Téglafektetési eszközök: minták és eszközök

 Téglafektetési eszközök: minták és eszközök

A kiváló minőségű és megbízható téglaépítés nem könnyű feladat, de a tapasztalt kézművesek csapatának bevonása nélkül megbirkózhat vele. A legfontosabb, hogy megfelelő eszközöket és berendezéseket használjunk a munkában, amelyek megkönnyítik és gyorsítják a telepítést.

Vizsgáljuk meg részletesebben, hogy milyen sablonokat és eszközöket lehet használni téglaépítés létrehozásakor.

Az eszközök célja és jellemzői

Mint más építési munkákhoz hasonlóan, a falazat kialakításakor a speciális eszközöket és berendezéseket használják. Legtöbbjüket általában szaküzletekben vásárolják meg, de megengedett, hogy saját készítésű eszközöket használjanak. Természetesen az utóbbiakat gyakrabban tapasztaltabb mesterek kezelik, akik gyakran találkoznak ilyen munkákkal.

Részletesebben vizsgáljuk meg, milyen szabványos eszközök léteznek, milyen céljuk van.

 • Simító (vagy simító). Ez a készülék egy kompakt pengéjű, lapos felületű, kényelmesebb tárolás érdekében. Szükséges, hogy a kötőanyag-összetételt tégla tömbökre helyezzük. Ezt a kompozíciót a simítóval gondosan elosztjuk. Ezzel az eszközzel eltávolíthatók, és az extra darabok az oldatból.
 • képzelet. Ez az eszköz úgy néz ki, mint egy keskeny horony, amely a fogantyúhoz van rögzítve. A kötés szükséges a varratok kiváló minőségű öntéséhez, vastagságuk ellenőrzéséhez, a felesleges darabok tisztításához. Az ízületek domborúak és konkávak. Ezen túlmenően, ha ezt az eszközt választja, fontos figyelembe venni annak profilját.
 • Kis kalapács. Egy jól megválasztott kalapácsra van szükség a téglaelemek kivágásához, hogy megadják a szükséges dimenziós paramétereket és alakzatokat. Ezzel a szerszámmal a még nem rögzített (vagy nem teljesen rögzített) kötőanyag-oldatban kisebb telepítési pontatlanságokat is megoldhatunk.
 • Épület szintje. Ezen eszköz nélkül a legtöbb építési munka nem teljes. A szint lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a vízszintes vagy függőleges bázist. A legnépszerűbbek a buborék és a lézer modellek. Ez utóbbi természetesen többet fizet, de könnyebben használható.
 • nehezék. Ez az eszköz kúp vagy golyó formájában van. Nem rugalmas szálakra van rögzítve. A mágusnak köszönhetően a parancsnoknak lehetősége van arra, hogy a vízszintes szakaszban a menet rögzítési pontjának elmozdulása tekintetében ellenőrizze a felépített szerkezetek függőleges helyzetét.
 • Sablon, lécek, szabály és egyéb eszközök, amelyek szükségesek a szerkezet alakjának megfelelőségének szabályozásához.
 • prichalku. Ez egy nem rugalmas nagy sűrűségű szál. A téglafal sorai mentén húzódik, és a linearitás mérföldkőjeként használják.
 • poryadovkoy. Egyszerűen fogalmazva, ez egy nagy vonalzó, amely a blokkok legkisebb szélességének felel meg.
 • küvetta. Ellenkező esetben ezt az eszközt az adagolónak nevezik. Ez egy kis tartály alsó rész nélkül. A falak egyenes és lejtősek lehetnek.Az adagoló használatával lehetséges a szükséges mennyiségű kötőanyag-oldat megfelelő mérése a varrat egy adott szakaszához, és azonnal megadni a kívánt hosszúságot és szélességet.
 • Rendelés adagoló. Ez egy küvetta, amelyet a jelölési mechanizmusok egészítenek ki. Ezen túlmenően, az ilyen eszközök gyakran megkülönböztethetők egy állítható hosszúságmérővel és a támogatási mechanizmusok jelenlétével.
 • Komplex adagoló. Egy ilyen "asszisztens" egy szint és más műszer. Ezenkívül tartalmazhat további alkotóelemeket, amelyek szükségesek az ábra típusának varratok kialakításához.

Egy összetett adagoló segítségével a falazati kompozíciók kiegyenlíthetők és megtarthatók.

Sablonkészítés

A minta nagyon hasznos és hatékony eszköz a téglák gyors elhelyezéséhez. Meg tudod csinálni magad. Természetesen vásárolhat kész modelleket a hardverboltban. Általában az ilyen termékek képesek minden dimenziós paraméter beállítására. Ha pénzt akar megtakarítani, jobb, ha a sablont önállóan készítjük el.

Először a falazat alap geometriai paramétereit kell figyelembe vennie (azaz magasság és szélesség). Ebben az esetben nagyban függ az építőiparban használt anyagtól. A fektetés és a használt tömbök technológiája alapján a minta-rés méretei kiderülnek.

A sablon elkészítéséhez szüksége lesz:

 • egy megfelelő méretű műanyag doboz (vagy rétegelt lemez);
 • egy ceruza;
 • szinten;
 • vonal
 • egy fúró (jobb, ha egy elektromos szerszámot használunk - kényelmesebb és gyorsabb vele dolgozni);
 • rögzítő elemek;
 • acél speciális sarkai;
 • csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • kalapács.

Ha megfelelő műanyag dobozot találna, akkor a sablon sokkal könnyebb lesz. Emellett maga a műanyag is tartósabb és erősebb anyag, de elég könnyű, ami nagyon fontos a kőműves munkák elvégzéséhez. Ha még nem talált ilyen tartályt, akkor a kívánt méretű modelleket a laminált forgácslemezből, rétegelt lemezből vagy lécből készítheti el.

Először egy egyszerű dobozot kell kiépítenie alsó rész nélkül. Szélessége kissé nagyobb, mint maga a tégla.

A tervezésnek több fő összetevőből kell állnia.

 • Keret hosszanti falakkal. A fa deszka közötti résnek meg kell felelnie a falvastagságnak. Mivel ezek a csíkok kiemelkedő alsó részekkel rendelkeznek, kényelmes lesz használni őket a tégla illesztése során.
 • Fogantyúk szállítására. Ezeknek a részleteknek köszönhetően sokkal könnyebb és kényelmesebb lesz a készülék használata.
 • Keresztirányú részek. Alapvetően speciális szalagacélból készülnek. Ez az elem lehetővé teszi a falazat linearitásának ellenőrzését.

A falazati mintákat adagolóknak is nevezik, mert segítségükkel lehetséges a habarcs térfogatának adagolása.

Mason Toolkit

Az építőanyagok és szerszámok modern piacán számos praktikus és könnyen használható elem van, amelyekkel a téglaépítés sokszor egyszerűsíthető. Érdemes még részletesebben megvizsgálni, hogy milyen eszközöket használnak a professzionális kőművesek téglák lerakásakor, amikor az egyes tömbök között kötéseket készítenek és a huzalozáshoz.

Téglafektetéshez

Ebbe a kategóriába tartoznak a falalapozások készítéséhez megvásárolt szerelvények, valamint tégla homlokzatok bélésére. Ezen eszközök nélkül a kőműves nem tud hatékonyan és hatékonyan működni. Ebben az esetben elengedhetetlen a simítóval ellátott simító. Mint korábban említettük, ez egy háromszög alakú spatula, görbe fogantyúval. Az ilyen pengék standard hossza eléri a 18-19 cm-t.

Masonnak szüksége van egy simítóval a falazatra. Ezeket a kívánt vastagságú kötőanyag-oldatot tégla alapra helyezik.Ezen túlmenően az egyes téglák közötti illesztések simítóval simulnak. Eltávolította a felesleges oldatot is.

A simítóval a lehető legkényelmesebbnek és csúszásmentesebbnek kell lennie, hogy könnyen használhassa.

A második legfontosabb kalapácscsákány. Hosszúsága általában 30 cm.. A szerszám egyik oldala téglák megcsúsztatására helyezhető el, hogy az anyag a lehető legszorosabb legyen a helyes helyzetben, a második pedig a téglák préseléséhez és a vágáshoz.

Az oldat lapátja még mindig friss épületösszetétel, amelyet egyenletesen összekeverünk. Emellett a keveréke falra van helyezve, ha szélesebb, mint egy tégla.

Ezenkívül a kőművesnek meg kell őriznie a falazat szintjét, hogy tökéletesen lapos legyen.

Ehhez:

 • szinten;
 • zuhannak;
 • négyzet alakú;
 • poryadovkoy.

A varratok kitöltése

Nem számít, ha falakat, oszlopokat, spirálíveket vagy oszlopokat építesz. Mindenesetre szakképzetten kell kezelnie az egyes téglák közötti varratokat, speciális szerszámokkal lezárva.

Annak érdekében, hogy a tömbök közötti esztétikai megjelenés speciális szerszámok használata nélkül legyen, nagyon nehéz. Általában ez az összekötés. A készülék hossza elérheti a 130-150 mm-t. A kötés általában vékony és keskeny lemez, amely egy kis kést hasonlít.

Az összekötés alkalmazásával lehetőség van a szinte bármilyen típusú illesztések őrölésére.

Ezek lehetnek:

 • egyetlen vágás;
 • kettős vágás;
 • domború;
 • homorú;
 • illesztések a vágásban.

A varrás vastagságának paramétere, szerkezete és elhelyezkedése alapján különböző méretű ízületek használhatók. Ezek keresztmetszeti profilban is változhatnak. Az egyes téglák közötti kötések befejezése és injektálása is simítóval végezhető.

A kábel meghúzásához

Ha arról beszélünk, hogy a falazat építéséhez tégla blokkok kerülnek, akkor először készítsük el a sarokelemeket. Csak akkor gyűjtsük össze a szerkezet többi elemét.

Ebben az esetben a kábelköteg lehetővé teszi, hogy az összes téglát egy szintre rögzítse. Alapvetően a zsinór horgászzsinórból, kapronból vagy nagyon erős szálból készül. Leggyakrabban szokásos körmökkel a falazathoz vagy közvetlenül a rendeléshez csatolják.

Általában a szál kb. 2-3 m távolságra van az előző sor szélétől. Ez azért szükséges, hogy ne lehessen érintkezni a fektetett téglákkal.

Szakmai tippek

A simító kiválasztásakor ne feledje, hogy ennek az eszköznek két típusa van:

 • K-B - háromszöglapú opciók;
 • KP - lekerekített sarkokkal és hegyes talppal rendelkező eszközök.

Ha a falazó kompozíciót a kívánt magasságú ideális réteggel átviszi, a tapasztalt kézművesek számára is nehéz lehet. Ezért javasolják a szakértők egy speciális sablon használatát. Ha nem akarod magad csinálni, vásárolhat egy kész verziót a boltban.

Több sablon használható egyszerre, különösen, ha egy nagy tárgy építéséről beszélünk. Ilyen körülmények között nem csak fa, hanem fém- vagy műanyag termékek is használhatók.

A már elkészült minta nem csak a helyes tégla sorok készítésére használható, hanem különböző tömbök, pl.

Annak érdekében, hogy a fa vagy műanyag adagolója tovább élhessen, a sérült alkatrészeket időben cserélni kell.

A fa változatosságát lakkkal kell kezelni, melynek nagy kopásállósága van. Például hatékony parketta-összetétel lehet. P

Ha maga készít sablont, előkészíthet néhány egyszerű rajzot. Így könnyebb lesz egy struktúra létrehozása. A munka befejezésekor minden szerszámot meg kell tisztítani a maradék oldatokból és keverékekből. Ha ez nem történik meg, akkor hamar meghiúsul.

Tekintse át a téglából készült sablont, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba