Hány tégla 1 cu-ban. m?

 Hány tégla 1 cu-ban. m?

A jó építő először megvizsgálja és épít, és egy rossz az ellenkezőjét. Először készítünk egy eszközt, és kiszámítjuk a felhasznált anyagok szükségességét. Fontos megérteni, hogy az épület mennyi lesz. Szükséges, hogy a kiadások egy pártba kerüljenek, és elég volt. A többlet beszélni a hibákról és a haszontalan költségekről, a hiány az építési idő meghibásodásának kockázatához és további szállítási költségekhez vezet. Így a becslés biztosítja a projekt kielégítő kimenetelének feltételeit, vagy a jövedelmezőbbé teszi.

Néhány szempont a vásárláskor

Az eladók általában a rakományt egy raklaponként egy rakománynyi raklapon alkotják. A Vevőnek ezt meg kell vizsgálnia. A fő dolog nem az, hogy túlfizessünk. A dolgozó téglának standard, jól ismert formája van, de különböző méretű. A piaci realitások olyanok, hogy egyes vállalkozók termékeket kínálhatnak a GOST szigorú betartása nélkül. A termék elfogadásakor, legalábbis egy négyzet segítségével, a síkok közötti szöget meg kell becsülni, szigorúan 90 fok. A termelési hiányosságok automatikusan a szerkezet minőségének negatív eredményeit eredményezik.

A lehetséges különböző módszerek számának meghatározása. Egy tégla számított térfogata megszorozható a teljes számmal. Tudva, hogy hány van egy sorban, és a sorok teljes száma csökkenti a probléma megoldását az ismert számok szorzására. Kevésbé időigényes, ha mérőeszközt veszünk, és megmérjük a csomagban lévő arcok hosszát. A háromdimenziós termék a termék által elfoglalt helyet jelzi, a kapott eredményt meg kell osztani egy egység térfogatával. Ez a módszer gyorsabb, de kevésbé pontos.

A téglák száma egy kockában

Az ilyen számítások forráseleme a munkaelem típusának meghatározása. A klasszikus vörös tégla standard formában hőkezelt agyag. A méretek 250x120x65 mm, ahol:

  • a legnagyobb érték a hosszúság;
  • az átlagos szélesség;
  • a vastagság kisebb érték.

Fontos! Ennek a méretnek a másfél lehetősége 88 mm, kettős - 138 mm.

A fehér szilikát tégla ugyanabban az arányban készül, de kisebb súlyú, és az anyag minőségétől függően kevésbé tartós. A könnyűség kényelmes a kőműves munkájához, de a törés gyengült mutatói csökkentik a szerkezet általános megbízhatóságát és csökkentik a felhasználási határokat. Az ár alacsonyabb, de a minőség rosszabb. Az 1 cu összeg kiszámításához. m falazat a varratok átlagos szélessége és a fal vastagsága. A habarcs használatából adódóan a beszerzéskor egy köbméterben lévő mennyiség nem egyezik meg az azonos térfogat építéséhez használt egységek számával. Tehát a folyamatban ki kell igazítania.

A csomagban lévő darabszám kiszámításához meg kell ismernie a tégla méretét. A párt megszerzésére irányuló kérelem megalkotásához információra van szüksége arról, hogy mi lesz az építés volumene, milyen módszerrel kerül sor. Különböző falvastagságokat, teljesítmény-különbségeket kell figyelembe venni. 5–10% -ot kell hozzáadni az összes jellemző becsült arányához.

egyetlen

Az építkezésen a legnépszerűbb opció lehet a vörös egytégla mennyiségének kiszámítása, amit a szokásos matematikai szabályok alkalmazásával végeznek. Egy kocka egy tégla 1950 centimétert foglal el.Ennek megfelelően a köbméterben lévő szám 1 kocka. m osztva az ismert térfogattal. A köbcentimétereket köbméterben, vagy éppen ellenkezőleg, és egész számra kerekítve osztva, 513 db-ot kapunk. köbméterben. Ilyen mutatókat használnak a szállításra, de nem a fektetés után.

Úgy gondoljuk, hogy a téglák közötti átlagos varrás a telepítés során 1,5 centiméter. Ha két síkban oldják meg a megoldást, mint ahogy a „szorítás” lefektetése, akkor a varrás szélességét két dimenzióban kell hozzáadni a szabványos méretekhez. Ez azt jelenti, hogy a "dobás" hossza és vastagsága 1,5 cm, ebben az esetben egy darab varratokkal ellátott tégla mérete 26,5 x 12x8 cm, a kerekítés után 394 darab szükséges. Néha az építő azt akarja tudni, hogy mennyi lesz 1000 vagy 3000 téglából álló tétel, ha lefektetik. Ebben az esetben alkalmazhatja a matematikai arányt - 394 db. egy köbméterben ez azt jelenti, hogy 1000 db 2,5 köbméteres fektetést és 3000 darab köteget biztosít. A 7,6 köbméteres objektum térfogatának megépítésében elégítse ki az építőt. m.

Egy másik módszer a "szórás" elhelyezésére, amikor a falat vakolják. Itt az épület elsődleges elemeit csak vízszintes sorok köti össze. A keverékfogyasztás ebben az esetben kisebb, de a tojóanyagnak többre van szüksége. Az elsődleges elem térfogatának kiszámításakor csak 1,5 cm-t adunk hozzá a hosszúság mentén, és egy halmozott egységenként 2067 centiméter köbmétert kapunk. Köbméterenként 484 darab szükséges. Hasonló számítási módszerek alkalmasak más, egymásra rakott termékekre.

Meg kell jegyezni, hogy a beépítés nagysága és módszerei nemcsak a varratok miatt szükségessé teszik a megoldás szükségességét, a különböző szerkezeti elemek közötti varratok átlagos szélessége változhat. Mindezt alaposan meg kell fontolni a munka megkezdése előtt.

sesquialteral

A kocka félbarna téglák számának kiszámítása alapvetően nem különbözik az előző verziótól, mivel a különbség csak méretben van, de nem a matematikai műveletek lényegében. Mivel ez a szabvány 25x12x8,8 centiméter, a kötet 2640 centiméteres egy kockában. Egy köbméter vásárláskor 379 db. kerekítés után. Normál vízszintes és függőleges varratokkal történő egymásra rakás esetén az arcokat mindkét oldalon 1,5 centiméterrel növelni kell. Így a telepítés után 306 darabot kapunk köbméterenként.

kettős

A dupla téglára vonatkozó becsült igény egységnyi térfogatra hasonló. A 25x12x13,8 cm-es síkban lévő termék 4140 köbcentimétert foglal magában. Ennek megfelelően, egy köbméterben - 242 darab. Köbméternyi falazat vízszintes és függőleges kötésekkel - 206 egység. A pénz megtakarítása érdekében az opció használatának rajongóinak figyelembe kell venniük, hogy a megengedett terhelésnek megfelelően nem alkalmas alapok és alsó emeletek építésére, és túl gyenge a komoly terhelésekhez. Alapítványok gyártásához néha speciális kémiailag védett alaptéglát használnak, amelynek méretei 23x11,3x6,5 cm. cm, így 1 raklapon egy raklapon 592 darab lesz. Figyelembe véve az egy kocka fektetésének varratait, 452 téglát használunk.

A fal vastagságán alapuló számítások

A teljes szállítási tétel kiszámításakor meg kell tudni, hogy a szerkezet pontos köbmétere legyen a részletekben, és hogy hogyan kell biztosítani azt. A falazatban egy tégla fal vastagsága 25 cm, két - 51 cm. A 0,5, 1,5 és 2,5 téglafektetés módszerei 12, 38 és 64 cm falvastagságot eredményeznek. Nyilvánvaló, hogy a különböző vastagságú falak négyzetméterének térfogata jelentősen eltér. A fektetési módszerek, a tégla méretek és a falvastagság megváltoztatják az alapvető számításokat. A kezdeti adatok a munka megkezdése előtt kényelmesek a táblázatokban.

1. táblázat: A téglák száma egy köbméterben

Tégla típusaA csomagban (darab)Falazatban 2 varrással (darab)
egyetlen513394
másfél379306
kettős242206

Anyagfogyasztás kőműves négyzetméterenként

Kényelmesebb, ha egyes kőművesek nem számolják be a darabszámot egy meghatározott köbméterben, de hány egységet kapnak négyzetméterenként téglafal. Ebben az esetben a felület négyzetméterére vonatkozó normát a fal vastagságának figyelembevételével számítják ki bizonyos méretű varratok jelenlétében. A négyzetek száma az összes szükséglet értékelésének alapja. Mindazonáltal, a fentieken felül, az építőnek biztosan tudnia kell, és a cement tömegét a szerkezet köbméterére. Az építési keverék fogyasztását befolyásoló első szempont a tégla típusa. Egy üreges termékhez több megoldás szükséges. A kötőanyagban lévő cement mennyiségét a cement szerkezete és márkajele határozza meg. Úgy véljük, hogy egy magán (klasszikus) tégla egy köbméterének elhelyezésekor bizonyos mennyiségű habarcsot használnak.

2. táblázat: Az oldat fogyasztási aránya

A falazat típusaFalvastagság (cm)Megoldás térfogata (köbméter)
0,5 tégla120,189
1250,221
1,5380,234
2510,240
2,5640,245

A kevésbé gyakori térhálósítás miatt nagyobb téglák csökkenti a habarcs szükségességét. A keverék teljes mennyiségének kiszámításához először meg kell határozni az épületszerkezet térfogatát. Az építési objektum minden elemét külön kell figyelembe venni, és az eredményeket összegezni kell. A cementmárkák különbözőek, annál magasabbak - annál drágábbak, de minél drágábbak - annál kevésbé szükséges a kívánt erő eléréséhez. A legegyszerűbb módja annak, hogy kiszámítsuk a szilárd falak építésének anyagát. A szerkezet mennyiségét a felek egyszerű terméke határozza meg, majd a tojásrakás módját figyelembe véve meghatározzák a tégla mennyiségét és a keverék szükségességét. A márka és a mennyiség szerinti cementet a homokkal való keverés arányától függően kell megvásárolni.

Tegyük fel, hogy a számítások eredményeként kiderült, hogy az építéshez 4 köbméter keverék szükséges. Ha alacsony minőségű cementű habarcsot használnak, keverjük össze az 1: 1-es rendszer szerint, akkor a száraz keverék 50% -ában lesz szükség, ami két köbméter lesz. Ha az elegyet az 1: 3 elv szerint állítjuk elő, akkor 25% szükséges, esetünkben - 1 köbméter. Ha az arány 1: 4, akkor a cement egyötöde lesz, azaz 0,8 köbméter. Továbbra is kiderül, hogy mennyi egy szabványos zsák tart, mivel becsült kilogrammban.

Vegye figyelembe az állományt

A mesterek azt tanácsolják, hogy a pontos számításban ne vásároljanak téglát és cementet, de még mindig 5–10% -ot adnak a számított eredményekhez. Ez az úgynevezett szabály a különböző építési körülmények között. A kezelő tapasztalata vagy a termékek minősége itt nem az utolsó. Amikor a szállítmányról van szó, emlékeznünk kell arra, hogy a termelés, a rakodás és a szállítás folyamata termékhibákhoz vezethet. A vásárlás szempontjából fontos tényező, hogy a cementet nem értékesítik köbméterenként. A standard zsák 25 vagy 50 kilogrammot tartalmaz. A keményítő sűrűségértéke alapján kubikéter / kg-ra történő átváltás lehetséges. Általában ez a mutató 1300 kg / 1 köbméter.

Például 2 köbméter cement 2600 kilogramm, 2600: 25 = 104 zsák 25 kg. A téglák vásárlásához hasonlóan ajánlatos itt 5-10% -ot hozzáadni, ésszerű, hogy legalább 2730 kg-ot vegyen igénybe a használni kívánt termékek márkájára. A nagyobb erősségek lehetővé teszik a kisebb mennyiség használatát. Az alacsony szilárdság határozza meg a nagyobb térfogatot, a magas színvonal csökkenti az alkalmazás térfogatát, de növeli az egy zsák árát. A gyakorlatban tudnia kell, hogy egy 10 literes vödör 12 kilogramm homokot és 14 kg cementet tartalmazhat. Az anyagok és tégla méretek minőségével, a cement és a falazat típusával való játék jelentősen csökkentheti az általános becslést, valamint kritikusan csökkentheti a szerkezet szilárdságát.

A siker összetevői a helyes mérések, a burkolat pontos kiszámítása és minősítése az anyagfogyasztás tűrésével 5–10% -kal.Ki nem akar túlfizetni, képesnek kell lennie arra, hogy magabiztosan használja a számológépet és az egyszerű matematikai műveleteket. A pontos becslés az első dolog. Kompetens beszerzés és szállítás - a második feltétel. A kiváló minőségű telepítési munka elvégzi a megkezdett munkát.

A kocka és a négyzetméter kőműves téglákról lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba