A klinker tégla belsőépítészeti jellemzői és használata

A "klinker tégla" kifejezés viszonylag nemrégiben megjelent a fülön, bár az építési gyakorlatban már több mint két évszázadig használják. Mi ez az anyag és hol használják? Meg fogjuk mondani róla a cikkben.

  Tulajdonságok és specifikációk

  Ennek az anyagnak a történelmi hazája Hollandiának tekinthető. A klinker tégla előállításához vegyen fel egy speciális agyagot. A feldolgozás után nehezebb lesz, mint a természetes kő. Ez az anyag elkezdte mozogni a világ körül Európa területéről a múlt század végén, és eljutott hazánkba. A klinker használata széles. A kerti ösvényeket a kerti parcellákon helyezik el, a belső falakat és többet végzik.

  Különböző színű termékek előállításához természetes színezékek felhasználásával.amelyek nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre.

  Ennek a terméknek a gyártói garantálják, hogy az ilyen tégla több mint tucat évig tart, a működési tulajdonságok elvesztése nélkül.

  Az építőiparban a klinker tégláknak több változata létezik, amelyek a felszín típusaiban különböznek egymástól. Sima vagy durva lehet.

  Az égetés, amelyen keresztül a klinker tégla halad, biztosítja a tartósságot és a minőséget.

  Ez az építőanyag a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • hosszú élettartam;
  • magas penész és penész ellenállás;
  • a hőmérséklet és az ultraibolya sugárzás változásának ellenállóképessége;
  • Könnyen kezelhető és tiszta.

  A munkálatok felgyorsítása és a munkaerő-intenzitás csökkentése érdekében az építőiparban működő cégek a klinkerből készült panelek gyártását elsajátították. Ez lehetővé teszi, hogy nagy sebességgel végezzen munkát. A panelek viszonylag alacsony költséggel és nagy tartóssággal rendelkeznek. Meg kell jegyezni, hogy a nyilvánvaló előnyök mellett a klinker téglának van néhány hátránya, különösen a termelés összetettsége.

  Egyébként a telepítéshez szakmai megközelítésre és speciális készségekre van szükség.

  Hol és hogyan kell használni a klinker téglát

  A tégla használatakor az optimális mikroklimatikus viszonyok kialakulását teszi lehetővé a szobában.

  Klinker téglák, amelyeket gyakran a tervezők használnak a helyiségek tervezéséhez. Ezzel végezzen szokásos téglából készült falazatot. Különösen gyakran használják a sarkok, kandallók, ívek díszítésére.

  Az öreg tégla lehetővé teszi a tervezők számára, hogy megvalósítsák a legszebb ötleteket. Gyakran használják, hogy a területet meghatározott zónákra lehessen határolni. Fehér klinker tégla feküdt a tér vizuális terjeszkedéséhez. Nagyon jónak tűnik egy fából vagy fémből készült bevonattal.

  Egyébként a belsőépítészeti szakemberek világos tónusú anyagok használatát javasolják.

  A belsőépítészethez falazat tartozik

  Mielőtt elkezdené ebbe az osztályba fektetni a téglákat a falon, meg kell készítenie és rögzítenie egy fából készült rúd, vagy egy speciális fémprofilt, mérnöki kommunikációt és csak azt követően, hogy elkezdheti a munkát.

  Javítani kell az alkalmazott cement raszter vagy egy speciális ragasztó alapján.

  Természetesen, mielőtt a lécet telepítené, gondoskodnia kell arról, hogy a fal lapos legyen, szükség esetén előkészítő javítási munkákat kell végezni.

  A klinker téglák mérettartománya

  Az ilyen típusú termékeket nagyszámú vállalkozás termeli hazánkban és határain kívül.Mindenesetre az összes gyártó betartja az egyes szabványos méreteket. A tégla mérete a nevében található.

  • NF - egyetlen kő, mérete 250 * 120 * 65 mm.
  • 1,4 NF van - ez egy másfél kő, 250 * 120 * 88 mm paraméterekkel.
  • Ezen minták mellett 250 * 120 * 140 mm (2,1 NF) dupla kő található.

  Ezen méretek mellett a gyártók az úgynevezett európai téglát gyártják, NF 0,7 és NF 1.3. A mérete 250 * 85 * 65 és 288 * 138 * 65 mm.

  A szabályozási dokumentumok követelményeinek megfelelően a klinker téglának egy párhuzamos cső alakúnak kell lennie, a hosszméret maximális eltérése nem haladhatja meg a 4 mm-t.

  Klinker tervezési megoldások

  A klinker megjelenése lehetővé teszi, hogy a belsőépítészetben eredeti design megoldásokat készítsen. Négy stílusa rendkívül népszerű a fogyasztók körében.

  "Loft"

  Ez a stílus a múlt század első feléből származott, és azután a bohémiak kezdtek stúdiókat, elhagyott épületeket, tetőtéreket és egyéb lakótereket használni. Általában az ilyen lakásokban a falakat téglából helyezték el és nem dolgozták fel. A klinker tégla lehetővé teszi a régi falazat utánzását. Ezt a stílust az jellemzi, hogy a tégla öreg.

  „Ország”

  Ez az irány azt jelenti, hogy a szoba egy falusi ház stílusában lesz díszítve. Századunkban megjelent egy „Ethno-Country” stílus. A szobák a különböző nemzetek hagyományaiban készültek. A falak ez a kialakítása barna színt alkalmaz.

  "Hi-Tech"

  Az ilyen szót avantgárd stílusnak nevezik, amely összeegyeztethetetlen dolgokat egyesíthet. Ezt az opciót egyenes vonalak, egyszerűség és fém jelenléte jellemzi. Amikor befejezi a szobát ebben az irányban - beton, üveg, fém használata. Az ilyen szobák fő színe fehér. Ennek megfelelően a klinkert fehér árnyalattal is bevonjuk.

  "Angol stílus"

  Egy ilyen kialakítás újjáépíti a XIX. Ebben a stílusban berendezett szobát fa, kerámia, tapéták és természetesen klinker panelek használják.

  Ha konkrét projektekről beszélünk, akkor ezt a dekoratív anyagot használjuk:

  • vidéki házakba szerelt kandallók díszítésére;
  • egy konyhai kötény vagy kijelzőoszlopok tervezése, amelyek felszerelhetők a pulton;
  • a hálószoba vagy a nappali falainak díszítése, így a burkolólapok harmonikusak lehetnek a modern anyagokból készült mennyezeti burkolattal.

  A klinker téglákról többet megtudhat a következő videóból.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba