Hogyan lehet eltávolítani a régi festéket a falakról?

Bármilyen javítás előbb-utóbb használhatatlanná válik, és szükség van arra, hogy frissítsük vagy teljesen újratervezzük. Ha a tapéta beillesztése nem vesz túl sok energiát magának a folyamatnak a elkészítéséhez, akkor a festéssel mindent bonyolultabb. A régi festék falaktól való szétszerelése nagyon nehéz, de néhány trükköt ismerve gyorsabban és hatékonyabban megbirkózhat ezzel a munkával.

Folyamatfunkciók

A festék eltávolítása a fal felszínéről a végső céltól függ. Ha csak meg akarja festeni a falat, akkor egy új színezőanyag-réteget lehet alkalmazni a korábbiaknál. Ez az opció akkor lehetséges, ha a fal sík és az előző réteg nem repedt, nem buborékolt, és semmilyen módon nem deformálódott.

Ha bármilyen változás történik a felületen, akkor tisztítsa meg a felületet. Ez különösen akkor fontos, ha a festett falak helyett tapétát szeretne ragasztani és drasztikusan megváltoztatni a szoba hangulatát. Ebben az esetben egyszerűen szükség lesz a régi festék eltávolítására a falról. Ez a munka nem könnyű, és mind a tudás, mind a fizikai képzés szükséges.

Könnyebb lesz eltávolítani a régi réteget, ha vastag, többször festett, de ha először alkalmazzák, és még betonon is, akkor hosszú munkája lesz. Ahhoz, hogy a folyamat gyorsabban mozoghasson, elő kell készítenie az összes szükséges eszközt, amely segít. Ezek lehetnek:

  • Személyi védőfelszerelés: kesztyű, védőszemüveg, légzőkészülék maszk;
  • Forrasztópáka vagy építési szárító;
  • Spatula éles élekkel, vésővel, késsel vagy kaparóval;
  • Festék eltávolító kefe;
  • A fejsze vagy valami hasonló, hogy létrehozzunk egy serifet;
  • Fúró, lyukasztó, daráló, fúvókákkal.

Miután mindent készen álltál, a következő dolog, amit figyelned kell, az a festékfajta, amellyel foglalkozol. Ettől függően ki kell választania a művelet lehetőségeit, és kiválaszthat egy bizonyos módot, amellyel a régi festéket a falról eltávolítják.

A bevonatok típusai

Attól függően, hogy melyik festéket kell dolgoznod, felveszi a leltáradat és a választási lehetőséget. Ha jön víz alapú festék, fontos tudni annak sajátosságait. Ez a bevonat gyorsan szárad, szagtalan, és szárítás után egy olyan fóliát hagy, amely nehezen eltávolítható bármely felületről.

Az ilyen festék eltávolításához szerszámokat kell készítenie, beleértve: kesztyűt, munkaruhát, légzőkészüléket, maszkolószalagot, spatulát, gyapjúhengeret. A munka megkezdése előtt elő kell készítenie magát és a szobát. Kényelmes munkavégzéshez a bútoroktól szabad helyet kell szabadítani, és a polietilént a padlóra kell helyezni. A víz alapú festék eltávolítása érdekében fontos, hogy a felületet vízzel nedvesítse. Alternatív megoldás lehet egy jódoldat.

Mindez lehetővé teszi a festék áztatását, és spatulával tisztítható. Ha sikerül, akkor a megfelelő úton jársz. Ha a nedvesség vagy a jód nem szívódik fel a falakba, és a munka nem sikerül, a másik oldalról kell megközelítenie. A vízálló festékekhez spatulára és kalapácsra lesz szüksége, ezek az eszközök ugyanúgy működnek. Ha nehéz ilyen módon dolgozni, használhatja az épület hajszárítóját.

Ha ezzel dolgozik, fontos, hogy az arc és a légutak légzőkészülékkel védve legyenek. A hajszárító használata fokozza a káros festékgőzök belsejében a falakból és a kis részecskékből származó veszélyt.Ha egy spatulával dolgozol, de nem tisztítja meg a festéket, hanem egyszerűen csúszik rajta, akkor meg kell egy kalapácsot, és érintse meg a falat, és csak ezt követően használjon spatulát.

Ha a munkát a mennyezeti felületen végzik, akkor a vízalapú festék eltávolításához az ártalmatlanítót kell használni a raktárból, amely összetételében olyan hatásos anyagokkal rendelkezik, amelyek hatékonyan kezelhetik a régi festékréteget. Az ilyen munkákhoz fontos az ablakok és ajtók nyitása, hogy a szoba természetes szellőzéssel rendelkezzen.

Ha el kell távolítania olajfesték, fontos tudni a bevonat jellemzőit. Gyakran használják a tér díszítésére. Gyakran nem könnyű tisztítani az olajfestéket, és néha számos tevékenységet kell alkalmazni.

A munkavégzéshez a következő eszközökre van szükség: néhány különböző méretű spatulával, rongykal, erős kémiai összetételű eltávolítóval, csiszolóval, csiszolópapírral, forrasztópáka.

A mosás használatával az első dolog, amire szüksége van az ablakok és ajtók kinyitásához, jó vázlat létrehozása a szobában.

A kezek kesztyűvel vannak védve, és az arcra légzőkészülék kerül. A vegyi anyagot a falra kell felhordani, és ott hagyni, amíg az utasítás azt sugallja.

Távolítsuk el a festéket a rongyok segítségével. Ha egyszerre nem tudta eltávolítani a teljes festékréteget, akkor újra meg kell ismételnie az eljárást. Amikor a festék már öreg és elkezd repedni, eltávolítása egy spatulával történik, amelynek mérete a helyzetnek megfelelően van kiválasztva. A nehezen tisztítható helyeken a munkát egy kis spatulával lehet elvégezni.

Abban az esetben, ha a spatula nem segített, akkor egy épületszárítót vehet igénybe. A fal egy kis részét melegítik, majd azonnal meg kell tisztítani. A két ember munkája lesz a leghatékonyabb - úgy, hogy az egyik felmelegedjen, a második pedig simítja a falfelületet.

Csiszológéppel dolgozva, a legegyszerűbb módja annak, hogy eltávolítsuk a régi olajfestékréteget, valamint a spatulát a gépen kívül. A gépen nagy csiszolópapírral ellátott fúvókát kell viselni, és elkezdenie a fal fényezését. Minél kevesebb réteg van, annál vékonyabb a csiszolópapír. Ez a lehetőség, bár hatékony, nagyon poros.

Abban az esetben, ha tisztítani kell texturált festék, akkor a korábban felsorolt ​​módszerek bármelyikét használhatja. Az egyenetlen bevonat nem ad lehetőséget arra, hogy kényelmesen dolgozzon egy spatulával, mert jobb, ha egy támogató szerepet jelöl ki. A vízalapú festék használata a texturált falfelületen is megtalálható, amely azonnal tájékoztatja Önt arról, hogy hogyan és hogyan távolítja el a régi bevonatot.

Mikor kell eltávolítani akril festék, a folyamat egy kicsit könnyebb és gyorsabb lesz. Fémes halom vagy csiszolópapírral kefével kell ellátnia, és aktívan távolítani kell a festékréteget a falakról. Ebben az esetben is sok por lesz, mert fontos a szem és a légzőszervek védelme.

Eltávolítási módszerek

Ahhoz, hogy megszabaduljon a régi festéktől a lakásban, ki kell választania a helyes utat. A konyhában vagy a fürdőszobában leggyakrabban olajfestékeket használnak, amelyeket nem lehet lemosni, mert nedvességállóak. Ebben az esetben a legjobb eszköz a felület tisztítása elektromos szerszámmal és a megfelelő fúvókával.

A régi festék elleni küzdelem lehet egy sztriptíz használata - olyan anyag, amely eltávolíthatja a festékréteget bármely felületről. A tisztítási folyamat elég gyorsan folyik, de vannak hátrányai is Az anyagok magas szintű toxicitást mutatnak, ezért fontos, hogy legyen óvatos, és tartsa be a szükséges biztonsági intézkedéseket.

Egy másik lehetőség, amely lehetővé teszi a festett falak gyors tisztítását, magában foglalja a felület hőkezelését. Ez a feladat egy hajszárítóval vagy szovjet vasalattal fog megbirkózni.A hatás fő elve a festék lágyítása, amely után a felesleges festékréteget egy lehúzó segítségével le lehet tisztítani.

Egy másik lehetőség, hogy a betonfalot festékről tisztítsa darálóval vagy darálóval. A festett felületet rétegenként lehet eltávolítani anélkül, hogy nagy erőfeszítést vagy egészségkárosodást okozna. Ez egy környezetbarát megoldás, biztonságos az emberek számára, de jelentős hátránya van - a folyamatban nagy mennyiségű por.

Ha a mennyezeten kell dolgozni, és fehérre kell mosni, akkor a legjobb, ha folyadékot és párnás hengeret használunk, amely a mennyezetbe áztatható. A gipszréteg vastagságától és alkalmazásának időtartamától függően az áztatás ideje eltérő lehet. Amint a felső réteg áztatásra került, egy spatulával le lehet kaparni.

Minden opciónak előnye és hátránya van.

Egyesek kémiai mérgezés kockázatát hordozzák, de megmentik Önt a por mosásától. Más módszerek az egészségre nézve eltérő megtakarító hozzáállás, de sokkal piszkosabbak. Ezek voltak a főbb pontok, amelyeket tudnod kell, kiválasztva a javítás során a munka típusát.

mechanikai

Ez az opció magában foglalja a jó eredmény eléréséhez szükséges eszközzel való együttműködést. A fal bármely pontjáról dolgozhat, fokozatosan tisztíthatja mindazt, ami rajta van. A bolgár vagy egy kefével való fúrás a leghatékonyabb lehetőségek ebben a munkában.

A munka poros, ezért nem lehet légzőkészülék nélkül elkezdeni Annak érdekében, hogy valahogy csökkentse a jövőbeni szemét mennyiségét, meg kell törölnie a munkafalat egy vízzel megnedvesített rongykal. A legjobb, ha olyan asszisztens van, aki nem dolgozik elektromos szerszámokkal, ami csökkenti a veszélyes helyzetek kockázatát. Ezenkívül a biztonsági óvintézkedések közé tartozik a kesztyű viselése, hogy a szerszám szilárdan rögzítve legyen a kézben, és ne csúszik.

Kényelmes helyeken, mint például a kimenetek és a kapcsolók, a munkát vésővel végezzük. Ha nem tisztítja meg a festéket rosszul, azt jelenti, hogy élezésre van szüksége, amit időről időre kell elvégezni. Ha a tisztítás után nem tervezi a fal felszínének vízszintes beállítását, akkor azt a csiszolópapírral meg lehet tisztítani, majd egy gittzel kiegyenlíteni.

Amikor az összes munka befejeződött, a padlón és a falon, ahol a festéket eltávolították, jól kell porszívózni. Ezt követően alapos nedves tisztítást végeznek, hogy megakadályozzák a festékből származó káros anyagok belépését az emberi testbe.

vegyi

Annak érdekében, hogy gyorsan és hatékonyan eltávolítsuk a festéket a betonfalról, egy speciális eltávolítót kell használni, amelyet a felületre felhordunk és egy ideig öregszik. Ez az opció alkalmas olaj- és akrilfestékekre is. Amint a felső réteg lágyul, elkezdheti tisztítani.

A munka minden egyszerűségével és ez az opció hátrányai vannak. Az első az ilyen típusú gyógyszerek magas költsége. A második speciális hulladékkezeléssel jár, mert hatalmas mennyiségű toxint tartalmaznak, ami viszont szörnyű szagot érez. Ez az opció azokra a felületekre is rendelkezésre áll, amelyek csak egyszer festettek. Ellenkező esetben minden új réteg esetében új megoldást alkalmazunk, és a régi festéket eltávolítjuk, és így tovább az alapokra.

Annak érdekében, hogy valahogy csökkentse a kémiai oldat költségeit és csökkentsék a károsodást, Ön is készíthet hasonló keveréket. Ehhez szükségünk van egy kicsit több, mint egy kilogramm mészhéjra, 0,5 kg kalciumra és vízre. Minden összetevőt összekeverünk, majd ráhelyezünk a falra. Tizenkét óra elteltével a régi festékréteg könnyen eltávolítható.

Fűtéssel

A legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldás az lenne, ha befejezné a falat, ahol a festéket egy építési szárítóval szeretné eltávolítani. Magas hőmérsékletre melegítve a festék lágyul és könnyen eltávolítható.Amint a szárító fóliázás előtt dolgozott a festékkel, elkezdheti eltávolítani a felesleges festékréteget spatulával. Nagyon kényelmes a munka a kapcsolók és aljzatok közelében.

Ennek a módszernek a mínuszaiból egy kis területet lehet feljegyezni, amely egyszerre fűthető, és ezáltal lassú munkafolyamat; ne dolgozzon a vezetékek és vezetékek közelében, hogy ne olvadjanak a hőmérséklet hatására.

Fontos, hogy nagyon óvatosan dolgozzunk, mert a túlmelegedés következtében a festék meggyulladhat és tüzet indíthat.

Ha a festékből magas hőmérsékletnek van kitéve, és a káros anyagok elpárolognak, ne felejtsük el a légzőkészüléket.

Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy megtisztítsa a régi festék falát, könnyű volt kiválasztani a munka helyes változatát. A falra vagy a mennyezetre gyakorolt ​​megfelelő hatással a festék gyorsan leesik, és a falfelület nem károsodik, és nem kell kitölteni és szintetizálni.

Ha a régi réteg elég sima és nincsenek rajta repedések jelei, akkor egyszerűen frissítheti, és a szoba új megjelenést fog kapni.

Ebben az esetben fontos figyelmet fordítani a falon esetlegesen levő zsíros foltokra. Ha van ilyen, fontos csökkenteni őket, különben a friss festékre kerülnek. Ennek elkerülése érdekében meg kell törölnie a helyet foltokkal, gittel és csak újra festeni.

Másik megoldásként továbbra is használhatja a krétát. Ha egy pontot dörzsöl egy tiszta krétával, akkor a zsíros folt fokozatosan felszívódik. Ismételje meg az eljárást, amíg a folt teljesen eltűnik. Megpróbálhatja mosni a zsíros foltot mosószerrel, amely mindenféle foltokkal harcol a felületeken.

A festékkel végzett munkát a bevonat típusának figyelembevételével kell elvégezni Bizonyosaknak szüksége van egy kemény hatásra, másokra - egy finomra. Ugyanez az elv működik a régi festék falakból történő tisztítása során is. Amit pontosan szeretne kapni, azok vagy más módszerek és módszerek használhatók, amelyek végül megadják a kívánt eredményt.

Hogy megtudja, hogyan kell megfelelően eltávolítani az olajfestéket a falakról, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba