Hogyan alkalmazzuk a kalapácsfestéket fémre?

Az akril és a víz alapú festékek széles körben ismertek a fogyasztók számára. Sok embernek elegendő tapasztalata van ahhoz, hogy alkalmazza őket, anélkül, hogy nagy figyelmet szentelne a gyártó utasításainak. De nem lehet ugyanezt mondani a kalapácsfestékről, bár érdemei nem kétségesek. Bizonyos esetekben csak ilyen lefedettséget kell használnia.

Különleges jellemzők

A kalapácsfesték rozsdás felület festésére szolgál. A másik festék eredeti rétegének jelenléte vagy hiánya, valamint a külső vagy belső munkák végrehajtása nincs jelentőséggel. A színező készítmény minden esetben méltósággal és minőséggel nyilvánul meg. Az alkalmazott bevonat megjelenése miatt megszerzi a nevét. Úgy tűnik, fémből készült, amit kézzel kovácsoltunk egy kovács kalapáccsal.

Eredetileg a kalapácsfestékek ipari és laboratóriumi berendezésekre vonatkoztak, amelyek külső szépsége kevésbé jelentős, mint az élettartam. Egészen a közelmúltig a kalapácsfesték (a szürke kivételével) más színeit nem készítették.

Képes elfedni a felszín jelentős különbségeit, és újra festésre is használható. Az elmúlt években a technológusok javították elődeik hibáit, és most ez az anyag sokféle színben és árnyalatban készül.

Főbb jellemzők

Az akril-, epoxi- és alkid-sztirol-anyagok kombinációjával készült fémfémfesték. Az egymáshoz való kötődésükhöz apróra vágott üveg és alumíniumpor kerül felhasználásra. A folyékony festék magas tapadási szintet mutat. Miután megkeményedik, egy erős védőréteg jelenik meg a fémfelületen.

A fémpor bevezetése növeli a festék szilárdságát, de ez a keverék nem alkalmas a permetezésre. Kézzel kell dolgoznia (ecset). A kalapácsfestékek modern mintái különböző színű színezékeket tartalmaznak.

Ez az anyag nagyon ellenáll a hőmérsékleti változásoknak, így akár 80 fokos hő is használható csendben. A rozsdás felületet nem kell gondosan tisztítani és előkészíteni (míg más lakkok, festékek és zománcok szükségszerűen ilyen előkészítést igényelnek, de gondos végrehajtásával még mindig nem mindig jó és stabil).

A színezés nagyon egyszerű és egyszerű, és a színes réteg nem ragadós.

Ha aeroszolos edényt használ, 120 perc elteltével a kalapácsfestékréteg nagy szilárdságot és végső állapotot kap.

Még a rezgés sem tudja megsemmisíteni a rétegét, és a korróziógátló tulajdonságok legalább 6-7 évig fennmaradnak. A kalapácsfesték az emberek számára biztonságos.. Ha megvilágítja a főburkolat hibáit, a tónusuk különbsége alig lesz észrevehető.

kérelem

A kalapácsfesték minden pozitív aspektusának megvalósítása, festés szükséges:

  • Javasoljuk, hogy vízszintes elrendezésű felületet alkalmazzon, ellenkező esetben a folyadék elfolyik, és egy vonzó shagreen hatás nem érhető el.
  • Abban az esetben, ha nem lehet a festett tárgyat felhelyezni, a leggyorsabban száradó készítményeket kell alkalmazni. Nincs ideje, hogy csúnya csöpögést hozzon létre, mielőtt megszáradna.
  • Az új fémtermékek festése előtt távolítsa el a gyári zsírt, hogy ki legyen téve a szerkezet tényleges felületének. Az ilyen követelményt szükségszerűen tiszteletben kell tartani, függetlenül a festék típusától.
  • Az ML-165 egy hőálló kalapácsfesték, amely kiváló tapadóképességgel rendelkezik a felületre.Javasoljuk, hogy alkalmazza azt, ha a fém akár 130 fokig is felmelegedhet. Vannak más lefedettségi fajták is. Mindegyik saját sajátosságokkal rendelkezik.

A csomagoláson feltüntetett festékköltség csak hozzávetőleges, és különböző tényezőktől függően változik.

  • A szabványos ecsetek és görgők nem alkalmasak ezen összetételre való munkára. Speciális eszközöket kell használni. Ha az alap nagyon sima és fényes fényű, meg kell tisztítani egy fémkefével vagy dörzsárral, hogy javítsa a tapadást.
  • Próbálja meg előzetesen eltávolítani a hámlási rozsdát (a bevonat csak egyenletes felületen fekszik). A szennyeződések tisztításához LBM-et vagy fúrót kell használni, amelyet fémkefék egészítenek ki.
  • Lehetőség van olyan porbevonatok eltávolítására, amelyek nem alkalmasak kalapácsfestékkel történő festéshez, ha azokat kiégetik vagy speciális oldószerekkel kezelik.
  • Miután az alapot permetező kannákkal készítették, a kalapácsfestéket kisebb lapos szerkezetekre alkalmazzuk. És ha a geometriai forma bonyolultabb, akkor ki kell választania egy ecsetet - ő az, aki festeni a padokat és az összetett hegesztett termékeket. Mindig csak a gyártó által ajánlott hígító termékeket használjon.

A kalapácsfesték alkalmazásának módját lásd a következő videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba