Hogyan kell a fugázó habarcsot falazni?

 Hogyan kell a fugázó habarcsot falazni?

Bárki azt akarja, hogy otthonában legyen a legszebb, ápolt és vonzó megjelenés. Leggyakrabban a lakások építéséhez olyan anyagokat használnak, mint a tégla. Ebben az esetben felmerül a kérdés, hogyan kell lezárni a tégla blokkok közötti kis réseket? Ehhez hegesztési kötésekre és minden egyenetlen felületre van szükség. A Zatirochny anyag kontúrokat rendez egy homlokzati téglából.

Téglafalak készítése

A fugázás egy speciális kiegészítő réteg alkalmazása a felületen a téglák között a lerakás után. Az ilyen anyagot a fal függőleges vagy vízszintes elhelyezésére használják, miután az egyes téglák ízületein túlzott keveréket távolítottak el, de kis szabálytalanságok maradnak. A habarcsot, vagy úgy is nevezik, mint az összekötést, pontosan erre a célra használják. A téglafektetés szép és egyenlő. A nedvességtől védő réteg nagy integritással és tartóssággal rendelkezik. Ennek eredményeként az épület élettartama nő.

Megpróbálják a csatlakozást az épület elkészítése után azonnal elvégezni. Természetesen vannak olyan esetek is, amikor ezt a munkát több évvel később végzik. Ebben az esetben a fal már nagy mennyiségű nedvességet szívott fel, és fokozatosan megsemmisül.

A fugázás csak azon falakon történik, amelyeket később nem használnak vakoláshoz vagy béléshez.

Az injektálás előnyei

A csatlakozás dekoratív és praktikus.

A dekoratív tulajdonságok közé tartozik:

 • aláhúzza a számlázási sorokat;
 • a tégla mintázat kiválasztása;
 • a vízszintes és függőleges irányban lefektetett összes vonal összekapcsolása;
 • a homlokzat szigorúsága és tisztasága.

A gyakorlati jellemzők a következők:

 • béléssel növeli a hangszigetelést;
 • védi a túlzott nedvességtől;
 • hő marad az épületben;
 • az élettartam nő;
 • megjelenik a tömítettség;
 • kis repedések zárva vannak.

A habarcs átfedik a korábbi cementréteget, de így nem lehet teljesen eltávolítani a falon a felesleges cementet, görbületét és egyenetlen falazatát.

Mikor van a legjobb hely a kötés elvégzéséhez, és milyen esetben? A kötést csak akkor lehet elvégezni, ha a téglafal pontosan fel van szerelve. Végtére is, minden varrás azonos vastagságú. Vízszintesen ez a szám 10-15 mm, függőlegesen 7 és 14 mm között van.

Számos jól ismert és gyakori módja van arra, hogy a habarcsot saját kezével készítsük el. Tekintse meg néhány példát részletesebben.

A vágásban

Ez a legegyszerűbb lehetőség a téglák közötti habarcs elvégzésére. Mert nem is kell külön szerszámot vásárolni - egy keskeny simítóval.

Először hígítsuk meg a habarcsot, majd téglák között alkalmazzuk. A megoldás általában cementből készül. A felesleges masszát könnyen simíthatja simítóval (csiszolt szerszám mindkét oldalon egy ívelt fa nyéllel). Szükséges, hogy a réteg kicsit megerõsödjön, majd keményen ecsettel csiszolja meg mindent.

medence

Ez a második módja a mesterek használatának. A szükséges eszközök közül: egy kis, éles spatula, amit "megoldásnak" nevezünk, maga a megoldás. A spatula nem lehet túl vastag és hosszú, mert ezzel az eszközzel a felületre felvitt keveréket tömörítjük.A cementhabarcsot a falazat felületére kell helyezni, a felesleget simítóval eltávolítani, majd a téglák keverékét egy kis éles spatulával tömöríteni.

négyszögletes

Ez az a módszer, amely jobban bízza meg a mestereket, mint magának, mert különleges készségeket és készségeket igényel. A varratokból kb. 4–5 mm-es oldatot húzzunk ki, majd a kialakult réseket ismét szorosabban új keverékkel töltjük. Ez a kivitel szép megjelenésű és vonzza a figyelmet, de nem alkalmas az utcán való használatra, mert nem végez vízlepergető funkciót.

A fugázásnak két típusa van: a cementalapon és az epoxián. Ezek teljesen különböznek egymástól. A cementbevonat népszerűbb, könnyebben elérhető, olcsóbbak az árkategóriában.

Ilyen habarcsot számos vállalkozás készít (például a Quick-mix a piac egyik legnépszerűbb szállítója). Az anyagot gyorsan eltávolítják a felszínről, és minden házban vizet használnak a keverék hígításához.

Az epoxi habarcs drágább, nem is elérhető, egyes városokban nem lehet megvásárolni. Hatékonyabbak, mint a cement. Olyan helyeken, ahol nagyobb a nedvesség és a megnövekedett terhelés, az epoxi habarcs nagyobb szilárdságú lesz, mint a cement. Tartósságuk magas, mint a hőszigetelés.

self-simítás

Ahhoz, hogy magad a habarcsot keverjük össze, szükséged lesz: cementre, gipsz és kalcium-karbonát (alabástrom) keverékére és kvarchomokra. Az összetevőket 2 és 2 arányban kell keverni.

Fokozatosan adjunk hozzá vizet a keverékhez. A tömeg nem lehet túl vékony vagy túl viszkózus. Annak ellenőrzésére, hogy a kapott paszta készen áll-e a munkára, alkalmazza azt a simítóval - nem szabad kiürülnie.

Ha fehér habarcsot kell kapnia, hozzáadhat mészet vagy kereskedelmi keveréket a keverékhez. Ha a mészet a fehér szín alapjaként használják, akkor amikor a nedvesség bekerül, a fehér szín minden esetben szürkeebb lesz.

A tömeg fokozatos megszilárdulása három órán belül történik. Ezután elveszíti plaszticitását, erősebben alkalmazva, lehetetlenné válik vele együtt dolgozni.

A következő szerszámokra lehet szükség:

 • spatula, simítóval, fúróval, amely összekeveri a keveréket;
 • cement, víz és vödör;
 • kapacitás, amelyben az összes megoldást elhelyezik.

Az első dolog, amire szükséged van a felszín előkészítéséhez a későbbi munkákhoz - egy kemény kefe, amely az összes varráson áthalad, eltávolítja a szabálytalanságokat és a többleteket. Ezután meg kell mosni a varratokat (ha a fal nagy és nagy, akkor a legjobb lenne, ha tömlőt használnánk), maga is mossa le a téglát úgy, hogy nedvességgel teljen.

Ezzel párhuzamosan megoldást készítünk. Először ki kell választania azt a módszert, ahogyan a habarcsot lefekteti - konkáv vagy domború. Ez attól függ, hogy milyen eszközökre van szükség. A keverék kis mennyiségét spatulával kell bevenni, finoman meg kell dörzsölni és dörzsölni. Miután meg kell tisztítani a varrás helyét egy kefével a felesleg eltávolításához. Ez a munka véget ért.

A habarcscsatlakozásoknál lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba