Tégla sűrűsége: Iránymutatások és tippek a meghatározáshoz

 Tégla sűrűsége: Iránymutatások és tippek a meghatározáshoz

Ha szükség van tégla megvásárlására, akkor annak kiválasztásakor figyelni kell bizonyos pontokra, beleértve a méretet, a típust, a célt, a minőséget és így tovább. Fontos az is, hogy bizonyos épületek építéséhez téglát válasszunk, céljuk függvényében. Ebben az esetben támogató struktúrákról és partíciókról beszélünk. Ebben az esetben fontos figyelni a tégla sűrűségére. Különböző típusú kövek nem azonosak.

Mit jelent?

Ebből az értéktől függ, hogy milyen teljesítményt nyújt a szerkezet. Az építőkövek sűrűségét a jövő szerkezetének erőssége határozza meg. Attól is függ, hogy a szerkezet és a szigetelés mennyire tartós. Minél nagyobb a tégla súlya, annál rosszabb védi a szerkezetet a hidegtől.

A szakértők megkülönböztetik a kő sűrűség két típusát - közepes és igaz.

A valós sűrűséget különböző képletek alkalmazásával lehet meghatározni, de ez az eljárás nem érdekli az átlagos fogyasztót. Fontos, hogy ismerje a tégla átlagos sűrűségét egy adott tételből, amelyet a p = m / v képlet határoz meg.

típusok

Jelenleg számos különböző típusú tégla van az építésben. Mindegyikük rendelkezik a sűrűség standard mutatójával.

szilikát

A fő alkotóelemek, amelyekből ez a tégla készül, a homok, a tiszta víz és a hígított mész. Ez a tömeg akkor keletkezik, amikor nedves gőz hatására autoklávokban dolgozunk. Az eljárást nyomás alatt hajtjuk végre. Ennek az erőnek köszönhetően az alacsony hőmérsékletű ellenállás és a kő hangszigetelése a legmagasabb szinten van. Ritkán a felszínen virágzik.

A mínusz nagy hővezetőképességnek, tömegnek, magas hőmérsékletű instabilitásnak és nedvességnek tekinthető. A szilikát tégla válaszfalak vagy falak, valamint más szerkezetek építésére használható, ahol a magas hőmérséklet nem befolyásolja őket. A kémények, alapok, kutak, szennyvízcsatornák és egyéb fektetésre szolgáló szerkezetek használatának lehetősége kizárt.

kerámiai

A termelés fő összetevője az agyag. A gyártási technológia egyszerű, és az agyag nyersanyagokból készült termékek öntése és a későbbi magas hőmérsékleten történő égetés. Az ilyen köveket jó hangszigetelés jellemzi, a nagy szilárdságot, a kis vizet elnyelik, a hideg jól tolerálja és nagy sűrűségű. Ezek az építőanyagok fő előnyei.

A hátrányok közé tartozik a magas költség, a nagy súly és a nedves körülmények között használt falazat megjelenése. Ezt a téglát szinte mindenütt használják. Ettől kezdve mindkét csapágyazást és válaszfalat lehet kialakítani. Gyakran használták alapítványok vagy csatornák építésére.

A Hyper megnyomása

Ennek a téglának az alapja a mészkő, amelyet kis frakciókká dolgoznak fel. Szintet és cementet is adtak hozzá. Mindezt tömegké alakítják, amelyből nyomás alatt téglát állítanak elő. Ez a kő nagy sűrűséggel, különböző hőmérsékletekkel szembeni ellenállással, gyönyörű kilátással és pontos geometriával rendelkezik. A hátrányok közé tartozik a megnövekedett súly és a gyenge hővezető képesség. Alkalmazza ezeket a termékeket dekoratív kerítések és burkolatok készítéséhez.

struktúra

A tégla a sűrűség és a szerkezet függvényében több típusra oszlik.

  • Hollow. A testben üregek vannak, amelyek teljes tömegének mintegy 50% -át foglalják el.Ennek eredményeképpen a kő megemelkedik a hőszigetelő képesség és a kis súly mellett. A felületeket, burkolati homlokzatokat vagy az épületek alátámasztó alapjainak felépítését használják, amelyeket nem fog nagy terhelés befolyásolni. A lyukak különbözőek. A sűrűség 1300-1450 kg / m3.
  • Teljes test Ebben a téglában a teljes tömeg 13% -a. Használja a csapágyakhoz, oszlopokhoz és máshoz. A magas hővezetőképesség korlátozza a kőzet alkalmazási körét, és ezért nem mindig lehetséges olyan külső falak építése, amelyek magas hővezető képességgel rendelkeznek. Sűrűség - 1900-2100 kg / m3.
  • A szénsavas. Ez a fajta anyag porózus szerkezetű, aminek köszönhetően jó hangszigetelés és hőszigetelés biztosított. Szintén ez a kő súlya egy kicsit. Az üreges téglákkal azonos területeken használják. Sűrűség - 700-900 kg / m3.

Lehetőség van külön-külön feljegyezni a tűzoltó típusát, amelyet azokon a helyeken használnak, ahol a magas hőmérséklet befolyásolja. Általában egy ilyen téglát használnak kemencékhez és hasonló tárgyakhoz. A kő akár 1800 fokos hőmérsékletnek is ellenállhat, sűrűsége 1700-1900 kg / m3. m.

jelölés

A gyártás után az építőkövek minden egyes tételét számok és betűk jelölik. Az ilyen értékek megfejtése nem nehéz, például:

  • P - magán;
  • L - arc.

Továbbá lehetnek a téglák méretének és típusainak más megjelölése is, amelyeket „Po” (szilárd) és „Pu” (üreges) értelmezhetünk. Ezeket a paramétereket a GOST 530-2007 szabályozza. Más jelölések is megjelennek, például erősség, méret, fagyállóság stb. Az építési kőzet átlagos sűrűsége 0,8-2,0 lehet. Ezért a vásárlás során fontos figyelembe venni ezeket a paramétereket és a termékosztályt.

Az épület típusát, szokásosnak is nevezik, a falak fektetésére használják, amelyet ezután felviteli anyagként kell alkalmazni. Emellett oszlopok, csapok, szellőzőcsatornák stb. A rendes lehet szilikát tégla és kerámia. A márka kiválasztása minden esetben attól függ, hogy milyen paramétereket kell elérni a jövőbeni struktúrából.

A homlokzatok befejezéséhez homlokzati téglákat készítenek, és a különbsége az, hogy két sík felülete gyönyörű kilátással rendelkezik. Az anyagot üreges vagy testes is lehet. A burkolószerkezetekhez tartozó téglák bizonyos típusai kiegészítő díszítőelemekkel, valamint üvegezett vagy egyéb módon feldolgozott felületekkel rendelkezhetnek.

szállítás

A tégla típusa és kapacitása a tégla típusától is függ. A kerámiatermékek bármilyen raklapon történő szállítással szállíthatók. Az ilyen csomagokat közvetlenül a téglák gyártása után alakítják ki. A raklapokon bizonyos mennyiségű, ugyanazon tételből álló kövek találhatók, amelyek színe és egyéb jellemzői nem különböznek egymástól.

A szerkezetek építéséhez ajánlatos ugyanazon tételből téglákat választani, amelyek nem különböznek egymástól paraméterek és egyéb mutatók között. Szükséges, hogy az ilyen téglát menedékházakban tárolja. A halom nem lehet több, mint 4 szint.

Ha nagy sűrűségű, testes anyagról beszélünk, akkor a szállítás és a tárolás során ugyanazokat a követelményeket támasztják alá, ugyanakkor ez a tégla nagy terhelésnek is ellenáll és nem sérül a szállítás során.

Építési kő megvásárlásakor ajánlatos figyelni mindezekre a pillanatokra, és érdemes előnyben részesíteni a bevált gyártókat is, akik a dokumentumokban jelzik a termékeik tételes paramétereit. Bár ezt a követelményt törvény szabályozza, és a gyártó felelőssége, hogy pontatlan információkat szolgáltat, ha a helytelen címkézés miatt a fejlesztő a jövőben károsodik.

A videóból megtudhatja a kerámia teljes tégla sűrűségét.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba