A téglaépületek szétszerelésének finomsága

 A téglaépületek szétszerelésének finomsága

A szétszerelés a szerkezet bármely részének teljes vagy részleges bontása. Az ilyen munkák bizonyos veszélyt jelentenek, és ha nem megfelelően hajtják végre, az egész szerkezet összeomlásához vezethet. Ezért szükség van a szerkezet állapotának előzetes értékelésére és a projekt fejlesztésére, valamint az összes munkavégzésre a biztonsági szabályoknak és egy bizonyos technológiának megfelelően.

edzés

Mielőtt folytatná a műveletet, elő kell készítenie a szétszerelést igénylő dokumentumokat. Amikor a felújítás használható leltártervek, valamint a felmérési létesítmények eredményei. Alapján a tervezési helyiségek új projektje készül, amelyet a Bizottság hagy jóvá. Ez a dokumentum leírja a munka módszereit és technikáit, sémákat és egyéb pontokat. Fontos továbbá a biztonságos eseményekhez szükséges eszközök és eszközök elkészítése.

Az egész folyamat a következő szakaszokra oszlik.

 • A tartószerkezetek alaprészeinek mechanikai szétválasztása. Ebben az esetben minden rögzítőelemet eltávolítanak a falakról, ha vannak ilyenek, és a tégla- vagy kőszerkezetek is lazulnak.
 • Szemétgyűjtés és hulladék. Ezután az anyagok eltávolítása a hulladéklerakóba.
 • Az új létesítmények építésére szolgáló helyszín előkészítése.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a helyiségben sok por jelenjen meg, először meg kell nedvesíteni a falakat vízzel, és eltávolítani az ajtó- és ablakszerkezeteket, ha vannak ilyenek, hogy a por eltávolítható legyen a szobából. Emellett a téglafal szétszerelése előtt el kell távolítani a gittet vagy gipszet, hogy ne okozzon port. A munka során emlékeznünk kell arra, hogy a falak lebontása során az egyes téglák leeshetnek, és ez sérülést okozhat. Ezért gondoskodnunk kell a biztonságról. Ha az elektromos kommunikáció áthalad a falon, akkor azokat is le kell választani a hálózatról.

Amikor a tégla falainak önelemzése pénzt takaríthat meg, de ehhez szükséges a szükséges képzés és eszközök. Az ilyen munka elvégzése során ne feledkezzünk meg a biztonságáról, ezért biztosítani kell a szemüvegek és maszkok jelenlétét.

Kezdetben a munka több elem eltávolításával kezdődik a falról. Általában távolítsa el a felső és alsó részeket, amelyek a mennyezet vagy a padló közelében helyezkednek el. Ez gyengíti a szerkezet szilárdságát, majd könnyen elpusztítható. A munka során meg kell próbálnunk elkülöníteni a kis méretű elemeket annak érdekében, hogy könnyebbé tegyük őket a jövőben.

  Általában a falak szétszerelése kezdődik. Ebben az esetben biztosítani kell, hogy a nagy szerkezeti elemek ne essenek a padlóra, mert károsíthatják. Kézi munka esetén:

  • véső;
  • kalapács;
  • szánkó kalapács;
  • elektromos szerszám.

  Néha az esemény nagy kullancsok használatával jár, amelyek azonnal megragadják a fal lenyűgöző részét. Az ilyen eszközöket általában akkor használják, amikor a bázis több mint 40 cm vastag, és a téglákat erős habarcsra helyezik.

  A munka módjai

  A technológiai folyamattól függően a munka automatikusan vagy manuálisan is elvégezhető. Ha a szakembereknek nem kell részt venniük a szükséges felszereléssel, akkor az elemzést általában manuálisan végzik. De emlékeznünk kell arra, hogy a fal könnyen szétszerelhető, ha a téglákat cementre helyezték, vagy a mész keverék nem túl erős koncentráció.Ebben az esetben a szerkezet szétszerelhető egy kalapáccsal vagy egy kalapáccsal. Csendes és csendes folyamat lesz, amely akár sokemeletes épületben is elvégezhető.

  Ennek a munkának az az előnye, hogy a szétszerelés után egy téglát kapunk, amelyet később használnak fel újra. Ehhez csak a megoldás törlése szükséges. Ha azonban a téglát szilárd habarcsra helyezik, akkor a munka elvégzéséhez sok erőfeszítés szükséges. Ilyen esetekben szükség lesz egy elektromos szerszámra, mint pl.

  Szétszerelési folyamat

  Ha szükséges a kazánházban levő kémény szétszerelése, az ablakpárkány lerombolása a házban vagy a kerítésen, akkor fel kell készülnie az ilyen munkára. Egyes esetekben az ilyen tevékenységek lehetővé teszik, hogy több helyet szabadítson fel a szobában, és javítsa az elrendezést.

  A jogszabályoknak megfelelően az erkélyek és a loggiák füstkapujait vagy kilépéseit a szakemberek a szerkezet teherbíró képességének előzetes kiszámítása után bontják le. Azt is javasoljuk, hogy hívja fel a szakértőket a projekt kidolgozására. Ezt követően minden dokumentációt a közműveletekben állapítanak meg, és meghatározzák az átalakítás folyamatát.

  Az ilyen szerkezetek lebontása általában sokk módszerrel történik, amelyet csak elektromos szerszámokkal lehet biztosítani. Fontos, hogy a területet előre rögzítse, és meghatározza a falak vagy a kémény vastagságát. A berendezés kiválasztása és teljesítménye attól függ. Ha a fal egy konkrét falazaton van, akkor gyémántszerszámot kell használnia, amellyel a vágási pontosságot elérheti. Ezt a berendezést akkor is használják, ha óvatosan kell szétszerelni és pontos vágást biztosítani.

   A kémény szétszerelésének szükségessége akkor fordulhat elő, ha maga a szerkezet vészhelyzetben van, vagy annak a vállalkozásnak a profilja, amelynek épületében ez a cső található, szükséges. Ezért még azok a kémények is, amelyek jó műszaki állapotban vannak és több évtizede szolgálhatnak, gyakran bontásra kerülnek.

   Minden munkát ipari hegymászók segítségével végeznek, ami lehetővé teszi az ilyen előnyök elérését:

   • alacsony zajszint;
   • nincs por.

    Ha a cső rossz állapotban van, előnyben részesítik az irányított robbanás vagy tekercselés módját. De az ipari hegymászás a legolcsóbb és legpraktikusabb módja az ilyen struktúrák lebontására.

    A módszer jellemzői:

    • a tégla szétszerelése egyedileg történik, és az anyag a csőbe kerül, ami lehetővé teszi, hogy ne használják kívülről a közelben lévő helyet;
    • a lebontási időszak több hétre késleltethető a szerkezet méretétől függően;
    • speciális technikákat és eszközöket alkalmaznak.

    E munka elvégzése során emlékeztetni kell arra, hogy az ilyen tevékenységek veszélyt jelentenek a személyre, valamint más, a cső közelében elhelyezkedő épületekre;

    A válaszfalak és a falak eltávolítása

    A szerkezetek céljától függően meg kell határozni a szétszerelés módszereit. Ha ez a helyiségek közötti partíció, akkor minden munkát önállóan lehet elvégezni egy hagyományos lyukasztóval vagy kalapáccsal. Ha az alapja a fuvarozónak, akkor ez magában foglalja a kellékek használatát, ami nem teszi lehetővé a szerkezet összeomlását. Meg kell kezdeni a szétszerelést az ajtóról, és egy kalapács segítségével fokozatosan ki kell dobni a téglát. A munka elvégzése során rendszeresen el kell távolítani a szemetet.

    tippek

    A fenti munkák elvégzése során a biztonsági előírásokat be kell tartani:

    • telepítsen figyelmeztető jeleket a helyszínen;
    • több fal egyidejű eltávolítása egyszerre nem megengedett;
    • Tilos figyelmen kívül hagyni azokat a konstrukciókat, amelyek önmagukban összeomolhatnak.

    Mint látható, a partíciók vagy falak szétszerelése bármely épületben meglehetősen bonyolult folyamat, amely bizonyos tapasztalatokat és eszközöket igényel. Szintén először meg kell vizsgálni a technológiai folyamatot, és összehangolni kell a tevékenységek részleteit a szabályozó hatóságokkal (ZhEKami). Csak ezután tudsz dolgozni, biztosítva magad és mások biztonságát. Ha a munkát helytelenül végzik vagy a hatóságokkal nem állapodnak meg, akkor kaphat egy bírságot. Bizonyos esetekben lehetnek olyan következmények, amelyeket nagyon nehéz megszüntetni.

    A különböző épületek és épületek szétszerelésével kapcsolatban lásd az alábbi videót.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba