Hogyan válasszunk ki egy mosható festéket a falakhoz?

 Hogyan válasszunk ki egy mosható festéket a falakhoz?

A falak számára a befejező anyagok kiválasztása nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Még az építőipar valódi szakemberei sem tudják azonnal meghatározni, hogy melyik megoldás a legmegfelelőbb egy adott esetben. Vannak azonban általános ajánlások, szabályok, amelyektől eltérni nem ajánlott. Ha betartja ezeket a szabályokat, kiválaszthat egy jó mosható festéket, amely nem lesz rosszabb, mint a kerámia, tapéta, dekoratív panelek.

Jellemzők

A mosható falfesték segít a megfelelő szín kialakításában egy vagy több szobában, miközben jelentősen leegyszerűsíti a javításokat. A szárítás és a szárítás után minden ilyen bevonatot nedves ruhával lehet mosni, sőt mosószereket is használhat. Ne használjon csiszolóanyagot, mert mély karcolásokat hagynak, ami nagyon nehéz lesz megszabadulni. Az egyetlen módja annak, hogy megbirkózzunk egy ilyen hibával, újrafestés.

A színezés sokkal egyszerűbb (ha összehasonlítja a tapétával), anélkül, hogy szisztematikus frissítésre lenne szükség.

A leggyakrabban mosható színeket ajánljuk a kisgyermekes családok számára, akik szeretik a függőleges felületekre festeni, és mindent, amit elérhetnek.

A festett fal szennyezett felülete könnyen tisztítható, a karcolások át vannak festve, és szélsőséges esetekben a bevonat teljes cseréje több órát vesz igénybe. Annak érdekében, hogy ne keverjünk össze semmit, és ne torzítsuk a színt, érdemes emlékezni a márkákra és a színek nevére, vagy menteni a fennmaradó bankokat és címkéket, ellenőrzéseket (minden esetben).

A konyhában és más helyiségekben, ahol a levegő páratartalma magas, a mosható festék jobban nyilvánul meg, mint a szokásos színezékek. A fürdőszobai falakat lefedve Ön megbízhatóan megmenti magát a kondenzációtól. A kályha körüli zsír és szennyeződések eltávolításával sokkal kevesebb probléma merül fel.

Az ilyen színezőanyagok előnye szintén figyelembe vehető meglehetősen egyenletes réteg és nagy mechanikai kopásállóság, káros anyagok hatása. A mosható festékek kémiai összetétele eltérő.

Az ilyen festék nem csak falakhoz, hanem mennyezethez is használható. Könnyen borítható üveg és tapéta, nem szőtt, beton és tégla, fa és gipszkarton felületek alapján.

faj

Bizonyos jelek alapján az olajfestékeket ennek a típusnak tulajdoníthatjuk - azonban tűzveszélyük, az erős kellemetlen szag, a toxicitás és a hosszú szárítási időszak jelenléte nem teszi lehetővé ezt a lehetőséget. Kevés ember már használja az ilyen bevonatokat általában, ezeket a felhasználóbarát anyagok helyettesítik.

Akril beltéri festék ajánlott nappali és hálószobákhoz, az óvodában is gond nélkül használható. Az eredeti komponensek ugyanolyan nevű gyanták, amelyek kitűnő rugalmasságot biztosítanak a létrehozott bevonatnak. Alkalmazható fa felületre. Az ilyen festék elrejtheti a kisebb hibákat. Az ilyen felületek időszakos nedves tisztítása szükséges, nem nagyon aktív mosószerekkel (legfeljebb 3000 ciklus).

A latex festék akkor használható, ha fokozott kopásállóságra van szükség.A leggyakrabban olyan bevonatokra van szükség, ahol nagyon erős terhelés jön létre: a leszálláskor, egy üzleti központban vagy egy lakóházban, az iskolai és kórházi folyosókon, amelyeket folyamatosan mosni kell.

Az apartman latex festék ajánlott a konyhai falak befejezéséhez. Ezután lehetőség van arra, hogy a felületeket még puha halmú kefék használatával is mossuk - az ilyen bevonatok mechanikai feszültség ellenállása olyan magas. A fürdőszobában és más, magas páratartalmú helyiségekben a latex alapú bevonatok előnye a gomba minimális kockázata.

A belső térben is használható víz alapú (csak száraz helyiségekben), víz-diszperziós festékek. A szilikonvegyületek gőzöket bocsátanak ki, és nemcsak a vizet visszaszorítják. Maguk a polivinil-acetát elegyek vízben oldódnak, így ebben az esetben nincs semmilyen ellenállás.

A praktikus tulajdonságokkal rendelkező összes többi opciót meghaladó latex készítmények sokkal drágábbak. Fontolja meg ezt, és döntse el, hogy valóban szüksége van-e az ilyen anyagok előnyeire.

A matt festék (pl. Félfényes, fényes) bármilyen kémiai alapon hozható létre. Olyan anyagokat kell kiválasztani, amelyek a saját ízlésére és a belsőépítészetre összpontosítanak.

Ne feledje azonban: ha a falak bizonyos részeit folyamatosan mosni kell, akkor a leginkább ellenálló festék idővel megváltoztatja a megjelenését. A különbség észrevehető lesz, ami hátrányosan befolyásolja a belső teret.

Különböző márkák

A mosható festékek általános képességeinek áttekintése után érdemes rájönni, hogy milyenek lehetnek, amelyekre olyan anyagok készülnek, amelyek bizonyos gyártók által előállított bizonyos fajtákhoz kapcsolódnak. Mivel a piacon jelen lévő építési festékek valamennyi gyártójával való ismeret nem lehetséges, az a vállalatokra, amelyek a rangsorban vannak, és amelyeket a szakértők nagyra értékelnek.

A márka akril készítményei Caparol úgy tervezték, hogy a belső munkák végrehajtásához különböző felületeket festenek. Magas szárítási sebességük van. termékek Sadolin-kötés (latex alapú) hasznos a vakolt, betonfal vagy téglafal festésére. Gipszkartonhoz is használható, a tapéta alkalmazás is teljesen lehetséges.

anyagok Kolorit Különböző felületeken használható: mind az elsődleges festés során, mind a meglévő bevonat hiányosságainak kijavításakor. A kompozíciók Eskaro ellenállóbbak a kopás ellen, de nem használhatók, ha vízzel érintkeznek.

Munkafolyamat

A mosható festéket (a szokásos módon) csak tökéletesen sík felületen kell alkalmazni. Egy víz-diszperziós alapozó segít megőrizni néhány anyagot, ami szintén hozzájárul a felületek javításához. Ha a falakat gipszlemezekből szerelik össze, akkor az összes illesztést gittzel kell lezárni, és a felületet tökéletesen sima állapotba kell hozni.

A gomba által érintett területeket speciális alapanyagokkal kell impregnálni a primer felhordása előtt, és a maradékokat mechanikusan eltávolítják. Nagyon erős fertőzés esetén a kezelést néha ismételten hajtják végre.

Annak érdekében, hogy a gyorsan száradó mosható festék minden előnyét megmutassa, csak pozitív hőmérsékleten tárolja, és fagyasztás esetén tartsa azt a szobában, ahol a munkát végzik (legalább 24 óra). Az üveg tartalmát alaposan össze kell keverni. Az első réteg festéke 5 vagy 10% -os, tiszta vízzel hígítva, másodszor nem hígítható. Szellőztesse a festeni kívánt helyiséget.

Általában az első réteg normál hőmérsékleten történő szárítása és az optimális páratartalom körülbelül 90 percet vesz igénybe, de csak egy kicsit többet vársz. Ez segít abban, hogy a festék jobban feküdjön le, hogy egy tartósabb bevonatot képezzen, amely a lehető legvonzóbbnak tűnik. A színezésre vonatkozó biztonsági intézkedések a gumikesztyűk használata, a bőr minden hibájának azonnali eltávolítása. A légzőkészülékek használata meglehetősen hatékonyan megakadályozza a párok mérgezését.

Színes megoldások

Annak megállapításához, hogy melyik mosható festék a legjobb, csak egy adott esetben lehet, de a szín kiválasztása meglehetősen szigorú szabályok hatálya alá tartozik. Világos piros, narancssárga, zöld és más árnyalatok nem nyújtanak magas rejteget. Az első rétegnek világosabbnak kell lennie, majd kétszer fedjük le a kívánt színnel.

Az árnyalatokat a felületi érdesség megváltoztatásával változtathatja meg. A színt egy adott felület abszorpciós kapacitása és a szoba világításának jellemzői is befolyásolják. Tekintse meg ezeket a tényezőket, hogy pontosan az elvárt eredményt kapja.

Tippek a kiválasztáshoz

Nagyon hasznos, ha más fogyasztók válaszai is irányulnak, de nem csak azokat kell irányítaniuk. Ellenkező esetben nem valószínű, hogy valóban tájékozott döntést hozna. Amikor kapcsolatba lépünk a bolttal, mindig kérjen hivatalos igazolásokat és egyéb kísérő dokumentumokat, és elutasítás esetén ne legyen üzlet az ilyen üzletekkel.

Ne vásároljon sem a legdrágább (az ár szinte mindig felfújva), sem a legolcsóbb festékanyagokat. A bankban egyszerű fehér festéket találtak. A szükséges árnyalatok színeket, csöveket kapnak, amelyeket külön kell megvásárolni.

Ha úgy dönt, hogy ecsettel fest, akkor válasszon ki egy olyan festéket, amelynek viszkozitási indexe 40-45. Szórópisztoly használata esetén ezeket a számokat fel kell csökkenteni. A konyháknál ajánlott 6–8 négyzetméteres szórási arányú készítmények használata. m minden literre (ebben az esetben olyan módosításra van szükség, amely figyelembe veszi a gyártók és az eladók tényleges fedőerejének folyamatos túlbecsülését).

A szobahőmérsékleten a vízállóságnak legalább 24 órának kell lennie. A jó festék fényérzékenysége legalább 95%. Kopásállóság - 60-70 mikrométer.

Mivel nem mindent közvetlenül a bankra írtak, akkor a GOST-nak való megfelelésre való utalások alapján kell vezetni. Több figyelmet szenteljenek a festék funkcionalitásának áttekintésére. Ezeket az egyszerű szabályokat figyelembe véve kiválaszthatja a legmegfelelőbb mosható festéket magának, és alkalmazza a leghatékonyabb módon, biztosítja a felület esztétikáját és hosszú ideig megőrzi.

A színválasztás nem különbözik a hasonlóan nem mosható kompozícióktól. Gondolj a személyes ízlésedre és a szoba egészének kialakítására.

A szakértők ajánlásait figyelembe véve könnyen kiválaszthatja az Ön számára ideális lehetőséget. Ne feledje, hogy a gyártók megbízható és megbízható fogyasztói által előnyben részesített festékeket és lakkokat kell előnyben részesíteni. Így olyan színező készítményt vásárolhat, amely minőségében nem csalódást okoz, és ameddig csak lehet.

A festékkel rendelkező falak megfelelő festéséhez lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba