megadásával;
 • hatalmas színválaszték.

Vannak azonban hátrányok - a munkát egy speciális gépen kell elvégezni, nincs lehetőség arra is, hogy a színezés után megváltoztassuk az árnyalatot.

Abszolút nincs szükség a szorongásra, ha először hallja a „színezés” szót. Mindenki képes megfelelően tenyészteni és színezni - elég, ha néhány egyszerű szabályt követ. Vannak speciális gépek, amelyek mindent megtesznek.De ha akarod, akkor megkapod a kívánt árnyalatot, eltölteni egy kis időt és erőfeszítést. És akkor az eredmény örömmel fogja Önt.

A falak megfelelő festékszínének kiválasztásáról lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba